31 Октомври, 2018 14:00, обновена 31 Октомври, 2018 14:10 2 634 26

Радев: Премиерът да бори корупцията и престъпността, а не да се хвали (ВИДЕО)

  • корупция-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • бюджет-
  • бедност

Самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно

Радев: Премиерът да бори корупцията и престъпността, а не да се хвали (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

„Цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в полза на управляващите. Мисля, че самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за отправения призив от българския министър-председател критиците на управлението в страната да говорят с конкретни данни и цифри.

„Преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качество на живот в най-изостаналите държави от ЕС, които са далеч от нас“, добави държавният глава.
Румен Радев говори на завършването на "Випуск Ботевски - II смяна" във Военната академия "Георги Стойков Раковски".

Помолен да коментира скандала с Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ и задържането на нейното ръководство, президентът посочи, че е рано да се дават оценки. „Вижте, акции - много, но присъди малко в България. Оценки можем да направим, след като обвинението бъде успешно защитено в съда. При всички положения разследването и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс, е задължително условие за оздравяване на държавността,“ добави Румен Радев.

Президентът посочи, че сигнали за злоупотреби в ДАБЧ са постъпвали и в президентската институция и са били предадени в прокуратурата.

„За да имаме успешна борба с олигархията, трябва да имаме първо охранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура, те да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат и в икономически, и в политическия периметър на управляващите“, заяви още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за показните арести през последните седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    10 39 Отговор
    Тоа па кво иска ?

    Коментиран от #5, #13, #21, #26

  • 2 Перър

    16 2 Отговор
    Той първом гледа да я изучи в сичките и варианти после ще я бори.
  • 3 Кълвач

    31 0 Отговор
    Борбата с корупцията у нас е като кеч борбата! Всичко е наужким.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 IQ ZERO💡

    13 19 Отговор
    Поредната високопарна реч без никакви последици.
  • 8 Усмивката

    17 11 Отговор
    Браво Радев.

    Коментиран от #15

  • 9 Днес

    8 5 Отговор
    ,,Куцо и сакато" ходи в парламента. И президента да отиде и да види ,кой е там и кого да критикува.
  • 10 У лево е Крим

    18 3 Отговор
    Предната седмица засякох нещо за румънците и какви са резултатите от тяхната агенция за борба с корупцията. - Цифрата на осъдените и вкарани в затвора беше нещо от рода на 5000 души. При нас борбата с корупцията доведе до нови 5000 работни места на държавна служба. Иначе сега като гледам как се реонтират училища за по 16-17 млн. ... - Може ли смяна на дограма, стиропор и бояделък да струва толкова пари? - За тази суми може да се построи абсолютно ново училище! ГЕРБ крадат като за последно! 43млн. за дупката във Варна, която е купена за 6 млн.лв. Прословутият бул. Левски пак във Варна чийто ремонт ще струва 90 млн. - Може ли за 3 км. да се плати 90 млн. и то без парите за обезщетения за имотите. Кажете ми къде в Европа цената на километър е 15 милиона ЕВРО? ТОВА Е КРАЖБА НА ВАШИТЕ ПАРИ! - БОРИСОВ КРАДЕ ОТ ВАС!!!
  • 11 ХанкоБрат

    9 0 Отговор
    Защо всички медии и политици в България мълчат за Глобалният договор за миграция налаган от ООН, който ще се подпише на 10-11 декември в Мароко. Това документче премахва разликите между мигрант и бежанец и заличава напълно държавните граници. Дори нелегалните мигранти повече няма да могат да бъдат депортирани, тъй като заличава понятието нелегален мигрант. Незаконното преминаване на границите вече няма да се счита за престъпление, защото миграцията се счита за човешко право.
  • 12 Мършата

    7 11 Отговор
    Ах колко подло.......Възползвате се от ударите в гърба на премиера от т.н. обединени патриоти, възползвате се спекулациите на фалшификаторите на Курнела и прочие неврози!!! Но ще дойде ВИДОВ ДЕН, пак ще дойдат избори, пак ще ги загубите, НО ЗАЩО И ДОКОГА НАРОДА ДА ВИ ПЛАЩА МЕРЗОСТИТЕ??? Ти "лётчика" който не можеш да кацнеш на малкия пръст на предшественика си г-н Росен Плевнелиев, КАКВО НАПРАВИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ??? Обади ли се на запъртъкът в Кремъл да му теглиш "народна приказка" за Крим, като РОСКАТА ПЛЕВНЕЛИЕВ??? Май не)))))

    Коментиран от #17

  • 13 Пешо гея

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Комунистите никога няма да бъдат доволни, освен ако те не са на власт и много удобно забравят корупцията по времето на тяхното управление и връзките на Румен Петков с братя Галеви и други престъпници.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор
    Мирно!!! Никой да не кашля и говори в строя!!!
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Усмивката":

    Мирно!!! Никой да не кашля и говори в строя!!!
  • 16 Apple

    5 11 Отговор
    Радев, смешен си. Поредната еднодневка
  • 17 На грешка има прошка

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мършата":

    Не на малкия пръст , а бих споделил ,че става дума за средния.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Боко Мазника от БРЕГ

    7 2 Отговор
    ФАКТИ – защо изтривате коментарите???
    ФАКТИ – Вие работите за ГЕРБ и Мафиотите в България !!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Боко Мазника от БРЕГ

    6 3 Отговор
    Ако медиите не бяха слугинаж на смешника Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешника Бойко Борисов!!!!! Смешника Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешника Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешника Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе излизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 21 гнида

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Явно не го иска никой с кон ! Чудесно , на мене ми е любимец само заради това !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Алелуя

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Мазника- ти си за затвора . Публикувал си толкова мръсотия , че ако беше в Америка до сега да си събрал 15хил. години затвор
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лальо Лалев

    3 1 Отговор
    Дълбокомислен кат гъ-а на слона. Фатмаче ,фатмаче качвай се на летящата чиния на Бузлуджа и заедно с Курнелка отлетете към небитието.
  • 26 онзи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    ти си див селянин и го доказваш с всеки коментар
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове