Last news in Fakti

1 Април, 2019 22:00 9 089 22

Димитровградчанин осъди КАТ за глоба след фалита на „Олимпик"

  • kat-
  • глоба-
  • фалит-
  • олимпик

2-3 дни след излизането на наказателното постановление на Ангелов му се наложило да замине за Щатите

Младеж от Димитровград, живеещ постоянно в САЩ, осъди полицията да му върне глобата за невалидна застраховка „Гражданска отговорност" на фалиралия застраховател „Олимпик". Дирекцията на полицията в Хасково ще плати обезщетение от 400 лв. с лихвата от 6 ноември м.г. на 22-годишния Александър Ангелов от Димитровград. Това реши Хасковският административен съд.

МВР ще брои и 610 лв. разноски по процеса, пресмята в. „Монитор“. Младежът спечели миналия декември дело по казуса с фалиралия застраховател „Олимпик". През октомври районните магистрати отмениха наложената от Пътна полиция глоба от 400 лв. на Ангелов за липса на застраховка „Гражданска отговорност".

Случаят е от 9 септември 2018-а, Ангелов е за кратко в България, когато бил спрян за проверка в Хасково. Карал лек автомобил „Мазда", собственост на майка му. Униформените му поискали полицата за задължителната застраховка „Гражданска отговорност".

„Макар в полицата и в контролния талон към нея ясно да е било упоменато, че тя изтича на 17 декември т.г., служителите на реда заявиха след справка по таблет в информационната база данни на МВР, че застраховката ми е невалидна. Така трябвало да остана, за да изчакам друг екип да пристигне, за да ми състави акт", сподели тогава Александър. Наложило се той и негова спътничка да чакат над час и половина - от 2,05 ч. до 3,40 ч., за да се отзове съответният екип и да стартира процедурата по съставянето на акта.

2-3 дни след излизането на наказателното постановление на Ангелов му се наложило да замине за Щатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво !!!!!

    166 10 Отговор
    Браво,така се прави отстоявайте си правата!!! Не сте длъжни да плащате заради тъпотиите, неграмотността и некадърността на ГЕРБ !!! Идат избори покажете им ясно, какво мислите за всички идиотщини, които сътвориха и продължават да творят !

    Коментиран от #6, #13

  • 3 Купидон

    52 1 Отговор

    До коментар #1 от "Самотен":

    Веднага звънни на Бойко Борисов нали и той разправя: "Нямам приятели, по празници си седя в Бояна сам като куче и гледам футбол" !
  • 4 Луд с кирка

    88 0 Отговор
    Малко ги е осъдил. Оправиха катаджийските работи, шетат за застрахователите, за пътната агенция, за гумаджийте, акумолаторджийте, продавачите на столчета за деца, продавачите на пожарогасители-само прахов е законен, с СО2 не става, и т.н. т.н. Свещи да си купят. Гади ми се от тях.
  • 5 ЛКМН

    104 0 Отговор
    Час и половина тоз младеж посред нощ чаща друг екип на полицията за да му пишат акт за застраховка която не е изтекла. Срам и позор ! Много добре ги е наредил.
  • 6 браво

    14 54 Отговор

    До коментар #2 от "Браво !!!!!":

    Предлагаш да гласуваме за Курнелия ? Не,благодаря.

    Коментиран от #7, #14

  • 7 Петър

    60 7 Отговор

    До коментар #6 от "браво":

    Като каже никой че от ГЕРБ нищо не става не значи че е фен на БСП,само се замисли и ще се сетиш.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петър

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    НЯКОЙ
  • 10 На :МаЙкиТе ви С OR code

    55 0 Отговор
    За това сключвайте заСТРАХОВКИТЕ на части, за да не гръмне някоя друга, защото държавата липсва.
    Тук у нас като циганите и управниците знаят само събиране.
  • 11 AmiX

    70 3 Отговор
    На Бойко икономиката се гради благодарение на глоби данъци о такси вместо да се градят заводи предприятия и нови работни места...

    Коментиран от #15

  • 12 Искаш да те или да

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Самотен":

    Тъпчеш ти
  • 13 Димитър

    44 1 Отговор

    До коментар #2 от "Браво !!!!!":

    Абе то така се прави, ама струва ли си?! Кат върнали на човека глобата и толкова, обаче изхабените нерви и загубата на време кой ще върне? Годината разтакаване по съдилищата кой ще върне? В нашата полицейска държава си виновен до доказване на противното, това не е нормално! КАТ трябваше не само да върне глобата, и да поеме разходите по делото (600 лева се изкарват от един патрул на КАТ за един час при добро желание), но и да платят на човека солидно обезщетение за неимуществени и морални вреди в петцифрена сума!

    Коментиран от #19

  • 14 Браво !!!!!

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "браво":

    И къде прочете да гласуваш за Корнелия ??? Вие герберастите сте болни мозъци, едно си знаете едно си баете, като искаш гласувай си пак за Диктатора от Банкя !? ГЕРБ са на власт вече три мандата и един закон, дори наредба без тотални глупости не могат да напишат !! Те "проспаха" фалита на този застраховател, но пък се оказа и че парите от гаранционния фонд май ги няма и т.н. и т.н. Калинки, малинки, винетки, минетки тотален батак от некадърност и алчност ! Написаното явно не се отнася за теб, а за умните и мислещи хора ! "Успех" на изборите !
  • 15 чукча

    27 4 Отговор

    До коментар #11 от "AmiX":

    Никъде в развитите страни държавата не гради заводи,предприятия и цехове.Всичко е частна инициатива.Държавата създава закони и ползва данъците за да гради инфраструктура и разни други благини на народа.Не може да накараш някой на сила да инвестира в това загубено място България.Бетонираха Черноморието и се радват на 3-4 млн. туриста,а само Айфеловата кула се посещава от 7 млн. Бах ти туризма .
  • 16 vasik atanasova

    15 0 Отговор
    евала и аз също изгорях 200 лева но си направих нова
    и за това ми напомнихте
    сега преди избори
  • 17 trol

    12 0 Отговор
    ето това е съд.хвала
  • 18 нервен

    16 0 Отговор
    Извода какъв е ?? Стой си в щатите за да не се набъркваш в бг простотията
  • 19 гост

    20 0 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Така е, всичко това е ресурс, похабен за дела, похабен от кат, похабен от гражданина. Явно са го разпитали и са разбрали, че щом е чужденец ще си плати и ще бяга, ама не са случили.
    Повечето полицаи са нарушители, а глобяват останалите за нарушения, което е лицемерие. На всичкото отгоре този казус с Олимпик не е по вина на гражданите, макар и Бойко да казва, че е трябвало да внимаваме към кой застраховател ни е полицата, ама Бойко си седи в Бояна, шефкат на застрахователния надзор я повишиха като награда, че е бавила проверките и резултатите и е бездействала на пук на сигналите за скорошен фалит. Ето, с КТБ се знаеше, че отива натам и в моята банка ме предупредиха да не внасям големи суми, защото имат месеци преди да изгърми банката, както и стана. При застраховките е било ясно, но е било удобно да се бездейства. Сега това дело трябва да е прецедент и останалите потърпевши с актове за същото нещо трябва да заведат дела и да го използват, лошото е, че винаги народната пара гори, а няма персонална отговорност. Катаджията хем е на заплата от моите данъци, хем е на пенсия от тях, хем когато направи простотия и идиотска грешка пак моите данъци плащат за това?!? Няма логика в това.
  • 20 Бай Благой

    20 1 Отговор
    Интересно ограбване се получи и с Олимпик...да видим да ли някой ще иде в затвора за бездействие.
    За този фалит се е знаело още в началото на 2018г.!!
    Иначе браво на момчето ...така се действа срещу гербаджийската пасмина....а не като всеки в България дето се е скатал и си мълчи и чака поредното увеличение на цените.
  • 21 Марио Ангелов

    9 1 Отговор
    Долна, крадлива, гербаджийска пасмина-съд за вас!
  • 22 Крадец

    0 0 Отговор
    Мишки ша плащате и ша мълчите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове