Last news in Fakti

3 Април, 2019 14:51 37 948 83

Нов гаф с електронните винетки и поредна гавра

  • тол-
  • винетка-
  • винетки-
  • национално тол управление

Автобусна фирма от Бургас заплатила 26 електронни винетки, но тол системата не отчела плащането

Нов гаф с електронните винетки и поредна гавра - 1
Снимка: БГНЕС

Автобусна фирма от Бургас беше глобена за липса на винетка при тяхно превозно средство, защото тол системата не отчела, че таксата е заплатена.

Управителят на транспортната компания Румен Христов твърди, че на 29 март е било извършено плащане в размер на 2205 лева за винетките на 26 автобуса, но дни по-късно тяхна машина била спряна за проверка между селата Ахелой и Каблешково, след което бил съставен акт на водача, че управлява без винетка.

От фирмата твърдят, че разполагат с документи за платената сума за общо 26 автобуса, дори получили обратен имейл за плащането. Проверка в банковите им извлечения показала, че в същия ден е направен изходящ бюджетен превод за посочената сума от фирмата към Националното тол управление.

"Подобни пропуски в тол системата затрудняват нашата работа и създават неудобство за пътниците. Не ни се струва редно да заплащаме за услуга, а след това да бъдем санкционирани, заради чужди грешки", сподели управителят Христов.

Така или трябва да се заплати глобата по съставения акт, независимо че винетката вече е платена, или фирмата да си търси правата по съдебен път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    325 9 Отговор
    И като тръгне да си търси правата по съдебен ред, автобусът ще спре да работи и ще се амортизира, фирмата ще претърпи сумати загуби от пропуснати ползи, докато трае безкрайния съдебен процес

    Коментиран от #40

  • 2 гост

    328 5 Отговор
    Съдете ги тия боклуци, тия само от съд разбират . Да платят после и разноските по делото и загубеното време и нервите на шофьора .

    Коментиран от #5, #13, #31, #70

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 JEEP

    67 1 Отговор

    До коментар #3 от "педерстка държава":

    Ти не разбираш. Това е търговска отстъпка, защото собственикът на фирмата много харесал новата електронна система и липсата на каквито и да е защити в нея.
  • 5 Бахти държавата

    135 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    В този случай ше почнат да рекетират още фирми че да платят на тази😂😂😂😂😂 платиш не платиш плащаш глоба и сички по веригата да се нахранят😂😂😂😂 цяло чудо е че има още човеци на таз територия

    Коментиран от #47

  • 6 Жечо

    180 13 Отговор
    А СЕЩАТЕ ЛИ СИ ЧЕ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ ОТ КАКТО ИЗБРАХТЕ БОЙКО И ГЕРБ ВЗЕХА ДА СТАВАТ РЕДОВНИ??

    НЕЩО ТОЛКОВА ПРОСТО НЕМОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ !!
  • 7 123

    201 12 Отговор
    Това е държавата на Герб държавата на абсурдите държавата управлявана от идиоти и малоумници

    Коментиран от #15, #53

  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    121 6 Отговор
    И като се пусне тола растоянията ше станат като в русия 😂😂😂😂😂нали на км ше се смята 😂😂😂софия варна поне 8000км😂😂😂 па там къв цирк ше пада лелеееее😂😂😂😂😂😂 глоби рекети глоби 😂😂😂
  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    84 16 Отговор
    Комунистическата граблива пасмина е озверела за още милиарди
  • 10 без винетка до второ нареждане

    69 10 Отговор
    Преди около седмица се сасилих да си купувам винетка около 21.30 часа.Ошетах разните му там Шелове,ОМВ-вита,Моем-вита и тем подобни,но понеже исках да платя в брой,работата не стана.Дори и Изипеят в ОМВ не помогна-работели от 7.30-19.30.Оно карта си требе,не е за прости ора!Обаче тази карта,ако се не бъркам нещо-поне моята е такава,месечна такса за поддръжка си сака......не е за скъсани или предпазливи ора!Измислено ми се види някак си.........
  • 11 булшит

    55 4 Отговор
    Когато се опитах да си купя винетка през сайта им, говедото ми изтресе 500 Internal Server Error. Ходих до бензиностанцията да си купя. Та все пак не ми стана ясно търговската надценка за кого остава, ако някак успея да си купя през сайта им с плащане по банка?
  • 12 Иво

    41 54 Отговор
    Жалко, че не си проверявате "фактите". Първо не знам каква е тази винетка от 84лв, която са платили на всеки един автобус, но да кажем, че са различни класове с различни цени на винетните стикери за 1 месец. Иначе сметката грам не им излиза. И второ са платили ПО БАНКОВ ПЪТ в 16:59. Нормално е плащането да мине в Понеделник. Счетоводителя им е за бой със сигурност в този случай. Той/тя трябва да знаят как се правят и кога банкови плащания. В мейла за потвърждение им е написано (понеже го няма качен тук), че когато пристигнат парите, ще получат втори мейл за активирането им. Буквално е бил без винетка и няма как да падне в съда това нещо. Ще си плати глобата и трябва да си уволнят счетоводителя. Айде четете малко като ви пишат "мейли" :) Ако ги бяха платили с карта щеше транзакцията да мине на секундата и всичките винетки да са активни. Просто някой е позабравил да го плати на време :)

    Коментиран от #14, #16, #19, #49

  • 13 Пешо

    75 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Лошото е, че като ги осъдят, плащат не некадърните калинки, а ние - данъкоплатците.
  • 14 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    64 6 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Аре молим ти се прочети пак фнимателно
    Управителят на транспортната компания Румен Христов твърди, че на 29 март е било извършено плащане в размер на 2205 лева за винетките на 26 автобуса, но дни по-късно тяхна машина била спряна за проверка
    Къде пише че е платено в 5 часа без минутка?дни по късно значи над 2 дена тоест третия ден се пада понеделник 1 април някъде през деня и ако е както казваш плащането в понеделника трябва да е отчетено а то не е от системата тоест счетоводителя не е виновен а тол рекета граби от кои как свари
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 plovdiv 1912

    77 5 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Господине , явно вие не сте ходили в чужбина , и ако сте ходили явно не сте плащали ТОЛ такса , защото щяхте да знаете , че това , което твърдите е пълен абсурд , ако такова нещо се случи в Австрия например ще ги разбият като Битълсите тези ,които отговарят за системата , в САЩ пък изобщо няма да те глобят до изясняване на ситуацията , но тук в мизерията и корупцията ................
  • 17 ДА БЕ ДА

    16 65 Отговор
    И КАТО СИ ПЛАТИЛ ВИНЕТКА , ЗАЩО В АВТОБУСА НЯМА ДОКУМЕНТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ, СЕЛСКИ НОМЕРА ОТ КОМСОМОЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ !

    Коментиран от #80

  • 18 Уотсън

    13 28 Отговор
    И мен ме спряха но си показах фактурата за закупуване и ми пожелаха приятен път , тук нещо не е така както ни се представя .

    Коментиран от #32

  • 19 Управител

    26 9 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Има доста резон. Ако наистина плащането по банков път е било направено следобед на 29 март, петък, то е било получено в банката на БГ ТОЛ в понеделник, 1 април, след 10:00ч., защото така работи стандартното банково плащане, а това означава, че покупката на винетката е било отразено в системата на БГ ТОЛ след това - т.е. поне 3 дни след като е направно плащането. Аз като купувах наскоро електронната винетка за нашата служебна кола, казах на счетоводителката ни, че искам плащането по банков път да бъде направено така, че да се получи поне 3 работни дни преди стартовата дата на винетката, т.е. да съм сигурен, че плащането ни ще се обработи. Тези работи един счетоводител, а и управител на фирма, правеща плащания по банка, трябва да ги знае и да ги има предвид, като планира плащания.
  • 20 Иво

    22 7 Отговор
    До 14 и 16.

    В чужбина съм бил. В крайна сметка си купих и аз винетка от клон и ми беше активна на секундата :) Просто човека извършва БАНКОВО ПЛАЩАНЕ! В чужбина, понеже работя с банкови системи и знам, че в ПЕТЪК плащане СЛЕДОБЕД не се извършва. Няма какво да чета. Вижте в другите сайтове, където са качени кога са пуснати винетките и кога е извършено плащането. Нормално е плащането да мине в понеделник, когато се извършва ЧРЕЗ БАНКОВ трансфер. Ако бяха платили с карта, щеше да мине на секундата и ЩЕШЕ да има винетка валидна :) Хората са си написали. Като плащаш по банка - чакаш потвърждение.

    В Австрия точно много добре знам как е, но като превеждаш ПО БАНКА, глупаци, ПО БАНКА винаги е така, във всяка една държава!!! Особено, че е преведено от BNB към UBB! ДОРИ СА В РАЗЛИЧНИ БАНКИ!!! Ако бяха изчакали още 2-3 часа след като е хванат автобуса, щяха да имат валидна, защото плащането щеше да се приеме в Понеделник около обяд. Банките имат технологично време за потвърждение между тях, защото иначе стават много големи измами. За това ВСИЧКИ БАНКИ ПО ЦЯЛ СВЯТ работят по този начин.

    Ето кога са пуснати винетките: https://www.flagman.bg/news/2019/04/03/155428300394778.jpg
    Ето превода: https://www.flagman.bg/news/2019/04/03/155428300852346.jpg

    Ето отговора: https://www.flagman.bg/article/184667

    Акта си остава. Да си ги беше платил на време.
  • 21 Чеп

    17 2 Отговор
    И аз си купих винетка от офис на апи и ми разпечатаха документ, който стои при документите на автомобила!
  • 22 ХА ХА ХА

    13 8 Отговор
    ДРЪЖ СИ И ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ В ОФИСА И ПАК ЩЕ ПОЛУЧИТЕ АКТ , ОТ ПО ТЪП НАРОД ВСЕКИ ДЕН !
  • 23 Антон

    37 9 Отговор
    Глупаците калинки, начело с банкянския, не могат един равен тротоар да направят, вие искате електронната система за винетките да работи. А представете си как ще оперираме с еф 16, аналогията ще бъде да дадеш на индианец пишеща машина. Очевиднл силните на деня разбират единствено от луксозно строителство, което получават на символични цени.

    Коментиран от #25

  • 24 Иво

    18 4 Отговор
    @До 19:

    Разбира се, че е така. Всеки, който се занимава с бизнес много добре знае точно как работят банковите транзакции и за колко време се извършва плащането и как. Те ги хванали милите сутринта и гарантирам, че много добре са знаели точно за какво става дума. Ако бяха от една и съща банка, парите щяха да се преведат на секундата в другата сметка и щяха да имат валидна винетка с потвърждението най-късно в Понеделник. Имат правила за ползване в сайта им и там пише точно как стоят нещата.

    Ако плащането беше извършено по друг начин, на място в банката например, парите щяха да са там на минутата, но гледам някой бая е бързал за последната секунда да ги изпрати. Това се нарича планиране и счетоводителя трябва да го знае доста добре. Също и мрънкащия шеф на фирмата.

    Коментиран от #43

  • 25 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 6 Отговор

    До коментар #23 от "Антон":

    Фъ 16 ше бъде купен щото ше се лапнат милиарди от това а после нема да лети щот ше трева се дават пари като могат да се откраднат и да не лети така нема да татастрофира поне 😂😂😂😂😂😂
  • 26 Българин

    15 1 Отговор
    Хем бит, хем е..н. Срамота !
  • 27 Гост

    19 5 Отговор
    абе и тоя е виновен че в петък купува винетки за понеделник но и БГ ТОЛ са виновни че са некадърни да обработят и да вземат парите.
    цялата им идея за платформа е като за осмокласник скъсан по информатика.
  • 28 Дедо Шишарко

    20 3 Отговор
    Тея от ТОЛ системата са пълни убитаци.................
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пламен

    8 4 Отговор
    2205 / 26 = 84,81 лв. на винетка за автобус ... ?!?!??!

    Коментиран от #57

  • 31 Ще съди, ама кой ще плаща

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ще плащаме аз ти, той, тя, ние,вие, но не и ТЕ. Докато няма персонална отговорност, конят е


    все у ряката
  • 32 666

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "Уотсън":

    И за какво са те спрели,Бгтол да не е пътна полиция и тия камери за какво са накичени?Снимат те и ако не си платил,получаваш си глобата....не сме длъжни да си носим бележките

    Коментиран от #33

  • 33 Уотсън

    11 4 Отговор

    До коментар #32 от "666":

    Защото я бях купил два часа преди да ме спрат и не беше отчетена в системата им .

    Коментиран от #38

  • 34 Roskata

    16 6 Отговор
    Директно в съда! Ама директно! И да ги съдят и за пропуснати ползи! И да си платят всички масрафи тъпи бойковски п**ки. Обувките не могат да си вържат, тръгнали софтуери да развиват... бога ми
  • 35 ВЪЗРАСТЕН

    9 7 Отговор
    КОГАТО СЕ КОМЕНТИРА НЕЩО Е ХУБАВО ДА СИ ЗАПОЗНАТ С НЕГО , А ТУК ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ СА В НЕВЕДЕНИЕ , И ВСЕКИ ИНТЕРПРЕТИРА , КАКТО МУ ОТТЪРВА, А ТОЯ КЪДЕ СЕ ОПЛАКВА МАЙ НЕ Е ПЛАТИЛ НАВРЕМЕ, И НЕ СИ Е НОСИЛ ФАКТУРАТА ОТ ЗАПЛАЩАНЕТО !
  • 36 ми 7

    10 2 Отговор
    намериха на калпазаните работа и със това не може да се справят малоуници
  • 37 trol

    8 5 Отговор
    транспортната фирма не била на ГРОБ И затна я водят че няма.време е да се вземе оставката на цялото транспортно министерство
  • 38 бай х

    10 6 Отговор

    До коментар #33 от "Уотсън":

    системата е създадена от малоумници така че ги уволнете веднага

    Коментиран от #74

  • 39 А БЕ

    1 0 Отговор
    Много прост народ безработни бе и има защо да са , кой ще ги наеме .
  • 40 Bubbles

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    Важното е да има пари за тор за магнолиите и за филии с мас, другото нема значение.
  • 41 eво

    5 4 Отговор
    Тези от Герб от всичко искат да прибират пари.Тол системата явно работи за тях.
  • 42 Винетката

    7 5 Отговор
    Шофьора е требвало да извади козия крак и като ги почне...
  • 43 Какви минути

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иво":

    Те гонят? Ти, драги, за вальор чул ли си?! Как виждаш разлика между картово плащане и банково такова?
  • 44 леле мале

    7 2 Отговор
    Статията е написана с вид на истина, но е част от цялата истина. Един Иво е дал пояснение защо е станал проблема и не му вярват, а той посочва дословно източника си, но явно който не проверява фактите и верва на всичко написано в тази статия си мисли, че това е цялата истина. Многото екстри в съвременния живот потвърждават, че трябва да се четат и малките букви. Ако към момента на спирането за проверка въпросния банков превод не е постъпил по сметката на получателя, то значи, че глобата си е издадена правомерно.
  • 45 Така е

    7 1 Отговор
    При всички случай ще има съд. Държавата пари не връща. Ей така , да му е гадничко на господина с автобусите.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бахти държавата":

    А някой разбра ли, че винетките закупени от фирмата са активирани за срок от един месец от 02.04.19 по желание на шефа на фирмата , а на 01.04.19 са санкционирани? Сега кой е прав и кой крив?
  • 48 666

    8 5 Отговор
    Интересно ми е защо спират и на какво основание,какъв орган е БгТол?Защо искат бележки от закупени винетки,след като има камери и система?Нови рекетьори или какво?

    Коментиран от #50, #56

  • 49 Повръщащия

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    Факти и тяхната пропаганда.
  • 50 Прост народ като гъбено наивно семе

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    Повече от 3 месеца работи Националното Тол Управление като част от АПИ, от години са приети текстовете в Закона за движение по пътищата и Закона за пътищата, чиито членове и алинеи увластяват правоприлагащите мобилни екипи! А ти си длъжен и това е твое право да се осведомиш и знаеш правата в ситуация, когато те спрат за проверка! Ако те мързи или просто се правиш на поредния зевзек ще си сърбаш попарата, докато продължаваш да се съмняваш в закона! Като ти бръкнст в джоба за някой акт или осуетяване на проверка пак си задавай тъпи въпроси!!!

    Коментиран от #51, #55

  • 51 666

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Прост народ като гъбено наивно семе":

    Просто питах ,за да съм сигурен,а ти като си толкова начетен ми кажи ,какво трябва да пише на палката с която те спират?Предварително ти благодари един прост човек!

    Коментиран от #59

  • 52 Дейм

    5 3 Отговор
    Това не е гаф, това е гавра...
  • 53 Ми да

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "123":

    Герб се мъчат за сметка на народа да се истъкнат пред Европа че нещата в държавата вървят по мет и масло а то хората страдат въобще живота в България нее за предпочитане..... Къде сам се родил тук и да се обиеш от работа не става нищо то нее случая с таз фирма само абсолютно всичко е провал тоз Бойко защо не остави хората на мира то създал за БЪЛГАРИНА само санкции де са ти пътищата БОЙКОООООООО кви такси да платим по напред на теб ли за окачване ли абе отажи се иди си най накрая остави Българите да си живеят па да видим с избирателите ти кво ще правим че са бая......
  • 54 Владимир Реджепович Бойкович

    3 4 Отговор
    Абе закона го мислят за себе си, на тях да им е хубаво, за народа ку*ец. Ако по някаква причина се спре колата от движение, кво става с тая винетка? Аз съм платил примерно колата се бракува и купувам друга кола? Ще плащам 2 пъти ? Чем нали сме в ЕС защо там хората процедират по друг начин и са зад народа? А тук точно обратното , колкото се може на им го нанизем на народа.

    Коментиран от #61

  • 55 Минчо

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "Прост народ като гъбено наивно семе":

    Ей това е Българин прост..... Ти май не си осведомен не тоз дет коментираш БЕ.... Ей такива като теб ни докараха до подобни глупащини като в случая с автобуса кви закони се приемат само във вреда на хората пообразовай се малко за пътищата из Държавата щот явно ти не си показваш и носъ навън и тогава предлага кои и как да се образова първо ти се образовай не виждаш ли че всичко създадено от тия Герб е във вреда на народа ОБРАЗОВАЙ СЕ И ТОГАВА ПИШИ КОМЕНТАРИ

    Коментиран от #60

  • 56 Ми да

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    На Бойко новите полицай в нови униформи и в нови коли по лоши пътища
  • 57 дедо

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пламен":

    Може да са дневни винетки. За 2019год няма годишни винетки за камиони. Най-голямата е месечна.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Прост народ като гъбено наивно семе

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "666":

    ...и просто ти отговарям за писледен път безплатно, защото правните консултации за платени: В текста на чл.167а, ал.2, т.1 е описан само начина на спиране на МПС-та от правоприлагащ екип на ТОЛ Управлението, а именно със стоп-палка с червена светлина, описваща полукръг, но никъде няма описан задължителния текст на нея буквално. На палките от една страна има надпис TOLL, а на другата: STOP.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Прост народ като гъбено наивно семе

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Владимир Реджепович Бойкович":

    Не е вярно! Няма да плащаш 2 пъти: чл.10а, ал.6 от Закона за пътищата дава правото на вече закупена ел. винетка да следва ППС-то, дори при смяна на собствеността му, като запазва същия период на валидност. За целта трябва се подаде заявление за промяна в рег. Номер на ППС-то по чл.5, ал.4 от Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесена система за таксуване на разл. катег. ППС-та, в Областните пътни управления по местоотчет... и четете и се интересувайте повече за правата ви, а не само да ловите евтини сензации с неясно проверена иистинност на информацията, защото когато се закупуват винетки по банков път, се предвижда поне 3 дни аванс, като този срок е валиден при коректно изписване в платежното нареждане! Някой да е казал нещо в тази връзка ??? Ами май не!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 666

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Прост народ като гъбено наивно семе":

    И последно:
    Извън МВР, служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" имат право да спират за проверка моторните превозни средства, но само онези, които извършват обществени превози на пътници и товари и превози на пътници и товари за собствена сметка. Служителите на бившата ДАИ могат още да използват технически средства или системи за заснемане, като заснетият снимков материал служи за доказателство. Могат да налагат актове, но не и по Закона за движение по пътищата.

    Така ,че като ма спреш с твоя въртящ буркан или палка,шаа ти ги чупа у главата,ако немам некое друго парче винкел,па кой фактор ,кой критерий ,ша са разбере на место

    Коментиран от #64

  • 64 Прост народ като гъбено наивно семе

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "666":

    Глупав коментар! Първо не са от ИА Автомобилна администрация, а от Агенция пътна инфраструктура- Национално Тол Управление, второ имат право да те спират и проверяват всички документи на ППС-то и твоу лични, съгл. чл.167а, ал.2, т.1, 2 от ЗДвП; трето ако си нарушител съгл. чл.139, ал.6 от същия закон те са овластени съгл. чл.189е, ал.2,3,4,5,6 да ти съставят АУАН по чл.179, ал.3. Ако не се подчиниш и осуетиш проверка като не спреш или откажеш да предадеш документите за проверка, ти сраваш нарушител по чл.175 и подлежиш на санкция до 200 лв. И отнемане на свид. за у- ние на МПС от 1 до 6 месеца. .. май вече усещаш, че се сякаш в плаващи пясъци: колкото повече се мърдаш, толкова потъваш, а??? Много си ми наивен и опростен. Сигурно на масата или пред приятели си голяма работа, мачо?

    Коментиран от #66

  • 65 Прост народ като гъбено наивно семе

    4 5 Отговор

    До коментар #62 от "666":

    Аз съм си научил урока на живота, спазвам законите, уча ги и се стремя да се ъсъвършенствам всеки ден за да бъда полезен на себе си, близките и вас. Работя съвестно и не се оплаквам, печеля добре и съм доволен от живота около мен, защото знам, че не мога да оправя всички неволи на този свят. Но поне опитвам с постоянство и неугасеаща надежда към доброто да втълпявам на такива като теб, че малко отделено време да се вслушаш в полезен съвет са безцененен миг отколкото цял живот да се рееш в пустощта на отрицанието и недоволството. Нека да съм мишок в твоите очи, на мен ми стига че в чифт очи съм Великан!!!

    Коментиран от #67

  • 66 666

    1 4 Отговор

    До коментар #64 от "Прост народ като гъбено наивно семе":

    Ко студент..............Аде стига вече ,че ми завря канчето от теб.Кат ма спреш, се представи кат- Ко студент,па тогава ща видим кой мачо,кой пачо/пардон пу.....ьо/Аде приятни сънища и да не забравиш да туриш палката под възгланицата.......да ти е удобно
  • 67 Доктор Ох Боли

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "Прост народ като гъбено наивно семе":

    .... ха хаха.... аз мисля, че ти си неосъзната социалистка... ха хаха....
  • 68 герберастия

    4 3 Отговор
    герб са виновни!
  • 69 Живите мъртви на България

    0 5 Отговор
    БСП спирка нямат. Пак компромат срещу ГЕРБ и великодушния Борисов. Гадняри. Съботират цялата държава само и само да пратят Станишев в Брюксел.
  • 70 Народа ПРОСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Тъпи корумпирани -АПИ
  • 71 иванов

    4 2 Отговор
    Системата ви издиша отвсякъде.Явно нашите специалисти не могат да се оправят със съвременните технологии.Добре че българинът е кротък и посредствен, в нормална държава ще ви спукат от дела и обезщетения.

    Коментиран от #72

  • 72 Западните Балкани

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "иванов":

    Затова съдът е корумпиран. За да не ги спукат от дела, им прибират парите предварително.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ХА ХА ХА

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "бай х":

    А ТУК ГЪМЖИ ОТ УМНИЦИ, КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ИМАМ ЧУСТВО, ЧЕ НА БАВНО РАЗВИВАЩИ СА ИМ ПРЕДОСТАВИЛИ КОМПЮТРИ !
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Прост народ като гъбено наивно семе

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Пол Пот":

    Добре, че са АПИ в устата ти за да изпъкнеш в очите на слепите...с глупостта си! Ей заради такова отдавна спряло еволюционно развитие на мисълта сме на този хал в България - 7-8% се опитват да създават блага, творят идеи и технологии, отдавна приложими...но останалата част са се пуснали по течението сякаш са на безплатна разходка с лодка по реката и коментират и сочат с пръст и иронични подигравки, това което не им отърва или харесва. Междувременно ти знаеш ли с какво е бил най- прочут и останал в историята на човечеството Пол Пот, че го изписваш пред коментара ти ?
  • 77 Прост народ като гъбено наивно семе

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Libre comments air":

    Като прочетох "творческата" мисъл и "логическата" последователност от агресивни изобретателни идеи за бичуване, наказание, мъчения и други анормални действия, все повече се убеждавам, че нормални хора по тези географски ширини не останаха.
  • 78 Сандалетко

    2 0 Отговор
    Комуниста и индианеца еднакво умно гледат пишещата машина, а за по сложна техника ,просто няма смисъл от коментар !
  • 79 Levski

    1 0 Отговор
    Нищо ново в тая ебана държава на Батман..... Главоча
  • 80 Фиууу

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДА БЕ ДА":

    За чеп ли е електронна като ще разнася е хартии.
  • 81 Пройчо

    1 1 Отговор
    А знаете ли, че прброителните камери също ще отчитат дали превозното средство има винетка. Това ми го каза човек работещ в АПИ. Е да попитам, защо се дадоха милиони за ТОЛ " полиция" и служители.

    Коментиран от #82

  • 82 Прост народ като гъбено наивно семе

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Пройчо":

    Не ти е казал точно какво тепърва ще се изгражда като технологичен ресурс във връзка с динамичните и статични изображения и видеозаснемане от стационарни камери, където ще бъде инсталирана система от обемни датчици за отчитане на тегловия индекс на товарните машини над 12т. , във връзка с чл.167а, ал.2, т.2 от ЗДвП. Но и самия той не е бил в състояние да ти разкрие повече.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове