10 Април, 2012 16:37 1 280 0

Извънредна сесия на Столична община заради бездомните кучета иска ВМРО

  • вмро-
  • джамбазки-
  • кучета

ВМРО в София настоява за извънредна сесия на Столичния общински съвет по темата с бездомните кучета. На нея кметът на Столичната община трябва да запознае общинските съветници с доклада за финансовото състояние, дейността и разходите на общинското предприятие „Екоравновесие” в периода 2008 – 2012 г.

Общинският съветник Ангел Джамбазки внася предложение и за това всяка следваща сесия да започва с изслушвания на кмета по справянето с популацията на бездомни животни - какъв брой агресивни животни са били приспани в съответния период, какъв брой животни са заловени, обработени и върнати на улицата, какъв брой домашни животни са регистрирани.

ВМРО в София предлага завишаване на контрола и събираемостта на таксите за домашни любимци, които имат възпиращ ефект върху изоставянето на кучета.


Другото предложение на Ангел Джамбазки е незабавната евтаназия на агресивните животни, както и създаване на реално действаща зоополиция по модела на западните страни, която да реши проблемите с кучетата, конете в циганските гета, запазените полулегални домашни стопанства на територията на общината и т.н.

Новият бюджет на столицата предвижда двойно по-голяма събираемост на таксите за домашни любимци – именно след предложение на Джамбазки преди два месеца.  След негови разкрития си отиде и поредният директор на печално известното общинско предприятие „Екоровновесие”.

По думите на общинския съветник от ВМРО проблемът с бездомните животни по улиците на София се е превърнал в проблем на сигурността на града. Ситуацията е кризисна и предполага спешни мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА