Last news in Fakti

27 Март, 2018 12:52 6 063 23

Депутат от ГЕРБ продал фирма с 200 000 лв. дълг на "малоимотен"

  • димитър гамишев-
  • нап-
  • дълг-
  • данък

Фамилията на Димитър Гамишев е сред строителните предприемачи в Гоцеделчевско

Депутат от ГЕРБ продал фирма с 200 000 лв. дълг на "малоимотен" - 1

Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Димитър Гамишев получи вчера условна присъда за убийството на човек при пътен инцидент от 2014 г. Междувременно е успял две години по-рано да продаде своя фирма с близо 200 хил. лв. задължения към държавата на малоимотно лице от Ловеч. Присъдата на Гамишев, чийто имунитет бе свален миналата година по искане на главния прокурор, беше съобщена вчера от Окръжния съд в Благоевград. За прехвърлянето на задлъжнялата фирма на Гамишев стана известно на фона на обещанието на финансовия министър за "ежедневна битка със злоупотребите с ДДС" и предотвратяване прехвърлянето на дългове на малоимотни и безимотни граждани, уточнява в. „Сега“.

От централата на ГЕРБ отказаха коментар по случая.

От Националната агенция за приходите (НАП) нееднократно заявяваха, че продажбата на задлъжняла към бюджета фирма на малоимотно лице не би трябвало да е възможна. Но се оказва, че депутатът Димитър Гамишев е успял да се възползва от вратички в системата. Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев в края на април 2016 г., Гамишев продава своята фирма "Гамишев - НКБ" ЕООД на "Файнест Асошиътс" ЕООД, разказа в неделя сайтът "Бивол". Самата фирма "Гамишев - НКБ" ЕООД е в списъка на големите длъжници на НАП, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни мерки. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв. Купувачът на активите на фирмата е с капитал от 2 лева, регистриран е в Ловеч на ул. "Шипка" 5А. Според Търговския регистър неин собственик е Георги Михайлов Георгиев, който управлява 93 фирми и е собственик на 53 дружества с дългове за стотици хиляди, съобщи "Бивол". На адреса на "Файнест Асошиътс" в Ловеч на ул. "Шипка" 5А са регистрирани общо 23 фирми, се казва още в публикацията.

Фамилията на депутата от ГЕРБ е сред строителните предприемачи в Гоцеделчевско и според публичните регистри фирмата "Гамишев - НКБ" декларира оборот от 3.5 млн. лв. за 2015 г. През годините съпругата и снахата на депутата печелят европейски проекти съответно за близо 400 хил. лв. и 300 хил. лв. за реставриране на къщи за гости в с. Гайтаниново и в с. Лещен, пишат от "Бивол".

Според декларация на Гамишев от 2017 г. пред Сметната палата обаче той се води собственик единствено и само на половин нива в село Гайтаниново. А фирмите "Боро Травел-10" ЕООД и "БОРО Травел-99" ЕООД и 50% от "Еколукс Гайтаниново" ООД са собственост на съпругата му Боянка Гамишева.

При тези данни не е известно защо данъчните не са проверили сделката и как е осъществено вписването в Агенцията по вписванията. Преди дни финансовият министър Владислав Горанов коментира, че в неговото министерство отдавна се водел дебат как да се ограничат злоупотребите с прехвърляне на задлъжнели към държавата фирми на малоимотни лица. "Имаме ангажимент преди вписване да се извършва проверка от страна на НАП. Работим упорито в тази посока. Ако видите резултатите по години, в последните години този проблем изключително намалява, въпреки че далеч не е изчерпан", каза още той. Миналата седмица Гражданско сдружение "Боец" обяви, че заради несъбираеми данъчни борчове само от ДДС хазната е обедняла с 5.4 милиарда лева за последните няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    72 4 Отговор
    Типично за негодниците от Шайката-ГЕРБ.
    Нямат наплюскване алчните суджуци!
  • 2 Салам Алеко

    46 2 Отговор
    Какво да викажат от ГЕРБ, те сега са на вълната на ерсдухан! Мислят че европа се върти окло тях!
  • 3 Милиционер

    54 2 Отговор
    И защо условна присъда бе господин поЦацаров?
  • 4 Пеньо

    48 1 Отговор
    Ето за такива са необходими точни закони и добра съдебна система. Няколко такива "бизнесмени" в затвора и хиляди други няма да посмеят да си помислят за такъв тип измами. Но действителността е друга....
  • 5 стоян

    46 0 Отговор
    За да си продадеш стария Москвич за 300 лв и сделката да мине прес нотариус ти искат задължително платени данъци за Москвича А да продадеш фирма за милиони не те питат дали си платил данъците От 25 години е така и който и да е на власт закона не го променя Защо ли така ИНТЕРЕСНО ми е моля за отговори

    Коментиран от #9

  • 6 Учудване

    31 1 Отговор
    Нима това учудва някого? Суджъкът не расте по дърветата, Гинчето може да прави много неща, но не и ток. Какъвто Бойко, такива и подчинените.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТИКВОЧА

    33 3 Отговор
    И ПРЕДИШНИТЕ ГЕПЕХА НО ГЕРБАДЖИИТЕ ИЗБИХА РИБАТА.ПРЕЯЖДАНЕТО С ВЛАС ВОДИ ДО ТУК.
  • 9 Ник

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    Отговорът би бил много дълъг....
    - Късият е: - Защото избрахме да ни управляват гамени! Сега арогантното поведение, лъжите на дребно и кражбите се приемат като добродетел.
    Преди 89 година ги наричахме крадци, а сега ги определяме като предприемчиви!
    Ако питаш за решение, отговорът е : - Трябва много бой!
    Когото и да набиеш в държавната администрация винаги ще има причина.
    Нищо друго вече не е в състояние да възстанови нормалният ред.
    Администрациите вече са роднински и шуро-баджанашки. Дори по времето на Соца не беше толкова зле.
    - Трябва Сопа!
  • 10 Гост

    12 0 Отговор
    Е то тоя закон точно затова съществува, за да може е такива пutьовци да си правят нещата, най-вероятно не съществува депутат, който да не е продавал фирма със задължения, но пък от друга страна, покрай тия църvuли и обикновения гражданин се възползва от същата вратица, разбира се, с къде, къде по скромни задължения...ма пак е нещо....
  • 11 tost

    17 3 Отговор
    Сложили вълка (ГЕРБ) да пази кошарата с овцете и резултата е на лице.

    М А Ф И Я
  • 12 Баце

    20 3 Отговор
    Всички селски мутри се събраха в ГЕРБ.

    Коментиран от #20

  • 13 Българин

    13 1 Отговор
    Веднага да му се отрежат двете уши, щом не слуша, крадец.
  • 14 ЪРП

    19 1 Отговор
    ТИПИЧНИЯТ ГИНКОПИТЕК!!!!!!
    КВО ДА ОЧАКВАШ ДРУГО ОТ ТАКЪВ ГИНКОПИТЕК И ДРУЖИНКА СУДЖУКОПИТЕКОВИ!!!!!!........УРОДИ КРАДЛИВИ, ЛЪЖЛИВИ И ИЗМАМНИ
  • 15 абе чугунени кратуни

    8 3 Отговор
    А, а къде е посочено вината на Путин в какво се изразява? Трябваше да спретнат единг митинг на площада и да крещят: "Путин - убиец", нищо, че държавно-творческите и държавно-прилагащите механизми и власти у нас са други лица! Сега кой е виновен - ако не е Путин, сигурно ще е руският патриарх, президентът Радев или Ванга, щото не е предсказала навреме?
  • 16 Тои8222

    7 1 Отговор
    Ако ку........ ми беше сладолед щях да го дам на този мръсен и угоен дебелак да го ближе,и ближе защото на тия нищо не им стигна маи.......де.....Дано децата ти да ги четат тези коментари да разберат що за баща имат,и да се отвращават.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    7 1 Отговор
    аз ще си направя една оШфорка да изкупувам фалирали фирми на депутати и червени барони
  • 19 UFO

    8 1 Отговор
    Добре дошли в село българия.Подобни мошеници се развъждат много жестоко в тази бедна територия.Както казваше един боксьор слабак на име ханко брат Кубрат"Продължаваме напред,само напред и кръгом назад''.С две думи...упадъка на едно бедно и страхливо племе продължава.
  • 20 червен тиквеник

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Баце":

    не са всички...повечето са в БеСиПето , ама са много наплашени...ще се покажат га вземат властъ
  • 21 Ник

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХХХХ":

    1/3 от този град са вързани с бюджета. - Сиреч са служители, а както знаем те всичките са роднини и познати. Тези хора са повече от следващите по- големина градове. Друга не малка част от същият град са фирми на свързани лица свързани с властта. - Те и техният персонал също гласува задължително за властта. - Защото като си замине тя си заминават и фирмите и чиновниците.
    Това е причината София да гласува под конвой за селянина от Банкя. И разбира се нека не забравяме, че от както София е столица търпим тежката простотия на на населението от този регион. 130 години наблюдаваме тежка простотия, селска.

    Това предполагам, дава част от отговора
  • 22 Дядо Роско

    4 2 Отговор
    Не се заяждайте с човека ! Вижте какви успехи жънем на европейската политическа сцена ! България е фактор ! Няма по нацелуван от нашия премиер ! Празник за народа !
  • 23 един от всички

    1 0 Отговор
    Законите са измислени за обикновените хора ,но те не важат за хората от властта! Особено както е в момента,май че никога не е било така -такава степен на корупция и налагането на ЧИСТ управленско-олигархичен икономически модел.Т.е. "бизнесът" у нас вече е единствено еврофондове,т.е. вземат се едни готови пари,единствено от хората на властта и това е.Нормален бизнес вече у нас няма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове