Last news in Fakti

17 Август, 2018 15:31 3 998 17

Шефката на Агенцията по вписванията хвърли оставка

  • агенция по вписванията-
  • зорница даскалова-
  • търговски регистър
Шефката на Агенцията по вписванията хвърли оставка - 1

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде молба за освобождаване от заеманата от нея длъжност. Това съобщиха от Министерство на правосъдието.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е приела оставката й.

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалована първия си брифинг след срива на регистъра на 10 август заяви, че няма засега намерение да подава оставка, а като определение за кризата каза: "Случват се такива неща."

Тази сутрин стана ясно за среща между премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева. Срещата не бе оповестена предварително, като и до този момент няма яснота по темите на разговора.

Вчера премиерът Бойко Борисов изказа недоволството си от ръководствотона Агенцията по вписванията заради продължаващия от 10 август срив на Търговския регистър. Борисов обаче заяви, че смяна на ръководството и уволнения няма да има, докато кризата не се овладее, припомня news.bg.

Малко по-рано през деня от Агенцията по вписванията съобщиха, че е възобновено подаването на данни от Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров обмен (RegiX), поддържана от Държавната агенция "Електронно управление".

Продължава работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра. Според съобщението на Агенцията обаче характерът на технологичните процеси предполага регистърът да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица.

Прокуратурата, ДАНС и МВР са сезирани по случая.

Сривът от Агенцията обясниха дефектирали четири дискови устройства. Въпреки изказаните опасения и критики и до този момент няма ясна информация на какво се дължи срива в най-важния за функционирането на икономиката регистър. Вицепремиерът Томислав Дончев настоя, че виновни за кризата има, като това включва и вина по неизпълнение на задължения и отговорности.

От БСП поискаха оставката освен на Зорница Даскалова заради срива на Търговския регистър, и на правосъдния министър Цецка Цачева.

Зорница Даскалова зае поста изпълнителен директор на Агенция по вписванията в края на май 2017 година, назначена на мястото на уволнената седмица преди това Елена Маркова. Тогава не стана докрай ясни причините за уволнението и нередноситте в работата на Маркова, заради които тя бе уволнена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коРа

    34 0 Отговор
    Голям праз,сега просто ще я набутат някъде другаде на спокойна и тихичка позиция-хранилка и толкова.Всички, се уреждат все някъде,естествено седят, нищо не пипат и ни цицат от парите.Като оная тъпа овца,където ходи по Америката за хиляди долари билети,мрънка за болните деца там, а под парламента горките майки, опънаха палатки да протестират, срещу убиването на децата им от собствената им държава....егати нящастната държава и народ сме,абсолютен боклук сме и си търпиме и си спиме те ни крадат,заробват всеки ден с договори и сделки,ние си спиме...и те така те.Е то тъй кат стане..все тъй става...

    Коментиран от #7

  • 2 йиккки

    25 3 Отговор
    нали тиквите трябва да си измият кунките и да замажат очите на простия Булагар

    Коментиран от #8

  • 3 даааа

    25 0 Отговор
    Като и гледам трудовата характеристика тя е политическа к,ортизанка нейните хора ще и намерят друг пост....
  • 4 Учуден

    25 0 Отговор
    На Баце вече му е мек ....няма ли да спре с калинките...
  • 5 Иван

    13 0 Отговор
    Тази женица не е комп. спец, а юрист най-вероятно. Разбира се, че като е шеф е длъжна да поеме отговорност, но със сигурност нищо не разбира от системи и тяхната подръжка, въпреки че като мениджър е длъжна да се интерисува и от това. Но там има и такива специалисти и те си имат шеф най-вероятно и той трябва да бъде питан и да докаже с документи, защо е така и ако е давал предложения за подобрения, а не са приети да се види от кого. Ако пък не е, да се търси друг на негово място. Такава излагация....
  • 6 Bahti

    9 1 Отговор
    Ох устенца, бузки и Пляс Пляс! Xaxaxax
  • 7 Коректен

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "коРа":

    Тя е от квотата на Атака! Там се оплаквай!

    Коментиран от #9

  • 8 Иванов

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "йиккки":

    Иван4о, мангусто проста, както и да си сменяш името по стар обичай от тошово време, коментарите ти смърдят на леш! Така, като я гледаш тази засукана булка, как смяташ, за компетентност ли е назначена от Бойо или защото има големи очи? А после регистрите изчезнали! Избягали на Запад!
  • 9 плевен

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Коректен":

    Е това е проблема. Всичко в държавата ни се управлява от политически доверени лица, а не от специалисти.Имат си дори квоти.Започни с посланици,армия, промишленост и т.н., до безкрай. Специалистите винаги са някъде на долните нива.
  • 10 Вова

    9 0 Отговор
    Съд за умишлена/неумишлена безстопанственост и забрана да работи държавна работа до живот!
  • 11 БНМ

    5 0 Отговор
    Оставка, това е война!!
  • 12 Голям Салам

    6 0 Отговор
    Не уточниха къде я е хвърлила? Може да е кошчето за отпадъци!
  • 13 ПРЕЦИЦАЛОТО

    6 0 Отговор
    Няма ли да накажат някой на по високо ниво, писна ни шерпите да горят!
  • 14 ГЕРБаха ни майката

    8 0 Отговор
    Боко не е пожарникар, Боко е електричар 3 мандата ни управлява само с бушони и всичко е точно !
  • 15 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    По времето на ...чумата!!!един от новото поколение ме пита ,,,МА ,ЧУМАТА Е ФАКТ!!!!!...въпросът е СЕГА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ???,,!!!!!ТЪпа работа...Дори и най -простите технологий имат ,,контролен пункт,, в който се подава импулс за корекция ПО СИГНАЛ ДАЛЕЧЕЕЕЕ!!!преди ФАКТА ДА СТАНЕ/ИЗЛИЗАНЕ ИЗВЪН ПАРАМЕТРИТЕ....А тук се ,,управлява,, ДЪРЖАВА!!!!И естествено е тъпанарката да каже,,,ми случва се!!!,,,===гарантирано от ГЕРБ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КРИСТАЛИНА ФИДОСОВА

    0 0 Отговор
    Милите те , били новинари!
    Звучи като л.й. ри.
    Никой не обича истината, дори когато чужд човет ти ви казва в очите!
    Чужди прокурори го казват, чужди медии говорят какво става в това балканско блато.
    Да са ви сладки кебапчетата по избори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове