Last news in Fakti

17 Януари, 2019 10:19 3 574 31

Бойни пилоти: След Ф-16 САЩ да вложат и пари в България

  • ф-16-
  • сащ-
  • пилот-
  • инж. ангел георгиев

Всеки ден забавяне във времето е риск за националната сигурност и ще демотивира българските военни пилоти

Бойни пилоти: След Ф-16 САЩ да вложат и пари в България - 1

Страната, от която купим нов тип бойни самолети да вложи в икономиката на България толкова инвестиции, колкото е стойността на сделката.

За такава клауза в договора за покупка на нови изтребители настояват от Българската авиационна асоциация.

В декларация до Народното събрание, всички парламентарни групи, до президента и командира на ВВС те изразяват безпокойството си от възможността за увеличаване на финансовия и времевия параметър за придобиване на нова бойна авиотехника.

Всеки ден забавяне във времето е риск за националната сигурност и ще демотивира българските военни пилоти, заяви в интервю за „Дарик” председателят на асоциацията полковникът от резерва инж. Ангел Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНЕВЕН

    59 3 Отговор
    Досега САЩ никаде не са вложили пари-БЕЗ да имат оргомна печалба след това...айде не ни правете на толкова тъпи.
  • 2 да да

    35 4 Отговор
    Те добре настояват, но онези едва ли това мислят
  • 3 Домино

    36 5 Отговор
    Ит Локхийт пуснали оферта че ако купим нови 8броя Ф16 щели да ни ги дадът по евтино! Тия почнаха да ни доят здраво. Видяха че в вимето има малко млечице икато смоци се наредиха да сучат!
  • 4 Домино

    24 1 Отговор
    Още 8 броя демек ще станат 16 броя!!
  • 5 мдаа

    25 5 Отговор
    Българската авиационна асоциация преди бяха против F-16 а сега мълчат като ... да не разсърдят ГРОБ.

    Коментиран от #11

  • 6 ДАНТЕ

    29 3 Отговор
    Естествено,че ще вложат.Ще сложат ръка и ще разграбят това което не са обрали.Те само използват за чужда сметка и в тяхна полза.
  • 7 kjl

    27 2 Отговор
    Брей, мощта и агресията с която клакьорите на властта се хвърлиха да ни убеждават колко е добре да купим именно Ф-16 е направо забележителна. Едно е ясно. Сегашното българско правителство ще купи тези Ф-16, но после си отива. За винаги.

    Коментиран от #27

  • 8 БайШиле

    15 2 Отговор
    Еми като взимаме Ф-16 да купим и някой друг танк Т-55 за по евтино нъли все е танк.Нищо ,че е на 50 години.....
  • 9 fermera

    15 2 Отговор
    Инвестицията ще бъде в Индия където Локхийд ще построят завод за производство на крила Ф16.И нашите крила ще са от там.Икономическата криза вече настъпва и увеличението на БВП е под въпрос.
  • 10 парашутист

    3 9 Отговор
    не ставате ли много нахални Пусти Грипен а ма ха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    24 1 Отговор
    Не искам да оценявам качествата на ф16 или грипен няма значение в случая но начина по който ни накараха да купим ф16 е дразнещ държат се с нас като с колония.въобще за щатите съюзници и партньори няма има вандали.щатите се държат като мутра от 90години.

    Коментиран от #22

  • 13 гост

    23 2 Отговор
    Имам въпрос към пилоти , икономисти и най- вече към всичко разбиращи пУлитици. Официално по сведения на САЩ най- скъпият изтребител в света Ф 22 Раптоп /пето поколение / струва 150 милиона долара. Един час негов полет струва 17000 долара. За подготовката на 1 час полет са необходими 13 часа подготвителни работи.
    Ние ще купуваме Ф 16 8 броя за 1,8 милиарда долара или по 225 милиона за самолет. Ако махнем парите за дооборудване, обучение , експлоатация на Ф 16 , не е ли по изгодно да купим Ф 22 ?
    Унгария, Чехия, Словакия купиха по 3 изтребителя за цената на 2 , а нашите пУлитици купуват 1 на цената на 3. Да живее вечният и непобедим Винету!!!

    Коментиран от #15, #21

  • 14 куку руку ку

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: След Ф-16 САЩ да вложат и пари в България"... До тук виждаме само доене на България от страна на янките. Ще вложат , колкото плащат и за базите, които ползват- нищо. А ако наистина вложат нещо... то за всеки даден долар ще измъкнат после 1000.
  • 15 321

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Логични въпроси, а има и още. Такъв тип самолети имат офанзивен характер. Ние смятаме да нападаме някого ли? Дежурствата могат спокойно да се носят с наличните още поне 20 години и там небето се пази основно за някой кривнал от пътя пътнически самолет. Вместо самолети не може ли да се купят ПВО установки. По-евтини, по-ефективни, по-ниска цена за поддръжка и логистика.
  • 16 ф16 the best

    2 7 Отговор
    Браво на таварищката Нинова Знае кой да сложи за Президент Ето така ви искаме сериозни и отговорни
  • 17 стоян

    4 7 Отговор
    До комунягите -Май забравяте кой дава поръчките на военните ни заводи за къде и кого работят =Да ви напомня това са Американски фирми
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тошко Електрокарчето

    1 5 Отговор
    Този не е поковник от Резерва ,това е полковник от Коминтерна. Доставчикът да инвестирал толкова колкото сме дали. А безплатен обяд и 5 лв Тодорживковски не искаш ли. Щял да поставя условия . А бе ти да не си на Димитровградския пазар.
  • 20 Оценка Ка над средно световно равнище

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Next":

    Путерастчо ,като искаш заплата ,що не кажеш да ли работиш . Кат те гледам си дежурен тука. ще искаш заплащане от Позитано 20 и от Задунайская Губерния.
  • 21 Ген Вазов

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Другарю Гост , Ф22 Раптор е спрян от производство , всички минават на Ф35 , но както се вижда дори американците към момента имат на служба над 930бр Ф16 и голяма част от миссите се извършват с тях.

    Коментиран от #25

  • 22 Олаф Гунаршон

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    А бе и теб ли накараха да купиш Ф16 а аз мислех че само Бойко са накарали. Освен това Ф16 доста отдавна е в полезрението на ВВС за покупка ,дори Ал Бънди Грипена и той е бил за Ф16 и то 2ра ръка , после незнайно защо стана фен на Грипен и по най-непрозрачния начин се помъчи да го пробута на България. Ти що не се възмути тогава .Ама нали сме от левашката партия на червените кхмери ще се правим на луди. Крайно време е да го погнат шифьора да видим какви са му зависимостите.

    Коментиран от #24

  • 23 Наблюдател

    1 7 Отговор
    Руските подлоги продължават да ритат срещу сделката за самолетите, преструвайки се на загрижени за България.

    Коментиран от #26

  • 24 IYI

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Олаф Гунаршон":

    Намери тази статия за грипена и я прочети, че аман от празнословия! Вчера също беше на коментар. Предложението на Радев е за Ф18 суперхорнет и Юрофайтър така че дай да спрем с тъпотиите. Ф16 е последният вариант с който е съгласен
  • 25 IYI

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ген Вазов":

    Използват Ф16 защото излиза от употреба и е най- евтиният от всичките им самолети. Ф15,35, 22 са твърде скъпи и предпочитат да ги държат в хамбарите. А и ползват Ф16 там където няма ПВО. Като има ПВО нещото стоят по друг начин - нали! Колкото руснаците използваха най- новите си самолети в Сирия. Всички си ползват старите бракми и боеприпаси на доизживяване и от време на време проба на някое ново тех. средство или боеприпас
  • 26 Ник

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Наблюдател":

    Много си загрижен - Да лижеш американски части (задни). Единствените, които имат мерак за подлоги са онези, които искат да изпаднат в американска зависимост. Всички останали сме за избор на варианти далеч от САЩ и по- близко до ЕС. ФАКТ! Всеки друг вариант Грипен, Юрофайтър, Рафал бе по- правилен и по- добър и отдалечаващ от американските ти господари. Само, че за вас всеки друг избор някак странно е свързан с Москва. Нищо! Сега започваш в следващите 40 години заедно с децата Американската фецес диета. Предполагам, че това явно задоволява пълните ти нужди. Хапвай говежди тор и се радвай
  • 27 pun4o

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "kjl":

    Да, правителството си отива, но дълговете остават!
  • 28 Грую

    0 0 Отговор
    Като се има в предвид, че под понятието "влагам" или "инвестирам" се крие една дума, която се нарича на български "харча" означава, че искате да кажете след като България похарчи пари за американски самолети по някакъв начин от облажилите се от тази сделка да похарчат пари в България. Не звучи зле, но като се има в предвид , че България ще харчи пари и ще получава самолети следва да се запитаме какво ще получат американците, когато харчейки пари в България? какво можем да предложим? Я да видим! Вероятно корупция, крадене, надути обществени поръчки, носкоквалифициран евтин труд, полаган от не особено грамотни индивиди и е редно да се запитаме дали ще искат при това положение да харчат американците пари в България? Хм! Май че няма!
  • 29 прост чобан

    0 0 Отговор
    я първо ги вложете парите в България.....докато станат самолетите..
  • 30 ТИКВАТА

    0 0 Отговор
    НИЕ ВЕЧЕ НЯМАМЕ АРМИЯ, КАКВА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. НАШИТЕ Я ПРОДАДОХА ПРЕДИ ГОДИНИ.
  • 31 идиот

    0 0 Отговор
    общо взето , Ф16 ще ни излезе двойно . И знаете ли какво ще платим ? Огромните премии на служителите на Локхийд, печалбите на окционерите им и т.н. - ще храним американските тлъстаци - докато Грипен струва като летателно време наполовина и се предлага с американско , израелско и европейско оръжие ! За същите пари можем да имаме 12- и повече Грипена , да не говорим , че грипен може да излита и каца на всяко летище , а Ф16 изисква свръхчиста писта !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове