Last news in Fakti

25 Февруари, 2018 13:16 10 957 65

Борисов: Да купим ЧЕЗ? А защо не купим „Енерго Про” и ЕВН?

  • бойко борисов-
  • чез-
  • сделка-
  • евн

Сделката за ЧЕЗ се извършва в Чехия, каза премиерът Бойко Борисов в Сандански, където участва в среща на младежката организация на ГЕРБ.

„Колегите от БСП, да приемем, че добронамерено казват държавата да извади 380 млн. евро да я купи. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про” и ЕВН защо не ги купим”, попита министър-председателят.

„Ако тръгнем да изкупуваме така, защо не изкупим и „Нефтохим Бургас”, защо не изкупим и банките обратно, да върнем всичко на държавата, защо само ЧЕЗ”, допълни Борисов.

Той подчерта, че това е сделка между частни субекти, и то извън България.

„Не може да ни обвиняват за всичко. И ако на Теменужка й казах: Дай си оставката, защото при липсата на здрав разум, отстрани какво изглежда – приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, но това няма нищо общо, не е истина. Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, но аз не мога да оставя и нейната, и нашата репутация да има някакъв подтекст в нея”, подчерта Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    59 12 Отговор
    Пуфльо
  • 2 Гого

    122 11 Отговор
    Излиза че човек без никакъв доход може да изтегли кредит 300 милиона евро хвала на такава банка. Защо не публикуват името на тази толкова ларж банка? И то забележете фирмата дето купува Чез не си е платила задълженията към държавата и ако на това не му се вика корупция здраве му кажи!
  • 3 тъй тъй

    26 41 Отговор
    Колко му е, купувате ерепетата, после руските боклуци правят още един костинброд, пак ги продават и държавата да го духа.

    Коментиран от #30

  • 4 Ганьо

    78 8 Отговор
    Ами дай и правителството да продадем на частници! Имам 20 лв може ли да си купя някое министерство? Кога са търговете? Къде ги тия държавни регулатори, че от години не съм ги нито чувал, нито виждал?
  • 5 ОБЕЩАНО

    58 9 Отговор
    Борисов,
    започвай бавно да изкупуваш първо тези трите за които говориш,а после ще ни питаш и за другите.
    90% от народа ще те подкрепи и
    премахни ония членове от няколко закона които като овце ни вкарват по опашките да си броим парите на олигарсите.
    Ако вече си се подсигурил е време да направиш нещо велико за народа си
    независимо от диктата и интересите на ЕС и САЩ.
    М ахни и едностранно санкциите срещу Русия.
    Важното е твоят народ да е добре.
    Ще те направим и президент 3 мандата.
    ОБЕЩАНО!!!!!!!!!!!!
    Ало ченгетата,докладвайте му веднага и вижте анкетите с обикновенните хора.
    Стига с тия браншовици,нотариални камари,полицейски синдикати-всички само дърпат края на покривката към себеси.
  • 6 убреее

    59 16 Отговор
    Тоя примат от снимката вярно е мега прост. Защото енергетищката е стратегически отрасъл, затова не може Гинка/зад която стои самия Боко Тъпото/ да купи ЧЕЗ. На останалите въпроси няма да отговоря, защото другарят е толкова прост, че всичко ще обърне на реализиранеи политики, футбол и тенис.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Уую от Пичковци

    76 6 Отговор
    Ами защо не си ги откупим всичките ?Защо печалбите им да излизат от България.Защо вместо да продаваме не купуваме ЕРП - та както чехите правят и спечелиха за тези години милиарди Защо сами не си стопанисваме златните находища от които се изнасят ценни метали за милиарди .Ние българите знаем защо .Защото ти циркаджийска мутро и тези преди тебе разпродадохте всичко и винаги сте били на хранилка при онези които можаха да си купят парче от България.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    38 4 Отговор
    Не се продават стратегичеси предприятия а севлагат ресурси от дъравата за да си независим енергийно от другите в региона.
  • 11 Христо

    53 4 Отговор
    ББ,не се прави на луд!Тъкмо си помислих в началото на статията,че ти е дошъл акъла,после разбрах,че иронизираш!Ти си се родил такъв и такъв ще си останеш!!!
  • 12 българин

    32 4 Отговор
    Ти му викаш куме Иване,той търчи за ... да те хване!
  • 13 Аааа

    55 7 Отговор
    100 % ов ПРОДАЖНИК ! Излиза пред хората и се мъчи най нагло да ги убеди , че вместо в държавата , парите трябва да отиват в джобовете на съмнителни личности!
    БОЖЕ , ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ !
  • 14 Ето

    10 17 Отговор
    нали искахте цоциализъм - ся като имате пак режим на тока ще си поприпомните ;)
  • 15 Гоуст

    46 4 Отговор
    "Борисов: Да купим ЧЕЗ? А защо не купим „Енерго Про” и ЕВН?"...
    а бе ей!!! Онзи ден получавам към сметката за вода лист, че водата щяла да се повиши отново, защото много разходи правили и отдолу подпис Арно Валто де Мулиак... и това не е само ВиК, това са всички големи предприятия, заводи и т.н. в България. Всичко е разпродадено на чужденците, които яко ни дерат кожата.
    Ще купиш разбира се, защото това са предприятия, които не трябва да са частни!!!
  • 16 ПЕЕВ

    17 53 Отговор
    ПРАВ Е БОЙКО -БСП И ЦАРЯ ГИ ПРОДАДОХА НА ЧЕШКИТЕ КОМУНИСТИ А СЕГА ИЗЛИЗА ЧЕ ТОЙ Е ВИНОВЕН .ЕЙ ОПОМНЕТЕ СЕ ЗА ВСИЧКО ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН СЕГАШНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.
  • 17 Ттт

    11 31 Отговор
    Комунистите създават паника и хаус в България!!! Ако някоя банка дава парите то дружеството е на банката тъпаци!!! Другите са мериджей хейтарски цигамби прости!!!
  • 18 Ттт

    7 19 Отговор
    Само частно дружество е в състояние да си взима парите от некоректни клиенти циганби и хейтари!!!

    Коментиран от #20

  • 19 ирония

    30 7 Отговор
    Г-н Боко вече е светлината и топлината във вашия дом! Човекът вече грубо ви намеква да си траете, че да не седите на тъмно и студено по къщята !
    Трябва да повярвате, че това е сделка м/у два частни субекта извън България, т.е. не ни засяга и че лошата министърка вече си е платила !
    Ако не повярвате и не запеете тая мантра на вожда ви чака студ, мрак и здрав кекс, защото ТОЙ вече е светлината и топлината във вашия дом!
    ....скоро и за останалите 2\3 !!!
  • 20 да ве да

    28 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ттт":

    Вярваш ли си !?!?!? Ще ги разпределят циганските кражби и задължения на белите овце, както досега, а и нали се сещаш, че на реалния собственик това си му е изборния материал !
    Надявай се "оптимист" !

    Коментиран от #25

  • 21 Лопатата

    14 6 Отговор
    Не, Борисов, не купувай ЧЕЗ, защото нямате ресурса да го управлявате.
    Това, което трябва да направите, е да признаете връзката "Гинка-Теменужка" за конфликт на интереси, да извадите на светло бизнеса на "Инерком" (който не може да генерира необходимия капитал и управленчески ресурс) и на тази база да обявите продажбата за невалидна.
    А ЧЕЗ да организират нов търг за продажба, този път без подставени фирми на руските геополитически инвестиции.
  • 22 гост

    30 4 Отговор
    Време е за предсрочни избори !!!!
  • 23 О хо

    11 3 Отговор
    Бат Боко пропусна да нзове За купувне защо не и Нкой други неща. Хотел Черно море Варна, Кремиковци, Лифта на Боровец и т.н. АЛО БАЛОНИТЕ ТИЯ УПРАВНИЦИ И ЧИНОВНИЦИ МОГАТ ДА ПРОДАВАТ НАПРАВЕНОТО С НАРОДНИ ПАРИ ОЩЕ ОТ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ А. А НЕМОЖЕЛИ ДА КУПУВАТ ИНТЕРЕСНИ ЗАКОНИ В БГ.

    Коментиран от #26

  • 24 Гроб

    23 0 Отговор
    Бедняка милиционер тоест милионер.Не му е удобно да извади парите от офшорките,трябва да помага и Делянчо .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "О хо":

    Вземи че го напиши на ново че от това нищо не се разбира. Внука ми е в 1 клас и по добре пише от тебе.

    Коментиран от #27

  • 27 Ттт

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Остави ги да се изрисуват!!!
  • 28 Wtf???

    9 3 Отговор
    Стига с лъжите и безсрамните оправдания!
  • 29 Гост

    10 1 Отговор
    ЧЕЗ е държавен енергиен холдинг на Чехия
    Доколкото знам. Или не е така?

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    10 1 Отговор
    А пък Австрия май притежава 50% от evn. Или не е така?
  • 32 сноу

    13 1 Отговор
    Гоии ,Гоии-и ,ама цар си на шашмата .То вярно, че от шушу-мушу при Юнкито и Смъркалуца много чалъм изучи та чак на рязания чалъмлия
    Ердоганя взе да ги сучеш ,но ти съвсем ни взе за бели лястовички.А ти къде беше като продаваха ЕРП-тата,в гащи ли ?Ами твойто зализано Трайковче?Щом седнеш на стола и все люти клетви лееш срещу другите а ти все велик та велик
  • 33 Може и

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    По добре ли в да отиват печалбите в Чехия или да си оставят в БГ???Аз не вярвам, че банка може да отпусне кредит на неспособна фирма!!! Ако една банка дава парите - то това означава, че който дава парите той ще кара влака!!! Така е и при всеки вземал жилищен кредит от банката, до изплащането на кредита Апортамото е на баНката!!!

    Коментиран от #35

  • 34 Възхитен гражданин

    15 0 Отговор
    е за вярване как елементарно ни се говори!Пред надъханите за кариера бърза и лесни пари младоци в Сандански тез лакардии може и да минават,но за трезвомислещите жертви на Прехода им-не!!Бяха ни проглушили ушите навремето,че за структуроопределящи и особено важни отрасли търсели Статегически инвеститори.Сега какво излезе-домораслата и находчива бизнесменка кака Гина станала такъв голем Инвеститор.Хвала наработливите и кадърни граждани като Нея!

    Коментиран от #38

  • 35 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #33 от "Може и":

    Пак ще повторя въпроса си,ЧЕЗ не е ли чешки държавен енергиен холдинг?
    А Австрия не притежава ли 50% от evn?

    Коментиран от #37, #52

  • 36 зомпи

    12 1 Отговор
    сега е времето да си поправите грешката борисов и отново да станат държавни всичките
  • 37 Ттт

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Въпроса ти е подвеждаш!!! И ти незнаеш дали имат държавно очастие!!! Според мен нямат такова!!!

    Коментиран от #39, #59

  • 38 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Възхитен гражданин":

    Те тея надоле по македонско само това им е в главата и без тва.и любов за парите правят. Абе тоя прованс много надъхан се оказа и всички се изселват в София да успяват...писна ми от тая невъзпитана меркантилна провинция
  • 39 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ттт":

    За чез съм сигурен. За evn-50%. Затова питам
  • 40 Борис

    14 1 Отговор
    Защото ЧЕЗ се продава,или ти е трудно да мислиш.И не лошо да си ги изкупите та печалбата да остава в държавата,а не да теглите през година заеми които ние да изплащаме.И стига с приказките за виновните комунисти ,вие не сте по различни от тях.
  • 41 Митев

    12 1 Отговор
    Борисов тези дето купуват ЧЕЗ глупаци ли са --- или вие сте такива отговорете на хората!!!
  • 42 Гост

    1 0 Отговор
    Вие разбирате ли въпроса ми?
    И защо го задавам?
  • 43 Варна

    15 1 Отговор
    - Да си спомним че Дянков продаде в края на първият му мандат тихомълком държавните дялове в енерго дружествата!

    Иначе продължава да дрънка че няма нищо общо и да се спре с ровенето от къде и как Гинка стигна до ЧЕЗ. Повече от ясно е че става въпрос за скрити лица зад семейството от Пазарджик и за пране на пари.
  • 44 мъка

    8 1 Отговор
    Ами да вместо да изолирате за по 1 милярд на година изкупете ги и намалете тока.
  • 45 смях в залата

    14 1 Отговор
    Тиквата се опитва да хитрува и да се прави на умен ..но не се получава .Меши банките с енергетиката, демек да си изкупим и тях...само че енергетиката е важна и за националн.сигурност...и в много държави е държавна собственост .....ще ги изкупите за да си поправите грешките управляващи изроди ....Същата тази Тиква която се прави на умна продаде и една трета от ЕВН на австрийците която бе продадена на 66% от лигавия цар Симеон втори и остави една трета с цел да не може безконтролно да се вдига тока ..но Тиквата и него им продаде ..без никой да го кара ...всичко изпродаде и даде на концесия все едно му е бащиния . Крайно време е съда в Хага да се занимава с него
  • 46 Тиквата

    10 2 Отговор
    А бе Боко не можахте ли да намерите някой друг Георгиос Георгио с бълг. корени от Кипър а ми се наложи да гърми Теменужка и такъв цирк да разиграваш.
  • 47 България

    11 2 Отговор
    Боико докога ще крадете до кога в българия има бедни и богати кога ще помагаш на средния бизнес явно никога само гледаш кои ти пълни гушата
  • 48 Uflaf

    8 0 Отговор
    Забравихте застрахователните дружества ,или те достатъчно бачкат и наливат където трябва. Рестриктивни закони и подпомагане от силови министерства в подкрепа на мутренските дружества в които вечно да наливаме пари .Защо бе ? Щото поредния гъзар си бил купил кола за 120 000 лв и се мисли за Бог. КаТ работи само за парите на частниците и за оня дето и направиха министерство. Стига лъжи -махайте се .
  • 49 Uflaf

    10 2 Отговор
    След като другите държави могат да купуват стратегически бизнеси в България ,то защо Българска банка за развитие която е държавна да не купи на държавата ни бизнес в собствената си страна. Това не ли е по-сигурно от кака ти Гинка или мирише и на източване на държавна банка + стоене без ток ???
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Абе

    10 1 Отговор
    Абе хора забравихте ли че бойко е бил член наБКП там е изучен на всичко така че освен трепане нема друга оправия
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иво

    1 1 Отговор
    Епа питам Йосич Пашата и Маджо
  • 55 Снежа

    5 0 Отговор
    Ами как сега да ги купим? Ами защо тогава ги продаде се питам ? И отговора не се сещам.Продажник!!!!!!!!!!
  • 56 Милан

    3 0 Отговор
    Другите ЕРП та не се продават, най хубаво е дхържавата да купи ЧЕЗ, Прогноза:Гинка купува ЧЕЗ със заем от банка на олигарх, после поради несъстоятелност банката придобива актива, Много сложно за досещане ха ха
  • 57 гларус кръстоносец

    3 0 Отговор
    Защото не се продават бе смешник. Ти ги уреди да си изкупят 100% собствеността на ЕРП. Чехите ти легнаха след като административно им разкатаха фамилията. Ха да видим ще имаш ли успех с австрийците или ще ти се обади танте Меркел да си кротуваш, че да не се размирише от къде са дошли парите и какъв е произхода им.
  • 58 Радев

    1 0 Отговор
    АТака добре ги насоли душманите!!!!
  • 59 селянин

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ттт":

    В руската,,ВикипедиЯ,,пише че 70% от акците на ЧЕЗ принедлжат на Чехия,от всеки БГ лев. от сметката ни за ток ..70 ст.отиват за благото на чехите..
  • 60 Inog

    2 0 Отговор
    Това е върхът!!!
    Киряк Стефчов , поп Кръстьо и бай Ганьо - в едно!
  • 61 SAAB

    0 0 Отговор
    ОГНЕ-БОРЕЦА купи ЧЕЗ ......мнго точки ! :)
    Очеизвадно е ......няма как това да го пропусне :)
  • 62 Истина

    2 0 Отговор
    Защо не?Това са естествени монополи от,които зависи сигурността на държавата, ама кой да мисли?Държавата кучета я яли!Държавата подкупи не дава!
  • 63 Еми ако има далавера купуваи

    0 0 Отговор
    Ако са на далавера купуваи
  • 64 магистрала

    0 0 Отговор
    И тех ще гушнете.
  • 65 Гого

    0 0 Отговор
    Като искаш Аец Белене вземи пари от банките на Гинка щом раздават парите все едно са хартийки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове