Last news in Fakti

12 Март, 2019 10:41 4 004 29

"Акулите" по "Графа" взеха нова жертва (ВИДЕО)

  • ограничители-
  • акули-
  • графа

В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница

Поредна жертва на ограничителите, или както станаха известни в социалните мрежи - акулите, на бул. „Граф Игнатиев”. Възрастен мъж се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. Александра вижда падналия пенсионер минути след инцидента, съобщи Нова ТВ.

„Чух удара, видях го, че една минута две лежа, после го изправиха. Имаше ожулвания и кръв по лицето. Острите ъгли на ограничителите са наистина опасни”, каза Александра Иванова, която работи в магазин на булеварда.

Откакто Общината сложи предпазните гранитни приспособления, Александра и колегите ѝ на улицата често виждали минаващите да се спъват в тях, дори тя самата става жертва на ограничителите. А за да не се стига до инциденти, според Александра, предпазният материал трябва да бъде или в различен цвят от основната настилка, или с по-голяма форма, за да се откроява отдалече. Сред минаващите по емблематичната улица, мненията са на двата полюса. Част от тях са на мнение, че ограничителите са опасни, а другите, че трябва да бъдем по-внимателни, когато вървим.

От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница. След разходка по ремонтираната улица бивша ватманка се сдобива с разбит нос и пукната ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    56 4 Отговор
    "Акулите" в парламента, колко жертви взеха и народа ги търпи още?!
  • 2 hmhmhm

    27 1 Отговор
    Проект от "АДА" - праща те направо в АДА ! Дизайнерско !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kasapina

    21 1 Отговор
    Как може тека безотговорни да са окрадоха парите и за сметка на хората може някои да загине какви са тия ахитекти които са постави тези остри като ножове плочи и преки от наистина акули обици.
  • 5 123

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кое е това":

    Крусев е единия.
  • 6 123

    14 0 Отговор
    Поне да ги бяха направили в друг цвят тези акули, а така се сливат с тротоара и ако някой не вижда добре като нищо може да се спъне.
  • 7 българка

    12 0 Отговор
    Няма пари за качествени ограничители , отиват за комисионни!!!
  • 8 chetin

    0 16 Отговор
    DA Sİ SEDYAT V KISHTİ ZATEN İM SE EBALO MAİKATA SHİBANİYAT KORESPONDENT DA Sİ NAMERİ NOVİNİ A NE DA SE ZANİMAVA S GLUPOSTİ ZASLUJİ Sİ PARİTE OBRAZ

    Коментиран от #18

  • 9 бял

    11 0 Отговор
    Трябва да се прати в болница Самоковското герберско недоразумение
  • 10 мислещ

    3 13 Отговор
    Не че нещо,ама те хората на тази възраст се спъват и като се качват на бордюр,та не знам колко са виновни баш "перките" !
  • 11 да живее прогресът

    1 20 Отговор
    Стига квичахте бе, ще се спъвате докато свикнете, нали така ритахте и бордюрите, прескачахте релсите, за да не ви удари токът. Стига бесепарщини, аман от парговщини, прогрес без жертви неможе.
  • 12 възмутен

    17 0 Отговор
    Когато поставиха тези безумни каменяци, аз ги нареках-камъни убийци. Общинарите, няма какво да се оправдават, че пътна полиция е виновна, НЕ ТЯ НЕ Е ВИНОВНА, А ЛИЧНО ОБЩИНАТА И ТАЗИ "ВЕЛИКА" ПРОЕКТАНТКА - РАДОМИРАТА, която измисли НАЙ-БЕЗУМНИТЕ, ГРОЗНИТЕ И ОПАСНИТЕ КАМЪНИ -УБИЙЦИ. СЕГА КАТО СЪДЯТ ЗА ИНЦИДЕНТИТЕ, ПОТЪРПЕВШИТЕ ЩЕ СЪДЯТ БЕЗОТГОВОРНАТА ОБЩИНА, НО ТЪЙ КАТО ТОВА СА ПАРИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, ТО ОБЩИНАТА ДА ГИ ВЗЕМА ОТ ПРОЕКТАНТКАТА. ДОКАТО ЗА ГРЕШКИТЕ, НЕ СЕ БРЪКНЕ В ДЖОБА НА ВИНОВНИК, НЯМА ДА ИМА ОПРАВИЯ, ТАКА Е И СЪС ОСЪЖДАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ СТРАСБУРГ.
  • 13 777

    9 0 Отговор
    Абе, Фъндъкова ли беше, какви са тия кратуни-архитекти, дето са измислили тая простотия и са взели много пари, за да ни трепет ли? Айде сега да сложите нещо нормално за ваша сметка, а не да трепет народа....
  • 14 777

    3 0 Отговор
    Абе, Фъндъкова ли беше, какви са тия кратуни-архитекти, дето са измислили тая простотия и са взели много пари, за да ни трепет ли? Айде сега да сложите нещо нормално за ваша сметка, а не да трепет народа....
  • 15 сос

    9 0 Отговор
    Хората трябва да съдят столична община за получените травми.Крайно време е да започнат да се съобразяват с нашето мнение.Вместо да преправят тия перки няколко пъти да бяха пратили един експерт във Виена или друг град да видят там как са решили проблема.Като тръгне човек по бул. Витоша една трета от плочките мърдат .Същото е в южният парк с шадравана и около него.Дават се толкова пари който отиват в джобовете на някой добри хора.
  • 16 Лопатата

    6 0 Отговор
    Още при първата публикация във факти.бг предупредих, че много хора ще стигнат до Пирогов заради тези блокчета. Фъндъкова нищо не разбира от градска архитектура, но се предполага, че поне главният архитект разбира - още тази нощ да премахнат блокчетата, да въведат временна забрана за достъп на автомобили между 06.00 и 22.00 и да поръчат красиви чугунени демаркационни колонки с пълна (1,1м) височина.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Софиянец

    3 11 Отговор
    Гледайте си в краката и няма да падате

    Коментиран от #21

  • 21 Анонимен

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "Софиянец":

    Ти си завършен егоист и не особено интелигентен. А какъв съвет ще дадеш на малки деца, възрастни хора, инвалиди и хора с увредено зрение? Предполагам - да си седят вкъщи и да не ти се пречкат?

    Коментиран от #25

  • 22 Бай Благой

    7 0 Отговор
    "Проект", който е скалъпен за малко време (целта е "да усвоим средствата"), без обсъждане, без емоции, просто минал под масата.
    "Проект" чиято обществена поръчка е минала в услуга на "някого"(разбирай Джи Пи Груп).
    'Проект" който в последствие е преправян със заповеди в заповедна книга от "услужливия" проектант и надзор само и само да има парички за "отчети" за "наще хора".
    Ето до какво водят всички тези мизерии - грозота и нефукционалност!!
    За съжаление в цялата ни държава е така. Бърза се да се "усвояват пари" и се "творят" всякакви такива из*ъзици а покрай тях такива средства се крадат че ви е бедна фантазията....
    Разбира се по-красиво е от колкото преди....но...далеч от функционално!!
    Клета майко България....с какво заслужи такива "управници"??
  • 23 Petko

    0 1 Отговор
    Това е проектирано за столичани, а не за "софиянци".
  • 24 Теодор

    7 0 Отговор
    В Испания за 12 милиона евро направиха болница като космическа станция и огромно училище, тия не само,че окрадоха 24 милиона ми и съсипаха всичко.
  • 25 Софиянец

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    Аз самия съм с увредено зрение и пак мога да забележа гранитен блок с големина половин метър на половин метър. Колко сляп или сакат трябва да си та да се спънеш в тях?

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Софиянец":

    Може да го забележиш, а може и да не го забележиш. А и не си еталон, че да трябва да се равняват другите по теб. Представи си - тук някои хора са загрижени за останалите, а не като теб да се взират в обувките си.
  • 28 Гост

    1 0 Отговор
    До 123 Крусев е само един бушон
  • 29 ппп

    0 0 Отговор
    Вандалски народ, не го е срам да руши hubavite paveta
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове