Last news in Fakti

4 Март, 2018 08:15 4 499 26

Румен Гечев: Борисов плува в езеро с крокодили заради сделката с ЧЕЗ

  • чез-
  • сделка-
  • румен гечев-
  • бойко борисов

Тази сделка за ЧЕЗ, правителството заедно с господин Борисов, плуват в едно опасно езеро с крокодили - от Каймановите острови.

Вижда се, че в тази таблица на потенциални кредитори на Инерком, има банки, осъждани в САЩ - "Джулиус Байер Ко". Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" Румен Гечев от БСП по повод скандалите около продажбата на ЧЕЗ на Инерком.

"Влязох в интернет, в сайта на Министерство на правосъдието на САЩ - той е открит, влязох в Блумбърг и Ройтерс: 540 милиона долара е осъдена тази банка за офшорни операции на Каймановите острови", разясни Румен Гечев крокодилската връзка на сделката.

Според икономиста след "този уникален скандал в България, който тепърва ще се разразява и в Чехия, няма банка, която да финансира Инерком".

Румен Гечев изрази задоволство, че след скандала едва ли ще има сделка. "След недобре организираното шоу на ГЕРБ с госпожа Върбакова, аз съм спокоен, защото няма да има сделка. От това, което чухме, е ясно, че е изумително че тази сделка изобщо е направена. И едва ли ще се намери банкова институция да инвестира тази странна акция на фирмата", заяви Гечев.

Той нарече наглост изявлението на Гинка Върбакова, че била склонна да допусне държавата да преговаря за дял в сделката.

"В това има голям скандал. Въпросната госпожа каза след срещата с господин премиера Борисов, забележете, тя била склонна да отстъпи на държавата някакви проценти", възмути се икономистът.

Румен Гечев отново повтори тезата на БСП за участие на хора от правителството в сделката за ЧЕЗ. "Нашите съмнения са, че хора от правителството участват в тази сделка. Сега се правят отчаяни опити тази фирма да получи финансиране", продължи Румен Гечев.

Свързвайки 3 март със скандала покрай ЧЕЗ, той отсече: "Връзката с 3 март е много важна, защото нашите деди - руснаци, украинци, финландци, оставиха костите си в България. А ние какво направихме - разпродадохме България. И сега след толкова грешки, българското правителство опитва да се спаси.

И сега трябва да се молят на една фирма да им отпусне акции на България, след като знаят, че няма как да стане", изреди Гечев.

Той насочи вниманието и към действията на премиера Борисов за включването на България в сделката.

"Кой е упълномощил премиера и правителството да води разговори за изкупуване на акциите? Има ли решение откъде ще дойдат парите? Този въпрос трябваше да се обсъжда в комисиите на НС", мотивира се Румен Гечев.

На въпрос на водещия Любо Огнянов кои са "гадовете", срещу които възропта Бойко Борисов, Румен Гечев каза: "Това са гадове в сънищата на господин Борисов - за някакви неизвестни гадове, които са го свалили от власт. В такъв случай не трябваше ли да накара службите да следят кои са тези гадове, и ако не, значи той не е за тази работа", заключи Румен Гечев.

Според него премиерът лъже, че е нямал информация за готвената сделка. "Госпожа Теменужка Петкова подаде оставка, защото познава собственичката на Инерком. Но защо оставката се подава след договора? Защо оставката се подава след като договорът е подписан? Какъв е смисълът? Оставката е признание, че това правителство има доста общи неща с въпросната госпожа Върбакова. Това са фактите", убеден е Румен Гечев.

Той изрази позицията на БСП: "Тази сделка няма бъдеще, тя трябва да бъде спряна, и при нова процедура българската държава трябва да прецени ще участва ли, и ако участва, с какви възможности".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моамар

    26 46 Отговор
    Борисов не е вътре в езерото - там са ЧЕЗ и Гинка, а ако почнат да изнасят факти за офшорките на БСП няма да ни стигне живота да разгледаме цялата история
  • 2 толерантен

    55 2 Отговор
    Хвани бсп, блъсни герб, патрЕотЕто и депесетУ сами ще паднат. Цялата ни т.нар. "българска" политическа "класа" е една крадлива банда, дистрибутори на глобалната мафия.

    Коментиран от #3

  • 3 ББ5

    16 34 Отговор

    До коментар #2 от "толерантен":

    Това е така, само че само 2 души - ББ и ЦЦ правят нещо а другите се "правят" че правят нещо

    Коментиран от #11

  • 4 Рррррр

    35 15 Отговор
    Лицето Р. Геч. още ли е на свобода? Дали забравихте кой беше министър на икономиката при великото ограбване на българите с фалита на няколко банки през 1996г. Дали забравихте кой помогна всички спестявания на българите (във формата на валута) да бъдат изнесени в кашони от страната и да напълнят червените партийни сметки?
  • 5 Статистик

    32 16 Отговор
    Този "професор" е един от главните виновници за фалита на българскити банки банки през 1996 г.и последвалият фалит на държавата ни. Милиони българи загубиха парите си.
    Сега вместо да е в затвора, той е в парламента и има нахалството да говори за междуфирменни договори! Българският парламент не е Позитано!
    А за гадовете е ясно!

    Коментиран от #21

  • 6 Професор

    22 11 Отговор
    Честито на всички българи от западна България,че ще плащат нов борч на Гинка! Предлагам Пазарджик да е новата столица и икономическото развитие на държавата да се определя от крупните инвеститори Пеевски и Гинка,а политическото от Мюмюн от кв.ИДИЛ на Пазарджик.
  • 7 Снайпериста

    10 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 8 Шалом

    18 4 Отговор
    Гинка" БУШОН" а зад нея армия кръвожадни евреи.
  • 9 Шалом

    9 3 Отговор
    Гинка" БУШОН" а зад нея армия кръвожадни евреи.
  • 10 крокодили

    24 7 Отговор
    Сделката се финанира от офшорки, близки до партия ГЕРБ. Ако бяха руски, щеше ли БСП да надава такъв вой? Това са фирми, свързани с бившите юнаци от СИК - приятели на бат' Бойко. И той знае това много добре. Но се надяваха, че всичко ще мине тихо, само с "моралната оставка" на г-жа Петкова. ГЕРБ, по почина на ДПС, превръща политическата си власт в икономическа.
  • 11 толерантен

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "ББ5":

    Бе, "правят" - подготвиха за приемане джендърската "конвенция", приемат канибали и касапи от по света и у нас, под прикритие на "бежанци" с отворени... обятия, траят си за грабителството на златото, за Мариците, държат България встрани Вишеградската четворка, дадоха ЮП на турците, продават оръжие на СА, да извършва геноцид в Сирия, плащаме половин милиард годишно да пазим мака на американците в Афганистан... Правят се, че няма цигански геноцид над българите в България...
  • 12 балама

    24 7 Отговор
    Бойко се прави на разсеян. Но чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че получил неколкократно гаранции от Министерство на финансите, което уверявало колко надеждна е фирмата на Гинка Върбакова. А една от банките- кредитори на пазарджишката фирма – Българска банка за развитие, се ръководи от бившата дългогодишна приятелка на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова.
  • 13 Професор

    10 3 Отговор
    Бат'Бойко да вади ИПОН да варди Грузинските офшорки и ИПК Родина.К'ви са тия фирмички като Сименс,АЕГ,Дженерал електрик и др.знайни и незнаини Френски,Германски фирмички инвеститори в енергетика.
  • 14 Хрис

    11 4 Отговор
    Г-н Бонова книжка, заболя ви, че не можахте да се уредите както си знаете. Свършиха боновите книжки. Сега се искат свежи пари. Няма ги, защото вие като гениален професор знаете много добре
  • 15 гюмун гечев

    13 4 Отговор
    ГЕЧЕВ-ФАЛИТА,КУРИ-ИМПЕКСА ЩО НЕ СА НА ТОПЛО В ЗАТВОРА.от сутринта вият на умряло .КЪДЕ ИМ СА ЗАКОНИТЕ. ОТ 25 ГОДИНИ СА В ПАРЛАМЕНТА.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Янките ВЪН

    3 4 Отговор
    Цялата дандания е скроена от краварската компания ЦРУ. Целта е да се изложи авторитета на България, Българското Правителство и в частност да се хване Главния Министър по-изкъсо на верижката. Непослушковците от време на време ги потапят в казана с ла*на за да слушкат повече. Ближете още кочана на бай Дончу Перчема и се озъртайте за нови "подводни бомби".
  • 18 Реалист

    8 3 Отговор
    Най-големия крокодил с другите крокодили Руменчо:)
  • 19 Шаран

    7 1 Отговор
    Жалко за крокодила и на него няма да му просят.Един крокодил ли ще ги спре.
  • 20 МММ

    7 1 Отговор
    Плачете, плачете излъгани роби. Ха-ха-ха-ха кеф.
  • 21 hогого

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Статистик":

    Каква е тогава разликата между този "професор" и сегашният "генерал" щом и те крадат.
  • 22 ПЕЕВ

    6 6 Отговор
    Е ТОЯ ЧОВЕК СРАМ НЯМА-ТОВА Е НАЙ НАГЛИЯ,НАЙ БЕЗКРУПОЛНИЯ КОМУНИСТ.
  • 23 as.

    5 2 Отговор
    Сега продаденото за 5 лв от предния мандат на бб ще се купи за 50 народа да плати разликата от далновидния си " законно" избран водач бб
  • 24 по темата

    3 1 Отговор
    А Бсп плуват във море от фекалии, което са създали само за 30 години.
  • 25 Север о запад

    2 1 Отговор
    Цялата вселена е на ясно, че в България политиците са за публичен линч, но се оказва, че не е толкова лесно да ги пребориш, може би заради мазохизъма проявен от служителите на държавната ясле, които се страхува да загубят държавната си службичка и сигурността и финансовото обезпечение. Не ги интересува, че другите мрат като мухи. Да сте ни живи и здрави, държавни служители, стойте си на топличко, под крилото на политическите негодни и за крив к.р, дори и за ЧЕП за трици не стават. Кланяйте се на вожда и дерзайте. Амин.
  • 26 Андрешко

    2 0 Отговор
    Добре де ако все пак сега и от Чехия,излезе че няма далавера а си е чиста проба сделка между частни компании , българското пеавителство не е лобирало за Гинка Върбакова, добре е да се помисли и дали БСП не страда от загубата на Христо Ковачки,който съще е участвал в търга.Мисълта ми е ще се извинят ли за помията тия комуняги с която ни засипват , само лъжи бълват, с право някой ди нарече гадове.Не може по презумпция всичко което се случва тук в България да е далавера,не може всички да сме еднакво бедни как да вървим напред ако собствените ни политици от БСП,постояно ни натискат и надолу,и постоянно ни излагат пред света,никкакви Българи и никакво родолюбие не е останало в техните мизерни душички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове