14 Януари, 2019 09:22 4 733 51

Цветанов: Има проблем с циганите и не трябва да го замитаме под килима

  • цигани-
  • роми-
  • герб-
  • ф-16-
  • цветан цветанов

Подобни инциденти и подобно напрежение, което ескалира, води до невъзможност за изпълнение на тази програма

Цветанов: Има проблем с циганите и не трябва да го замитаме под килима - 1

Проблем има и не трябва да го замитаме. Проблемът трябва да бъде решаван със системен подход. Успяхме да върнем над 22 хил. деца в образователната система за една година. Това е начинът тези хора да намерят своята професионална реализация, а не да се стига до там, че да извършват престъпления. Това каза „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

30 г. има политика, която не води до реална интеграция на ромите. Това, което е заложено в сегашната управленска програма има възможност да направи нещо - това е образованието. Подобни инциденти и подобно напрежение, което ескалира, води до невъзможност за изпълнение на тази програма. Срещнах се с наши представители на ГЕРБ и с кмета в Марица обсъждахме, че около 80% от децата в училищата са роми. След този инцидент около 20 до 30 деца не са се появили на училище, разказа Цветанов.

Единственото, което искам да помоля е политическите партии, които се изказват, да не обвиняват една политическа партия, призова шефът на депутатите от ГЕРБ.

Спомням си 2016 г., когато бяха президентските избори. Спомняте ли си едно село, където имаше мигранти? Прибра ги кметът на една община, няма да я споменавам. Двама от тях сега работят и имат уникално семейство. Работят в цех за преработване на дърва и трябва да ви кажа, че по никакъв начин не се чувстват по-различни, припомни той.

По-рано в студиото на „Нова телевизия“ шефът на организация "Възраждане" Ачо Йорданов каза, че ако вицепремиерът Красимир Каракачанов не подаде оставка, ще излязат над 100 хил. роми да протестират пред Министерския съвет. Цветанов коментира изказването му така: Това не решава проблема. Аз бих ги посъветвал да извадят добрите примери за роми, които са станали учители и лекари, а не да се противопоставяме и да създаваме хаос в държавата.

Това е възможно най-прозрачната процедура. Имаме работна група, доклад, решение на МС и ще се гласува в Народното събрание, за да направим, така че цената, която в момента е предложена може да бъде намалена. Всичко, което беше направено като процедура доведе до вземането на едно добро политическо решение, коментира пък Цветанов процедурата за избор на нов изтребител за армията.

Всяко едно решение, което се взема за модернизацията, в която и да е държава, винаги е политическо решение накрая. Имаме самолет, който се предлага, но той има цялата конфигурация и цялото снаряжение, така че да помогне за въоръжението на нашата държава. В десет държави е на въоръжение Ф-16 и само в две - Грипен. Ако отидем в посока на Грипен нали знаете, че трябва да има трета страна, от която да закупим съответното снаряжение. Никой не говори в момента дали парите трябва да са повече или по-малко, а говорим за техническото снаряжение, уточни той.

Няма външнополитически натиск. В момента има сблъсък на прозрачността на решението, което взема кабинетът и едно решение, което бе взето на тъмно от правителството, назначено от Румен Радев. Защо президентът и назначеното от него правителство дадоха толкова силен приоритет на това решение? Това беше служебен кабинет, допълни още той.

На въпрос дали Йорданка Фандъкова ще бъде следващият кандидат за кмет на ГЕРБ, Цветанов отговори така: Успешен кмет. Тази процедура ще стартира от 1 до 30 юни във всички структури на ГЕРБ.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не пипаме

    60 0 Отговор
    Електората ! Цв.Цв
  • 2 Ванга 2019

    64 2 Отговор
    Оставка на Цв. Цв.
  • 3 Димов

    49 1 Отговор
    Да се въведе обазователен и трудов ценз за гласуване и соц помощи! Мин праг за образователен - средно. Мин праг за трудов - 80% прослужени от всички трудови години. Още за наближаващите избори да го има!
  • 4 толерантен

    70 2 Отговор
    Единственият начин е дезинтеграция - хем и доста по-евтино е. Спират им се "помощите" - "детски", "инвалидни", "самотна майка", "първи учебен ден", "за дърва на социално слабите"... Спира им се незаконния ток и вода, които и не плащат. Вземат им се фалшивите дипломи и книжки. Събарят им се незаконните коптори. Няколко дела за педофилия... И те сами, бързо бързо, ще се изнесат къмту по-"толерантни" запад. Меркел ги иска.

    Коментиран от #20, #43

  • 5 толерантен

    42 2 Отговор
    Единственият начин е дезинтеграция - хем и доста по-евтино е. Спират им се "помощите" - "детски", "инвалидни", "самотна майка", "първи учебен ден", "за дърва на социално слабите"... Спира им се незаконния ток и вода, които и не плащат. Вземат им се фалшивите дипломи и книжки. Събарят им се незаконните коптори. Няколко дела за педофилия... И те сами, бързо бързо, ще се изнесат къмту по-"толерантни" запад. Меркел ги иска.
  • 6 някой си

    69 0 Отговор
    Къде бяхте 10 години, Цецо?

    Коментиран от #8

  • 7 отегчен

    69 1 Отговор
    Много гаден и вреден пъпеш.
  • 8 Цецо крадецо

    60 1 Отговор

    До коментар #6 от "някой си":

    Бях зает с едни апартаменти.
  • 9 1234

    51 0 Отговор
    Точно заради докладите на твоите шефове от цру стана така. Вие сте 10 г на власт няма с кого да се оправдаете, мън мън мън планове...... Нали вие регистрирахте дост една от партиите ги ислямизира ...вие убихте България
  • 10 иван

    28 1 Отговор
    Пишеме си тука но по селата в провинцията особенно в ограбения северозапад няма работа а ако евентуално има тя е за минимална за263плата или за дребни оари, мизерията е голяма . Лесно се пише срещу зсплащане в софия .
  • 11 ДДРОнег

    40 1 Отговор
    Ха-ха-ха :
    "Публикувано във факти.бг: Аз бих ги посъветвал да извадят добрите примери за роми, които са станали учители и лекари,"

    Айде, де извадете ги тия сигани, ако ги има , де ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай Благой

    46 0 Отговор
    Ай стига ве физкултурник!!! Верно ли има проблем с циганите?!
    Малее благодаря на г-н Цветанов че НИ отвори очите. Как не се бяхме сетили до сега?!!
    Този образ вече успешно настига Станишев по дразнение!!
    Оставка г-н Цветанов ОСТАВКА!!!
    П.С. Знам че няма да я подадете, нали ул."Козяк" ви подкрепя!!
  • 14 Селянин

    34 0 Отговор
    Не е нагъл, ами, направо не знам...

    Коментиран от #19

  • 15 1234

    37 0 Отговор
    Както винаги този бо клук говори оксиморони и пълни глупости. Този инцидент не позволявял да се изпълни програмата!!!! Точно защото програмата ВИ НЕ СТАВА ИМА ИНЦИДЕНТИ, да ви е а ма й к та гер берска.... Програмата ви соросоидна с печат на цру, с антибълграска насоченост като резултат, в този смисъл е успешна
  • 16 Меркел

    43 0 Отговор
    Писна ми всеки ден да ти гледам мутрата и да ти слушам лъжите. Като че ли ние живеем в друга държава и не знаем какво става. Наглец ш....
  • 17 гост

    45 0 Отговор
    Ти, Цветане си много по-опасен от циганите. Те са първични животни, докато ти целенасочено загробваш народа и след години ще се види какво точно сте надробили, навсякъде където е герб е корупция и широбаджанащина. Градите партийните схеми а народа кучета го яли.
  • 18 Ужас

    30 0 Отговор
    Даже няма да чета...жалък цвък!!!! Давайте им още по 100-200лв на изборите, оставяйте ги да си правят безнаказано каквото искат и всичко ще е наред!!!
  • 19 гражданин

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "Селянин":

    Ти как мислиш, има ли рептили, маскирани като хора, които ни управляват.

    Коментиран от #38

  • 20 Ужас

    36 0 Отговор

    До коментар #4 от "толерантен":

    Аз не мога да разбера на тия тъмнозелените без нито 1 трудов ден стаж през жалкото си съществуване им дават помощи за всичко, а на хората (пенсионерите) изградили България, която сега същите тези тъмнозелени и управляващи унищожиха, не вземат никакви помощи!!!

    Коментиран от #23

  • 21 ККК

    31 0 Отговор
    Има ли циганин , има проблем , няма ли циганин , няма проблем!
  • 22 интегриран ром

    22 0 Отговор
    Ето ги добрите примери.Да почвам ли???Проф. Чирков, един два журналисти Исаев и една от БНТ-то, веднага следван от АЗИС, Бароните от всеки квартал за износ на наркотици и проститутки.Бате всичко е инграл, бате ххххоььх и жжааак таааак.
  • 23 отегчен

    31 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ужас":

    Ти за хибридния геноцид над българите в България не си ли чувал. Циганският терор е само един елемент от тази система. Наред с макрограбежите, безнаказаността, невежство, наркотици, чалга, гмо-, ментета, разврат, порнография, проституция...
  • 24 Баш Майсторът

    29 0 Отговор
    Преди тридесет години,всичкото манго работеше,всички чавета ходеха на училище,няма не искам.Защо ли?А,да ви е честита "демокрацията".Такава не съществува,а е само на думи.Цензура,ако не си със сегашните,си против тях,а това означава,че си губещ,купуване на избори,корупция,крадене от еврофондове,и даване на поръчки на обръчи от фирми свързани със сегашното управление и тн.Бойко,няма да подаде оставка,защото 2019 е важна,по две основни причини:1)Изборите за Европарламент и 2)10млр.евро за усвояване,по различни проекти.Кой ще ги усвои,и кой ще ги връща?Досетете се сами.
  • 25 Бай Хой

    20 2 Отговор
    Има проблем и с простите кратуни Бъки и Цвъки - у Белене на прасетата 😁😫😫
  • 26 зрител

    18 1 Отговор
    Раѝд или Циклон Б ,изтребват циганите до крак! (ТВ реклама)
  • 27 Оооооп

    13 0 Отговор
    Я-я-я, още един от властващите плахо-плахо проговори. Не бе, спокойно, действия засега не се очакват... Май. Но пък ГОВОРЯТ! Я да видим, бате Бойко ще говори ли? А Корни? Или пък Волен ще наруши мълчанката? Гусин Президент мейби? Приемам залози - кой ли ще е следващият проговорил?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ

    13 0 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА,УПРАВЛЯНАЩИ И ОПОЗИЦИЯ ГЛЕДАТ ДА НАМЕРЯТ ДОПИРНИ ТОЧКИ,ЗА ДА МОЖЕ ЗА НАЦИЯТА,ЗА ХОРАТА ,ДА БЪДЕ ДОБРЕ И НАЦИЯТА ДА ВЪРВИ НАПРЕД...
    ПРИМЕР...ИРА В СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ.....
    МИ СЕДНЕТЕ И СЕ РАЗБЕРЕТЕ КАТО МЪЖЕ....ОПОЗИЦИЯ И УПРАВЛЯВАЩИ,ПО ЦИГАНСКИЯ ПРОБЛЕМ ...КАТО МЪЖЕ....
    БАБИ С БАБИТЕ ВИ....РАЗБРАХТЕ ЛИ...
  • 30 999

    15 0 Отговор
    А 10 години къде го заметохте проблема? Едни хубави записи има на предизборната кампания на ГЕРБ в Столипиново от преди няколко години.
  • 31 КОЛЬО МАНАФА

    18 0 Отговор
    Чакамаме Цвъки в Софийския затвор, ще му обърна хастара на тоя цървул.!.
  • 32 Drittes Reich

    8 11 Отговор
    Гласуваш ли за БСП гласуваш наравно с циганите. Само Каракачанов може да реши циганският проблем!

    Коментиран от #33

  • 33 millitary forces

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Drittes Reich":

    Само 2 неща решават въпросът.Кой е човекът зад автомата и се решава въпроса, няма значение колко са
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ОВЧА ГЛАВА

    15 0 Отговор
    ГНУСЕН МА МНОООООООО
  • 36 химлер

    12 1 Отговор
    ти ли бе плазмодия крадлива и продажна, по-бетер си и от циганите.
  • 37 321

    10 0 Отговор
    Какво Ви става скъпи ми сънародници? Чета и не вярвам на очите си,че никой не е защитил в поста си видният ни роден политик! Чудя се значи да вярвам ли на статистиката която показва безрезервната подкрепа на целокупният български народ към управляващата партия или да не И вярвам / на стъкмистиката/?
  • 38 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "гражданин":

    Това е друга тема, а колкото до нашите....по скоро са плазмодии...
  • 39 бОКЛУКОМЕЛАЧКАТА

    9 0 Отговор
    Ти,Цветанов, колкото боклук замете, под килима, Вълка от" ВУЛФ" ряпа да яде.
  • 40 идил

    7 0 Отговор
    Проблема се решава само по един начин газови камери или пещи,много прав е бил Хитлер щеше да спаси човечеството от подлите евреи и долните мръсни цигани ама американските евреи го прекараха като го насъскаха против руснаците
  • 41 Даскал

    10 0 Отговор
    Г-н Цвък-Цвък влизали сте в учебен час на циганета .Учителят преподава урока на стените а циганетата се целят с фунийки Те не искат да учат но вие политиците ги научихте и да не работят и да живеят по този начин
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 куха интеграция

    9 0 Отговор
    ....в класа на сина ми има циганче.....абсолютно неграмотен и вече е в пети клас....ей така заради делигирания бюджет...освен това е квалифициран със специални нужди и му е назначен индивидуален преподавател! ........БАСТА - ТОВА СИ Е ПЪЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ И ПОРНОГРАФИЯ ЗА КОЯТО ПЛАЩАМЕ НИЕ НОРМАЛНИТЕ ХОРА !!!!!!!!
  • 45 Радек от Боктор

    4 0 Отговор
    Нищо не сте върнали, нищо! Всичко е на хартия...ясно? НА ХАРТИЯ!!!! Социалните и полицията отказват да съдействат, а индийските брат'чеди пращат що си сакат!!! Оставихте учителите с вързани ръце и запушени уста, наритахте ги и после очаквате да работят...е като как ще стане? Ами, никак!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Жоро

    3 0 Отговор
    Те всъщнос са си много образовани след като ни мамят редовно!
    Дойдоха в Гаража ми 2 ма от тях и ми казаха, че правят покриви
    Аз се зарадвах, че са дошли да работят не да крадат!
    Попитах ги колко ще искат за покрива!? Те ми отговориха 120 лв.
    После ми предложиха да ми правят и изолация сотвътре пак ги питах колко? Казаха 240 лв.
    Понже цената е ниска пак ги попитах ама за всичко ли те казаха да и ми каза, че са им останали материали от друг обект!
    Покрива ми течеше и беше си за правене СЪГЛАСИХ СЕ
    И мъките ми започнаха първо поискаха да купим бира !
    Дадох му пари донесе 3 бири и пихме все едно сме стари дружки
    Оставих бирата вътре и излязох навън за нещо той ми я носи и ми вика
    - Защо не си пиеш бирата!
    Явно са ми сложили дрога в нея а аз не се усетих
    Второ след като изкарахме багагажа от вътре ми каза
    Ако някои пита кажир, че си ни дал на кв.м 60 за покрива и 40 за вътре.
    После мина леля ми и тя взе да ме пита колко ще ми вземат!
    Той беше зад нея и понеже беше ми казал да кажа 60/40
    Така и казах защото тгой беше опулил очи и слушаше.
    Трето дойде при мен и ми вика
    - Дай си личната карта!
    Направо ме шокира с този си въпрос направих се, че не съм го чул обаче той пак повтори след малко казах му.
    - Няма да ти я дам
    Дойдоха още 4 ма единия от които ми каза да им взема цигари на 3 мата по една кутия различни марки Виктори, Собрание и още една.
    После единия от 4 мата ми каза дай си личната карта !
    Казах, че няма да я дам защо им е !!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 възмутен

    4 0 Отговор
    Цяла България има проблеми с тебе. ТИ Я СЪСИПА - НЕКАДЪРНИК И НАГЛЕЦ, КРАДЕЦ!
  • 51 456

    4 0 Отговор
    И кво каза бе, Цветанов? НИЩО!!! Хората в коментарите ти дават решения на проблема - дано ги прочетеш, ама надали!!! И разберете, че в скоро време никой повече няма да гласува за вас, а за този, който реално се заеме с решенията на проблема с циганите. (Включително и АЗ)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове