Last news in Fakti

4 Февруари, 2018 10:31 3 883 12

Как се ползват моторните шейни в Боровец?

  • боровец-
  • моторна шейна

„Бороспорт” поддържа 10-километрово трасе

Моторни шейни в Боровец се дават под наем след 10-минутен инструктаж, само на пълнолетни. Туристите се движат с каски и с водачи, скоростта е 10 км/ч.

Това каза за bTV Асен Манов, който се занимава с такава дейност в курорта Боровец.

"Туристите се движат с 10 км/ч., задължително с каски, има и водачи – броят им зависи от броя на хората в групата. Шейни се дават под наем само на хора, навършили 18 г., тези под 18 г. са пасажери", уточни Манов.

При инцидент с моторна шейна над Боровец, управлявана от министъра на транспорта Ивайло Московски, загина 4-годишният му син.

Инцидентът е станал вчера между 14:30 и 15 ч. на урегулирано трасе за моторни шейни в района на хижа „Чакър войвода”.

В този район е много голям наклонът, трябва да се кара с професионална шейна, твърди Асен Манов.

„Бороспорт” поддържа 10-километрово трасе за моторни шейни, но то не включва участъка, в който е станал инцидентът вчера, каза Росица Стойкова от фирмата.

Трасето се поддържа със специална машина, която на 2-3 дни минава, за да обезопаси терена.

Направен е повторен оглед на мястото на трагичния инцидент със сина на Московски, който трябва да помогне да се изяснят причините.

Според първоначалната версия на разследващите най-вероятната причина за случилото се е неравност на пистата.

Разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    13 0 Отговор
    При движение с 10 км/ч това нямаше да се случи...
  • 2 Шерлоков

    9 2 Отговор
    На всеки може да се случи подобна трагедия,дори и да внимава!Вероятно детето е стояло в скута на баща си и е поело удъра?Жалко за нелепата смърт и Господи бъди милостив към Семейството и им дай сили да продължат напред.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлоков":

    На повечето българи не може да се случи. Защото не могат да си позволят финансово да карат моторна шейна

    Коментиран от #6

  • 4 Адаша

    9 0 Отговор
    Зимните хобита като ски, сноуборд и тн крият своите рискове. Всеки който се занимава с такива рано или късно го застига я травма, я жестоко пребиваване. Планината е сурово място и не прощава грешки - изисква подготовка и правилна преценка на ситуацията.
  • 5 Артур

    8 1 Отговор
    Интересно , с кой "акъл" ще качиш 4 годишно дете на моторна шейна ? Между другото може ли да качиш 4 годишно дете на мотор , било то и с каска ? Къде ли е мислил г-на когато е решил да се забавлява ? Ако си беше стоял мирно и тихо не чудо видял ......, Но , жалко за детето защото обикновено децата плащат за греховете на родителите си ! Бог да прости детето , а за всички които се мислят за недосегаеми , за безсмъртни дано са си взели поука ..но не вярвам ....като гледам Ромската как се е "разгонил като животно" , как не спря и за миг да ръси глупости дори и след трагедията с детето му ! Хора , спрете се , огледай те се , не всичко е усвояване на еврофондовете ,не всичко е в нормите на християнското семейство и учение дори да е в духа на добрите европейски практики и политики ! Кой ли ще е следващият ?

    Коментиран от #7

  • 6 ГОСТ ЧИТАТЕЛ

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Защо трябва да си злобен,като си беден? Какъв ти е проблема,като не можеш да си позволиш шейна? Много хора на земята не могат да си позволят и най-евтиния салам ,но не злобеят на чуждото нещастие. И грешиш ,че не може да случи на повечето българи. Може както си ходиш по улицата и една тухла да падне и да те убие, без да си ходил на Боровец. Или да блъсне пиян. Замисли се.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 111

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Артур":

    С "акъла" на безотговорен родител, заслепен от високото си самочувствие и власт. Жалко за детенцето.
  • 8 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Не намирам злоба, а по-скоро укори към неразумния баща. Макар че за един родител по-голям кошмар от това, сам да причини смъртта на детето си, едва ли има ?!?
    Ако се е намерил някой, да го предупреди или направи забележка, че не бива да качва малкия, сигурен съм 200%, че Големия щеше да го изгледа с пренебрежение и презрение - нямаше да го удостои и с отговор дори. Нима не е знаел за правилата за безопасност ???
    Не сме се разделили НИЕ на богати и бедни, а именно тези наши чорбаджии ни разделиха на бедни и богати и от бедните, т.е. евтините, те акъл не искат. За тях норми и правила не важат - те са над тях - както и над нас, естествено ! Привилегиите, които ползват като властници , ги имат за дадени от Господа и окончетелно ги лишават от трезво мислене и разум !!!
    Написано е : "Гордостта е начало на всеки грях"
    Случаят подтвърждава горната максима!
    Жалко за навръстното дете !!!
    Моторната шейна дори и с 5 км/ч да се е движила, това са килограми желязо. Ако се е прекатурила, колко му трябва на човека да го лопне по главата някой детайл- нежели това да се случи с малко детенце !?
  • 9 Лиа

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ ЧИТАТЕЛ":

    В случая цялата отговорност носи бащата качил малко дете на моторна шейна да го повози за кеф по снежно планинско трасе. Трасето било с неравности, не било добре обработено!? Отговорността и вината са САМО и единствено на бащата, който можеше да се забие в дървото само ако малко си отклони вниманието. Това е шейна, детето е на открито само каската не го спасява. Господ да прости детенцето!
  • 10 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ ЧИТАТЕЛ":

    Не виждам злоба в абсолютната истина. Точно такова нещастие с моторна шейна не можа да се случи на повечето българи. А дори и да съм озлобен към политиците, то е оправдано. Нима нямат вина че сме най бедни в Европа и не можем да си позволим елементарни удоволствия, като почивка на планина или море. Жал ми е за изгубения детски живот, но за бащата и 5 пари не давам.
  • 11 петър

    3 0 Отговор
    от утре всички трасета за моторни шейни почват да се асфалтират за да няма неравности ! няма нужда прокуратурата да си измисля причини за да не съди московски,той вече е осъден!
  • 12 Ники

    1 0 Отговор
    Зависи какво ще правиш с тая шейна .. ако ще трябва да се транспортираш нещо .. да качиш детето внимателно и бавничко .. ама ако ще се юркаш на детето не му е там мястото ... на всички им е ясно че да се стигне до такъв инцидент не е било бавно ... ма то трябва да се мисли за тия неща ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове