5 Февруари, 2019 14:11 11 518 49

Законът оневинява джигитите с 280 км/ч

  • джигит-
  • велико търново-
  • околовръстно

КАТ не можел да докаже, че скоростта от клипа е реалната

Законът оневинява джигитите с 280 км/ч - 1

Комисар Росен Рапчев – началник на отдел „Пътна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” обясни как джигитът, който фуча с 280 км/ч и се изфука с видео в нета, ще се размине без глоба за превишена скорост.

„Водачът е установен. Знае се с какво превозно средство се е движел. Все още не е разпитан. Това ще се случи по-късно през деня“, поясни пред „Тази сутрин“ по бТВ комисар Рапчев.

Той поясни, че глобите, които ще му бъдат наложени ще са различни в зависимост от това какво заяви самият шофьор.

Комисарят обаче обяви с каква врътка в закона този джигит ще се размине без глоба за превишена скорост: „За самата скорост няма как да се наложи глоба, тъй като в България тя се измерва само със специални технически средства. Скоростта, с която той се движи е висока, но не можем да я докажем“.

„Ако той обжалва в съда магистратите ще ни питат на кое точно място и с каква точно скорост се е движел, а ние няма да можем да я докажем“, поясни комисар Рапчев.

Все пак той поясни: „Има много други неща, за който шофьорът ще бъде глобен. Дори автомобилът му може да бъде спрян от движение“.

Над 15 000 шофьори без книжки са установени при проверки на пътя за миналата година. Това каза в предаването „Тази сутрин” началникът на Пътната полиция комисар Росен Рапчев. Част от тях са неправоспособни, на друга са отнети книжките, уточни той.

Повече от 11 000 души пък са санкционирани за шофиране в нетрезво състояние, като половината от тях – 5700, са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

„Масовото неспазване на законите води до тази безсмислена войната по пътищата. Чувството за самосъхранение на българина е много занижено”, коментира шефът на Пътната полиция.

Заради зачестилите инциденти с пешеходци от началото на годината започва акция в цялата страна за пешеходци, които неправилно пресичат и за водачи, които не спазват изискването да спрат на пешеходна пътека, предупреди комисар Рапчев.

Той уточни, че ограниченията за млади шофьори и по-строгите санкции при определен вид нарушение на пътя са все още само предложение, не са в закона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    78 7 Отговор
    Бах та у държавата..

    Коментиран от #42

  • 2 Morgoth

    87 3 Отговор
    Няма страшно, ще покибичат на някоя хранилка, ще глобатя 10 други, за къде по-малка скорост и ще наваксат загубеното. Пък броя на жертвите така и така не касае КАТ.
  • 3 Meganoob BG

    71 5 Отговор
    Ама той и покрай тях да беше минал пак нямаше да могат да го докажат. Като му видят че регистрационният номер е със 6 шестици, не могат и убийство да докажат че е направил. Може цял тротоар с хора да отнесе и пак няма как да го докажат.
  • 4 Рамбо

    63 9 Отговор
    Няма такава "държава" ТИКВЕНА !!!!!!
  • 5 Разбира се

    39 4 Отговор
    Държавата е на юристите, няма как да се въведе ред. Иначе сме много умни, създатели на джобни касови устройства, първенци по ученически световни олимпиади. Смях, и най-накрая няма кой да управлява! Срамно е, жалко е!

    Коментиран от #10, #49

  • 6 Уау

    17 36 Отговор
    Ще го хванете за шлифера! 😀 Евала на такива! Който може да кара и с 300, но да е извън населено място! 😃
  • 7 анонимен

    15 1 Отговор
    значи е време да се опрости системата за нови шофьори. и да се намалят цените на курсовете. вс. което се усложнява бълва некадърници. пример- нови технологии- прост примирен народ.
  • 8 Коко

    34 8 Отговор
    Абе стига глупости бе,комисаре!
    Как в чужбина с такива подобни клипове и скорости разбират кой е извършителят,скороста и глоби от над 5000 евро и дори в панделата.
    Кое не може да се докаже?
    В съда вече клиповете,ако не твърдо доказателство,то поне имат голяма тежест,така че явно е до желание ...
  • 9 Tervel bitcoin

    27 2 Отговор
    Тоест аз мога да вдигна 400 км/ч с koenigsegg по магистрала тракия и няма да ме глобят
    Така ли ?
  • 10 Иванов

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Разбира се":

    Точно там е проблема - че не е на юристите ;) Най-често НЕюристите казват точно как да бъдат променени законите, избягвайки много удобно точните предложения на юристите, за да приятелчетата на първите да продължат да безчинстват необезпокоявани!
    Иначе добър опит за мислене. Адмирации :) приятен ден
  • 11 onq s konq

    11 3 Отговор
    В желанието си да грабнат вниманието на читатела с фрапиращи заглавия,новинарите масово драскат фрапиращи глупости.НЯМА КАК НЯКОЙ ДА Е "ОНЕВИНЕН",СЛЕД КАТО ПРЕДИ ТОВА НЕ МУ Е БИЛА ВМЕНЕНА ВИНА!И понеже принципно/след 10 Ноември обаче/ ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ОБРАТНОТО,нещата опират до ДОКАЗАТЕЛСТВА,които комисар Рапчев напомня-ЧЕ ИЗМЕРВАНЕ НА СКОРОСТТА НА МПС-тата СЕ ИЗВЪРШВА ЕДИНСТВЕНО И САМО СЪС СПЕЦИАЛНИ ЗА ЦЕЛТА СРЕДСТВА.Естествено че водачът ще бъде извикан в КАТ за показания и всичко в крайна сметка ще зависи от това което ТОЙ КАЖЕ...затова и на негово място бих отишел С АДВОКАТ.
  • 12 съдия изпълнител

    15 4 Отговор
    Въобще не се изненадвайте законите във България са адаптирани за крадците на милиони и джигити с автомобили които развиват 250+км. или със други думи за (наще ора)!
  • 13 Бат Мишо

    12 2 Отговор
    До Тервел
    Можеш да вдигнеш 400 и да не те глобят ДА - 400 км в час е НАД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ на нашите радари ....Тва са авиационни скорости за авиационни и ПВО радари къквито бокова българия НЯМА дори за охрана на родното небе ЕДИН ЗА ЦЯР НЯМАТ ....имат само ЕФТЕНДЖОСИ за пълнене на гушата НЕ И РАДАРИ С АКТИВНА ФАЗОВА РЕШЕТКА а за скорости над 260 км ТРЯБВА ТАКЪВ - ПС 400 можеш да вдигнеш и с Кавазаки НИНДЖА и то за 26 сек а от 0-300 за 8 сек ако имаш ТОПКИ
    https://www.youtube.com/watch?v=6_n7ru1e-rg
  • 14 Бат Мишо

    5 10 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ 300 ГИ ЖАСА на 4 та НА ТОЧНО 8 та секунда....няма кениг мениг СИЧКИ ПАДАТ В КАНАЛА пред ВЕЛИКИЯ ЯПОНЕЦ - има клипове в тубата кък РАЗКРИВЯВА ВЕЙРОН - МА ДЕРЕКТНО ГО РАЗЦЕПИ ....няма Ф 1 няма ламбо няма бегати НЯМА НИКОЙ -НА КОЛЕНЕ ПРЕД ЯПАНСКАТА СИЛА ДИЛЕТАНТИ
  • 15 Бат Мишо

    2 3 Отговор
    ПС
    Усилити си контраста и ако не помогне дайте на забавен кадър- онея кадри дето ще ви се стори че показват моста БЕЗ ДВИЖЕНИЕ не е така -МИНАВА НИНДЖАТА ....и си пъхнете секви префалени германски боклуци -знаете къде
    https://www.youtube.com/watch?v=6_n7ru1e-rg
    С ТВА СТЕ със 150 км НАД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ на секви радари -освен военни, къквито в бг НЯМА - КАЗВАМ ГО КЪТ ПРОФИ- БЪЛГАРИЯ НЯМА РАДАРИ ЗА РАННО ОПОВЕСТЯВАНЕ И ЛОВЯЩИ НИСКОЛЕТЯЩИ ЦЕЛИ - каквато се явява КАВАЗАКИ НИНДЖА

    Коментиран от #38

  • 16 Бат Мишо

    2 0 Отговор
    До човека дет ми каза че НИНДЖА е един мотор отживелица забраил да умре -зная че чете форума - Бат Цецо - голедай клипа и си напълни ушите с барут и си удари тлавата в някой дирек на ЕНЕРГОТО та се гръмни -АМА БЪРЖЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Киро

    13 1 Отговор
    Скоро този бандит може да спаси четири човека.
  • 19 ABV

    8 3 Отговор
    За справка-нашите радари засичат макс до 250км в час.Така,че фучете смело с 280,после ще ви докажат дедовия.
  • 20 ТРОПЧО

    3 1 Отговор
    И ВИИИ КАТО АПИ СТЕ ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ САМО ЧАКАТЕ НА ГЮМЕ И НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИТЕ НИЩО ОСВЕН КОМПРОМАТИ И ПРОСТОТИИИ ЩО ЛИ НЕ ВИ ПРАТЯТ НА ПОЛЕТО ИМА НУЖДА ОТ ТАКИВА КАТО ВАС ВЪВ ВСЯКО СТЕ ПЪЛНА НУЛА ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ
  • 21 Джеки

    8 0 Отговор
    Ми дайте им и по един Калашников АК-47 и да стрелят. то с клип нищо не се доказва. Бах и държавата и законите!
  • 22 Driving pleasure

    4 3 Отговор
    Не че нещо ама това показва нивото на некадърност на Ме Ве Ре то... ами в тоя клип може да се изчисли дали реалната скорост съответства на показанията на километража като се преброи всеки кадър и се види реалното разсотяние изминавано за секунда... освен това се вижда и самото място ;) Но като цяло тваса си простотии на година по 250 човека мрат на пътя карайки с разрешена, но УЖ несъобразена скорост, а те се хванали с тоя дето не утрепа никого...
  • 23 Ddddfffggg

    6 0 Отговор
    Нима в бг има пътища с разрешена такава скорост та трябва да се доказва.????? Това изказване доказва гавра с обществото.
  • 24 Бай Благой

    6 1 Отговор
    Пичове....камерите които мерят до 300км/ч вероятно струват няколко десетки хиляди в повече.
    В България масово се кара до около 200-220км/ч...така че родната милиция е взела такива камери, защото за по-голяма скорост просто не си заслужава парите....а това е което интересува КАТ само....тях човешките животи не ги интересуват. Важното е да се пълни бюджета, че да има от де да се крадне с нагласени поръчки.
  • 25 Ddddfffggg

    3 0 Отговор
    Нима в бг има пътища с разрешена такава скорост та трябва да се доказва.????? Това изказване доказва гавра с обществото.
  • 26 само в Гербестан

    13 1 Отговор
    Естествено, как ще я докажете то за това трябва да се ходи на училище ! Ама, ако бяхте ходили на видеото ясно се вижда, кое е мястото отивате там мерите разстояниеъо м\у стълбовете, които се виждат на клипа, после си го пускате пак и засичате, колко секунди от стълб то стълб и, ще намерите скоростта, колко е +\- 1 км/ч Ай ся кажете на Винету да ви прати пак на даскало ! Не можели да докажат!?!? Не искат, щот явно пак става въорос за някое герберастче със спортна количка спонсор на тиквичките !
  • 27 gradski

    12 1 Отговор
    „Има много други неща, за който шофьорът ще бъде глобен. Дори автомобилът му може да бъде спрян от движение“.... Милиционера си е милиционер....
  • 28 Гостенин

    11 0 Отговор
    Разбира се, че може да се докаже! Километражите на съвременните коли дават минимални отклонения! Вместо 5% тореланс му сложете 10-15% защото не е измерена с Ваш радар и готово! и 20% да са при извънградско остават едно 150 км/ч отгоре! Този е за психиатрията!

    Значи при този не можете да докажете за скоростта, но при други клипчета, където някакви бяха снимали автобуси със 100 км/ч по техен километраж можахте, а? Я кажете чие синче е това и кого прикривате!

    Публикувано във факти.бг: „Има много други неща, за който" Ало, Венци, трябва да е "които"! Масово започнахте да слагате "й" за множествено число. Не знам, за ударение ли го имате?!
  • 29 Иванов

    5 0 Отговор
    Моля статията с коментарите да бъде закрита, щото някой пишлигарец ще прочете това за радарите и мани къде ще стане на лютеница, а може и други хора да убие!!!
  • 30 3333

    11 1 Отговор
    Първо от клипа ясно се вижда че кара в населено място. Ясно се вижда с колко кара. Второ поне две камери за трафик са го засекли. Какво още иска да доказва.
    Ако в закона са записали че скоростта се измерва само с технически средства на полицията тогава вероятно има пречка, но защо храним 240 депутата като немогат да вкарат една поправка в закона касаеща точно тези джигити с видеоклиповете. Ако не друго поне ще спрат да се хвалят и да поддтикват младите шофьори към подобни безумства.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мой

    1 1 Отговор
    Ами така е, ако не се криехте по храстите или по преките, а си патрулирахте където трябва, сега щяхте да знаете кой е!
  • 34 роки

    1 1 Отговор
    сваляи униформата
    срами няма
  • 35 Някой

    5 0 Отговор
    Нека хората, които са запознати с терена в Търново, да измерят разстоянието, което е изминал в клипа, за съответното време, до края на клипа. Така ще се разбере какво разстояние е изминал и с каква скорост. Още повече тази кола няма как да няма архив на вдигнатите километри и разстояние , което изминава. Всяка по нова кола си води отчет. Скрит в някой чип.
  • 36 БЪЛГАРИН

    3 1 Отговор
    Докато доказвате жертвите растат.
    Трупове не можете да скриете, но дали така е с ранените?
  • 37 ИВАН

    6 0 Отговор
    Лесно може да се докаже скороста - знае се разстоянието от стълб до стълб, вижда се и с какво време профучава
  • 38 Batkata

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бат Мишо":

    Батка, ако по караш немска читава кола, не ма да се сетиш ни за японски, ни за италянска, ни за корейска и т. н.
    Те немските с двигатели 1.4,1.5 взеха да се движат с 220-230км., и то при все, че случва комфортно и без усилие... Не е лошо човек да пробва и после да дава акъл.
    Ако пък не можеш да се справиш финансово, това вече друга бира и предполага съвсем различен разговор.
    ЩО се отнася до високите скорости - според мен в градски условия е престъпление да се случва, но магистралите са създадени точно за тази цел и смятам, че редно обмисляне на разрешена скорист 160-180, а защо не и 200км/ч.
    Тоя момак не го чакат добри времена, ще му спретнат не колко снимки и ше оле не с неколко (може и десетки) хилядарки.
    Много се бавят с връчването на фишовете, но много скоро ще пиши е и реве е из форумите как може да са толкова високи глобите.
  • 39 ИВАН

    3 0 Отговор
    Абе батка, имаш вкус за коли и явно не си толкова просто момче, ама вземи се научи на български, ако си българин поне :))

    Коментиран от #43, #44

  • 40 Дред

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Има много други неща, за който шофьорът ще бъде глобен

    Неграмотник!!!
  • 41 факт

    1 0 Отговор
    И АЗ СЪМ СИ ПРАВИЛ КИЛОМЕТРАЖА НА МОСКВЕТО С 80 ДА СЕ ПЪЛНИ ДО КРАЙ...
  • 42 112

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    държавата си е добре, идиотите са на власт.
  • 43 Батката

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "ИВАН":

    Знаеш ли, съгласен съм, че трябва да се наблегне на българския език, но има няколко проблема
    -много отдавна съм приключил с училището
    -използвам смартфон докато пиша в този форум, а той си има една функция, която си мисли, че знае по-добре от мен, какво съм искал да напиша...
    -инженер съм, което предполага афинитет към други науки.
    Споделяйки това, мога да ти кажа, че ми се плаче докато чета из форумите т. е. разбирам отлично какво имаш предвид...
    Съз здраве

    Коментиран от #46

  • 44 Батката

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "ИВАН":

    Знаеш ли, съгласен съм, че трябва да се наблегне на българския език, но има няколко проблема
    -много отдавна съм приключил с училището
    -използвам смартфон докато пиша в този форум, а той си има една функция, която си мисли, че знае по-добре от мен, какво съм искал да напиша...
    -инженер съм, което предполага афинитет към други науки.
    Споделяйки това, мога да ти кажа, че ми се плаче докато чета из форумите т. е. разбирам отлично какво имаш предвид...
    Съз здраве
  • 45 1944

    0 0 Отговор
    герберски джендъри, сър.
  • 46 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Батката":

    Вижда се, че като се стараеш докарваш приличен правопис...Но това, че си приключил
    отдавна с училището е ужасно смешно извинение-човек се учи цял живот! Доброто писмено владеене на МАЙЧИНИЯ език е абсолютно задължително за всеки човек, който има претенции да е поне средноинтелигентен и се чувства българин. Това какъв си по професия е без значение-лекар, юрист, инженер...грамотността трябва да е на първо място. Аз лично често правя справка в онлайн речниците, ако имам някакви колебания за правописа на дадена дума, не е сложно, нали? При говорене е допустимо да не се спазват строго правоговорните норми, още повече, че в потока на речта е нормално да не се изговарят всички букви....Но когато се пише е добре човек да се старае и да се придържа към правилата. Това е и един вид „визитна картичка” пред хората, които не го познават и си създават мнение за него, комуникирайки писмено. Поздрави!

    Коментиран от #47

  • 47 Батката

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Реалист":

    Трябва да се наблегне и на някои други аспекти на речта общуването - да започнем с иронията...
    Чети между редовете, обяснил съм, че автоматичната корекция е проблема.
    Похвално е желанието да се държи на чистотата на българския език, но мисля, че в случая пилееш енергия в грешна посока...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ф1 Монако

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Разбира се":

    Поставяне на дневни светлини е измение за което подлежи на глоба а че колата се тунингова до 900 коня е нещо нормално . Ако те засекат с техническо средство и 5
    километра превишение на скоростта си плащаш.А извинете те тези средства са за патрулките които се крият след знак 40 или 50.При по висока скорост е трудно да се докаже каква е тя а и кръстовища и светофари не съществуват. Всички в България сме Бързи и яростни итунингованите автомобили са толкова много че може да се открие кой е нарушителя. Увации за всички служби които почнаха с финтовете покрай закона за да не настъпят някой по мазила.Е няма такава държава!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове