Last news in Fakti

14 Януари, 2019 12:51 3 663 22

Цигани опустошиха сградата на белодробната болница в Сливен

  • цигани-
  • болница-
  • сливен

Болницата е разграбвана и обитавана от наркомани и бездомници

Болницата по белодробни болести, която е паметник на културата в Сливен, се руши и разграбва. Сградата е на повече от един век и е обявена за паметник на културата. Болница с дългогодишна история и добри специалисти – така остава в спомените на поколения наред разрушената вече сграда на лечебното заведение.

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести е закрита през 2010 година от здравното министерство. Сградата не устоява на вандалските набези.

Бегла обиколка на терена е достатъчна, за да видим една от каруците, която излиза от съседната улица, натоварена догоре. Трафикът с каруци и велосипеди е денонощен, твърдят съседи. Много от тях са снимали клипове с разграбването на сградата.

От полицията в Сливен казаха, че нямат ангажимент да охраняват сградата, но около нея денонощно минават полицейски патрули. Хората, които живеят около сградата, твърдят, че тя е опасна за тях заради инциденти. Тя е разграбвана и обитавана от наркомани и бездомници. Миналата година е имало и голям пожар. Хората са подавали много пъти сигнали, но отговорът е на институциите е, че сградата е с неизяснена собственост.

Николай Сираков, директор на РИС, обясни пред БТВ, че сградата е изградена е през 19 век и тази болница е била модерна за времето си. Болницата е закрита и има определени ликвидатори, но ликвидация продължава вече с години, посочи и областният управител на Сливен – Чавдар Божурски. По думите му всички сгради на територията на имота са собственост на търговско дружество, регистрирано като „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести” Сливен – ЕООД, което прекратява само лечебната си дейност и влиза в процедура по ликвидация. Дружеството има договор с охранителна фирма, но не си плаща задълженията и така сградата остава неохраняема.

На 9 януари комисия е проверила състоянието на сградите – установила е, че са опасни. Очаква се протокол от комисията, в която участва и ликвидатор на дружеството и да се вземат мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хроно граф

    46 2 Отговор
    Един от многото символи на демонокрацията в България - мизерия, разруха, престъпност, унищожение.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Димов

    28 3 Отговор
    Някой да каже нещо за расизмът срещу циганите?

    Коментиран от #6

  • 4 Родолюбец

    38 2 Отговор
    Това не са хора, а животни, които е невъзможно да бъдат интегрирани в обществото. Деградирали от всяка гледна точка както и да го погледнем.
  • 5 Димов

    38 1 Отговор
    Правителство, което не въвежда образователен и трудов ценз за гласуване и получаване на помощи, е насочило политиката си към унищожаването на българският народ.
  • 6 един виц

    37 0 Отговор

    До коментар #3 от "Димов":

    "Ром"че пита баща си:
    - Тате какво е това "демокрация"?
    Бащата:
    - Демокрация е, когато българите работят, а ние получаваме "помощи".
    - Е, това не ги ли дразни?
    - Дразни ги, ама това вече е "расизъм".
  • 7 Архитекта

    18 0 Отговор
    До болка познатата схема за апетитни парцели с паметници на културата върху тях - сградата се оставя без поддръжка, на саморазрушение, подпомогнато от стимулираните от липса на охрана бездомници и цигани, и останалото се извършва от времето (както в метеорологичен, така и в буквален смисъл), в един момент сградата става "опасна", бута се и хоп - търговски център или висока стъклена кутия, пардон административна (офис) сграда.
  • 8 Вервайте ми

    23 3 Отговор
    ... цигани нападат със секира и безпричинно курсанти в леката им кола; разграбват болница ... Искат да имат представители в народното събрание ... Защото не ги изтровим както янките са изтровили индианците в САЩ? Това племе не се интегрира, не се цивилизова.
  • 9 стоян

    9 13 Отговор
    Това че е била болница прави ли я паметник на културата , Може ли всички стари сгради да са паметници . И тук ли пак трябва да се наливат пари Аз не познавам 1000 годишни сгради паметници Всяко нещо с времето си и рано или късно пак ще падне
  • 10 Кара Качанов

    18 2 Отговор
    Наглостта на ц.и.г.а.н.и.т.е вече минава всякакви граници!

    Коментиран от #11

  • 11 караоке

    19 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кара Качанов":

    Много отдавна е минала, ама ти не си разбрал.
  • 12 ИсториоГрафа

    8 0 Отговор
    Давайте наред опосквайте всичко та да се свърши и територията да се почисти но да почнем от банкя и т.н. после ще градим новото ако оживеем
  • 13 Aнонимен

    5 0 Отговор
    Кой каквото е посял да си го ожъне. Плащаш на електорат чуждинци за власт и пари, електората набъбва ... И имота и парите вече си губят смисъла. Природата си търси сметка за вс. Действие.. Успех в плащането на сметките! Българите оставени на произвола в геноцид, ще идем зад 1-та граница докато си платите сметките към живота. Не чакайте помощ от почерняла европа..
  • 14 Drittes Reich

    9 0 Отговор
    Стига толерастия. Да минат багерите през сливенското гето

    Коментиран от #18

  • 15 Един

    3 0 Отговор
    Сефте!
  • 16 ДДРОнег

    8 0 Отговор
    Има ли нещо добро от сиганите ...
    Навсякъде по света, те са известни като символи на отрицателни явления !!!
  • 17 Дани

    3 0 Отговор
    Няма ли разумни политици в тази държава помислете за окончателно решение на циганския въпрос все пак мисля че тези може да се горят в тецовете и малко да се понижи себестоиността на тока
  • 18 мдамда

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Drittes Reich":

    Грешиш, кви багери? ? ? Танкове с картечници
  • 19 Б Б

    1 0 Отговор
    Кученцата си лаят циганите опа кервана си върви
  • 20 гост

    1 0 Отговор
    Значи според МВР да си крадат спокойно щом била с неясна собственост. Добре ако обират някоя кола, но не се знае кой е собственик пак ли ще седят и ще гледат тлъстите полицайчета? Шефът им е наглото мекотело, не патрулите, те няма какво да направят ако не им се издаде заповед. Продажни и мазни животни. Поне патрулите да регулират каруците, за да не пречат на движението, може да им помагат и с товаренето.
  • 21 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    Не са виновни циганите, виновни са Кмета и Областния управител за престъпна безстопанственост на държавен обект!
  • 22 надзорник

    0 0 Отговор
    уф,като вземат да пишат ,,паметник на културата".Като няма пари да се поддържа? Да не са белоградчишки скали или друго , Болница какаво толкова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове