3 Януари, 2019 09:39 4 534 186

Lockheed Martin: F-16 осигурява на България модерни технологии

  • ф-16-
  • f-16-
  • lockheed martin-
  • локхийд мартин-
  • изтребител

Изтребителят гарантира оперативната съвместимост с НАТО за десетилетия напред

Lockheed Martin: F-16 осигурява на България модерни технологии - 1
Снимка: Lockheed Martin

Изтребителят F-16 Блок 70 на компания Lockheed Martin, избран от България, е носител на най-модерните технологии и капацитет от 4-то поколение, които са на въоръжение в НАТО. Технологиите на този самолет бяха тествани, доказани и вече са в употреба на модернизираните F-16, които летят в Югоизточна Азия.

Самолетът отговаря идеално на потребностите на българската национална отбрана и ще е гаранция, че военновъздушните сили ще използват най-модерния изтребител от 4-то поколение. Българската икономика и индустрия ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с Lockheed Martin.

„Името F-16 остава същото, но последното поколение Block 70 е съвсем различен самолет – част от цялостен пакет решения, които ще осигурят на България един от най-модерните и надеждни самолети на въоръжение в НАТО в Европа“, каза Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin. „Екипиран с модерни оръжия, включени в предложената от нас цена, той ще даде много повече, отколкото обикновена охрана на въздушното пространство.“, уточни Джеймс Робинсън.

F-16 Блок 70 разполага с многоцелеви радар (AESA), базиран на технология, използван във F-22 и F-35. Радарът може да проследява 20 отделни цели едновременно и има обхват от над 160 морски мили срещу наземни цели, значително повече от другите изтребители от четвърто поколение.

В допълнение към осигуряването на модерни и надеждни изтребители за България, Lockheed Martin потвърждава ангажимента си за програма, която ще донесе икономически и индустриални ползи за България. Компанията, която има клиенти в повече от 50 страни по света, разбира важността на партньорството и ще работи с правителствата на САЩ и България за идентифициране на възможности за намаляване на разходите за F-16 блок 70, докато трае процесът по придобиване на изтребителите.

„Офертата ни за F-16 блок 70 за България включва пълен пакет с обучение за пилоти и наземни екипи, логистика, помощно оборудване и оръжия за всички оперативни нужди, което означава, че няма абсолютно никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквито и да било допълнителни оръжия чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства за интегрирането и използването им, които водят до допълнителни разходи и несигурност при другите оферти,“ допълни Джеймс Робинсън.

Около 700 изтребители F-16 са част от военновъздушните сили на 10 държави-членки на НАТО в Европа. Миналия месец Гърция потвърди, че ще модернизира 84 от по-ранното си поколение изтребители F-16 до стандарт Viper, който е подобен на новия блок 70, избран от България.

„България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО,“ каза Робинсън.

Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wtf

    37 11 Отговор
    ХАХААААААААААААХАХААААААААААА
  • 2 Сатаната

    47 7 Отговор
    Статии атаки всеки ден, стига с този избор. Без друго с 10, 20 или 50 броя на никой не можем подпря оная работа.
  • 3 ЕЕЕ

    64 21 Отговор
    и купуваме самолет 3 години по-стар от сегашните ни МИГ 29

    Коментиран от #10, #37

  • 4 Бау

    21 3 Отговор
    Очакваме включване от форумните авио-инджинери и спецове.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Руските свине

    25 43 Отговор
    и техните роби, обаче не искат да имаме такъв неудобен за руснаците самолет и ще направят всичко възможно да дезинформират обществото и да осуетят сделката.

    Коментиран от #46

  • 7 Да се знае

    26 44 Отговор
    НА русофила капацитета е толкова ,че за тях и майбах е на 80 год,защото първия майах е на толкова. Ето например ф16 блок 70 е 4то поколение, при съществуващи 5. Но за тях това е самолет на 40 год........те затова и повечето русофили са бедни,защото нямат капацитета и нервите да създадът бизнес.Виж създаден бизнес ,го вземат с огромно удоволствие. Смърт за червените олигарси!

    Коментиран от #11, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Киро

    33 10 Отговор
    И с какво тези самолети които ние ще плащаме ще помогнат за развитието но държавата?Плащаме на дебелите военни заплати те а сега и самолети.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 mediator37

    49 14 Отговор

    До коментар #7 от "Да се знае":

    Стар е и по възможности. Конструкцията на самолета е по чертежи отпреди 50 години. Двигателят му също е стар, с малки възможности спрямо по-новите и е един. Ако на една стара кочина й махнеш старата крушка с нажежаема жичка и й сложиш най-модерната LED крушка, няма да стане нов мезонет, ще си остане дърта кочина. Това че на дърта тенекия слагат малко по-нов радар, не прави тенекията нова и модерна.

    Коментиран от #59

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Американска логорея

    36 8 Отговор
    Дъра-бъра, голямо фукане! Не ни трябват никакви самолети, с 4 самолета ставаме само прицел за Русия. По добре за тези пари да се купят ракетни установки, които ще ни бранят и по суша и по въздух, и по море. Както нячмаме армия, това е най сигурната отбрана на този етап. Когато САЩ ни прилапа в НАТО, първата им работа беше да нарежат ракетите ни, но не и самолетите, защото знаят какво могат ракетите и какво самолетите! При сигурно ПВО, самолетите са безсмислени! За тези пари можем да имаме сто пъти по сигурна защита!

    Коментиран от #19

  • 17 Опорни точки от Макаров

    43 12 Отговор
    1. Самолета е по-стар от сегашните руски Миг-ове
    2. Завода, в който ще се правят самолетите все още не е построен.
    3. Преди нашите самолети ще правят тези за Словакия и Бахрейн и ние ще получим самолетите едва след 10 години.
    4. Цената на самолетите е много висока. На други страни ги продават няколко пъти по-евтино.
    5. Американците искат да ги тестват първо на българите.
    6. Самолета е много капризен към пистите за излитане и трябва да удължаваме старите.
    7 Самолета е само с един двигател
    8. Ще се плащат много високи мита за резервни части и ще чакаме разрешение от американската комисия, която заседава само два пъти годишно.
    9 , 10 и така нататък... Все в същия стил важното е да се внесе хаос и дезинформация и да се размие границата между истина и лъжа.

    Коментиран от #42, #121

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 M. A. G. A.

    11 20 Отговор
    Самолетите които ни предлагат са разработени заради неубедителното представяне на Ф-35, идеята е била че ако не се справят с проблемите по Ф-35 трябва да има с какво да го заменят. Така че не се излагате с тъпата упорка че Ф-16 блок 70 бил стар. По същия начин Су-35 трябва да е стар, защото е създаден на базата на Су-27.

    Коментиран от #31

  • 22 Киро ОРИГИНАЛ

    15 21 Отговор
    И още нещо, за безмозъчния трол, който твърди, че при сигурно ПВО самолетите били ненужни:

    Съвсем скоро беше, когато евреите изпукаха някаква военна база, "защитена" от безаналоговите хипер-гипер-мупер С 400.
    И станаха и си отидоха по живо по здраво, а загубените ушанкаджии си свалиха един техен самолет...

    Еврейчетата си пукат квото има хареса в Сирия, американците им показаха кво правят томахавките, 70 парчета им направиха купон, а прехваленото ПВО на ушанките отдолу не разбра кво става даже.

    Коментиран от #35

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ххххх

    17 9 Отговор
    За тези пари бихме купили С400, с които да гарантираме небето над България такатака, че нито един самолет или дрон да не ни нападне. И при нужда да свалим всички бойни самолети на Турция, Гърция, Сърбия и Румъния заедно

    Коментиран от #38, #162

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1122

    15 8 Отговор
    Ще ни набутат ретро хвърчила. Като има кой да ги купи така ще е. Цв Цв нали за това ходи до САЩ. Жалко за България. Пак ни прецакаха и то солено.
  • 31 Иво

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "M. A. G. A.":

    Не е стар, ама е направо за музея. 😂
  • 32 Све

    16 3 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Не е страшно, че останаха много прости маймуни като вас в България. Страшното е , че такива ръководят държавата. Изпростяването на българина е колосално за последните 25г.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СССР

    8 8 Отговор
    Дрогари и дрогарки аз продължавам да се чудя кое е по добре - стар модел S-Class или нов Москвич ...
  • 35 Баща ти

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Киро ОРИГИНАЛ":

    Обективно, сирийците имат С-300 ( 40 г. техника управлявана от калпави местни ), С-400 пази базите на руснаците. А за качеството на ПВО защитата - от 70-те та досега, БГ поделенията взимат акъла на братушки и брадъри... Официалните сводки невинаги го изтъкваха ( че сваляме умопомрачителните 80-92% мишени спрямо съюзниците си ), но уважението и възхищението на източните, а сега западните ни бигбрадъри, чеше егото 😉

    Коментиран от #36

  • 36 Руските свине

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Баща ти":

    Управляват в момента С-300 в Сирия и изобщо след като асадистите свалиха самальота те контролират сирийското ПВО

    Коментиран от #39

  • 37 БАРС

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЕЕЕ":

    НЕ 3 а цели 8 години.Ф-16 1974 год.а МИГ-29 1982
  • 38 Напълно е възможно

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "Ххххх":

    Една установка С400 може да унищожи -50-60 самолета, като следи 20 цели едновременно.

    Коментиран от #80

  • 39 Баща ти

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Руските свине":

    Да, сега да, но тогава при атаката на евреите си беше местния "почтинищонеразбиращ" персонал на пултовете... а и не знам дали самите руснаци не си свалиха самолета погрешка, пък обвиниха сирийците ☺
  • 40 Анонимен

    7 3 Отговор
    И аз съм ЗА ракети, ако е нужно и ядрени
    Друго си е Турция примерно ( без лоши чувства) да знаят, че можем да запечата е Босфора за вечни времена.
    Иначе д 10 хвърчила най-много да подразни някой по-силен
  • 41 Анонимен

    6 1 Отговор
    И аз съм ЗА ракети, ако е нужно и ядрени
    Друго си е Турция примерно ( без лоши чувства) да знаят, че можем да запечата е Босфора за вечни времена.
    Иначе д 10 хвърчила най-много да подразни някой по-силен
  • 42 Не могат да ги тестват в България

    14 3 Отговор

    До коментар #17 от "Опорни точки от Макаров":

    Колкото летателни часа им дават, при тукашните летателни часове на нашите пилоти, теста трябва да се отчете чак след 50 години. На оня земеделец му се размина за ремонтираните мигове в Полша, но на днешните глупаци няма да им се размине, ако купят тези американски гарги!
  • 43 Само питам

    9 5 Отговор
    Технологията два пъти и половина ли е по модерна спрямо тази за СА, щото техните са 2.5 пъти по евтини!? Явно те са по бедни от нас и купуват със сток оборудване, без въоръжение, само да хвъркат като пустинни мухи...

    Коментиран от #52

  • 44 някой

    8 4 Отговор
    Блок 70 са като Лада 2107,модифицирана Жигула!Старото си е старо.
  • 45 Бачо Киро

    11 3 Отговор
    И как точно е избран, освен от политическите проститутки Цвъко Гуменката и Боцо Тиквата, след като офертата им не отговаря на половината изисквания? Останалите политически проститутки мълчат като бити гъзове... Сега виждате ли, че няма БСП, ГЕРБ, ДПС, ПАТРИОТИ и тн... Всички са дупе и гащи и артисти в пиеска... Има там разни вяли повиквания и туй то...
  • 46 СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    За такива като тебе само произведен в Турция рязан ф-16,или по-точно фи 32 см да усетиш партньорството на алианса:-)))))

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ

    2 1 Отговор
    Хахаха,заработваш ли?Айде здраво на турците и евреите,докато ти се обърнат джуките!
  • 49 Румбата

    12 5 Отговор
    Гати тъпотията проста която ще правим сега ЩЕ ДАДЕМ 2 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА 8 ГРОБНИЦИ НА 40 ГОДИНИ НА ЦЕНАТА НА НОВИ И ПОСЛЕ ТЕ ЩЕ ПАДАТ КАТО КРУШИ.Боклуци по-стари от нашите налични МИГ-29!Купете поне нови самолети Миг-29М2 както прави Египет бе предатели теса много по-евтини и ефективни от тези гробници за които ще дадете 2 милиарда
  • 50 сектант

    11 4 Отговор
    За толкова много пари ще си отворим два завода за ДАчия- да кара народа нови евтини по джоба му коли
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Без аналог!!!

    9 1 Отговор

    До коментар #43 от "Само питам":

    Саудитските Ф16 Block 60 излизат на цена около 100 милиона $ парчето само за самолета , без въоръжение и наземната инфраструктура , която е съвместима с тази на използваните от СА по стари версии . СА плаща предварително 3милиарда за разработка на самолета . Цената за България за евентуална втора партида от 8 бр. би трябвало да е 20-30% по ниска
  • 53 ввс

    7 4 Отговор
    ЗА БОГА БРАТЯ- НЕ КУПУВАЙТЕ!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ввс

    5 3 Отговор
    ЗА БОГА БРАТЯ- НЕ КУПУВАЙТЕ!
  • 56 Димов

    8 3 Отговор
    Ф16 не може да излита от повечето ни писти. Ще трябва да се преправят пистите ни. Като добавим този разход към цената на сделката, май никак не ни излизат по-евтино от Грипените.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    С кой двигател ще са нашите? С Локхиид Мартин или с Дженерал Електрик? Знам, че преди ги правеха с двата варианта мотори.

    Коментиран от #61, #66

  • 60 onq s konq

    9 10 Отговор
    Абе Женя,Ваня,Вова...-все имена на нашенски БЪЛГАРСКИ ЕМБИЦИЛИ,пребиваващи в Русия/трайно и необратимо/ и дегизирани като помпозното и респектиращо "РУСОФИЛИ",ДОКОГА ЩЕ ЦАПАТЕ РОДНИЯ ФОРУМ С ПРОСТАШКИТЕ СИ ИЗЦЕПКИ?!И наистина ли вярвате,че някой в БГ ще ви се върже на нечленоразделните брътвежи БЪЛГАРИЯ ДА ЗАРЕЖЕ ЕС И НАТО И ДА СЛЕЗЕ НА НИВОТО НА ОЛИГОФРЕНСКА РУСИЯ?А относно Ф-16-хората от фирмата "Локхийд" СТРОЯТ В МОМЕНТА ЗАВОД ЗА НАЙ-СЪВРЕМЕНЕН САМОЛЕТ ,от който ние ще сме вероятно едни от първите купувачи,вие си пеете ваща-че самолета бил от 70-те години?!Да сме купели руски самолети и ракети ли искате,ТА ДА ПЪЛНИМ РУСКАТА ХАЗНА и с НАЩТЕ ПАРИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ РАКЕТИ,НАСОЧЕНИ КЪМ НАС?!Отделно пък че ако решим да им се опрем,САМО С ЕДНО КОПЧЕ да ни "ДЕАКТИВИРАТ" ОРЪЖИЯТА?Като дистанционно за ТВ:)Ама били скъпи амер. самолети...ВИЕ ЧРЕЗ ВАЩЕ РУСКИ ДАНЪЦИ ЛИ ГИ ПЛАЩАТЕ БЕ?Ей папурчета РУСКОЛОМОТЕЩИ...направо сте невъзможни за дишане-честно!

    Коментиран от #62, #63

  • 61 онясуя

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Димов":

    сас теа сас смакнатата глава форсираните сто е пеесе коски сили

    Коментиран от #64, #124

  • 62 вова

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "onq s konq":

    деее ес оня есправи
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "онясуя":

    и до вова и женя
    Само до три ника ли ви позволяват руснаците да сменяте, или се измори от много напрегната мозъчна дейност?
  • 65 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    За да покажем на матушката ти, че има с какво да я посрещнем!
  • 66 Без аналог!!!

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Димов":

    Със GE F-110 . Не знам дали в цената влиза и симулатор , а и никой не публикува с какво точно въоръжение са . На базата на оборудване и въоръжение цената може да варира доста . Вероятно някой ден ще бъде интегрирана и ракетата Метеор , въпреки че не ми се вярва някой в БГ да купи ракета по 3 милиона бройката

    Коментиран от #71, #185

  • 67 Руските свине

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Американски гъз":

    те бият отзад рубладжийо, и на теб ти харесва!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гост

    5 3 Отговор
    Американците мушкат без плюнка глупаци за разлика от руснаците,Бойко и сие също ебат без плюнка не усещате ли бе мазохисти?

    Коментиран от #77

  • 70 Самурай Бойко

    9 1 Отговор
    Не забравяйте по коя милост имате държава предатели мръсни сега щяхте да се пишете като Асан и Мюмюн типично за Българина е предателството ама много я правите Америка ли ви освободи или Европа кой си остави кръвта и костите в България гледаха като ви колят и ебат и стояха безучастно не се правете на американци няма да станете погледнете назад и се опомнете предатели дупета трябва да целувате не да говорите.

    Коментиран от #73

  • 71 жагжо

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Без аналог!!!":

    Публикувано във факти.бг: Леште си в сф лапачи нещастни и не мечтайте за повече пари от българския селянин -и без туй ни свалихте 100 ризи от гърба и децата ни зехте в града дай ся и дън пием вашшшшшшшта
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 дабч

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Самурай Бойко":

    Краси краси кво си праси
    ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ
  • 74 Гост

    1 0 Отговор
    Супер си Търкане зе ми думите от устата кажи им го .
  • 75 дудук

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Таркан Дуду":

    сабах дудук алтън гиби
    кач пара ба
  • 76 Таркан Дуду

    1 0 Отговор
    Бедала ефенди като едно време .То дали американски или рязан се тъз тоз поне сме му свикнали.
  • 77 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Руснаците сигурно те питат и ти дават вазелин и някоя и друга рубла?
  • 78 Гост

    4 2 Отговор
    До Само питам американците със сигурност не те мажат с вазелин и долар няма да видиш ама поне плюнка си изпроси да не те боли като те натегнат отзад.

    Коментиран от #79

  • 79 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Само руснаците обичат по източен обичай да онождат робите си. А на вас ви харесва. но не мислете, че българите сме като русофилите.

    Коментиран от #81

  • 80 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Напълно е възможно":

    Това да не е картечница =кога ще успеят да я заредят тази установка ц400 =мислиш ли с тая куха глава

    Коментиран от #87

  • 81 само да ти кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #79 от "Само питам":

    не обобщавай ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ
  • 82 москвич 412 на газ

    2 4 Отговор
    не е важно че на някой гъзолизци рублофили не им харесва че България е част от ЕС и НАТО нека си гледат Любимата многонационална Федерация че е пред разпад
  • 83 Руснак

    5 2 Отговор
    До Само питам Прост народ слаба държава те това сте вие за това е така и така ще върви.Ти да не си някое англосаксонско изродче.

    Коментиран от #84, #173

  • 84 тмтнвг

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Руснак":

    Не обобщавай ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ
  • 85 Заблудения

    3 1 Отговор
    Каква е облагата за теб от Евросъюза да не би да лапаш европари по програмата без да работиш или чиракуваш на някоя капиталистическоимпериалистична свиня ШЕФ и ти хвърля 560 лева колкото да не умреш от глад.Ако стане военен конфликт както сме в НАТО така най напред нас ще ушамарят бе тъпак на американска земя война не се е водила няма и да се води защото са добри политици не малоумници без интерес като тебе.
  • 86 Гост

    2 0 Отговор
    Този 82 май и Москвич на газ няма да има ще подкара магарето то и газ няма да има май само неговият ГЪЗ ще остане.
  • 87 По своята кратуна ли съдиш

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "стоян":

    Не е картечница, пълнят се като кремаклийки отпред!? Глупак, ако тиквата ти не е празна, поне щеше да можеш да четеш и да не се правиш на отворко! Ето чети ако можеш " С- 400 ползва три вида ракети за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности. Всяка оперативна система на комплекса позволява едновременна стрелба до 36 цели с до 72 управляеми ракетни боекомплекта. " Нима едновременно ще дойдат 50 самолета да те нападат? А и коя държава ще си купи само една установка? Защо ли си губя времето с келеши!?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Чадо

    2 1 Отговор
    Истина ти казвам чадо новият Т50 срещу пребоядисания Ф16 голяма веселба ще падне ако стане конфликт по два ще ги сваля ще гледате паричките ви как горят и падат голям кеф ще гледате като насрани сирачета жалко,че Бойко и Цвъцко няма да ги има да гледаме заедно и да ги перем по плешивите тикви.

    Коментиран от #90, #92

  • 90 Доктор Ох Боли

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "Чадо":

    .... ха ха ха..... соца е вирус..... русофилията.... направо си е безродие... ха ха ха..... и пак е вирус..... .. ха хаха .....Русофилите обичат Русия повече от България... ха ха ха.... Кви българи сте вие ни знам аз?... Ти кво предлагаш за България?.... и.... за Т50... то тва е Су-57.... те в Русия има-нема 5 бройки произведени.... още ги тестват.... за България Ф-16 Блок 70... си е ... екстра.... Тва само Тръмпо може да го предложи..... ха хаха.... щото е бизнесмен.... ха...

    Коментиран от #91

  • 91 Бат Ваню

    1 2 Отговор

    До коментар #90 от "Доктор Ох Боли":

    ... ха хаха.... Баце.... русофилията ... направо си е педерастия.... ха хах а...

    Коментиран от #93

  • 92 Вангелия

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Чадо":

    Ми то чадо през 2025-та България ще има повече Ф 16 от колкото Русия СУ 57
  • 93 Точно на педали лижеш задници

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Бат Ваню":

    Цял свят разбра къде са педалите, там на запад при джендърите и краварите! С квичене няма да постигнеш нищо, ами си купи вазелин, ще ти трябва при твоите!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Гост":

    ... ха ха ха... ти сигурно си унааа неграмотна селянка с мъжките никове... дето пише простотиЙЙЙЙ.... ха хахаха..... Аз и друг път съм ти казвал, че на тебе ти трее 5-ти клас... ха ха хаха..... иначеее... по тиемата.... Къв Т50 у НАТО уе?..... Ти имаш ли мозък изобщо?.... Кой ше ти го продаде първо....?.. Казах ти , че руснацити немат за тех на нас ша продават..... ти не си и за 5-ти клас.... ха хаха.....
  • 96 Гост

    3 0 Отговор
    До баба Ванга то през 2025 България няма да има както е тръгнало уж познаваш май това не можеш да го предвидиш пък правиш прогнози за самолети аиде сега кажи през 2025 на колко години ще е Ф 16 сигурно колкото на баба ти и ще ги има само в градинките като атракция или за скраб май пилешкия ти мозък не работи много .

    Коментиран от #97

  • 97 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #96 от "Гост":

    .... ха ха ха.... ти усещаш ли са изобщо а?...... ха хаха...... Ти си толко зле, чи ни можиш да усиетиш колко си злие.... ха ха ха.....
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #98 от "Руснак":

    ... ха ха х.... той човека е неграмотен, тоа човек да не си ти .... и.... друго..... Ти българин иле руснак си? а?.... ха хах
  • 100 Азог Осквернителя

    2 0 Отговор
    До Доктор Духнев да ти го набием в гъзенцето и после че ти го дадем у устенцето така харесва ли ти ха ха ха много боклуци имало в България .

    Коментиран от #101

  • 101 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #100 от "Азог Осквернителя":

    .... ха хаха... ..... Тука като влезна.....като хлебарки у соц блок... ги мачкам такива като тебе..... ха хахах.... истина ти казвам...... ха хаха....
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "Руснак":

    ... ха ха ха.... а ти знаеш ли Русия коде е била ...... когато българските Ханове и Царе са ... биле а?... ха хахах....аааааа
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Руснак

    1 0 Отговор
    А щатите къде са били УЕ простак.

    Коментиран от #106, #107

  • 106 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #105 от "Руснак":

    ... ха ха хах... у 5-ти клас..... по География... там са биле... ха ха ха.. .Я ти кажи ца България тя къде е била по тва време? а?....
  • 107 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #105 от "Руснак":

    .....тука като влезна ...... като хлебарки е соц блок ше ви мачкаммм..... ха ха хаха........ ясну ли ви и?..... ха хахах

    Коментиран от #108

  • 108 Бат Ваню

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Доктор Ох Боли":

    .... ха ха хах.... Маневри на 5-я етажи ше правиш.... ха ха хаха......
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "Гост":

    ....те и у Франция жълтите жилетки са недоволни на 2000 € .... Ти и на луната да са пак нема си долен/а... ха хаха.... въреки , че 2000 € пеша ше доеш до София да ги земеи.... ха хах ха..... и така....
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Мюфтията

    1 1 Отговор
    Аз мисля ,че Бат Ваню също е простак хахаха.

    Коментиран от #114

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #111 от "Друг Руснак":

    ... ха хаха.... Ти знаеш ли как се мачкат хлебарки е соц панелка а?..... ха х ахах.....
  • 116 Гост

    1 0 Отговор
    Доктор Гйотверен научи се да пишеш уж си умен висшист да не си от ония с купените дипломи касапи дето Бог да ни пази от тях.

    Коментиран от #117

  • 117 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Гост":

    .... ха ха хах.... ама кой ти каза, че съм вишис... ха х ахаха.....
  • 118 Хлебарката

    1 0 Отговор
    Моя стар Миг 27 още се вдига даже и без ремонт май ще го набия на доктора в гъзеца тоз какъв беше той Гйота незнам какво означава ама ще му го мушнем на свредел с пълна газ.

    Коментиран от #119

  • 119 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Хлебарката":

    .... ти БМВ ли имаше?..... ха хахах....
  • 120 Хлебарката

    1 0 Отговор
    Москвич на газ тебе съм те виждал ти май имаше Кадилак 63та ама на снимка хахахаха шибаняк.
  • 121 Валери

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Опорни точки от Макаров":

    Не е само това. Бройката им е изключтелно малка за да направят някаква разлика в локален конфликт без поддръжка на НАТО т.е. можем да ги ползваме само в общи мисии с НАТО т.е. излиза, че сме купили изтребители от американците, които да изпълняват услуги отново на американците, защото всеки знае как действа НАТО. При един локален конфликт от типа Гърция-Турция, когато НАТО НЕ СЕ НАМЕСВА тия 8 самолета са все едно 0, първо защото са изключително капризни и изискват много голяма поддръжка и второ защото всяка нормална армия първо ще ни заглуши радарите и тия летящи лаптопи дори няма да излетят. НЯмаме самолети за радио-електронна борба, нямаме самолети за поддръжка, нямаме бази освен Г. Игнатиев, нямаме нищо освен едни пари на заем дето ще дадем сега, а те ще видят какво ще ни дадат на двойна цена след 10 години. Честно след кражбата на КТБ, евро фондовете и заемите не мислех, че може да паднат чак толкова ниско ама ей на...

    Коментиран от #122

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "онясуя":

    Ма те са с ремък на Дайко, пък ние искаме с верига. Що тъй?
  • 125 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "Тиранин":

    ... ха ха хах.....Като хлебарка ша та настъпа... ха хаха.....у блок на соца..... ха хах ах....... ше ти остане само плюсови да си даваш.... ха ха хах.... истина ти казвам..... ха хахах....

    Коментиран от #126

  • 126 Бат Ваню

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "Доктор Ох Боли":

    ... ха хаха.... Стига уе.... ха хаха....
  • 127 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #123 от "Тиранин":

    ....Ае ве ...... пиши чи ша си лягам.... ха хахах....... Да та сгъна тука......
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Гост

    1 0 Отговор
    А само да питам Доктора нещо този Ф16 карбуратор ли е или пълна инжекция да знам щото имам червен бензин от ЗИЛА навремето карах през комунизма точих че точих още имам те долу горе акрани с тоя Ф16 дали ще го гори да го използвам,че БМВ то не го аресва да не става зян.

    Коментиран от #131

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Гост

    1 0 Отговор
    Аааа и аз си лягам няа да та чакам цяла вечер ше гу иба у самулета ше зема един дванайстак и ше го изгоря накрая няма да та чакам да ми отговаряш.

    Коментиран от #133, #134, #136

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #132 от "Гост":

    ....аве.....аз не знам ти къв си тука .....ама много псуваш...... простоо.... Аз ако съм ти шеф....тва...просто нема как да се случи.... да напсуваш.... къвто и да е потребител....и така.....хах ха.....
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Гост":

    ....МИГ-29.....има 2 двигателя.......простооо.... тягата е якаааа..... ха хаха..... и така....
  • 137 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #135 от "Гост":

    ... ти псуваш тука като замаян......иле ...просто ..... ха ха ха...
  • 138 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #135 от "Гост":

    ...иле то тва си е нормално при тебе...... вие така си говорите?... ха хаха
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Гост

    0 0 Отговор
    Той два двигатела ше гори повече от ЗИЛА няма да стане аз затуй искам пълна инжекция да дава икономия ама те американците кат руснаците с тез карбуратор икономия не знаят.

    Коментиран от #142

  • 141 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #139 от "Гост":

    ... Ни псувай тука.....не обиждай путрибитилити..... ха хаха.... Тебе ... винаги ша та намачкам...... ти си си направо гей.... ха хах.....Разбириши мъ правилну?....
  • 142 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #140 от "Гост":

    ... ха х аха....е са и за тебе ша приготвя гоуемата инжекция..... ха хахаха.....
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Бат Ваню

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Доктор Ох Боли":

    ....и .... на ква заплата?... ха хаха
  • 148 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #146 от "Гост":

    .... ти си некъв умрел селянин....
  • 149 Гост

    2 0 Отговор
    Май е обратното ама ко да споря с гейтаци.

    Коментиран от #150, #152

  • 150 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    ...хах хаха... бате ти си некъв умрел селянин дето псува само....и плюсов си даваш.....щото нема кой ти ги деде... ха хаха
  • 151 Гост

    1 0 Отговор
    Докторе за ЧЕП не ставаш ама такива като тебе няма да свършат стадо без мърши като тебе няма лягай и заспивай ще си по полезен .
  • 152 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #149 от "Гост":

    ....пак ти казвам......аз ако съм админ тука ...и ти така да псуваш....независимо кой....... Като МШГ-29... ша литнеш...... ха хахах.... вервай ми..... ше си псуваш на сиелу... колко си искаш.... и така...и... плюсове мое си даваш... ха ха хахаааа.....
  • 153 Гост

    0 0 Отговор
    То май и на тебе нема кой да даде ама аз ще ти дам нещо в ЗАДНИКА.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #155 от "Гост":

    ...бате ....аз ако съм админ ....ти ...никога нема до можеш да псуваш тука...... просто няма да си го помислиш..... ше си псуваш на сиелу.... и плюсови ша си даваш.... ха хахах....
  • 157 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор
    ....тука ша има ред и дисциплина ......вервайте ми..... ха хах хааааа.....
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 незнайко

    1 1 Отговор
    Разбира се, като имаш парите може да си построиш завод за това, което ще продадеш на НАИВНИЦИТЕ !!! НЕ ВЯРВАХ, ЧЕ РАДЕВ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ НО УВИ !!! Може би парите от сделката са
    ДОСТА примамливи !!!

    Коментиран от #161

  • 160 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #158 от "Гост":

    .... ха хаха..... Аз не знам ти ли мъ псуваш с мъжки никуви...ама аку си тииии...... простуууу....... ха ха хахах.....Обаче може и да си ти..... ха хахаха..... ха...аааа..... Ти такива псувни ми наказа чииии..... са съмнявам вече дали си жена.... ха хаххахахха.....
  • 161 Доктор Ох Боли

    1 2 Отговор

    До коментар #159 от "незнайко":

    Как беше ... субави жени и с много пари сичко става..... ха хаха
  • 162 Vagner

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ххххх":

    Ще свалиш всичките самолети на кукуву лято
  • 163 Goiko Mitich doide

    1 1 Отговор
    Аз пак питам абре Туй фърчило гаранция колко години има и пълно ли муйее автокаското щот като дойде време да му сменят антифирзут ко ша праим. Аз у гаража канал имам ама къдему е пропката на тзи мундерна технология и ко ша плаштаме???До колкото БатеГойко е чувал лиценз и право за пдръжка и ремонт имат Турсит та пдпитвам нас тамли ша на управят?? И в този случай не ставаме ли зависими от тея дет обичат да бодват по едно борче у задното борче.Шо не поканим братята кинези да нинаправят заводче за тези пари вместо 8хамерикануси ше ни направят завод да си зглобяваме j-20колкот си искаме,поне няма да зависим бюле санаконкретно от турсит.

    Коментиран от #164

  • 164 Доктор Ох Боли

    1 2 Отговор

    До коментар #163 от "Goiko Mitich doide":

    ... ха ха ха ти за МИГ-овете така ле подпитваше ....иле тогава ... немаше дамата.... тогава ни смееше да съ убадиш..... ха хахах.....Щото ... ха ха х ха....... Немаше до моеш са да пишеш.....

    Коментиран от #170

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Неуморния

    2 1 Отговор
    А бе вий на това докторече му скъсахте дупето бе ама то все пише нагло като колегите си той е докторече в училището за летци Топ Гън така ли? На Маварик и Гус чепа ли превързва да питам аз?Ние големи експерти като него сме имали в България затова не се съмняваме в избора на самолети ама вместо на 40 ако вземат на 60 ще е по добре поне за селскостопанската авиация ще ги ползваме те за друго не стават.
  • 169 Гост

    2 1 Отговор
    Точно за селскостопански цели е идеален Бойко ще си тори нивите и на Цвъцко ще тори може и на Цецка.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Гост

    1 0 Отговор
    Тез фърчила дърти като на баба ми килотите дето пожълтяха отдолу какво ще ги правим незнам трябва питаме Бойко тиквата и за гасене на пожар няма да станат .Абе сещам се за едно нещо ще станат за тави все още има калайджий те ще ги оправят най голямата тава за Цвъцко и Бойко ще им сготвим мъди данядат на воля да им е сладко народа черпи той бе пари без мъди все тая.
  • 173 Стефан Стамболов

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "Руснак":

    Ти като си руски колхозник, марш да живееш в колхоза! Ама не в мацква или питер, ами в Магнитогорск или Норилск, че да не доживееш и до пенсия, отровен от цялата менделеева таблица!
  • 174 Руснак

    1 0 Отговор
    А то ти като живееш в България да не мислиш,че ще доживееш пенсия тя в парламента тук ти е Менделеева таблица като дойде ред да се пенсионираш да не земеш да умреш и дето си бачкал цял живот за жълти стотинки и са ти отдържали осигуровки на кого ще останат а аааааа?

    Коментиран от #176

  • 175 Азимут

    0 1 Отговор
    Ного заблудени люде има мислят си,че като живеят в България живеят със стандарта на Германия същите лайна като Русия са и тук бе маймуняци от носа си по дълеч не виждате.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Той

    0 0 Отговор
    Браво бе пампорджийче ти на луната можеш да си изкараш старините там ще ти носят пенсията .
  • 180 Скункса

    0 0 Отговор
    Кви пенсий бе самолети трябва да плащате няма пари ще работите до 100 и за пари не питайте рая покорна. Още трябва да дигнат цените, заплатите надолу да видите хубаво ли е.
  • 181 Американски гъз

    1 0 Отговор
    Що не додете у щатите аз да ви бодна отзад да усетите капиталистическия кирлив грездей как мушка ще бачкате по 12 часе и ще приплаквате да не сте се раждали у България.
  • 182 поли

    1 0 Отговор
    Модерен самолет Вица на годината . На 40 години(F16| по стар от Миговете 29 който имаме с три години. Все едно да кажеш , че Голф 1 е по добър и модерен от примерно Голф 6 смях ...
  • 183 Аполон

    1 0 Отговор
    Поли да бе душко тез кучета съвсем ни взеха за глупаци трябваше да им го напишеш по красноречиво все едно да кажеш,че на на Бойко чепа е по голям от на мойто магаре.Ама то май само мойто магаре ще ги оправи само трябва да ги изчакам да се разгони като им го пусна у парламента да видят те как се чувства Българския народ.
  • 184 отчаян от живота в бьлгария

    2 0 Отговор
    технологиите усигоряват 2 милярда лева от бьлгарските данькоплатци , друго не усигоряват ,то поне да бяха 10 броя а то 8
  • 185 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Без аналог!!!":

    Знам, че с мотор Прат&Уитни имаха по-нисък таван на полета. GE е с повече тяга и фъркат по-нависоко. Той има режим на форсаж, но в днешно време това май не е нещо от ниво wow. И пак се чудя, при почти двойно по-скъп летателен час, спрямо Грипена, летателната програма ли ще съкратят или ще ни съдерат кожите от допълнителни данъци?
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове