Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 18:36 7 234 41

Овчаров: Държавата не може да спре сделката!? Лъжа!

  • румен овчаров-
  • чез-
  • кевр

Бившият енергиен министър е на мнение, че КЕВР бяга от отговорност

Овчаров: Държавата не може да спре сделката!? Лъжа! - 1

"Твърдят, че държавата не може да се намеси в сделката – лъжа. Иван Иванов (от КЕВР – б.р.) бяга от отговорност. Законът дава възможност на КЕВР да се намеси изключително категорично – може просто да не дава разрешение за сделката”, заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в студиото на bTV.

По думите му в целия скандал с продажбата на ЧЕЗ по-интересният въпрос е не откъде ще дойдат парите за купуването на дружеството, а кой ще ги плаща след това.

„Има един единствен начин, по който това дружество може да върне парите – да увеличи цената на тока. Това означава увеличаване на приходите на ЧЕЗ с 5-10%”, допълни Овчаров.

Въпреки това той подчерта, че докато стане време да се плащат тези пари и да се вдига цената на тока, до тогава най-вероятно и битовите, и индустриалните потребители ще излязат на свободния пазар и ще могат да избират от кого да купуват електроенергия.

„Те не схващат. Мислят, че като вземат ЧЕЗ и изведнъж ще се видят с пари. Затова Бойко Борисов няма какво да увърта и трябва веднага да прекрати тази сделка”, категоричен е Овчаров.

Той е категоричен, че Гинка Върбакова няма никаква роля в сделката и трябва да помисли как да се измъкне от ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    87 6 Отговор
    Каква държава сме като управляващите не могат да спрат сделка от ниво национална сигурност?
  • 2 Grip

    68 16 Отговор
    Абсолютно е прав в случая! Може да не е харесван от голяма част от хората но икономиката ни, в частност енергетиката, по негово време не беше в колапс!

    Коментиран от #3

  • 3 Гоуст

    47 18 Отговор

    До коментар #2 от "Grip":

    Прав е да, но такива изказвания трябваше да ги дава в бял костюм на райета ... if you know what i mean
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПРАВЧУ

    50 5 Отговор
    ПРАВ Е ТВА НЕ Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. КОЙ ПРОДАДЕ ЧЕЗ ПРЕДИ НА ЧЕХИТЕ КОЙ!?

    Коментиран от #36

  • 6 Сенко

    21 18 Отговор
    А още един трансджендър се появи от близкото минало.
  • 7 Зорлем

    63 8 Отговор
    Божкееее, докъде ме докараха тези нещастници от т.нар. управление - да трябва да призная, че Р. Овч. е прав и да се съглася с него!

    Какво да очаквам от тук насетне: Бареков да проговори английски по-добре от мен ли?
  • 8 КЕВР е подлога

    37 6 Отговор
    КЕВР е подлога и макар да има как не змее да гъгне без да му кажат как. Борисов, ако не спреш тази сделка, ще съжаляваш много, никой няма да гласува за вас
  • 9 Vulpes

    27 21 Отговор
    Отговора на въпроса Е! Какво правиш ти на свобода!!! Всички тези минуси които слагате на хората които питат това,да ви обесня ли колко ни наклеца тоя,или вие сами ще погледнете назад във времето,когато той беше министър и сключваше сделки в негова полза,но не и на България!!! И днес се изказва!!! Ти си лицемер и безочен човек,заедно с всички други твои колеги от 1990г насам трябва да сте на едно място. Белене! Да чукате камъни по цял ден!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Боли ги шмайзера за Нас

    38 9 Отговор
    Много добре знаят,че дори и да паднат от власт,ако тока на половин България зависи от тях,няма да им кой копче да им каже..Пеевски Бойко и компания си купиха Чес с наще парички от КтБ,и за другите 3.5 милиарда ще си накупуват АЕЦ Козлудуй и каквото още може.
  • 11 .22калибър

    35 2 Отговор

    До коментар #9 от "Vulpes":

    Затвора не ги лекува тия,трябва от упор.
  • 12 Kress

    40 8 Отговор
    Еййй тоя бойко суджука няма наяждане. Сега ще изпере парите от ктб, а Вие глупаци купувайте лотарийни билети от лотарията на прасето и гледайте вечер рекламите с нагласените печалби...
  • 13 Ттт

    9 9 Отговор
    Демагог!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 висок

    27 4 Отговор
    Не съм фен на Р. Овч. но е прав. ДКЕВР-чето го играе курвенски. Чист кадър на Костов! Преди него и Божков го каза в друга ТВ, а и бе писано по-рано в нета. Точно ДКЕВР разписва залагането на активи за кредит от банки. Явно е дал такова писмо на Гинка, за да мине през ЧЕЗ сделката!!!! Ще хвърчат глави!
  • 16 onq s konq

    7 22 Отговор
    Ив.Иванов от КЕВР вече обясни,че комисията има право да разваля сделки само в 2 СЛУЧАЯ И УСЛОВИЯТА НА НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ ЗАКОНОВО НЕ СА НАЛИЦЕ.Тоя обаче си знае неговото и целта е ДА ПРЕДСТАВИ ВЛАСТТА В СВЕТЛИНА НА БЕЗХАБЕРИЕ И "СЪЗАКЛЯТНИЧЕСТВО" С КУПУВАЧА.Не разбирам обаче едно:С КАКВО ДОСЕГА ЧЕЗ ГАРАНТИРА "НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ"?Предполагам че при покупката на определени активи от електрификацията и енергопреносната мрежа купувачът се ЗАДЪЛЖАВА ПО ДОГОВОР ДА ОСИГУРЯВА ЕЛ.ДОСТАВКА БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ,КОЕТО ДОРИ И ПРИ ПРЕПРОДАЖБА СЕ ПРЕХВЪРЛЯ КАТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА СЛЕДВАЩИЯ КУПУВАЧ.И да уточнив-Ако нещо не им е ясно на управляващите по казуса,да се посъветват със съответните "капацитети" в Еврокомисиите в Европарламента.Да се взема акъл обаче от Р.Овч ,БСП,Президент...просто е несериозно!

    Коментиран от #20, #37, #41

  • 17 Руменото овчарче

    30 2 Отговор
    Р. Овч., Сергей Станишев, Емел Етем, Нееееегово Величество, МахмУд Дикме, Гея Каролев или финансовият гений Дянков - мнооооого са ми гнусни всичките тия нагли твари, ама не мога да преценя кой е по- по-най, та да направя коректна градация...... И мааааалка корекция - не Белене, а доживотна каторга в Сибир. Стой! Размислих! НЕ в Сибир, а в Диарбекир, докато им пръснат халките на тези гниди.......

    Коментиран от #19

  • 18 007

    7 6 Отговор
    Не се Стряскайте ЧЕЗ е на Волен Сидеров само си мълчи защитника на България!
  • 19 Анонимен

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Руменото овчарче":

    Там е по-добре от тук, при управлението на баце :) искам и аз :) ама имам забрана да напускам страната :( дългове :(
  • 20 Пустиняк

    19 3 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Уточнявам, че съм от село от северозапада! До сега 1 седмично (ако е тихо и спокойно) редовно (ако е ветровито) нямам ток по час-два! Помпите на ВК са на ток ( като спре тока- няма вода)! Понякога и по цял ден! Искаш ли да си поговорим колко пъти съм посрещал нова година на акомулатор (до сега)? Или искаш да си поговорим, че в всяка стая имам поне по 2 свещи (до сега)? Колко свещи и бидони с вода ще са ми нужни, след като минем към Гинка!

    Коментиран от #21

  • 21 onq s konq

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Пустиняк":

    Чак не мога да повярва.При мен в Североизтока/град/ тока спира само 1-2 пъти през лятото за по 2-3 часа за "планова профилактика" със предварително известяване.Същото е и със водата.Не съм ходил по вашия край никога през живота си-чета разни работи от сорта за проблеми в енергозахранването,но минават покрай ушите ми защото "сития не вярва на гладния"...Наистина съжалявам за това което споделяш!

    Коментиран от #22

  • 22 Пустиняк

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Ела в северизападнала България да видиш! Ше пием по една ракия :) не сме излезнали да протестираме от свободия! По селата всичко е на вересия- на тефтер и кой когато може тогава плаща! Това е скапаната България!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хихихи

    6 12 Отговор
    Щом червените квичат, значи сме на прав път.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 681

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хихихи":

    Щом ги делиш по цветове значи нищо не си разбрал. Властоимащи и семействата им и Рая. Това е делението..... Успех в злобеенето. Лошото е, че взеха и трохичките на народа. Циганията е пълна
  • 27 Паток

    7 2 Отговор
    Правителството на Борисов изби ПАТКИТЕ на България! Какво ви направиха невинните патки, до тях ли опряхте да си оправите хранителния баланс!

    Борисов 3 Паткоубиец

    Коментиран от #31

  • 28 Акде да ги изринем!!!

    8 3 Отговор
    На бунт!!!
  • 29 Пустиняк

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хихихи":

    На село на никой не му пука от кои си! Има ли ток- всичко е ОК!
  • 30 Гост

    5 4 Отговор
    Този може да е страшен мошеник, но поне има нещо в главата. Отбора на бате Гойко е само мошеник и индианец.
  • 31 Сенко

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Паток":

    Паток евала братле имаш чуство за хумор
  • 32 Цар Вул

    7 4 Отговор
    Хората ги деля на:умни и прости/глупави/!Не ме интересува от коя партия са щом казват истнината!Сакса/австриеца мръсник/продаде ЧЕЗ,а Бойко Тиквата го довърши с допродажбата на останалата държавна част в него!Сега този "тиквеник к,во се прай на ощипан по гъза!/Тиквата ,де/.Да вземе и дза върви да гаси пожари в Сирия ,с което да помага на краварите за борбата срещу Русия!Тъпанар с тъпанарите!Да има как от лакомия да се обърне и да си изяде и това което е ке..ал!Опит за преврат?Глупости на търкалета!Лъже и маже само и само да сдтои на власт!,защото ха падне ,ха отиде в затвора!!

    Коментиран от #35

  • 33 Valyo Toploto

    0 0 Отговор
    Държавата и Валката Торлото не спря ,тъкмо излизал на свобода ,спрете сделката ,че да свари да купи неговата кукла на конци .А парите ще отпусне Христо Бисеров той има ЧОК пара....
  • 34 ПЕЮ

    6 1 Отговор
    този не беше ли подсъдим?
  • 35 Grip

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Цар Вул":

    И опит за преврат е немислим! Умишлено съсипа и армията, да е спокоен! И народа си съсипва. Как може да бъде толкова крадлив и безжалостен към родина и народ... Вече и народ не сме, той го прогони
  • 36 хххх

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "ПРАВЧУ":

    Кривчо , ще ти отговоря без да се замисля, продаде ги правителството на царя през 2004 година , в което участваше и Бойко . А , след това през 2011 , когато съшият този Бойко беше премиер , продадоха на ЧЕЗ и останалият пакет акции -33% , Симеон Дянков извърши продажбата ! А , ти хвани между троленето и да почетеш малко , за да разбереш кой ..
  • 37 Да не ди рода на Гинка

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Бате да не те праи Гинчето шеф на веца
  • 38 бесният язовец на оня с коня

    4 6 Отговор
    Бойковисти, хак да ви е!!! Гласувахте без мисъл, сега няма какво да ревете!!! Няма как правителството да не е знаело за сделката!!! Не само, че е знаело, ами и гаранции е дало, иначе никой нямаше да си рискува парите без стабилни гаранции, а тези гаранции за бизнес не само от националната сигурност, ами и за бизнес свързан със сигурността на балканите, се дават само от най-големия в държавата!!! От наследника на бай ви Тошо!!!
    Сега ще си плащате скъпия ток или ще сменяте доставчика!!! Заслужавате си скъпия ток до изнемога и популизма на "героя" си!!!
  • 39 Гост

    2 2 Отговор
    Може пък далаверата да е за добро. Надявам се да е така. Тия главочи нямат капацитет да го въртят тоя бизнес и ще я объркат. Ще тръгнат да вдигнат цената на тока без причина и тогава ще я объркат. Надявам се че както първия път ги катурна ЧЕЗ така и тоя път те да са причината. Дано да си вкараха автогол от лакомия. Че направиха далаверата,направиха я. Няма кой да ги спре. Но тръгнат ли да вдигат цената- ДА ГИ КАТУРНЕМ. ПОМИЯРИ
  • 40 АнтиГоце

    3 2 Отговор
    Тоя с ГОЛЕМИТЕ ШЛЕМОВЕ с Гоце трябваше да говори от Софийския затвор!
    Комунягите да кажат с платените от техните безумия 1 милион евро неустойки на Русия за Белене ли се купува ЧЕЗ или са замислили още пари да се плащат от български данъци на техните ръководители от Русия.
  • 41 Ахмак

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ти верно ли мислиш така??? Наистина , смяташ ли , че държавата не може да спре една такава, меко казано тъмна схема?
    Мислех те за по-умен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове