Last news in Fakti

23 Януари, 2018 23:30 1 113 5

Патриотите ще подкрепят правителството на вота (ВИДЕО)

  • искрен веселинов-
  • вот на недоверие-
  • обединени патриоти
Патриотите ще подкрепят правителството на вота (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Народните представители от Обединени патриоти ще гласуват против внесения от БСП вот на недоверие към правителството.

Заместник-председателят на парламентарната група на Патриотите Искрен Веселинов в свое изказване от парламентарната трибуна очерта позицията на ОП.

Ето какво каза той:

Няколко неща могат да са причина за внасянето на един вот на недоверие, освен основната – падането на правителството, която е непостижима на този етап:

Да помогне с нещо този вот в борбата с корупцията;

Вотът да е заявка, че съществува алтернатива, различна от управлението;

Вотът е опит на опозицията да покаже ново лице и нова риторика.

По наше мнение настоящият дебат е пълен провал на вносителите и по трите пункта. Не знам дали правителството, създадено след изборите преди няколко месеца, е най-доброто, но определено България не случи на опозиция с БСП и ДПС.

Ще помогне ли с нещо този вот в борбата с корупцията?

Това е демокрацията, за това служи опозицията – да сочи недъзите на едно управление.

Но вотът на недоверие за корупция от самия народ – получи именно опозицията. Затова вече близо десетилетие БСП е в опозиция. С едно печално изключение от една година – когато корупционният индекс всъщност скочи. Впрочем исторически погледнато, корупцията днес е така чувствителна тема именно заради управления на БСП и ДПС. Корупционният индекс през далечната 1998 г. е на трагичното ниво от 2,9. По-късно той расте, за да стигне нива над 4 и да се срине на сегашните нива при тройната коалиция на 3,6 през 2007 г. Помним още скандалите „Батко и братко“, аферата в БДЖ с главен герой депутат от ДПС, двама осъдени за корупция депутати на ДПС. По-важното е друго: БСП тогава легитимира феодално-политическия модел на ДПС, изразяващ се във формулата пари – власт – пари прим. Модел, който поради своята ефикасност се оказа желан и от български партии и изборите се превърнаха в надпревара за купен и технологичен вот. Надпревара, в която БСП участва с ентусиазъм и днес.

Този вот показа ли нови факти, нови корупционни схеми? Не. Вот, мотивиран от жълтите страници на вестниците. Обещаха се примери за корупционни схеми. Защо се чака конкретен повод, а не се обявяват веднага?

Защото БСП смуче от пръстите си някакви теми. Като тези с оградата или тези с Хасково. Това не е опозиция, това е скандалджийство. Това не е политика, това е опит за реклама. И, разбира се, това не може да е морален коректив.

Единственият истински коректив на това управление сме самите ние – Обединени патриоти. Ние многократно доказахме, че имаме различно мнение, че не се боим да имаме различно мнение, че властта се съобразява с различното ни мнение.

И това е конструктивната позиция. Това на БСП е сляпо отрицание. Най-вече сляпо.

Искате да забравим миналото на БСП като генератор на корупция – не можем. Не виждаме и сигнали за поправяне. Нежеланието Ви да се преразгледа давността за престъпления, свързани с приватизацията е само един щрих. Нежеланието да се разграничите от Вашите купувачи на гласове е друг.

ЗАТОВА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ НЕ МОЖЕМ ДА ПОДКРЕПИМ ТОЗИ ВОТ! Защото Вие нямате морално право да се правите на ментори по тази тема.

Вотът акция на опозиционност ли е или заявка, че съществува алтернатива?

Когато всички данни показват, че хората за пръв път въобще споделят по-открито оптимизъм за икономиката, е странно някой да иска смяна на правителството. Побеждаващ отбор не се сменя. Но ние ще се вслушаме в мненията на българите около този вот на недоверие. Защото за разлика от БСП сме гъвкави и слушаме не само своя глас.

Дадоха се заявки, че това е началото на серия вотове – каква е целта?

Дестабилизация на страната. Неуместно! Погледнете как се държат президентът Радев и омбудсманът Манолова – това е конструктивно поведение, а не поведението на БСП. И Радев, и Манолова прозихождат от леви среди, но не са самоцелно опозиционни като Вас, колеги в ляво. Те не се плъзгат по линията на скандала, а търсят конструктивност. Самият момент, избран от месеци, несъмнено показва, че зад него стои желанието за вредителство – срещу позитивните събития, свързани с европредседателството, и има за цел безпочвено очерняне и оплюване, подкрепящо поговорката за българския казан в ада.

Ние, а и гражданите, лесно можем да разберем каква алтернатива ни готви БСП: още от първия ден в НС нейните лидери съсредоточиха огъня си върху ОП, въпреки ясните сигнали, че следваме предизборните си обещания за размразяване на доходите. Защо? Стратегията „Нинова“ е ясна – избори и пореден брак с ДПС. Ама това антикорупционно ли е?

Напротив. Най-мощната антикорупционна мярка след 2014 г. е, че държим ДПС извън властта. Вие искате да го върнете. С всичките му обръчи от фирми и комисионни? Не, дами и господа – няма да стане!

ЗАТОВА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ НЕ МОЖЕМ ДА ПОДКРЕПИМ ТОЗИ ВОТ! Защото Вашата алтернатива е алтернатива на грабежа и разрухата.

Вотът опит на опозицията да покаже ново лице и нова риторика ли е?

За пъри път имаме толкова антагонизъм в НС от първия ден, неприемане на загубата на изборите, нежелание дори за 100 дни толерантност след тях. Скандалът доминира. Но не това е най-лошото. През последните месеци БСП прие тактиката на изгорената земя – охулва и руши авторитета на държавата и институциите. Изрази „всичко се разпада“, „държава няма“, „умираме“ и пр. за пръв път доминират в изявите на най-голямата опозиционна сила. Безотговорно поведение без съмнение!

Лесно се руши доверие, лесно се генерира отчаяние, но последиците дълго се плащат от цялото общество. Днешният вот е част от този сценарий. Той няма за цел нещо да подобри, а да засили негативизма на българите към всички и всичко, той е за вътрешнопартийна употреба. Да покаже едни хора, че са активни борци срещу настоящото управление, да демотивира противниците им. С една дума „парлама“. Но парлама, която продължава да руши българския социум.

ЗАТОВА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ НЕ МОЖЕМ ДА ПОДКРЕПИМ ТОЗИ ВОТ и оставайки критични и изискващи, ще подкрепим правителството на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 самоубийци

    20 2 Отговор
    Само дето патриотете повече няма да получат подкрепа... от народа ;)
  • 2 Бесен Язовец

    18 1 Отговор
    Еми разбирасе нали с ГЕРБ ядът в момента баницата заедно
  • 3 onq s konq

    2 7 Отговор
    След като и без помощта на "твоя народ" спечелиха,кво ги бърка да го направят пак?То и за ГЕРБ така приказвахте/ЧЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ/,ама нещата си следват историческия ход.
  • 4 Волен смях в кулуарите и будуарите

    5 1 Отговор
    Партиотите са смешни, особено Волен, който се прави на мъжага, а е твърдо от трития пол. Нкой не се е съмнявал, че ще гласувате за правителството. Ако падне, то вие си отивате завинаги. Жалки карикатури, дано скоро се събудим и ви изритаме от властта. Заедно с БСП, да не си мислят, че сме забравили те какви са.
  • 5 Гост

    8 2 Отговор
    Само гледайте на следващите избори какъв вот ще имат "патриотите" ха хааааа! За смях станаха. Срам ме е, че съм българин от тези идиоти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове