Last news in Fakti

30 Януари, 2019 20:25 2 547 44

Симеонов: Йончева много често лъже, откъде да знам дали казва истината

  • елена йончева

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стои зад Боил Банов

Елена Йончева много често лъже. Откъде да знам дали това, което казва за Боил Банов, е истина? Така коментира депутатът от „Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти днешната конференция на БСП, уличаваща министъра на културата в корупция.

„По никакъв начин не мога да приема, че хвърлянето на публични обвинения през медиите по този публичен начин трябва да бъде насърчавано и трябва да му обръщаме внимание. Още повече – лично аз съм свидетел, сигурен съм, че и вие сте свидетели, че много често Елена Йончева лъже. Откъде да знам дали това, което казва, е истина или не е”, каза още Симеонов.

По думите му е редно да изчакаме да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да се коментират, съобщи flagman.bg.

„Какво да коментирам сега? Помните ли онази лъжа – как беше пробутала една стара снимка от оградата, че била съборена, а снимката се оказа, че е правена още по време на градежа на оградата, на един мост. Нали го помните това? Там имахме една задочна полемика и част от вас, които са били добросъвестни, са я отразили; част от вас не са я отразили. Но там аз я хванах в 7-8 изопачавания на факти и лъжи, свързани с оградата. Откъде да знам аз дали това, което казва сега за Боил Банов, е истина”, попита лидерът на НФСБ.

Той отказа да коментира тайните записи с гласа на Банов, пуснати на пресконференцията на Елена Йончева и колегите ѝ - депутати от БСП.

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стои зад Боил Банов, обяви от своя страна Маноил Манев – депутат от управляващата партия.

Той нарече Елена Йончева „пощенска кутия”. Според него тя сега „гаси” случващото се около нея и повдигнатите ѝ обвинения.

Според Манев, Йончева не е журналист още от времето, когато е започнала да се грижи за предизборната кампания на Румен Радев.

Манев добави: "Помните ли Хасково - страшни неща, страшни разкрития, страшни обвинения, нищо в прокуратурата, никъде, никакъв сигнал, никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата? Фалшиви снимки, ходене по телевизии, размахване на тези снимки и накрая нищо. Нищо не е вярно. След това искания за магистрали, разкрития за магистрали. Накрая какво – едно писмо. Искаме да вземем едни проби, но как и от кого с какви неща, не знаем. Най-накрая днес някакви стотици хиляди левове. Министърът щял да ги отклонява, да ги опрощава и т. н. 2017 г. министерството е завело дело по тия пари. В момента има дела.”

Друг депутат от ГЕРБ – Тома Биков, също коментира темата.

Според него Елена Йончева била употребявана от БСП за целите на черната кампания срещу управляващата партия.

„Бих призовал всички вас като журналисти да спрете да наричате г-жа Йончева разследващ журналист. Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация“, коментира още Биков.

Долнопробно доносничество било да подаваш информацията на обществеността, а не на органите на реда и когато целиш да опетниш политическия опонент с неполитически средства.

„Това прави г-жа Йончева. Ние оттук нататък не се занимаваме с нейните „разследвания“. Очевидно тя е получател на информация от определени заинтересовани среди. Единственото, което прави, е да бъде употребявана от БСП за целите на черната кампания, която се води в момента срещу нас. Точно затова ние стоим зад министър Банов и не се съобразяваме с тези велики нейни разкрития и призоваваме журналистите да си пазят професията. Това понятие, заради такива хора като г-жа Йончева, девалвира в момента. Да ви попитам вас - откога г-жа Йончева е разследващ журналист“, заяви още Тома Биков.

Според него тя станала такава през 2017 г., когато започнала да се занимава с политика.

Биков попита и кога Йончева се е интересувала от корупцията във всички години, в които е била журналист.

„Тя се интересуваше от международна тематика. Тя кога разбра, че в България има нередности? Когато се върна от чужбина ли? Това прави г-жа Йончева две години и си лепи етикета разследващ журналист“, добави Биков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атакиста

    59 13 Отговор
    И ако знаеш какво бе квазимодо, какво ще измътиш?Потапяй се и не се показвай , че има хора със слаби нерви и охраната няма да те спаси.
  • 2 Инкогнито

    53 12 Отговор
    Този от яд че повече никога няма да подуши парламен е готов да дри...а
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    24 62 Отговор
    Йончева ще изгори заради г-жа Лъжа.
    Йончева е явно доста наивна жена, все пак 15г един хомосексуалист я лъга, че ще я вземе за жена. И сега се е превърнала в червен бушон, който ще изгърми.

    Коментиран от #6, #30, #34

  • 5 1234

    51 13 Отговор
    смешко ти и герб пак се правите на ударени! елена не казва нищо! казват го хората от записа! паъриотите жалко ще потънете с шайката, ви сте десния та шак а дпс левия
  • 6 нищо няма да изгори

    45 12 Отговор

    До коментар #4 от "Alpha_Lone_Wolf":

    тя си свърши работата!В момента ГРОБ за назад поне с 2% от предполагаемите си избиратели!Скандалът ще се расгаря,колкото и да не го искат гейберастите!И това едва ли ще е последният!Както един в друга тема писа - слугите на гейберастите по различните държавни учерждения масова правят записи на корупционни практики с цел да ги използват като индулгенции ,ако се наложи!

    Коментиран от #33

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 файъра

    46 11 Отговор
    тоз още ли плямпа в ефир. в психиатрията още го чакат! рядко противен екземпляр!
  • 9 ОТРЕПКА

    41 12 Отговор
    Този индивид е човек без морал, всички го видяхме, думите му нямат тежест!
  • 10 Симеонов

    25 5 Отговор
    Симеонов не каза нищо по случая с Банов. Напрактика, представи лъжите спрямо него. Гледам, че е станал по-въздържан.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Краят им се вижда

    36 4 Отговор
    опг герб отива към своя край,ще хапят ,колкото могат,НО ИЗХОДА Е ЯСЕН . СЕИРА ПРЕДСТОИ. ТОГАВА КАКВИ НЕЩА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ.

    Коментиран от #29

  • 13 Корнилия

    13 35 Отговор
    Йончева ще я направим партиен секретар в Сливенския, и ще разследва .
  • 14 съвет

    22 7 Отговор
    Рошко Симеонов, вземи се обръсни баце, аме целия и отвсекъде... най-вече от към ДПС-то...
  • 15 брег

    27 8 Отговор
    валерка гаднярче долно да беше се скрил след долните ти изказвания но как нали те бяха захапали за оградата и ти се облагодетелстваш дори и от полицията гаднярче който гласува за теб повече оня отгоре ще ти види сметката гадино
  • 16 Гостът

    9 24 Отговор
    На амбразурата комунист до русогъзолизец! Поне се информирайте и мислете бе хора, ако въобще сте мислещи хора!
  • 17 Този

    29 8 Отговор
    ТОЯ ПА СМЕШНИК симеонов ---- ЧИБА БЕ !!!
  • 18 Mgoebe

    19 4 Отговор
    Луд умора нема акъл Хич.....
  • 19 Patriot

    19 6 Отговор
    Г-н Симеонов,май,всички сте се оплели в лъжи.Една твърда метла трябва да измете всички оранжеви,червени,сини и лилави политици от управлението,за да можем ние,които не сме оплетени като свински черва от шуро-баджинащината,реално да се мисли за Българите и България!

    Коментиран от #38

  • 20 бял

    21 8 Отговор
    Герберската проститутка се обади
  • 21 Пепо..

    16 16 Отговор
    Боклуци комунистически,кой защитавате?Една крадла.Но,не се учудвам.Това е във вашият стил.Комунист е най гадната дума.
  • 22 Мишо.

    12 16 Отговор
    По тъпи и заблудени хора няма от комунисти.Овче стадо.На какво се надявате,бе,глупаци.Курнелка ли да ви направи заплати по 3000 лв ли или пенсия 500 лв.Тъпанари.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 кольо

    13 1 Отговор
    лустрация трябва, но в тая държава няма кой да я направи...
  • 25 СТАРОТО

    7 20 Отговор
    тази дандания за Банов я чухме ,хайде сега да чуем колко хилядарки отмъкна Йончева съвсем наскоро,въпреки ,че отричаше като комунист на разпит!
  • 26 той

    7 16 Отговор
    Валери Симеонов президент.
  • 27 Лулу

    3 2 Отговор
    Еднодневка, шумотевка...нали се свалих, кво се обаждаш.
  • 28 СТАРОТО

    6 17 Отговор
    според вас колко години затвор може да получи Йончева за кражбата от КТБ?

    Коментиран от #31

  • 29 СТАРОТО

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "Краят им се вижда":

    12, какви неща или какви червени лъжи ще излезат наяве,хахаха-поясни се бе!
  • 30 Хрис

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Затваряй си устата герберасте! За какъв "алфа вълк единак" се представяш, като от всичко що бръщолявиш личи, че си един проскубан, куц, полу-сляп изгонен от глутницата вълк, хранещ се с мърша. Вълк, за който ако го срещне един ловец не би си хабил патроите, а само му тегли един шут.
  • 31 Кико

    17 2 Отговор

    До коментар #28 от "СТАРОТО":

    За Йончева няма да има пандиз, ама за Банов, ако не сега, то след известно време, трябва да се запознае с условията на живот в ЦСЗ. Да се готвят следващите, защото видов ден напира.
  • 32 Гост

    8 2 Отговор
    Тоа па кво се прави на Лили Иванова. Левак.
  • 33 Чакала

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "нищо няма да изгори":

    Много точно казано! Подкрепям! Само трябва да си поправиш "расгаря" на "разгаря"! Малка правописна грешка! 🍺 Тия клоуни от ГРОБ се самозабравиха, но нали са се оплели като свински черва и се подкрепят напълно, че изгори ли един, всички са заминали! Никаква почтеност и отговорност в тия хора! Дай им само далавери да правят и да крадат европроекти и народна пара на гърба на цялата държава и всеки един българин и то с благословението на Падишаха и заместника му Кауня! Толкова са корумпирани, че няма къде повече! Цялата им герберска шайка е прогнила отвътре и е крайно време да си ходят, а после има да връщат едни милиарди, които са откраднали за благоденствието на България и всички българи, а не за определени богоизбрани герберски мафиоти! Съд за престъпниците от групировката ГЕРБ! 👽
  • 34 Роко

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Абе, герберастки смешко, докога ще бълваш глупости и ще сипеш жлъч! То бива да целуваш герберски з@дници, ама твоето е пълна простотия и хлапешка идиотия! 🤪
  • 35 Tochniq

    2 2 Отговор
    Abe skrii se nekade be palqcho
  • 36 АзВечеСъмТе

    7 3 Отговор
    Валерия, мен лично на моменти ме кефиш, ама направи си услуга скрий се за теб политиката приключи с голямата ти уста, ръсейки глупости, подобно на шайкаджията - смее ви се Бойчо, аджамии, от вчера в политиката..
  • 37 Наблюдател

    2 9 Отговор
    На Йончева явно зле се отразява менопаузата.
  • 38 Атака

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Patriot":

    Атака
  • 39 БръмммммБамБуммм

    7 1 Отговор
    За разлика от нея ти си на ниво ДЪРТ БРАДАТ ЦИГАНИН!
  • 40 Валери Хаха

    8 1 Отговор
    Тоя нали щеше да скача от някакъв мост с камък на врата. Излъга.
  • 41 Винетка

    4 1 Отговор
    Айди синко! Ама ти лъжеш повече от сиганин ба Вальо? Нидей прави цигански номиИра!
  • 42 Ф16

    2 1 Отговор
    Кремълска мишка изпълзяла от дупката Разбра се за кой бачкаш и за кой лобираш Марш при Сидеров да се целуваш
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 бат танас

    1 0 Отговор
    Бургоджйски циганен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове