Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 17:41 29 159 50

Борисов приемал в кабинета си арестуван за киберизмами

  • гал барак-
  • снимка-
  • бойко борисов

Гал Барак е обвиняван за интернет измами с криптовалути и с търговия с т. нар. бинарни опции, при която е завлякъл парите на над 100 000 интернет потребители

Борисов приемал в кабинета си арестуван за киберизмами - 1

Арестуваният в София преди седмица израелец Гал Барак, с прякор „Вълкът от София”, е бил приеман в кабинета на премиера Бойко Борисов. Това се вижда от публикация в онлайн изданието „Файненшъл телеграм”.

Снимката е от март 2018 г., пуснал я е в своята фейсбук-страница равин Йосиф Саломон, представител на ортодоксално еврейско религиозно течение в София.

Гал Барак беше арестуван преди седмица в сътрудничество на българската полиция с австрийски и германски служби.

Барак е обвиняван за интернет измами с криптовалути и с търговия с т. нар. бинарни опции, при която е завлякъл парите на над 100 000 интернет потребители. В публикациите се твърди, че ги е ощетил с над 200 млн. долара, а според някои източници – с над 250 млн. евро.

Т. нар. бинарни или двоични опции бяха забранени в Европейския съюз миналата година. Това е вид финансова търговия през интернет, която е по-скоро хазарт – примерно, залагаш 100 долара за курса на някакви акции или цена на суровини, ако цената се вдигне, печелиш около 70% от заложеното, ако падне, губиш заложеното.

Предполага се, че Гал Барак, който от няколко години е базиран в София и според публикациите използва за схемите си „Инвестбанк”, е бил щедър дарител на равина Саломон, а според изданието „Файненшъл телеграм”, го е вкарал в измамните си схеми.

„Информираха ни хора на Гал Барак, че той е вкарал равина в бизнеса с бинарни опции в София. Това звучи малко странно, нали? Равини и членове на тяхната общност са играли съществена роля в международно пране на пари на колумбийски кокаинов картел и в други незаконни постъпления. В края на 80-те и началото на 90-те равини в САЩ и техни съконспиратори – повечето от които са били членове на общности на равините – са били обвинени за пране на пари на колумбийски наркокартели.” – това пише изданието „Файненшъл телеграм”. Там дават и връзка с две публикации на „Ню Йорк таймс” и „Дейли нюз” от 1993 и 1994 г. (виж тук и тук) и с конкретно съдебно дело (виж тук).

По-нататък „Файненшъл телеграм” обяснява, че човек от мрежата за пране на пари през 90-те години е близък с арестувания Гал Барак и той на практика е въвлякъл равина от София в своя бизнес.

„Човек може да се учуди как въпреки многото свидетелства за неговата кибер престъпна дейност, той още не е обезпокояван от службите в България. Добре, има очевиден отговор на този въпрос: Гал Барак харчи много пари да подкупи властите и техните служители. Нещо повече – той има близки връзки с равина Йосиф Саломон в София. Тази връзка е с най-голяма важност за предпазването на „вълка от София” и неговия отбор” – пише още във „Файненшъл телеграм”.

Обслужващият Борисов в. „24 часа“ информира, че равинът Йосиф Саломон е поздравил ГЕРБ за победа на изборите.

Очевидно авторите намекват и за протекция и от най-високо ниво, щом са илюстрирали с такава снимка материала си.

Ако австрийските и германските служби, които са безкомпромисни с финансовите интернет-схеми не са се намесили, Гал Барак щеше да продължи необезпокояван да действа от офиса си в София и да зарибява още потребители на интернет.

Равинът Йосиф Саломон е изключително активен в София. Може да се види, че е бил приеман от президента Плевнелиев, от премиера Борисов, поздравявал е Борисов и ГЕРБ за изборната им победа, посещавал е областния управител на София и представители на властта из страната. Придружавал е на чествания и инициативи израелския посланик.

Това благосклонно отношение на властта и премиера към равина (Борисов дори е пускал снимки с него на фейсбук-страницата си) обяснява и защо новината за ареста на Гал Барак така старателно е премълчавана от българските медии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    79 4 Отговор
    Ех Бойко не вярваи на финансови измамници

    Коментиран от #34

  • 2 СКАЙНЕТ

    68 4 Отговор
    Евалата, 250 милона € нека му е зле!
  • 3 Анонимен

    152 21 Отговор
    Бойко пак стана за посмешище - някакво еврейче измамник (МОШЕник!) му запушил устата с няколко биткойна, за да си пере пари в София на воля!

    Коментиран от #32

  • 4 Гост

    97 15 Отговор
    Тоя е пълен амартьор пред агент Буда. Той завлече 8 милиона.
  • 5 Rukaisho coins

    47 4 Отговор
    250 МИЛИОНА дигитални токени
  • 6 гледам и не вярвам на ушите си

    51 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Човек може да се учуди как въпреки многото свидетелства за неговата кибер престъпна дейност, той още не е обезпокояван от службите в България. Добре, има очевиден отговор на този въпрос: Гал Барак харчи много пари да подкупи властите и техните служители. Нещо повече – той има близки връзки с равина Йосиф Саломон в София. Тази връзка е с най-голяма важност за предпазването на „вълка от София” и неговия отбор” – пише още във „Файненшъл телеграм”.......
    Ааа ни мож да бъди туй нящо, тиквоций и чехлю да се срещат с некви мошеници.......ни вярвъм начи, и на калъп да ги хванат дажи!
    Публикувано във факти.бг: Ако австрийските и германските служби, които са безкомпромисни с финансовите интернет-схеми не са се намесили, Гал Барак щеше да продължи необезпокояван да действа от офиса си в София и да зарибява още потребители на интернет.......И тва що не му го кажат в прав текст братята немци и австрийци, на банкянския цървул!
    Публикувано във факти.бг:
    Равинът Йосиф Саломон е изключително активен в София. Може да се види, че е бил приеман от президента Плевнелиев, от премиера Борисов, поздравявал е Борисов и ГЕРБ за изборната им победа, посещавал е областния управител на София и представители на властта из страната. Придружавал е на чествания и инициативи израелския посланик.

    Това благосклонно отношение на властта и премиера към равина (Борисов дори е пускал снимки с него на фейсбук-страницата си) обяснява и защо новината за ареста на
  • 7 Гошо

    119 16 Отговор
    Боко окраде цяла банка, изпра милиарди от наркотици, цигари и горива тоя е дребна мишка в сравнение с нашата мутра

    Коментиран от #12

  • 8 Иванов

    46 6 Отговор
    Барак( светкавица) и рави са ходили да обменят опит с Бахур Бахар. Наричали са го Равуни( Учителю) са си водили записки.
  • 9 Шопо

    89 12 Отговор
    Помни ли някой, че миналата година копоите на Суджука конфискуваха едни 200 хиляди биткойна? Някой да знае къде са? Тук-там се прокрадна информация, че Бацо е гушнал кэм 3 млрд от тях!
    Но, естествено, нашите медии ниииищо не знаят!

    Коментиран от #11

  • 10 Нормално!!!

    65 10 Отговор
    Вие да не очаквате с някой обикновен и честен да се срещат политиците??? Политиците се срещат само със себеподобните си!!! А че евреите се занимават основно с измами - ФАКТ!!! В идеологията на евреите е да въртят далавери!!! Почти всички измамни схеми в политиката са измислени от евреи!!!

    Коментиран от #15

  • 11 данс

    36 3 Отговор

    До коментар #9 от "Шопо":

    Шът, че това е държавна тайна!
  • 12 СТАРОТО

    17 63 Отговор

    До коментар #7 от "Гошо":

    Гошо, момче лошо-ти от къде разбра ,бе мушморок,че Борисов е "изпрал" толкова много пари??? Според тебе и тебеподобните червени боклуци излиза,че морето е до колене на Бойко,хахаха Ама вие ,червените крадци ударихте в земята и собствените си съпартийци,които -известно е са най големите крадци в България а може би и на Балканите хахаха.

    Коментиран от #31

  • 13 Баба Вуна

    43 6 Отговор
    Работна среща в кабинета! Някой учудва ли го?
  • 14 каква изненада драги зрители

    56 10 Отговор
    "...бил приеман от президента Плевнелиев, от премиера Борисов.." Плевналиев, Борисов, евреи, схеми, пари и що има учудени ???? Ако не са били чуждите служби да натиснат дали нямаше схемата да си продължи ?
  • 15 СТАРОТО

    10 41 Отговор

    До коментар #10 от "Нормално!!!":

    "нормален" може би я се замисли последните десет години колко войни са водили евреите за да оцелее държавата Израел а ти ми говориш за далавери! Всеки знае,че най големите далавераджии са руските боклуци Като почнеш от Путйо-от къде отмъкна този дребосък милиардите долари,които са по сметките на неговия приятел музиканта,обаче !!!

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Batushka

    25 2 Отговор
    Правили са бизнес....
  • 17 прелитащ

    32 4 Отговор
    Не е вярна поговорката,че с каквито се събереш такъв ставаш,по вярна е,че какъвто си с такива се събираш.
  • 18 123

    39 4 Отговор
    Ама и Цецко е там колко ли апартамента има вече
  • 19 Баба Вуна

    41 4 Отговор

    До коментар #15 от "СТАРОТО":

    Най-голямата разпростането име в Израел е Моше! А тя произлиза в превод на български- Мошен-ник! За пример Елена Поптодорова! Лека вечер!
  • 20 Баба Вуна

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "СТАРОТО":

    АБВ-ГЗ! СЛОВОРЕД НЕ СЕ СЪРДИ!
  • 21 кучето шаро

    32 3 Отговор
    Тоя на снимката вдясно бая повече завлече !
  • 22 Капитана

    44 12 Отговор
    НАРОДЕ ОПОМНИ СЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКЪВ ЧОВЕК НИ УПРАВЛЯВА!!! БАНДИТ МУТРА ВЛАСТОЛЮБЕЦ КОРУМПИРАН МУЛТАК - ТОЙ ЛЪЖЕ ПРОСТИЯ НАРОД НЕПРЕКЪСНАТО ЛЪЖЕ - АМА ЛЪЖИТЕ ИМАТ СВОЯ КРАЙ!!
  • 23 Патриот

    26 2 Отговор
    В България оперира един евреин мамещ хората с бинарни опции. Чуди се как може да има толков много глупави хора да му дават парите си. Бинарните опции са си чиста измама.
  • 24 Християнин

    20 6 Отговор
    Петър Дънов споменава в беседа слабата черта на евреите е крайния им материализъм. А за нас Българите, че не обичаме Бога.
    Обичайте Бога за да ви вървят работите наред.
  • 25 onq s konq

    17 33 Отговор
    Равинът Йосиф Соломон и придружаващият го са при Борисов В РОЛЯТА НА "ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОРТОДОКСАЛНОТО ЕВРЕЙСКО РЕЛИГИОЗНО ТЕЧЕНИЕ" В СОФИЯ.Снимката е правена през 2018г.-МЕСЕЦ МАРТ.Обвинението на Австрийски и Германски служби и арестуването на Гал Барак е ОТ ПРЕДИ СЕДМИЦА.Та КАКВО ОБЩО ИМА ББ С ДЕЙНОСТТА НА БАРАК,СЛЕД КАТО ПРЕДИ 1 ГОДИНА НЕ Е ИМАЛО ИЗОБЩО ПОДОБНИ ПОДОЗРЕНИЯ?С подобни злобни инсинуации НЕ СЕ ДИСКРЕДИТИРА ПРЕМИЕР гаспада Червеноармейци,така само се втвърдява електората на ГЕРБ!И ще се уверите в това на всякакви следващи избори!
  • 26 jambazina

    33 5 Отговор
    Равина дали го е галил по главата?
  • 27 Гошо

    24 5 Отговор
    Не е вярно, не може да бъде, клевети и инсинуации!!! Не може да е евреин и да е измамник, пълен абсурд! А св. Бойко? Доноси от руснаците и БСП!
  • 28 Не глеам таувизия

    0 8 Отговор
    Ой вей... Whooops...
  • 29 АРХАНГЕЛ ПСУВНАИЛ

    27 7 Отговор
    Хитлере, събуди се братко мили че вече не се търпи!

    Коментиран от #44

  • 30 фжр

    13 2 Отговор
    То това от колко време се върти у "муцунабук", те чак сега го публикували.
  • 31 Божидар

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "СТАРОТО":

    Старий...
    Твоят лидер-слънце кой му дава шанса да краде дори от твоята смрад, а???
    Хайде, затвори си присъствието в интернета, че много миришеш на 3 /три/ гроша!!!
  • 32 Еретика

    13 9 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    А бе бил Бойко станал за посмешище и какво от това.ОВЦЕТЕ на речни българи пак ще оставят всичко в ръцете на циганите и Бойко пак ще спечели и ще остане на власт с десетина процента имидж,да ама пак ще командари.
  • 33 Н СТОИМЕНОВ

    17 8 Отговор
    РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕЗИ ТРИМА ИЗМАМНИЦИ Е САМО В УМСТВЕНИЯ ИМ БАГАЖ.НА НАШИЯ Е КОЛКОТО НА ПИЛЕ

    Коментиран от #36

  • 34 Иван

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "TERVEL BITCOIN BILLIONER":

    А самият боко колко от тези милиони е прибрал?едва ли се срещал с него да се молят !макар ,че има за какво.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 бббббб

    12 4 Отговор
    Сега вече е ясно къдее инвестирал Тиквата откраднатите от народа пари.
  • 38 ГОСТ

    8 11 Отговор
    Каквото и да прави Борисов е нищо в сравнение с това когато БСП назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС. По голяма тъпотия няма в бг историята, ама БСП са си тъпи галоши и нищо повече!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Kiril

    9 2 Отговор
    Естествено, че са доста свързани, само дето, човека ще си плати и ще го пуснат, това е гарантирано! Да не говорим, че човека продължава да си действа с още 10 тина фирми извън България!
  • 41 Анонимен

    14 3 Отговор
    Бойко- бандита , зад решетките до живот и няма какво да го коментираме повече, този измамник !!!!
  • 42 XXXXXXX

    12 2 Отговор
    Наш Боко си е напълнил гушата и му е Добре. Но няма да е за дълго.
  • 43 Иван

    13 2 Отговор
    Самият Бойко Борисов е крупен участник на пазара с биткойни. Хакери твърдят, че е откраднал чрез свои хора пароли за криптовалути за около 1 млрд долара
  • 44 C.C.

    10 2 Отговор

    До коментар #29 от "АРХАНГЕЛ ПСУВНАИЛ":

    Фюрера трябваше първо да изчисти всички чифути и тогава да си "чупи главата" в блядовете.
    Дълбок поклон пред Теб и недовършените Ти дела Адолф !
  • 45 Васил

    8 0 Отговор
    И в Дубай с Банев седяха един до друг мафиота дрехите си мени ама нрава не.
  • 46 Лелеееее

    6 4 Отговор
    Лелеее , видяхте ли какъв бандит ни управлява ?
    Бойко отивай си направо.
  • 47 Бай Благой

    7 1 Отговор
    Тоя с някакви си 250милиона окрадени....хахахаха аматьор!!
    Тиквун е по-добър ;)
  • 48 банкиии

    7 2 Отговор
    като Борисов съучастник, в снимката има факт. Арестувайте го
  • 49 Гошо Хубавецът

    1 4 Отговор
    Хакери твърдят че Нинова е откраднала чрез биткойни над два млрд.евро .Ужас!!!.Затвор за Нинова !
  • 50 гост

    1 1 Отговор
    ами сега на къде -- ще чакаме да видим ида чуем от г. Б.Б -как се кара на заден ход през кръгово движение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове