Last news in Fakti

7 Март, 2019 11:39 1 464 24

Цветанов отрича за сделка с ДПС

  • цветан цветанов-
  • герб-
  • дпс

Това, което направихме е държавата да финансира заплатите, които получават съответните духовници, а не те да идват от външни страни

Цветанов отрича за сделка с ДПС - 1

"Няма никаква сделка с ДПС." Това заяви пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов по повод твърденията на БСП за сделка между ГЕРБ и ДПС за закона за вероизповеданията.

В тази връзка той запита дали е сделка и законът за социалните услуги, който вчера са разглеждали и който е част от същия пакет.

По думите първоначалният вариант на закона за вероизповеданията е бил да се увеличи финансирането, за да се намалят даренията.

"Това, което направихме е държавата да финансира заплатите, които получат съответните духовници, а не те да идват от външни страни", подчерта Цветанов и призова да спрат да се използват неистини по темата.

Той отбеляза и, че към настоящия момент мюфтийството не получава съответната субсидия, тъй като има задължения.

Председателят на ГЕРБ посочи, че те изцяло ще подкрепят този законопроект.

По темата за отхвърлянето на президентското вето Цветанов изтъкна, че твърденията на президента, че няма съдебен контрол са неверни.

Според него за първи път президентът изпада в състояние да използва лъжи.

"Съдебен контрол има и той е много по-достъпен за гражданите", категоричен е Цветанов.

Той обясни, че когато има решение с 2/3 на ЦИК, съдът е законодателният орган, който решава дали да приеме тези мотиви и дали да разпише съответните препоръки.

По отношение на преференциите председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че няма нарушаване на изборните права.

По думите му България е приела пропорционална система, а преференциите са 7%.

За посещението на руския премиер Дмитрий Медведев Цветанов заяви, каквито и енергийни проекти да планираме с участието на Русия те няма как да станат, ако не изпълним ангажиментите си към Третия енергиен стълб.

Според него обаче по-важна била визитата на Столтенберг.

По думите му в позицията на страната ни няма промяна и ГЕРБ отстоява принципите да бъдем надежден партньор на НАТО и ЕС.

Според него в момента по-сериозни са проблемите в черноморския регион.

Във връзка с националната ни сигурност и закупуването на изтребителите той подчерта, че сигурността навсякъде струва пари.

По думите му дали ще купим 8, 9 или 10 самолета не ни гарантира самостоятелна защита на националната ни сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    34 0 Отговор
    АЙШЕ НАШИО ЧАВЕ ШЕ ГО ПРАВИМЕ ПОЛИТИК.АБЕ ГЛЕДА ТЕ В ОЧИТУ И ТЕ ЛЪЖЕ
  • 2 Bahti

    26 1 Отговор
    На молитвената закуска на Цецу, са му дали гуменки. След тва ей го.!
  • 3 Брат ми

    38 1 Отговор
    Е тоя къв боклук е...Неам думи. Толкова наглост...Ама така е,щото знае че е за него законите не важат.

    Коментиран от #13

  • 4 браво Цецо

    3 32 Отговор
    Цветанов е пич, глейте сега колко минуса ще ми сложат пендероците.

    Коментиран от #9

  • 5 ДуПиСе

    25 1 Отговор
    Че те не са слизали от власт тиквата и този на снимката са власт благодарение на ефенди доган и електората им който се прехвърли в гроб
  • 6 УфДоган

    20 1 Отговор
    А, кога спа у сараите и лапа агнешко - лошо ли ти беше?
  • 7 химлер

    21 1 Отговор
    Този бих го очистил с двете си ръце, режа му главата с брадвата на паветата без да ми мигне окото - ако не в този живот ще ми падне някъде из ада и ще му обърна джигера

    Коментиран от #8

  • 8 Няма смисъл

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "химлер":

    Да си цапаш ръцете с този гнусния тип
  • 9 натовец

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "браво Цецо":

    Бъркаш нещо. На пич трябва да сложиш едно "КА" накрая.
  • 10 3-ната коалиция

    6 4 Отговор
    Прост народ слаба държава,не помни вмера какво е ял какво остава за 15 години назад
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    1 15 Отговор
    Дали въпросната сума е се нарече "сделка","услуга" или "държавна политика" НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ-важното е Управляващите да продължат да провеждат ПРО-ЗАПАДНАТА СИ ПОЛИТИКА,а не да дойде на власт БСП и да ни обърне "С ЛИЦЕ НА ИЗТОК".

    Коментиран от #21

  • 13 Серем на ссерем

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Брат ми":

    Да отива да живее в отвъдния си апартамент
  • 14 Ние жените...

    16 0 Отговор
    Преди 8 март Ви молим да скриете някъде този ГНОМ и да не ни разваляте настроението за празника! Най - добре в Джунглата...!!!
  • 15 Ялан

    8 0 Отговор
    Не им вярвайте
  • 16 Иван

    9 0 Отговор
    Никои не си признава изневерите ама идва края на Ц.Ц.
  • 17 наблюдател

    11 0 Отговор
    Зделка няма, има далавера! Полулегална....
  • 18 гост

    10 0 Отговор
    МНОГО ШУКАР Лъжеш също като ЦИГАНСКИЯ ВИ ЕЛЕКТОРАТ !!!!! Я елате да видите предизборната кампания в с.Плачи дол Добрич отдавна започна !!!!! Кмета Гробар раздава общински места на циганите от миналата година !!!!! Децата ни играят на пътя щото кмета им продаде градинката на цигани !!!!! БОКЛУЦИ !!!!!
  • 19 ТОЧКАТА

    8 1 Отговор
    Прав си цуки,прав!!!! То сделката е нещо законосъобразно,легитимно....А то такова нещо във вашето поведение няма!!!!!Дори и изнасилвате конституцията много пъти,например , че ВЕТО СЕ ДАВА НА ЗАКОН!!!НЕ НА МОТИВИ!!!!За да ръгате ,,мотивите ,, си в носа на президента....ТОЙ ПОДПИСВА ЗАКОН,ЗАКОН,И ПАК ЗАКОН.....Защото в тъпанарският съд законът се ТЪЛКУВА и това тълкуване може да е съвсем различно от ВАШИТЕ МОТИВИ!!!То и пътят към ада е постлан с ,,добри мотиви,,....
  • 20 боцмана

    9 0 Отговор
    Няма сделка , нямам апартаменти , имам само едни скъсани гуменки. Който не ми вярва да ме пита пак!
  • 21 Хи их хи

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Сещаш ли се, че докато лицето ти е в една от географските посоки, Д-то ти е в противоположната!
  • 22 Чичо

    2 0 Отговор
    Браво на ГЕРБ ! Циганска работа стана , откриха се ГЕРБ че са патерици на ДПС ! Сутринта Деса Атанасова обвиняваше че БСП са виновни и били искали също , но ГЕРБ си го приеха този закон . Ясно е на Българите че ГЕРБ направиха това за да имат помощ от ДПС за Евроизборите ! Българите не ви искат Гробарски Ибрици -ОСТАВКА НА ГЕРБ и нови избори !!!
  • 23 знаеш ли

    4 0 Отговор
    "Мюфтийството съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя. Има над 4700 собствености, които отдава под наем. При всеки нормален български гражданин, който отдаде едно дюкянче под наем, НАП веднага отива и му слага касов апарат". Това коментира пред БНР Николай Панков - експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството.


    "Народните представители трябва да видят операция "Хоро", която се вихри в медийното пространство - как агенти на НАП се правят на Щирлиц и влизат в самодейни колективи, за да късат билетчета по 1,5 лв., а същевременно са изтървали крупни суми. Тези 8,2 млн. лв. са влезли в сила след съдебни решения", добави той.

    С ДРУГИ ДУМИ ЦВЕТАНОВ НЕ САМО ЛЪЖЕ, АМИ СИ ПЛАЩА НА ДПС С НАШИТЕ ПАРИ!!! НИНОВА И ТОЗИ ПЪТ ИЗЛЕЗЕ ПРАВА-ТАЗИ ГЕРБЕРАСТКА ШАЙКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОМЕТЕНА ОТ ВЛАСТТА!
  • 24 Чичо

    0 0 Отговор
    "Не вярвам на слухове, докато не бъдат официално опровергани от правителството".
    Реймънд Чандлър, "Големият сън".
    А по случая има много хубава поговорка от Монтанско - "На х*я си ли да вярвам, или на селския тъпан?"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове