Last news in Fakti

13 Януари, 2019 15:10 1 931 25

Кметът на Войводиново призова протестите да спрат

  • войводиново-
  • димитър тасев
Кметът на Войводиново призова протестите да спрат - 1
Снимка: БГНЕС

За седми пореден ден жители на Войводиново излязоха на протест в центъра на селото, информира БНТ.

Хората настояват за премахването на незаконните постройки от ромската махала.

Въпреки, че събарянето на незаконно изградени постройки във Войводиново вече започна, жители на селото продължават да се събират на мирни демонстрации. Това стана повод кметът Димитър Тасев да призове недоволстващите да прекратят протестите, докато текат сроковете за събаряне на постройките. По този начин, по думите му, ще се съкрати огромен разход, който сега се влага за охрана на демонстрациите и ромската махала.

Тасев също така предложи освободеният терен от нелегалните постройки да бъде озеленен и превърнат в парк.

Междувременно, собствениците на незаконни постройки са настанени при роднини и приятели, а багажът и вещите им се пазят в кметството, като до момента никой от ромите не ги е потърсил.

Очаква се през настоящата седмица да бъде изписан и пострадалият командос, чието състояние вече се подобрява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ачо

    45 2 Отговор
    Тоя кмет да го махат, явно е марионетка на сиганите...
    Видехме оня измекюр от видеото, какви хвалби сипеше по него...
    Кмета добър човек и тн.
    Да бутат къщите там и да ги махат.... до ходят у Индия и Пакистан.
    Или у Анадола, явно са друговерци... да си ги нахрани Аллах - мен ми писна да ги храня с данъците които плащам!
  • 2 цинго манго

    31 1 Отговор
    Цялата маала требе да се премахне, всичкото сиган да се изгони.
    В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!
  • 3 NikNay

    31 0 Отговор
    Много правилно, защото е безсмислено да протестирате в някакво село в пампата. Протестите трябва да са пред МВР , парламента и прокуратурата, местата които трябва да разрешат проблема който сами са създали.
  • 4 don

    23 1 Отговор
    Трябва да се протестира за много по-важни неща, за цените, за заплатите, за заемите от Европа. За начина на управление на държавата и тн. То ако има нормална държава и упраление циганите, ще си знаят мястото. Аз помня времена когато не смееха да те погледнат в очите...
  • 5 нончо

    6 24 Отговор
    Еми трябва да спрат протестите да, както каза някой оня е бил пиян и е тръгнал да ги псува и гази. Какво да направят хората, освен да се защитят и да го пребият... Не може да псуваш и да обиждаш безнаказано! Явно си го е търсил. Аз без страх минавам през циганската махала - хора като хора, ако не се правиш на велик нищо няма да ти направят!
  • 6 НАРОДА НЕ ПЕЕ В ХОРА

    12 2 Отговор
    В ХОРА пеят богатите хора ! А НАРОДА НЕ са хора ! СОЦА го няма, живота е жесток и ПРОШКА НЯМА. Или в политиката или на раничката с мотиката ! Протестите не помагат - ЩОМ НЯМАТЕ ЛИДЕР И ВОДАЧ СТЕ СТАДО ! АЛО, АЛО - ВИЕ СТЕ НАИВНО СТАДО !
  • 7 Ив. Вазов - " Царица, ралица "

    9 0 Отговор
    " Нямаш ли си парици ти , ти си просто диване и какво ли още не !" Вполитиката влизайте, нищо че акъл нямате, важното е да се качиш на клона и да не си голтак от народа.

    Коментиран от #8

  • 8 Ив. Вазов - " Царица, парица "

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ив. Вазов - " Царица, ралица "":

    парицата е всичко и акъл и образование и авторитет и почитание нищо че не можеш да четеш и пишеш.
  • 9 dodo

    1 1 Отговор
    Последните три коментара... не мога да разбера!
    Може ли жокер?[

    Коментиран от #11

  • 10 Виж Бойко има ли АКЪЛ ?

    12 0 Отговор
    Ама три мандата а парата му е педи, педи над главата ! Не ми вярвате ама е така, виж колко наивен народ има по света. Винаги ще има някой си Бойко и винаги ще има Каишковци да го поддържат и следват с чест, радост и защитават БОЙКО !
  • 11 Туй да не е " СТАНИ БОГАТ "

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "dodo":

    Мноооого обувки трябва да скъсаш, дорде разбереш от къде тече водата на вятърната мелница, Санчо ! А сега позвъни на приятел. Дава заето нали. Е тогаз, глава ще те цепи отзад.
  • 12 Че си додо е ясно

    8 0 Отговор
    От козичката на баба Гина, не ти ли стана ясно че ни лускат - ЗАДНА ПРАШКА, ПО ХАЙДУШКИ ? Кога и как си искат. Няма месец, някой да не е скочил от балкон, друг заклан, прострелан, изнасилен и обран. Засипани сме със криво разбрани ценности с които се гордеем че сме Европейци ! Това което приемаме за прекрасно е СТРАШНО И УЖАСТНО !
  • 13 Димов

    10 0 Отговор
    Ако се следеше незаконното строителство изкъсо, и се събаряше веднага още първият поникнал, незаконен коптор, сега нямаше да има цяла махала с недоволна сурия. Змията се трепе, дорде е малка. Кмета, толкова години се е правил на глух и кьорав, навъдило се е цяло предградие от незаконен строеж, а сега се чуди как да озапти "електората си".

    Коментиран от #18

  • 14 РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА

    5 3 Отговор
    dodo - Парламента прави законите а Министерският Съвет прилага в изпълнение. А зокони кой и до къде да си простира ръцете и краката - / права, задължения, отговорност, взикания, съд, присъда, контрол по изпълнения на функционални задължения / НЯМА. ГНИЛА И НЕКАДЪРНА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ! За ПРИМЕР : - отидеш на Запад и ставаш друг, нищо че си българин. Защо ? Защото там пипатако пишкаш на открито, да резнеш клонче, или вдигнеш паднало дръвце в полето. В Германия само дето не вървят под строй и в крак. Наказателният кодекс е по голям от " КАПИТАЛЪТ " на Карл Маркс. Затова всеки строго по сценария - само Я ! Я! На работа и у дома ! А у нас, бай бабо да не те срещне мечка. ЕФРЕЙТО СЕГА БИЛ ПИЯН, ЗАЩО МИНАЛ ОТ ТАМ, БЯСНА СКОРОСТ - отиде та се не видя ! НА ЗАПАД - Физически контакт с човек и неговото имущество е недопустимо и НАКАЗЕМО ! Но ние сме ОРИЕНТ - Европа и никакъв ЗАПАД не ни отива. Гангрената е в Народното Събрание там са ялови крави и пръчове без топки но с глави като хлопки !
  • 15 Българи юнаци ?!

    5 1 Отговор
    Но чарът им е само в рунтавите калпаци ! Щом нямате - Водач, Идея/идеология, цели, задачи, организация, дисциплина, последователност/ масова поддръжка и легални политически действия ! Може да се събирате колкото щете и Ууууу ! Дююююю! ВСЕ ТАЯ !
  • 16 Айде чао !

    1 1 Отговор
    Че глей го на пак ства ракиено време а нямам салата от кисило зеле.
  • 17 kapish li be. " dodo"

    1 0 Отговор
    Или ще ползваш сега жокер на 50% - т.е. пак до лакета !
  • 18 Другарю Димов

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Димов":

    Кмета последната дупка на кавала. Партитурите на музиката която ти искаш той да сви.и се пише от КОМПОЗИТОРА - В СОФИЯ ! А партитури той няма. Виж какво става сега с Каракачанов а ти КМЕТА ! ЦАРЯ а виновен а не ПЪДАРЯ !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Протестиращите

    5 0 Отговор
    Защо не поискате оставката на кмета си, явно е кой ви е предал. Нека да напусне поста след като го използва за да прави далавери и допуска нарушения!

    Коментиран от #21

  • 21 Войводиново

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Протестиращите":

    Кмета е бившия квартален,и като квартален хората не го харесваха,избраха го дефакто ромите,откак е кмет тухла върху тухла не е сложил,може да е село,обаче имотите са два пъти по скъпи отколкото в Пловдив и долу горе на кантар с широкия център на столицата,общо взето има много апетитни терени и кмета си купи кметуването.
  • 22 681 БГ

    7 0 Отговор
    Няма спиране , Циганите на САПУН !!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да се преместят

    3 0 Отговор
    Що да спират? По-добре да се преместят на жълтите павета, с всички последици от това. Че у парламата пак си играят на мълчанка.
  • 25 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Да ги спрът във Войводино и хайде към София на контрапротест срещу оная от МОН. Срещу циганската престъпност и тероризъм . Срещу източване на социалната система ,здравна и каквото въобще може да се източи ,срещу корупцията в съдебната система на всички нива , срещу несправедливата винетна и застрахователна система която ни дере на общо основание . На протест срещу всички партийни лапачи и намаляването им реципрочно на намаляването на Българския народ. Увеличение на заплатите им на база минимална заплата , а не на средна и въобще какво добро са свършили всичките там ? Къде са хората и от охранителния бизнес или и тях ги е страх за основната заплата 450 чисто. Хайде заедно с военните от които многото сте и вие. Изхвърлени и смазани от това дето му викат държава. Няма ли истински воеводи ,а не тези измислените от ВМРО и сходните крадливи плъхове ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове