Last news in Fakti

23 Юли, 2018 09:28 9 179 42

Вижте избитото стадо на баба Дора в Шарково (ВИДЕО)

  • баба дора-
  • стадо-
  • евтаназия

Животните са изхвърлени в ями, които дори още не са загробени

Стадото от 150 кози и овце на баба Дора, превърнала се в символ на борбата срещу евтанизирането на животни в Странджа, е избито, съобщава „Радио 999“.

Те пускат и дрон, който прави детайлен оглед на терена. Кадрите започват потресаващо – с ямите с изхвърлените животни, които дори още не са загробени, а след това показват почти обезлюденото странджанско село.

Накрая завършват с мъртвите животни в двора на баба Дора. Видеото е преждевременно прекратено, защото към журналистическия екип се запътват униформени, които въпреки, че са на повече от километър от селото им разпореждат да оттеглят дрона и напуснат мястото.

Припомняме, че селото е отцепено, не се допускат външни лица и на мястото са единствено ветеринарните инспектори. Според доброволци, които до към 14 часа бяха в Шарково, баба Дора е паднала на колене и е молила ветеринарите да пощадят стадото й, но те са били непреклонни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    36 3 Отговор

    До коментар #1 от "МВР органа":

    Ти май си нов, добре дошъл в помийната яма, наречена "български медии". За сега сме на 111-то място, но можем и повече!

    Коментиран от #10

  • 3 Имала

    12 22 Отговор
    Дала. Що не се застраховат бг фермерите?
  • 4 00359

    20 39 Отговор
    Мисля, че вече се преиграва с този въпрос! Ясно, е че правилното решение е взето и няма нужда да се разиграват допълнителни драми. Аз не харесвам управляващите, но хайде да приключим въпроса с на бабата козите. Вече цяла седмица ни занимавате с това. Нали ще има обезщетение и никой няма да остане на улицата. Епидемиите на този етап се предотвратяват само по един начин. Медиите е крайно време да се занимават с по- съществени въпроси. Цяла група хора обраха страната, а някои от тях даже и я управляват. Хаосът в държавата е огромен и няма сфера на дейност, която да не е засегната. Търсете виновните и ги изобличавайте вместо да се занимавате с козите от Странджа, за които въпросът и решенията са ясни

    Коментиран от #12, #14

  • 5 КЪКТО ГОРБАЧОВ Е ЖИВ В АДА СЕГА

    37 5 Отговор
    ТЪЙ СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ - ПРОДАЖНИЦИ ША СА ПЕКАТ В ОГЪНЯ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГАДОСТИ.
  • 6 не пророк

    38 8 Отговор
    След някое време ще започнат и хора така да "евтаназират". Наистина, турското робство тогава ще ни се види като толерантно и ненатрапчиво османско присъствие в сравнение с това, което ни очаква при демоНОкрацията.

    Коментиран от #8

  • 7 Пари

    17 33 Отговор
    Вече прекалявате с баба ви Дора. Женицата ще получи едни 60 000 лева. Доста над пазарната стойност. Ще си купи даже повече животинки. изкарвате такива новини все едно животните се избиват за нищо. Подобни Кризи е имало много пъти хванете се и прочетете вместо да сипвате клетви и омраза......

    Коментиран от #9, #13, #23

  • 8 Ненормалник

    8 20 Отговор

    До коментар #6 от "не пророк":

    Абе промит мозък стига приказва глупости бе
  • 9 Звездата

    6 27 Отговор

    До коментар #7 от "Пари":

    Ами прав си, тези платени от БСП ТРОЛЧЕТА, спамят цинизми ...
  • 10 Преброяване на бесните язовци

    6 21 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Точно. Гарантирано от корумпираните от моцква български "медии".
  • 11 Иванов

    34 3 Отговор
    Я сикаджиите да си затварят плювалниците, защото този път така се насрахте гадно, че смрадта ви трудно ще се измирише. Последиците от поредния ви золум ще си ги поемете с лихвите и отпред и отзад, гадове! Като си сменяте никовете си мислите, че ще ни излъжете? По вонята се разпознавате, миризливци! Цяла България се погнуси от извращенията ви и прошка нама да получите, а съд, присъда и наказание. В ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

    Коментиран от #15

  • 12 Borislav Popov

    36 4 Отговор

    До коментар #4 от "00359":

    Когато ти създадеш едно стадо то 150 животни - ела тогава ми приказвай. На живо коза вижда ли си . Знаеш ли какво значи подбор при създаването на едно стадо ? Или когато си купуваш едно куче му дириш родословието до девето коляна ?

    Коментиран от #16, #27

  • 13 Borislav Popov

    38 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пари":

    Това стадо да не е създадено за една година ? Колко труд се влага при това ! На жената са и отишли години за да го направи - а сега всичко свършва за един ден.
  • 14 Пак аз

    28 4 Отговор

    До коментар #4 от "00359":

    И сега ще се заселят "мигранти" и "ветиринарни работници" които си набелязват къщи...вече е пристигнал хеликоптер с "мигранти" за настаняване...а кой ги приема в България е ясно на всички...

    Коментиран от #40

  • 15 Пак аз

    23 3 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Прав си-време е за народния съд

    Коментиран от #17

  • 16 СссереМ

    4 23 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    А ти 60000 лева накуп виждал ли си,сега от 150 хайвана ще направи стадо с 300 хайвана като тебе.После де е Илия на кирия.

    Коментиран от #18

  • 17 СссереМ

    5 20 Отговор

    До коментар #15 от "Пак аз":

    Ми да ви почваме тогава.ОБЯВЯВАМ ЛОВНИЯ СЕЗОН ЗА ОТСТРЕЛ НА РУШМЕНИ ЗА ОТКРИТ.

    Коментиран от #19, #22, #24

  • 18 Borislav Popov

    31 2 Отговор

    До коментар #16 от "СссереМ":

    Ти си дървен философ братчет ! Я тръгни да купуваш кози или овце и тогава приказвай ! Никой не продава редовно животно. Или са ялови ,или са стари , или нямат мляко ! Върви обикаляй от село на село да събереш 150 редовни животни . Само транспортните ти разходи на колко ще излязат ?
  • 19 Borislav Popov

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Най много да ми отстреляш дедовия. Ама с голо дупе.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГАД

    36 5 Отговор
    Нали имаше там хора защо не спряха Борисовите слуги.Каквото се случи на животните на баба Дора това ще се случи на БГ.народ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Как ги смятате?

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пари":

    150 кози по 190 лева са 60 000 лева?
  • 24 Иванов

    27 2 Отговор

    До коментар #17 от "СссереМ":

    Ти, на мен нещо за русофилия ли ми плямпаш? Или щом съм срещу сикаджиите от гроб, задължително съм агент на Жужи? Аре у лево лешо!
    Хора, в тази яма не са хвърлени овцете на баба Дора. В тази яма сме ние самите! Тук просто нещата са очевАдни. От 30 години продажна антибългарска измет евтаназира българския народ с помоща на цигани "ветренари". Правят всичко в ущърб на народа и пълнят джобовете с евра и долари. Братя, погледнете снимката вниматилно и можи да разпознаете свой близък или самия себе си там. Меркел плаща на сикаджийските гробари и тяхната циганска армия за нашето загробване, за живота на всеки от нас. По 500 евра!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 JPower

    22 4 Отговор
    Ще платят на куково лято.... ИМА ЛИ някой който да вярва,че Боко тиквата ще плати на хората щетите..ми той боко, взема пари за тез избивания!!!
  • 27 К.К.

    5 23 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Ти сериозно ли мислиш, че в това стадо има някакъв подбор? В Тея села се гледат всевъзможни местни кръстоски. Също е много преувеличено, че са 150 кози поне половината и повече сигурно са ярета.
    А и тази женица въобще не знам как ги гледа толкова животни, прекалено много труд е за възрастен човек, пет кози да издои ще и отмалеят ръцете, сено, фураж за зимата, работата е за цяло семейство плюс един работник.

    Коментиран от #29

  • 28 Кики

    13 8 Отговор
    Цял месец главна героиня беше кравата Пенка,сега цял месец баба Ви Дора другият месец сигурно ще е Вили Вуцов.А пък мен ми е интересно как върви разследването за Ктб или до къде я докараха с кака Гинка и ЧЕЗ?
  • 29 Borislav Popov

    18 4 Отговор

    До коментар #27 от "К.К.":

    Виждал съм и знам как се подбира. Всяка година от родените се подбират най хубавите и се махат от старите. Там всеки познава всяко едно животно. Ако ги питаш даже имена имат. Знаят колко пъти са раждали и по колко броя. Никой не гледа животни които не стават - защото 6-7 месеца ги храни на готово. Няма паша. А това струва пари.Явно на жената има кой да и помага. Дали си плаща или има син или дъщеря - не знам . Доенето никак не е лесно на ръка. Но има доилни агрегати за кози и овце.

    Коментиран от #32

  • 30 aaaaaa

    28 2 Отговор
    Повече от месец след като уж намериха заразена коза в стадото нито едно животно не е умряло от чума от която умират до 90% в рамките на 10 дни! С избирането на стадото БАБХ по най-престъпен начин прикрива собствената си некадърност.

    Коментиран от #42

  • 31 111

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "МВР органа":

    Защото не се прави така. Защото животните трябва да минат през екирисаж, защото просто заровени, с лед няколко години пак ще има болест, защото баба Дора няма да може да се възстанови, защото това е живота и поминъка. Не са проблем ветиринарите. Само тоалетната хартия, която използват в Народното събрание за година е достатъчна за да се закупят всичките животни на баба Дора и цялото село. Да не говорим за десетките милиони командировъчни, бензин, поддръжка на автопарка, заплатите им за празните зали и кратуни. Защото който не се е занимавал с БГ застраховател, не знае какво е, защото да се запази и подпомага населението в този район трябва да е социална политика, много по-силна от тази да наливаме пари в мързеливите паразитни цигани. Ей-затова е тази драма. Ненавиждам, когато журналистите правят от мухата слон, когато се ровят в раните на хората, но тук е необходимо.
  • 32 К.К.

    9 5 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Тея доилни зали и агрегати ги има само в "Бразди" по телевизията за хора усвоили десетки хиляди за луксозни сгради и техника гледащи едно стадо колкото на баба Дора, а като гледам нейните постройки са от преди 40-50 години.

    Коментиран от #36, #37

  • 33 ТОЧКАТА

    18 1 Отговор
    ето я българия...ефтанизирана ........БАБА Дора на колене пред дръвника!!!!Няма милост от съвременните евроеничари...КАК СЕ БОРИМ С ЧУМАТА?Преди 400/500 години при ЧУМАТА в Европа ,в ЛОНДОН избили кучетата и котките,защото БИЛИ НАБЕДЕНИ ЗА ПРИЧИНИТЕЛИ НА ЧУМАТА!!!ФАКТ!!!А ТОГАВА ПЛЪХОВЕТЕ /истинските преносители на бълхите като ПРИЧИНИТЕЛ ЗА ЕПИДЕМИЯТА!!!! получили БЕЗПРЕПЯТСТВЕН ДОСТЪП ДО ХОРАТА!!!/......ТААА след 400 години РАСТЕЖ!!!!се върнахме 400 г. в РАЗВИТИЕТО... Така БАБА ДОРА Е ПОСТАВЕНА НА КОЛЕНЕ ПРЕД дръвника ,а онова на снимката е българия---утрепана и ефтанизирана...още рита тук таме....
  • 34 NJTO

    16 1 Отговор
    Каквото и да е наложи се пълно затъмнение за чумата на овцете и козите, превърнахме се в по зле и от тоталитарна държава. Каде отиде демакрацията и гласноста кой и защо е скри? От къде дойде заразата, защо не се положиха превантивни мерки навреме, коя / кои/ лаболатории потвърдиха диагнозата. Ту има нещо много гнило.
  • 35 ТОЧКАТА

    11 0 Отговор
    ЪПФЪУУУУУУ...То затова ли турското робство го нарекоха ...присъствие.....добро съпоствяне...А то класиците си казаха думата някога...
  • 36 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #32 от "К.К.":

    Тия доилни агрегати ги има даже в Базар .бг и олх . Другото е по фрапиращо - че хората рядко продават по една коза - а по цели стада ! С една дума - отказват се . Независимо дали става въпрос за овце , кози или крави. И сега кравите в България са толкова че могат да покрият нуждите само на София /говоря като брой население/ . Представи си какво е останалото. Сега като почнат да ликвидират овцете и козите - хептен ще ядем само боклуци.
  • 37 Borislav Popov

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "К.К.":

    И още нещо - едно време изнасяхме агнета и за католици и за араби ! Сега внасяме ! Макар че има местно производство - отказват да ги купуват. Много им е по лесно да ги внесат със сертификат от чужбина / макар и 20 годишно месо/ от колкото да се занимават с нашата бюрокрация. За това се отказват хората. Да не говорим че вече млади хора няма да се захванат с такова нещо.
  • 38 бай Тодор

    15 3 Отговор
    ТАКА Е В ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ДИКТАТОР!
  • 39 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    Чумата е ФАКТ,когато държавата НЕ е факт...ФАКТ----РЕЗУЛТАТ или събитие,случило се в действителност и чието съществуване е безспорно.../еднократното проявление на СЪБИТИЕТО --НЕ Е ФАКТ!!!!!непременно.
  • 40 Жоро Хубавеца

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Пак аз":

    Не само хеликоптер с мигранти, аз видях - минават отгоре американски транспортни самолети и ги спускат с парашути! Почерняло е от мигранти - като мравуняк щъкат - мъже, жени, деца! Завземат къщи, дворове, козички, овчици, ужас! Отиде Странджа зян!
  • 41 WTF

    10 0 Отговор
    Избиха козите и овцете, за да продават залежалите телета и пилешко на антибиотици. Всичко е бизнес. Как преди 50год. нямаше никакви луди крави или какъвто и да е грип по прасета и кокошки. Ядеше се спокойно и мозък от животни, както се поднасяше в ресторантите и алангле пържоли. Сега само всяват страх и смут, за да внасят месо отвън, което е залежало и измито, за да скрият, че е негодно за храна. Хората го изхвърлят, а нашите бизнесмени го закупуват и промоционално ни тровят.
  • 42 Плпс

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "aaaaaa":

    Освен това, след избиването на животните, слушам, след 21 дни вече можело да се гледат нови козички и овце!? Как не ги е срам! Питам се аз, ами, ако пак някой дойде или разпръсне заразата, ей така, с един аерозол, по въздуха! Видя се, че и с дрон става съвсем лесно- директно в обора! Трябва да си наивен, за да повярва човек на тези скалъпени истории за чума..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове