Last news in Fakti

17 Януари, 2019 09:54 1 665 14

Банско ще организира референдум за втората кабина

  • пирин-
  • банско-
  • референдум-
  • лифт

Дали ще бъде организиран чрез подписка или през общината ще се реши допълнително

Банско ще организира референдум за втората кабина - 1

От сдружението "Бъдеще за община Банско" имат намерение да инициират местен референдум за изграждане на втората кабина. Това заяви пред БНР Димитър Русков, който е общински съветник и представител на сдружението.

Според него решението на съда е взето под натиска на зелените, за да не протестират.

Дали ще бъде организиран чрез подписка или през общината ще се реши допълнително. На въпрос кога ще се случи това, той отговори, че ще е в най - скоро време.

Припомняме ,че туристическа и ски зона Банско е в землището на общината и за нея има приет още от 2001 г. териториално устройствен план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 9 Отговор
    Пореден опит на короядите да погазят закона!
  • 2 Еколога

    12 13 Отговор
    Това не зависи от Банскалии! Пирин е на цяла България не е на Разлог и Банско!
  • 3 Софиянеца

    11 13 Отговор
    Дай на диви селяни гора и ще я превърнат в пясъчник дом на вятъра! Да наблягат на таверните в Банско не на унищожаването на природата!
  • 4 СДЕЧЕВ

    8 12 Отговор
    Да си гласуват кабинка от кметството до офиса на ФИ - банк тези Партизани. докато Партизаните държат монопол върху ски спорта няма да има мир браво на ВАС
  • 5 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 4 Отговор
    Само ядрен взрив в аеца или матеорит колкото стадион ше оправи таз побъркана страна
  • 6 Аман от алчни банки

    11 8 Отговор
    Планини, морета, дюни, реки изобщо прирофата на България е на всички българи. Айде стига с глупостите за местни референдуми. Да не говорим, че местното население (бес мутрите) мизерства и по-скоро е потърпевшо от алчните мутри на Цеко Минев. А проблема с едната опашка долу може да се реши много лесно или с пускане на съоръженията 1-2 часа по-рано, или с увеличаване на скоростта на лифта (по официални технически параметри е възможно), или да си заменят кабинката с по-голяма и по-бърза. Народа се лъже и манипулира с години наред от една шепа мутри и лобости като Каролев например

    Коментиран от #7

  • 7 ФЕНИКС

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Аман от алчни банки":

    Е ти не разбра ли? Нали виждаш как застроиха черноморието от край до край! Почват от Пирин, Рила, Родопи писта до писта един бор или дъб да не остане, да се спускат и да им носи левчета!
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 7 Отговор
    Проблем не са лифтовете, а че ако се реализира проектът за втора кабинка, с предвиден капацитет 3 000 човека/час, в ски-зона Банско, природата в района ще се съсипе ОТ ЧОВЕШКИЯ ПОРОЙ. „Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!!
    Всичко може да си направим,-лифтове, хотели, магистрали, молове, небостъргачи, заводи, ....ПРИРОДА НЕ!
    Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н.
    Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти.
    Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само

    Коментиран от #9

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Съобразно даденостите на района,в ски-зона Банско могат да пребивават не повече от 2000 скиора. Скиорът се нуждае, като всеки човек, от места за задоволяване на естествени те си физиологични нужди – за хранене, за почивка, да се стопли, тоалетни, да пийне с компания по едно “чайче” след ските, да се преобуе и други в този ред на мисли. При децата се изискват и допълнителни условия.
  • 10 Боян

    5 1 Отговор
    Как се правят референдуми за златодобив в прилежащите райони, а за Банско - това да не важи, местните трябва да си кажат думата и да си осигурят добръ живот
  • 11 Митко

    7 2 Отговор
    То е ясно и без референдум, че нормалномислещите хора искат втора кабина
  • 12 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Виждам,че томабелевци са налазили и този сайт.При това чуждестранно финансиране трябва да си много наивен да им вярваш.
  • 13 Знаещ

    2 0 Отговор
    В Австрия, Франция и Швейцария курортите с големината на Банско имат не два, а по 10 кабинковия лифта. “С общо 54 ултра модерни лифтове и влекове, лифтовете Кицбюел е най-голямата подобна компания в Австрия. Гостите могат да разгледат 60 световноизвестни писти, които обхващат общо 170 км около Hahnenkamm, Streif и Mausefalle. СКИ ЗОНА

    Надморска височина: 800-2000 м

    Писти общо: 168 км
    сини - 67 км
    червени - 78 км
    черни - 23 км

    Лифтове: 56
    кабинкови - 10
    седалкови - 29
    влекове - 15
    пътеки - 2”

    Коментиран от #14

  • 14 Продължение

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знаещ":

    СКИ ЗОНА

    Надморска височина: 800-2000 м

    Писти общо: 168 км
    сини - 67 км
    червени - 78 км
    черни - 23 км

    Лифтове: 56
    кабинкови - 10
    седалкови - 29
    влекове - 15
    пътеки - 2
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове