Last news in Fakti

10 Май, 2018 14:23 10 535 17

Алпинистът Валентини: Никой не търси Боян

  • боян петров-
  • себастиано валентини-
  • шиша пангма

Валентини опроверга информациите от последните два дни, че екип от шестима спасители е тръгнал да търси следи от Петров

Алпинистът Валентини: Никой не търси Боян - 1

Никой не е тръгвал да спасява алпиниста Боян Петров, разкри колегата на българина в експедицията за покоряване на върха Шиша Пангма Себастиано Валентини.

Той опроверга информациите от последните два дни, че екип от шестима спасители е тръгнал да търси следи от Петров, пише "Епицентър".

Според разпространените новини групата е стигнала във вторник до лагер 1 (6700 м).
След това се е върнала в базовия лагер, а в сряда е тръгнала към лагер 2 (7000 м).

"Това са фалшиви новини, каза пред "България Днес" през сателитния телефон от базовия лагер под Шиша Пангма Себастиано Валентини. - Атмосферните условия са много лоши. Нямаме никакви новини за Боян. Ветровете са изключително бурни. Надяваме се утре времето да е по-добро."


Ветровете във вчерашния ден варираха между 35 и 55 км/ч при силен снеговалеж и температура около -16 градуса.

Приятелката на Боян Петров - Радослава Ненова, не е в контакт със Себастиано Валентини. "Подаваха ми информация, че го търсят", обясни тя.

За последно Петров е бил забелязан да тръгва от лагер 3 в атака на Шиша Пангма (8027). 14-ият най-висок връх на планетата беше първата цел от плануваната експедиция за 2018 г. на българския алпинист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борисов и нещастието

    57 11 Отговор
    Вчера четох как Бойко е вдигнал цялата държава да търси алпиниста. Както обикновено, Борисов си прави възхваляващи акции за сметка на нещастието на хората. Така беше и при Хитрино, когато вместо да каже, не съм си свършил работата и инфраструктурата не е в ред. И сега така, каза и замина за Западните Балкани. Направи държавата да работи и ще те оценим, а сам да се хвалиш и нищо да не работи, не е работа.

    Коментиран от #6

  • 2 12345

    32 22 Отговор
    Мирише на опит за засрахователна измама. Намерили му празната палатка и спален чувал. После нищо. В чия полза е застраховкатра му и на каква стойност? Това е интересно в момента. Жената до него да каже. А тямилата даже дарителска сметка откри. Ехххх, защо всичко в тоя живот се върти около парите.

    Коментиран от #12, #17

  • 3 Ефтини сензации

    14 5 Отговор
    Китайската работа...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Jori

    16 22 Отговор
    Има(х)ме си алпинист диабетик и алпинист веган. Следват "куция алпинист", "120-годишния алпинист", алпинист хермафродит и т.н. герои на културния марксизъм в който всички сме равни и всички можем да качваме осем хилядници из Хималаите.

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Ефтини сензации

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борисов и нещастието":

    Глупака и борисов трябваше да напишеш като име...
    Станахте противни и на прилепите с вашата малумна пропаганда....
  • 7 ГосТ

    9 5 Отговор
    Стига бе,е какви бяха тея новини...лагер едно,пък щели да ходят в лагер 2,пък хеликоптери,групи спасители,сателитни снимки. ..преговори с Китай,връзки и приятели от Китай. Сигуно и Сидзин Пин му е приятел на нашия премиер. Еми то като се оправи времето най добре да се разчита на италианците и поляците , като тръгнат нагоре.
  • 8 ГосТ

    18 8 Отговор

    До коментар #5 от "Jori":

    Мишка,не разбра ли разликата между диабетика и вегана. Единя катери ледени и скални отвеси,категории бате, и има 10 осемхилядника без кислород. На два от които българи не са стъпвали и нема да стъпат скоро най вероятно. Меснер и Моро го поздравиха за скоростното изкачване на К2 и Канчендзьонга-ти знаеш ли к'во значи това ?
    Нема к'во да ти разправям бате,твойте постижения са и ще бъдат да църкаш във форумите. Ама к'ва демокрация бе,плебеите треа мълчат,к'во църкат само да изнервят

    Коментиран от #10

  • 9 Memento

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Jori":

    Взимай барабана и води колоната на тотално пропадащите. Погледни снимката горе. Виж знамето, което Боян развява. Ти, Йори.... ти какво постигна днес? Какво направи за себе си и другите?

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Х.й Пий Чай от Китай

    16 11 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    Кому куро дири там,аз като съм бачкал толкова години съм и допринесъл все пак нещо,да не би да съм по незначителен, какво допринасят подобни освен почесване на собственото си его и затуй не им желая лошото,но и не се затормозвам да ги мисля!!

    Коментиран от #16

  • 11 Мош Фаш За Гре

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Memento":

    И за черни очи ли е развявал това знаме?!А аз се чудих,че хлябът ми станал по мек и вкусен,от развяването на знамето ще е било!А ти знамелюбителю съм сигурен,че не знаеш на какво мирише стотинката и как се изкарва!Капиш?!
  • 12 Bobs

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    А колко ли да си прост , със сигурност Еверест е по-нисък от простотията ти...
  • 13 гост

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Memento":

    Ще бъдеш ли така добър да ми обясниш, какво точно е направил за България? Аз съм страничен наблюдател, не се интересувам от алпинизъм...
    Ако утре реша да се засиля с мотора по подбалканския път с 350, увит в българско знаме, това постижение за България ли ще е, или не...и ако се пречукам, какво ще бъде мнението на хората за мен?
    Би ли ми обяснил, къде е разликата, че нещо се обърках...
    Не съм злонамерен, но нещо не разбирам, кво толкова се е случило, и защо е цялата тая суматоха
    Аз като се качвам на мотора в неделя сутрин, много добре знам, кво може да стане, ама това си е мое решение(никому не нужно), и моя отговорност, разбираш ли ме?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Суйо

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Занимават ни съвсем умишлено. Слушай в избран от теб ден новини в 10:11 часа примерно по "Дарик" радио. Първите седем минути са за Тръмп и САЩ, новини от сорта "ползвал ли е сешоар при седмичната си баня". Гарантирам ти, заплюй ме ако лъжа! Днес новината е липсата на държава в Северозападен регион - закриват спешното във Враца. Отделно болницата в Ловеч фалира. Ние от 5дни във всевъзможни емисии новини изследваме маршрута на транспортиране онкоболна, отишла на врачка в Бразилия, търсим алпинист и тем подобни! Те затова и спряха регионалните емиии по БНТ2, за да угасне и капката българско, останала в тази БЮДЖЕТНА телевизия. Пък нека искат "жителство" потомствените наркомани от баш центъра на столицата.
  • 15 читател

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Аз разсъждавам така - има хора, които работят и резултатът от работата им е генериране на полезен продукт /в смисъл на производство на хляб, дрехи, енергия и всичко, без което прим. ще трябва всеки да си тъче плата и да си шие дрехите или да си отгледа пшеницата, за да яде хляб/ и хора, които работят това, с което се забавляват първите, когато същите почиват /т.е. произвеждат зрелища - като певци, музиканти, спортисти.../. Алпинизмът е спорт, също като тениса и футбола... Това е. Обществото е приело, че спортистите ще са част от елита, когато показват високи постижения. Мисля, че много хора се чудят защо футболистът взима много повече от миньора примерно - ами защото се оказва, че на този свят хората доброволно плащат най-скъпо за зрелищата си.
  • 16 ГосТ

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Х.й Пий Чай от Китай":

    Разбрах ви плоското мислене. Земята обаче, не е плоска. Разбрах, че за вас науката, изкуството и спорта нищо не означават. Жалко за бедната държавичка. Никога няма да стане държава.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове