10 Януари, 2018 08:35, обновена 10 Януари, 2018 09:29 2 264 26

Цензурират полицаи. Свалиха билборда за протеста им

  • билборд-
  • протест-
  • полиция

От полицейския синдикат казаха, че нямат представа каква е причината

Билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален в понеделник късно вечерта.

Той се намираше на кръстовището на улица "Гурко" и булевард "Евлоги Георгиев".

Плакати има също на булевардите "Брюксел" и "Цариградско шосе".

От полицейския синдикат казаха, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов каза в студиото на "България сутрин" по „България он ер“, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", припомни Илия Хрисимов.

Той допълни още, че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени. Във връзка с тежките престъпления от началото на годината обаче, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

По думите му обаче, ниските заплати правят професията все по-непривлекателна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай той

    36 7 Отговор
    Цензурата е навсякъде и повсеместна. Сегашната цензура надминава онази по времето ва комунизъма. Тогава се знаеше линията на партията и се следваше. А сега много вожд и малко индианец. Не знаеш на кого точно да се кланяш и на кого да се дупиш. Не съм фен на полицията, но подобно безпринципно отношение е повече от скандално.

    Коментиран от #7

  • 2 ха ха ха ха ха

    31 5 Отговор
    Ха ха ха, как се нарича това как? Платили са си хората а им е свален билборда ми питай Цвъки и Баце ЗАЩО, нЪл живеем в "демокрация" и "свобода на словото" ха ха ха.Защо не свалят билборд на някой който е писал на него че обича жена си или любимата си ха ха ?Ма трябваше да пишат че обичат ГЕРБ, БАЦЕ и ЦВЪКИ и щеше да стои там шест месеца до края на европредседателството ни ха ха ха лелеее в каква страна живеем :))))))) !!!!
  • 3 гост

    28 4 Отговор
    Към тия 340 евро защо не са си включили и незаконните заработки?
  • 4 пенсия

    27 2 Отговор
    Искам същия плакат за пенсионерите... и още много други, и всички на английски...брей в тая полиция има и умни глави
  • 5 😀😀😀

    29 3 Отговор
    Забравили са на билборда да укажат статистиката за разкритите престъпления И НАЙ-ВЕЧЕ ПРОЦЕНТА ОБЩЕСТВЕНО ОДОБРЕНИЕ.Боклуци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Morgoth

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "бай той":

    По времето на социализма за вицове се влизаше в затвора. Ако сега имаше такава цензура, та и по-голяма както казваш много от пишещите тук щяха да са заминали за Белене, само защото казват на Бойко тиква.
  • 8 Фатмак

    23 3 Отговор
    Аз пък искам да сложа билборд на фатмак с Х-образни крака, тумбак и разпорени от бъркане с ръцете джобове .... Надписът ще гласи: 340€ са ви много. Закривай!
    Ако се уволнят всички милиционери, на следващото утро НИЩО, ама НИЩО няма да е по-различно за обикновения човек. Факт. Български факт.
  • 9 Morgoth

    20 2 Отговор
    Имаме най-много полицаи на глава от населението. На фона на това разкриваемостта на битовата престъпност е безобразно ниска, да не говорим, че хората вече спряха да се обаждат на полицията, защото това води само до губене на време да пишат обяснения. Пенсионерите по селата вече не могат нито да посадят нещо в градинката, защото друг ще я бере, нито да имат някакви инструменти, че желязото е ценно, а вече и в къщите си не могат спокойно да седят, че току-виж някой ги пребил или изнасилил за 2 лева. Да не говорим за ало-измамниците и всякаква друга измет, срещу която полицията отново е безпомощна. На фона на тези "успехи" какви заплати заслужават полицаите?
    Сега всичко живо ще използва първия ден на председателството за да покаже на гостите колко е зле в България. Те пък сякаш не знаят!
  • 10 отговор

    11 4 Отговор
    Горките полицайчета! Били си платили! Интересно с какви пари? Защо някой от техните защитници и писачи на глупости не си плати и да си окачи един билборд? Плащат с парите на нещастния гражданин на тази държава! Защото това са хранениците на държавата. Това продължава откакто това звено съществува първо като милиция, създадена с цел предимно да пази и защитава управляващите, после полиция, като на полицаите и до ден днешен не им е ясно каква е ролята им в обществото освен да протестират за пари, облаги, привилегии, нови униформи и кубинки. Билборд на английски! Звучи доста тъпо, особено като се вземе предвид, че на Европа й е известно каква работа вършат нашите полицаи. Наши престъпници се ширят необезпокоявани навсякъде, а ние все ги издирваме и така по десетина години, че и повече. И още много други неща могат да се кажат, конкретни случаи на насилие, стигащо до смърт, но са много, времето няма да стигне!
  • 11 ДъмДиДъм

    8 0 Отговор
    Защо до този не сложат билборд гласящ следното: "За 340 евро на месец полицайте не смятат за необходимо да търсят осъден изнасилвач преди 8 години, сега същия уби 6 човека". До него да добавят възрастта на която полицаите се пенсионират, до тях да сложат средната пенсия за страната от последните 10 години разбивка за всяка година, до тях средната заплата за последните 10 години за страната и т.н. за да се добие представа за цялостното състояние на държавата иначе всеки може да иска.
  • 12 ДЕДО

    11 2 Отговор
    Можело е да коригират надписа - за не вършене на нищо и 340 евро са ни много!Те 99.9 процента от полицаите не могат да го прочетат!
  • 13 подкрепям полицаите

    9 10 Отговор
    Абе много долни парчета сме българите. Защо винаги се делим?
    Напълно основателно искат по високи заплати полицаите, аз бих добавил и РЕФОРМА в полицията, за да имат повече права и да не ги бият циганите!
    Я се поставете на тяхно място? Вие за 680 лв на месец ще преследвате ли бандитите, ще се занимавате ли с отрепките, с циганите, с мутрите, какво самочувствие може да има един мъж ако изкарва тези пари???????? За какво да мисли по напред, как да си плати тока, водата или да гони престъпници!!!!???
    Вие ще ходите ли на работа спокойно, ако знаете, че може да ви пребият, да убият или пребият близките ви, вследствие на вашата работа???????????

    Коментиран от #17

  • 14 подкрепям полицаите

    9 6 Отговор
    Управляващата мафия на това разчита, да се делим, да не сме единни, за да могат да ни манипулират по лесно! Рибата се вмирисва от главата, нарочно и целенасочено се поддържат слаби и неефективни институциите, като съд, полиция, прокуратура, за да могат мафиотите да правят, каквото си искат, за да може съзнанието на хората да е заето със злободневни проблеми, народа да живее в страх и несигурност, а през това време мафията да източва банки, да краде от бюджета и еврофондовете, да вдига цените на тока и водата .......!
    Айде малко да помислим по тези въпроси да подкрепим полицаите! Не съм полицай, но не виждам, как с това заплащане може някой да живее нормално, пък какво остава да върши някаква работа.
  • 15 докога

    5 0 Отговор
    ама те кака работа вършат, че искат увеличение ???????
    има ред по улиците, който са въвели ли , пазят ни от престъпниците ли?
    пазят само престъпниците и самите те са такива
    крадат наравно с апашите опъват им чадъри да си пласира дрогата и проститутките, канали да крадат коли и прочие и прочие
    най корумпираното звено в държавата е мвр !
    има сигурно 2-3 % наистина читави , но те бързо са смазани от останалите !!!
  • 16 ИВАН

    8 0 Отговор
    Ми приятелю, те точно полицаите се делят, да си видял полицай да защити българин ... полицаите са послушковци, които защитават само орките ... иначе имаш право, че силен е само сплотения, единен народ.
  • 17 Morgoth

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "подкрепям полицаите":

    Реформата значи промяна, а от промяната обикновено боли. Полицаите не искат реформа, а пари. Малко ли са 340Е, разбира се че са малко, но не прави грешката да ги сравняваш с 340Е заплата в частния бизнес. Първо тези пари са базови и над тях идва какво ли не. След това данъците с които се облагат са по-малко, защото са държавни служители. Следват отпуските им, които са повече, 20-те заплати пред пенсия и най-несправедливото - ранното им пенсиониране. Когато си избираш работа не се гледа само базовата заплата, а целият пакет и този пакет при полицаите е доста по-голям от базовата заплата.
    Нека да им дадат не 15%, а 50% и дори 100% отгоре, но да почнат да плащат същите данъци, за пенсия да получават не повече от 6 заплати и да ги пенсионират не на 45, а на 67 като всички останали. Разбира се на 60+ няма да търчат след престъпници - от един момент нататък, не на точна възраст, а когато не са в състояние да покрият физическите критерии ще минават на физически по-лека длъжност. Смяташ ли обаче, че ще се съгласят на подобно решение?
  • 18 Умрел от завист

    4 10 Отговор
    Еее прости люде, до като живеете с мисълта този до вас да умира от мизерия и вие ще си умрете в мизерия.Завиждачески,прост и безмислен катун сме си ние.Без да съм полицай ги подкрепям и тях и учителите и миньорите и докторите и всички понеже съм Бял образован и добър човек.
    Смешни селяци заради вас ни мрази цял свят.

    Коментиран от #19

  • 19 Morgoth

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Умрел от завист":

    Винаги ми е било интересно как най-голямата злоба се изсипва от хора твръдящи че са добри.
  • 20 Иванов

    6 0 Отговор
    Има много просто и рационално решение - съкращават половината щат и вдигат заплатите на останалите с 15 %. Така хем ще има пари за дрехи и кубинки хем и ще се харчат по-малко пари за и без това безполезните в повечето случаи полицайченца. След това повсеместни и редовни обучения с цел една по-висока професионална квалификация и подобрение на кадрите в системата на МВР. Това е нужно, защото в момента тези хора работят най-малко, почиват прекалено много, вземат също много за това, което реално вършат, пенсионират се изключително несправедливо рано и им се дават някакви обезщетения, които не е ясно за какво са, да не говорим за това какво е интелектуалното ниво на повечето служители - пълна пародия!!! Познавам доста по-грамотни и свестни мангали, за турци да не говоря! Цялата система е крайно грешна и е нужна реформа, но не тази, за която минцифрайките ламтят!
  • 21 ГЕРБаха ни майката

    3 2 Отговор
    Смятайте, щом на полицаите си позволяват да налагат цензура и някаква рекламна фира, която стопанисва билборди си позволява да им ги сваля, какво остава за обикновения човек, ако иска да си потърси правата !
    Това е държавата на ГЕРБ управлявана от тримата Дебели !
    ....но всичко е точно !
    Защо днес поехме ЕС, ЕС,ЕС,ЕС...
  • 22 бесният язовец на оня с коня

    2 3 Отговор
    Хахахаха, абе полицаи, тиквите не четат английски, от къде да знаят дали не ги псувате- затова са свалили билборда! Бъдете креативни, утре напишете- хвала! на фона на китка цвете гербер, така ще ви разберат и може и да ви дадат, каквото искате.
  • 23 filo

    8 1 Отговор
    На който са му малко парите и се мисли за много кадърен просто да напусне, какъв е проблема. Никой, никого не държи насила. Освен това полицаите нямат право да протестират по закон и би трябвало тези, които го правят да си понесат последствията. Затова взимат по 20 заплати, защото имат ограничени по закон граждански права, което е истина.
  • 24 Вуте

    2 2 Отговор
    Сложете Росенчо на билборд за да видят еропейците каква велика полиция сте и как ювелирно протече акцията по залавянето му ! На човека му писна да го търсите и от скука се самоуби ! Това е стратегия на полицията което ще бъде оценена !
  • 25 Azzz

    7 0 Отговор
    При 7% разкриваемост на престъпленията всяка уважаваща себе си структура ще се самозакрие, всяка уважаваща себе си държава ще я закрие и всички уважаващи себе си данъкоплатци ще линчуват т. нар полицаи - е явно при нас не е налице нито 1 от 3-те. BTW разбрахте ли, че т. нар. полицаи взеха коледни премии по 500 лв. - за това, че не правят нищо, представете си, ако работеха!?! Уволнение на всички, отнемане на имуществото до 9 коляно, тъй като е ясно, че е придобито с крадени пари и участие в престъпни групи и доживотен затвор, та там поне да поработят малко.
  • 26 pensioner

    5 0 Отговор
    И 2000 да им заплатата пак ще крадат бензина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове