Last news in Fakti

9 Януари, 2019 14:21 7 556 37

Циганите бягат от Войводиново

  • цигани-
  • военен-
  • войводино

Кметът търси фирма за събаряне на незаконните къщи

Циганите бягат от Войводиново - 1
Снимка: БГНЕС

Роми от Войводиново звънят на кмета на селото и молят за съдействие, за да си вземат вещи от първа необходимост. Едни искали дрехите си обратно, други телевизори. Повечето от изнеслите се от гетото във Войводиново след нападението на рейнджъра са по квартири или приютени от близки, пише вестник „Марица”.

Днес комисията продължава да описва незаконните къщи. Тъй като в гетото няма никой, актовете не могат да бъдат връчени лично и служителите ги залепват на вратите.

15 са описаните опасни сгради и те ще бъдат спешно съборени. За тях община „Марица” ще пусне заповед с предварително изпълнение.

„Ако успеем да намерим строителна фирма и сключим договор за събарянето днес, още утре ще можем да започнем със събарянето”, заяви кметът на Община „Марица” Димитър Иванов. За останалите незаконни постройки тече 7-дневният срок, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

„За да си свършим работата, трябва да сме единни. Провокациите не помагат. Забелязвам във Войводиново младежи, които не са от селото”, каза Иванов. И допълни, че администрацията му многократно е правила опит в годините да разреши проблема с незаконните къщи във Войводиново, като са определяни терени, на които ромите е можело да си вдигнат къщи с нужните документи и спазвайки закона. Никой обаче не пожелал да се премести от мястото на сегашното гето.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    63 0 Отговор
    Отидоха в другото село :)

    Коментиран от #12

  • 2 Townboy

    80 3 Отговор
    Трябва да направим така че циганите да избягат от България, всичките до един.

    Коментиран от #16, #23

  • 3 ДДРОнег

    79 2 Отговор
    Защо проблемите с незаконните къщи се решават след такива ексцесии !!!
    Защо проблемите се решават само на парче !!!
    Има ли държава или има САМОУПРАВСТВО !!!
    Защо НИКОй не решава проблема със сиганите !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Емил

    34 1 Отговор
    Бре, това голяма файда от един набит командос! Я ги върнете всичките и ги пуснете по махалите да ги натупат и преместете циганите в Афганистан! С един куршум пет заека!
  • 5 Batushka

    47 0 Отговор
    Циганите са инструмент на страха какъвто бяха мутрите. ..хората които притежават България(българи) се нуждаят от инструмент който да тероризира пролетариата и той безропотно да им служи...

    Коментиран от #10

  • 6 Емил

    41 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Защото през година-две иам избори, ту общински, ту европейски, ту парламаентарни, ту някой референдум, а циганите са стадо и гласуват по поръчка! Въведете образователен ценз и проблемите се решават!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кои са те?

    43 0 Отговор
    Защо не направите частно разследване - от къде са дошли и са формирали махала, коя година са се населили, къде са работили, колко работят, колко са семействата, децата, какви здравни услуги са ползвсли, на каква стойност, имат ли църква, кой я финансира, какви заплати са получавали, какви данъци са плащали, какви сметки за ток, вода, телефони, коли. Работили ли са в чужбина, кой ги покровителства, кои партии?
  • 9 jambazina

    49 0 Отговор
    Нормален човек ако рече да си прави къща какво ходене по мъките е, какви разрешителни и разправии са, година-две ходене по мъките. А братчедите днеска решават - утре строят, на другия ден си живеят. Ако не набият никого - не ги закачат.

    Коментиран от #31

  • 10 Емил

    8 28 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    А бе, Батка (в превод) какъв пролетариат в България?! Нещо си объркал епохата! Вземи си измий мозъка от русофилистичните промивки и току виж си прогледнал!

    Коментиран от #33

  • 11 СХЕМАТА РАБОТИ

    20 0 Отговор
    УЖ ДЕ....Избори идват!Бягат направо към новичките си общински жилища с безплатни наем,ток,вода,храна.Па и Меркел ще вика-ааааа евала,евала Бочко,ей ти на още някой лев за магистрали,ама за луга няма.
  • 12 БайШиле

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Спрете им тока, преди те да н спрат на нас!
  • 13 пешо

    21 1 Отговор
    Докато не станат на сапун няма оправия,вече.Подивяха.То Българите вече сме племе ,какво остава за тях
  • 14 Дам

    15 0 Отговор
    И ги проследете къде се населят! Но за по-сигурно покажете лицата им!
  • 15 сектант

    18 0 Отговор
    пясък в очите от сорос мафията, време е да се върнат след месец,... АРЕ СЪБОРЕТЕ ГИ ВСИЧКИТЕ ДЕ ЗАЩО САМО ТИЯ
  • 16 Русев

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Да им спрат помощите.Сами ще се изнесат към Германия.
  • 17 Има начин

    18 0 Отговор
    Премахване социалните помощи и безплатното раждане за над 2 деца!

    Коментиран от #18

  • 18 До 2

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Има начин":

    Раждането на 3-то дете от една родилка да се заплаща.

    Коментиран от #21

  • 19 Бойко Великий

    17 1 Отговор
    Братя цигани, идвайте при мен в Банкя. Суджук има и можете да биете наред, никой нищо няма да ви каже.
  • 20 Tiffff

    25 0 Отговор
    Бутането на постройки къф ефект дава ? Те като плъхове сега са се довлекли в Пловдив предполагам най вече, и са още по озверели и отмъстителни . Няма ли кой просто да ги разстреля там на място ние хората ще си мълчим обещаваме , че няма да кажем на никой в Европата

    Коментиран от #24

  • 21 Tiffff

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "До 2":

    На първо какво трето ????

    Коментиран от #25

  • 22 АНДРЕШКО

    20 0 Отговор
    Видяхте ли примата от Русе дето се изгаври с журналистката , няма човешко излъчване ... тия от Войводиново са подобни ... такива идват утре като ново поколение ... да ги спрем навреме ...
  • 23 Димов

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    По 5 бона на семейство, ако се изселят в чужбина, без право на връщане. С радост ще дам пари за такъв фонд. Това е с благородна цел.
  • 24 Димов

    23 0 Отговор

    До коментар #20 от "Tiffff":

    Цялата рота на ефр.Димов - на стрелкови учения в Столипиново. Практиката калява войника най-добре.
  • 25 много

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Tiffff":

    сме хуманни, какъв първи, втори и трети бацил да раждат?????
    кастрация на всички мъжки и женски, че да предадем една чиста и свята република на българските ни деца и внуци!
  • 26 Спешно към нормалните хора!

    10 0 Отговор
    Тези актове да се публикуват на страницата на общината и на ДНСК и да не се изтриват. Да се уточни как са ползвали ток и вода, след като сградите са незаконни? А да и да се направи един сайт за циганската престъпност с пълна информация за всеки случай, както и със снимков материал! Няма пари? Европа няма да ни даде пари да сме силни, тя ще ни даде пари да ставаме слаби! Така че трябва да създадем фондация и фонд за тази дейност!
  • 27 Журналисти

    13 0 Отговор
    Или други съзнателни хора с камера, могат да заснемат напусналите къщи, как са били уредени, ток, вода, обстановка и да публикуват в интернет видеото. Нека целият свят види какво се случва в България! Няма само ние да сме свидетели на безобразията на група хора!
  • 28 Goiko Mitich doide

    1 0 Отговор
    Факира митич явно се е върнал от отвъдното и с, вожда Винетундър е телепортира циганите в иначе няма обяснение изчезването на мангустите в рамките само на няколко часа. По интересното е с какви средства и с какъв ресурс?? Сигурно е обаче че е за наша сметка и на наш гръб.
  • 29 Димов

    4 0 Отговор
    Войводиново - първото прочистено село в България. Ха дано!....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ми. И

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "jambazina":

    Това не са хора а глутница примати, неспособни на човешко поведение, няма как да живеят освен чрез инстинкта за оцеляване, отишли са при себеподобни, въпрос на време е къде ще е следващото нападение?
  • 32 Мерчо

    1 0 Отговор
    Интеграция ли.....да към газовите камери.
  • 33 Русофил

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Той пролетариата и в любимата ти Америка, и във Франция или Австралия или Бангладеш си е пролетариат от 1832г., когато французите са въвели смисъла. Думата идва още от древний рим. Вместо да тролиш едно и също до оглупяване, отвори нзкоя книга соросоидномаймунски троле. Книгата да не е Винету. И готварската книга на мама не става.
  • 34 възмутен

    1 0 Отговор
    Да избягат не само от Войводиново, а и от пределите на страната ни, че не само ни ядът и крадат гробарите, но от тези ни идва още повече.
  • 35 1234

    0 0 Отговор
    Не е важно дали циганите ще живеят в едно или друго село.Важно е да живеят като хората.В североизточна България също имаме и цигани и турци и англичани и др.,но хората РАБОТЯТ ходят в чужбина стоят там по две три години и като спестят си идват строят къщи ,пак отиват стоят още като се върнат доизкарват си къщите обзавеждат ги и се прибира,кой на работа тръгва,кой магазин отваря или строителна бригада прави и намират работа и работят,НО минавам понякога покрай Мъглиж ...ужас,поляната пълна с коптори направени от какво ли не!?и нито една няма никакъв документ.Това беше преди няколко години,но беше няма описване ,а иначе имаха ток .Врата и прозорец няма ама има сателит.Не знам дали е още така но....
  • 36 Предложител

    0 0 Отговор
    Предлагам да финансираме рекламна кампания..... Нещо от рода на.... Да се показва затвор и не се гневи! Не удряй, може да убиеш!
    Не се дрогирай! Карай колата внимателно!
    Не точи пари от..... БЪДИ ЧОВЕК!!!
  • 37 мила томова

    0 0 Отговор
    Сапуни мръсни, на площада с колове да ги...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове