30 Януари, 2018 11:56, обновена 30 Януари, 2018 13:29 4 500 37

Бойко Борисов: В Давос няма баир без десет лифта, броих ги

  • бойко борисов-
  • пирин-
  • лифт-
  • западни балкани-
  • турски поток

Премиерът призова да се спре с протестите

Бойко Борисов: В Давос няма баир без десет лифта, броих ги - 1
Снимка: БТА

На 12-ата годишна среща на бизнеса с правителството "Големите въпроси на 2018", министър-председателят Бойко Борисов призова да се спре с протестите за Пирин.

"Спрете се с тези протести! В Давос няма баир без десет лифта, броих ги - изсечена гората, писти. А ние искаме едно лифтче. Аз гарантирам, че една керемида от това, което е по – закон няма да се построи, иначе ние ще излезем да протестираме. Ние сме зелени, доказали сме това, не сме като някои от вътре червени", заяви премиера.

Коментирайки темата "Западни Балкани", Бойко Борисов заяви, че България и Македония са пример за поведение и работа.

"Мирът на Балканите е крехък – един изстрел и всичко си отива. За мен примерно е незначителен конфликтът между Хърватия и Словения. Там се карат за едно заливче, но не може да влезем по бански в друга държава, така ми беше обяснено. Трябва да има КПП, тъй като не можем да влезем по бански в морето и да излезем в друга държава“, каза премиерът.

„Досега се говореше само за София – Белград, София – Солун, но е много важно да бъде изградена оста София – Скопие – Тирана. Също така е важен третият мост над река Дунав. Но там, колкото пъти се срещнем с тяхното правителство, след няколко месеца са в ареста. Последната среща ни беше есента, договорихме се и сега вече всички са в ареста“, изтъкна Борисов.

„На Балканите има турско, саудитско, руско и не на последно място китайско влияние, които делят Европа на 16+1. Ние тази година ще бъдем домакини на срещата на този формат. Важни са и газовите връзки. Практиката показва, че там където минават газопроводи, няма войни. Наслушах се как Русия нямат пари да градят Южен поток, как морето е много дълбоко и какво стана „Турски поток“ вече е готов. Ние активно работим няма да допуснем България да бъде само клиент в газопреносната мрежа“, категоричен бе министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    34 13 Отговор
    А магистрала Хемус не е важна нали....все пак свързва само столицата която е с най-голяма индустрия и бизнес с най-голямото пристанище на МОРСКАТА Държава.................................ама да де лифта е важееен лифта.....

    Коментиран от #30

  • 2 Чичо

    58 15 Отговор
    Ама наистина кърти тоя! Всяко баирче в Давос!!!! Ама то самият Давос е едно градче с едно баирче! То не е планина, не е държава!!!!
    И миличкия ми - зелен бил и отвътре!!! А къде точно си е скътал членската книжка от БКП и доносническото досиенце от ДС?!?

    Коментиран от #32

  • 3 Илия

    49 3 Отговор
    Другарю министър председател, кой е концесионерът в Банско?
  • 4 гост

    46 13 Отговор
    Това само на един простак може да излезе от устата но не и на премиер на държава.
  • 5 Българина

    29 9 Отговор
    Явно зелените тук никога не са ходили в Швейцария, там лифтивете са и в градовете, лифта е като такси, от всякъде за всякъде
  • 6 Дали

    27 9 Отговор
    А дали може да преброи колко нарушения до сега е извършил концесионера в Банско и колко от тях са санкционирани? Иначе му вЕрваме.
  • 7 Гост

    37 8 Отговор
    Това кретенче пак кърти! Този втори лифт му е проблема! Ама трябва да си уреди негови хора там, това е! Трябва и Пирин да бетонират както морето, понеже няма да се задоволят само с един лифт!
    В София няма тротоари, където да ходят пешеходците, постоянно се гази в кал, няма къде да се паркира... Хората в другите градове нямат работа, заплатите са смешни. Пътищата ни в цялата държава са всички осеяни с големи кратери, не се поддържат! Не се прави нищо по въпроса за магистрали към Калотина, Видин, Варна, Кресна и т.н.
    Бил ходил в Давос. Ама Давос дали е така презастроен като Баснко? Дали Давос е Национален парк/резерват, който е в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО? Ако Давос е национален парк в списъка на ЮНЕСКО и след това са построили 10 лифта, тогава и ние да построим втори. Ама тъй като това не е така, няма защо ние да строим втори! Нелегално презастроихте Банско, сега лифтът нямал капацитет. Ами да бяхте мислили на времето, трябваше да има някакъв контрол на това безхаберие!

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Пеньо

    32 9 Отговор
    Тиквата си е тиква! Броил лифтовете! Няма си и идея как са го организирали хората и как са спазили екологичните норми. И сигурно офшорки и мутри стопанисват лифтовете. Много е прозд токвоцкой! ОСТАВКА!
  • 9 България

    11 18 Отговор
    Много голям . няма стигане . най-великият българин .
  • 10 321

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    За калните тротоари в София си прав, а ма за другото на ощипан ли се правиш или си малко глуповат? Банско е презастроен, защото навсякъде, където се заговори са ски курорти или тяхното развиване, веднага изникват лежезелените и провалят идеята и гонят инвеститорите. И не сравнявай СБ със зимния туризъм. Това по морето е резултат от късата плажна ивица. Но планините ни са с огромна площ и СБ може да се случва само ако имаме както сега 3 смешни курорта на кръст, около които само се строи. Ако бяхме като Швейцария с десетки и стотици курорти, всеки с по 50-100 км писти, никой нямаше да иска да се бута само в Банско.
  • 11 OMG WTF

    26 8 Отговор
    Бай Х. може да брои до 10!!! Е какво още искате???
  • 12 Анонимен

    27 4 Отговор
    ... Но пък в Давос нямат ГЕРБ, Бойко и комунистически капитализъм!
  • 13 321

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    И какво ти е обяснението аз презастрояването в София - да не би и тук да е заради ски зоната - която я няма. Или и тук, ако някога някой се пребори с отровнозелените и се разреши строежа на няколко нови лифта и писти на Витоша, ще виеш, че града щял да се презастрои. Никой не застроявал нелегално Банско - съвсем легално е. Това, което не можеш да разбереш се нарича пазарна икономика. Само в Банско има що годе развита ски инфраструктура и около него се строи, особено до 2008, когато имаше имотен бум. Същото е София - има що годе развит пазар на труда - има наплив на хора, затова има търсене на жилища - следователно се презастроява. Решението е масово да бъдат разрешени строежи на лифтове и ски писти на подходящите планини и места, включително държавата да го подпомага, както направи Румъния миналата седмица. Тогава в Банско ще се задейства естествения подбор. Няма да има луди, които купят там, като могат отидат в посока Мальовица, ако там се бе реализирал проекта за ски курорт.
  • 14 име

    4 3 Отговор
    Журналята ,които са писали статията, да не са от северозапада?
    Пише се някоИ ,когато е мн.число,а не някоЙ.
    Капиш?
  • 15 Бай хой

    11 5 Отговор
    А тиквата що не каже какви са заплатите в Давос?
  • 16 Стоян

    8 16 Отговор
    Колкото и да не го обичам, за някои неща е наплълно прав човекът...като в случая...
  • 17 Вуте

    17 2 Отговор
    Я ! Тоя можал да брои до 10 !!!!Брейййй ученото си е учено !!! А думата БАИР е страхотна БЪЛГАРСКА дума!!!

    Коментиран от #26

  • 18 onq s konq

    5 16 Отговор
    Нормалните змии спят през зимата,а вие кво сте се разсъскали тука по никое време?
  • 19 Колело

    10 5 Отговор
    Пародията на съдбата. Охрана и мутра да е олицетворението на държавността... жална ни майка.
  • 20 Шенгън

    8 2 Отговор
    Аргументите на баварския вътрешен министър Йоахим Херман: "В никой случай Шенгенското пространство не бива да се разширява за сметка на сигурността на германските граждани". Министърът заяви това пред вестник "Велт ам зонтаг". Той вижда такава опасност заради "ширещата се корупция и проблемите с организираната престъпност" в България и Румъния.
  • 21 Няма и бедни

    13 3 Отговор
    В Давос няма и бедни. Защо не се захванеш да подобриш положението на 80 % българи, които едва свързват двата края. Такива в Давос няма. Пък после най-лесно ще осечем всички дървета.

    Коментиран от #23

  • 22 Петър попангелов

    10 7 Отговор
    Българи юнаци! - сека година съм по пистите на Франция, Италия, и Австрия в Швейцария още не съм ходил - пистите по тези НеЕкологични държавици са стотици, стотици километри хората се плъзгат по снего и се кефят яко, па и припечелват добре, а в наща „Велика„ страна 5 писти на кръст, в събота и неделя не мойш да се доредиш и всеки сере дет му падне (разбирай в преносния смисъл). И що??? заради няколко пършиви човечета със студентски комплекси дет незнаят де изгрява слънцето. Вижте, мен ми е все тая щот ще си skiing–вам на запад, ама ме е яд на тез пишлемета и защо някой ги слуша въобще?? Ако зависи от мен - писти навсякъде където става и як контрол със солени глоби. Да живне малко и българското скьорче, да му се зарадва сърчицето! - спортът на открито трябва да се развива, а тез екологчета да ходят за гъбки и малинки.
    А и смятам ,че Алпите са моооооооого красиви, нашите планинки са далечен отзвук на тези могъщи планински вериги!!! България въобще не е като Швейцария, ама на мен си ми харесва!
    Дайте на хората писти на добри цени, да развиваме спорта!!!
  • 23 Петър попангелов

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Няма и бедни":

    Брат ми, те дърветата вече ги изсякоха ако още не си разбрал, ама ще пораснат пак това е сигурно и тогава няма да си ги сечем, а ще си ги гледаме с кеф.
    Що еколозите не спрат дърводобива на сиво, А??? Защо? - той е много по опасен и брутален от създаването на една кабинка *разб. лифт

    Коментиран от #33

  • 24 Озк

    8 0 Отговор
    мн.умно изказване
  • 25 Цецо

    8 3 Отговор
    и аз като премиера призовавам да се спре с протестите! и да се прави лифт в банско. само лифт, не хотели. точка.
  • 26 555

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Вуте":

    Боко Т. може да брои до 10 милиарда ...за да може да си брои парите.....Те и циганите са неграмотни като Боко а ма в смятането са добри
  • 27 питащ

    5 1 Отговор
    Някой вижда ли нещо странно в снимката? Под чия егида е бизнес сбирката? Капитал? Иво Прокопиев?
  • 28 тъпи сикаджии

    6 1 Отговор
    А ДАвос природен резерват ли е ,ма тикво проста?
  • 29 ха сега

    3 1 Отговор
    А тоя може ли да брои до толкова ?
  • 30 KKKKK

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Темида":

    Така, явно доста ви е плитка паметта или просто така ви изнася.Относно Хемус виновно е БСП,което пропусна да я вкара като проект за изграждане с пари от ЕС.Сега тя се строи с пари от бюджета и става по-бавно.Въпреки всичко се строи.От Герб никога не са казали,че Хемус не е важна.
  • 31 Bahti

    3 1 Отговор
    Цестито Българи... Научиха ни на 6. А това брои 10.
  • 32 Чшшшш тихо

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Чичо":

    Не се обаждай като говори премиера
  • 33 Бедни или лифтове

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Петър попангелов":

    Сестро, ако са изсечени дърветата, то не пречи ГЕРБ да направят нещо, за да намелеят бедните. А не Бойко да говори глупости какво е видял някъде си

    Коментиран от #34

  • 34 Петръ попангелов

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бедни или лифтове":

    Виж какво „Бедни или лифтове“, те лифтовете не пречат на богатството, а съм сигурен, че ти си напълно наясно в какво е истинския проблем ама явно обичаш да се дракаш! Аз не се кефя на Бойко, но нашто стадо си е такова - диво и освен овен какво друго да върви пред стадото. .. и според мен всеки требе да се научи да се оправя сам, а не сал да чака сякаш всички са му длъжни. Който и да вземе България все ще я тараши, щото политик се става не за да оправи нещата, а да оправи себе си. Затуй не обичам политиката, но обичам ските, обичам и балкана.
  • 35 gnida

    3 0 Отговор
    От 89-та насам си готвя празеник , но утре ще си опека тиквеник ......Да се поглезя малко ....
  • 36 КИФОЧА

    4 0 Отговор
    Да ,Да мога да броя .Вече мога до 10.Но забравих лифта ли броих или милиарда ,които с мойте авери окрадохме за 10 години ОТ ВАС .
  • 37 анализатор

    0 1 Отговор
    ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ЗА НЕФТОПРОВОДА АЛЕКСАНДРОПОЛИС/досега 10 години по 80 мил РАВНО НА 800 МИЛ/И ЗА БЕЛЕНЕ /СТРУВАШЕ МНОГО-6 МИЛИАРДА/А САМО ЗА ПАРИТЕ НА КТБ И ДВАТА МИЛИАРДА ЗА САНИРАНЕ НА 100 БЛОКА-И ЩЯХМЕ ДА ЗАТВОРИМ МАРИЦА ИЗТОК И ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ГЛОБИ ЗА ВРЕДНИ ЕМИСИИ .СТИГА ТОЛКОВА ЛЪЖИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове