Last news in Fakti

15 Май, 2018 20:22 6 349 19

Хеликоптери ще търсят за последно Боян Петров и утре

  • боян петров-
  • алпинист

Утре е последният ден от въздушната операция по издирване и спасяване на Боян Петров, а днес времето на Шиша Пангма е било лошо и не е позволило на хеликоптерите да излетят, заяви за „Дарик“ непалският алпинист Мингма Шерпа. Той уточни, че инструменти на Боян са намерени в Лагер 3.

Йогеш Сапкота от „Симрик Еър“ посочи от своя страна, че се надява утре да разполага с обобщената информация и резултатите от акцията.

Все още няма връзка със спасителите в планината, каза Деян Петков от щаба на българския алпинист. При такива експедиции батериите на телефоните се изключват, а обаждания се провеждат веднъж на ден или в случай на необходимост.

Операцията по издирване и спасяване на Боян Петров започна на 6 май. Едва тази събота, обаче, времето позволи полети с хеликоптери, а спасители алпинисти достигнаха до Лагер 2 на 6700 метра и Лагер 3 на 7400 метра височина. Надеждата беше, че българският алпинист е в един от двата лагера. Той обаче не беше намерен. Екипът от китайски спасители стигна и на 10 метра от върха в неделя и на връщане намери в близост до Лагер 3 инсулин и инсулиновата помпа на Боян Петров. По-рано в интервю за „Дарик“ Мингма Шерпа каза, че според него критичната зона, където нещо може да се е случило е заледен участък между Лагер 3 и върха.

Вчера лошото време принуди спасители да започнат да слизат. Издирвателната операция ще продължи и утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоягата

    20 9 Отговор
    Дано да се върне жив и здрав все още не губим Надежда. Това с което не съм съгласен е зомбирането на обществото от сутрин до вечер с новини за всяка стъпка ми хора не ме интересува колко шерпи И как точно всичко се проследява в детайли по тоя начин се насажда някаква психоза едва ли не

    Коментиран от #2, #3, #17

  • 2 Гоуст

    33 13 Отговор

    До коментар #1 от "Тоягата":

    Като не те интересува, тогава гледай новините за здравословното състояние на Азис и колко банки са му влели, гледай за ежедневните катастрофи и джигити, гледай за "образователните" статии за полови органи на Венелина...ама не влизай тук и не се из***й под всяка статия. Мен ме интересува какво се случва, а както и цял свят предвид спасителната акция, не виждана като обем до сега, с един от най-успешните алпинисти.
    И не че ме вълнува алпинизма или да обичам планината, съжалявам, че толкова добър човек си отиде от тоя свят, в и без това малко останали в тази скапана страна.

    Коментиран от #4

  • 3 Смешкоооооо смешкооооо

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Тоягата":

    Ако имаше поне малко сърце като на шерп щеше да бъдеш човек а ти си един☝
  • 4 ТЕЛЕТО

    17 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Те 85 % от катастрофите стават заради лиса на магистрали. Той има личен принос за осуетяването на проекта магистрала Струма. Той е съпричастен и за осуетяването за строителството на ски писти и лифтове.. А от тях има нужда. Хората умират по различен начин някои по пътищата прибиращи се от работа. Други защото се надценяват... Като джигитите. Това е джигитлък бате, само ,че в планината. И джигита си мисли АЗ МОГА , НА МЕН НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!Грозно е написани но е така .

    Коментиран от #19

  • 5 Гостенка

    11 2 Отговор
    Дано да е имал сили този Боян да се запази по някакъв начин. Какви са тия инструменти? Жена бу беше сутринта в БТВ и нищо не каза за инструменти.
    На мен пък ми е интересно да говорят за Боян, но да казват истината, не да повтарят, кой какво е написал във фейсбук. И, че жена му била в заминала за Непал. Жена му си е тука
  • 6 Тръмп

    21 16 Отговор
    Боян Петров е Велик Българин,точно колкото Левски и Ботев!!!!!!Непримирим към трудностите и болестите е изкачил 10-11 осемхилядника,което е Подвиг в мирно време и Слава за Силата на Българския Дух-Непобедим и в Смъртта!!!!Поклон пред Волята,Силата и Енергията на Боян, България ще бъде Горда с неговите Успехи!!!Такива велики Личности не Умират в леглото,а на Върха,на Величието!!!!!Всеки Българин Обича Боян!!!!!!!!

    Коментиран от #8, #9, #11, #12, #18

  • 7 дженко

    10 7 Отговор
    аз също съжалявам за него но като чух че умряло кученцето на парис хилтън не можах да спя три дена да хванах и сюргюн
  • 8 ха-ха-хаааа....

    11 10 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    На втори Юни ще застанем мирно на сирените за Боянчо не за Ботев така ли бе клоуни???Герой бил ха,ха,ха хаааааа.....
  • 9 Иванов

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Така е, всички българи обичаме Боян. И ни боли, че не можем да му помогнем, освен с молитвите си. Той взъхнови милиони хора по света болни от диабет, че животът им не е свършил, а продължава! Мир на духа му, светлина вечна на душата му!
  • 10 1234

    8 7 Отговор
    Поредния глупак, отишъл си по нелеп начин! Нищо страшно не се е случило, въпрос на естествен подбор. Нека, всички негови приятели екосоросоиди, тръгнат по неговия път и докажат, какви пичове са!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Б П

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Наздраве ахмаци
  • 13 Анонимен

    7 4 Отговор
    Един ден остана и ще спрът да но занимават с човекът върху когото тежът всичките загинали през Кресненското дефиле и се надявам и останалите продажни еколози да споделят неговата съдба.

    Коментиран от #15

  • 14 Майстор Манол

    7 3 Отговор
    Какво е това национално богатство, дето е в неизвестност от половин месец на шапката на света и във вечния лед, та се поръчват непрестанни издирвания. Почти няма шанс да се открие човек при лоши метеорологични условия на такова място и много добре се знае това. Кой ще плаща накрая сметките за авиация, шерпи, а може и жертви да има сред спасителите? Супер операция за дирене на човек, който е тръгнал "по хавата си". Хората по света цунами ги заливат, земетресения ги затрупват, урагани ги връхлитат и никой не издирва оцелели повече от десетина дни. Чудна работа, голямо мачкане пада от медиите.

    Коментиран от #16

  • 15 Бах

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Дай Боже .
  • 16 Бах

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Майстор Манол":

    Прав Сте.Ама много сте прав.Хора в България мрат в канавки от студ през зимата,но това е само статистика. Не се съгласявайте с мен.Аз съм Националсоциалист и .....другото,когато му дойде времето.То наближава.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 WDD

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Браво на Вас за коментара-смислен и грамотно написан!Всички тези,които бълваха тези грозни думи и изляха толкова помия към Боян са за мен абсолютни неграмотни простаци,"герои",ама на маса-вечно недоволни и мърморещи смърдящи миндили....Тук,в коментарите чета,че пожелават смърт....това не е нормално,не е човешко и християнско-грехота е......Замълчете и се покайте за думите си!!!
  • 19 Пенчо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТЕЛЕТО":

    До самосъзнание е проблема, не до липсата на магистрали. Помисли малко преди да пишеш. А ски писти са най-нужни на тез къде искат да трупат пари. Поредния промит мозък, от насочена пропаганда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове