Last news in Fakti

6 Март, 2019 11:39 2 887 23

Ромите от Войводиново обжалват в съда бутането на незаконните им къщи

  • войводиново-
  • роми-
  • къщи

Живущите в сградата обжалват намерението на общината да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение

Ромите от Войводиново обжалват в съда бутането на незаконните им къщи - 1
Снимка: БГНЕС

Жители на ромската махала в село Войводиново оспорват събарянето на къщите им, предаде bTV. Заповедта за премахването на незаконните сгради беше издадена от кмета на община Марица.

Днес Пловдивският административен съд ще разгледа едно от делата. Той трябва да отсъди дали една от незаконните тухлени къщи в гетото да бъде бутната.

Живущите в сградата обжалват намерението на общината да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение.

Общо 17 подобни жалби ще бъдат разгледани до края на месеца.

Кметът на Войводиново Димитър Тосев обаче е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населението отново ще се вдигне на бунт.

Припомняме, напрежението в селото беше създадено, след като в началото на годината двама цигани от ромското гето нападнаха командоса Валентин Димов. Случаят предизвика широк обществен отзвук, който доведе до събарянето на незаконни постройки и прогонването на роми.

По-късно вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ще предложи концепция за промени в политиката за интеграция на ромите, както и че циганите са станали прекалено "нагли", което предизвика недоволство за насаждането на етническа омраза.

В края на януари жители на село Войводиново отново излязоха на протест и поискаха всички незаконни къщи в селото да бъдат премахнати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    5 16 Отговор
    Махаме ромите на тяхно място идват ТУРЦИТЕ.Няма отърване.
  • 2 Иванчо

    50 2 Отговор
    Адвокатът, който се заел с това, е по-голям циганин от всички тия, взети заедно.

    Коментиран от #3

  • 3 Пешо

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо":

    На Сорос и БХК адвокатите са тези подлоги.

    Коментиран от #20

  • 4 Насо

    46 2 Отговор
    Как може да обжалваш и да претендираш за нещо ,което е построено незаконно без никакви документи и разрешителни. И не на последно място и земята не е тяхна. Това може да се види само в балканските страни. Това е наглост що не претендират, че им дадоха общински жилища , а ние плащаме една панелка по 20 и повече години на банката.

    Коментиран от #8

  • 5 асанчо

    22 1 Отговор
    смърт за манг-аалите, само това е изхода, който църен ром не си замине на запад, да мре !!!

    Коментиран от #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГОНОРЕЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "България":

    Ти си много умен.
  • 8 JEEP

    41 0 Отговор

    До коментар #4 от "Насо":

    Абсолютно вярно! За един прост навес в собствения ми двор вадя една камара разрешителни, а онзи вдига къща на три етажа и никой не го търси с години. Защо в съда не ги питат тази къща как и с какви пари е вдигната? Никой не пита как хора без 1 ден трудов стаж и нито една платена здравна осигуровка имат къща на 3 етажа.
  • 9 Къща

    5 1 Отговор
    Дигната с тарикаклък
  • 10 Стига

    13 2 Отговор
    Нон сенс.Върша нещо незаконно и съдя държавата затова че си е свършила работата по закон.

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    0 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Кметът на Войводиново Димитър Тосев обаче е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населението отново ще се вдигне на бунт."
    Това е упражняване на натиск върху съда!
    Отделно, преди да плюете, трябва да се запознаете с мотивите за обжалване! Има процедура и ако не е спазена, в което съм сигурен, съдът ще реши в полза на ищците! После ще плюете по съда, но има ред/процедура, която трябва да се спазва, дори и при събаряне на незаконни постройки! Реално така стоят нещата! Не може с незаконни способи да премахваш незаконни постройки! Това е анархия!

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стига":

    Ето това е проблемът! Държавата не си е свършила работата по закон!
  • 13 Домакин

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Много сложни неща пишеш бре професоре.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Домакин":

    Добре, ще го напиша по-простичко, като за теб:
    Това е все едно да започнеш да избиваш криминални типове, но без съд и присъда! Полезно е за обществото, но не е законно! Така е и с въпросните постройки - правилно е като цяло, но не е спазен закона определящ реда за премахването им. Сега разбра ли ме?
  • 16 гост

    6 0 Отговор
    Ако циганите не са "нагли" то какви са? "Мили", "добри", "човечни", "социализирани"? Какви са, за да не се насаждало омраза? Ако един човек, без оглед на произхода, е убиец как да го наречеш, за да не насаждаш омраза срещу него? Истинските думи са много по-важни отколкото толерантните такива. Турското робство не е съжителство, циганите не са роми, политиците не са честни, но виж правителството е корумпирано.
  • 17 ванката

    7 0 Отговор
    и как по-точно обжалват тия като те немогат да говорят да не говорим за писане а жалбите (поне за нас белите) са в писмен вид...
  • 18 Нед

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А да строиш където ти падне какво е?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Няма ли да се намери някой достоен българин, работещ в пловдивския съд, който да публикува тук данните на циганските адвокати?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 всичко е възможно

    2 0 Отговор
    Не забравяйте че законите в РБ са писани от адвокати за адвокати и корумпирани /99%/съдии.
  • 23 гост

    1 0 Отговор
    Къде са живяли преди да отидат във Войводиново?Преди да са изградили незаконните постройки.С пълно съзнание са построили незаконни постройки като са си мислели че номера ще мине както минава на доста места в България.Но трябва едно по едно тези гета да изчезват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове