Last news in Fakti

9 Април, 2019 18:29 2 038 22

Каракачанов: Ще се пипа бързо и непоколебимо при криза с бежанците

  • красимир каракачанов-
  • младен маринов-
  • кулата-
  • бежанци-
  • солун

Вътрешният министър Младен Маринов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов инспектираха ГКПП "Кулата"

Каракачанов: Ще се пипа бързо и непоколебимо при криза с бежанците - 1
Снимки: Пресцентър на МВР

Вътрешният министър Младен Маринов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов инспектираха ГКПП "Кулата", съобщиха от пресцентъра на МВР.

"Поводът за инспекцията са последните ситуации в Гърция и Турция, а целта ни е да предприемем съответните мерки и да сме готови при евентуално масово насочване към нашата граница за реакция заедно с армията", посочи Маринов. Той припомни, че с промяна на законодателството имаме правна възможност при такива случаи да се намесва и армията.

Вицепремиерът Каракачанов посочи, че маршрутът на мигрантите на този етап е бил Гърция, Македония или Албания и насочване към страни от Западна Европа, но има информация, че се е обсъждал и вариант за алтернативен маршрут през България, ако бъдат спрени на територията на Гърция.

Каракачанов: Ще се пипа бързо и непоколебимо при криза с бежанците

"Затова сме длъжни да предприемем превантивни мерки, за да не допуснем масово навлизане на територията на страната ни. Българското правителство не е приемало и няма да приема политика на разселване на нелегални мигранти било от Западна Европа, било от съседни страни", заяви категорично той и допълни, че и "Гранична полиция", и Министерството на отбраната са взели всички необходими мерки да предотвратят недопускане на подобна евентуална ситуация.

"При криза с бежанци край границата ни ще се пипа бързо и непоколебимо, мисля, че повече приказки са излишни", допълни Каракачанов.

Каракачанов: Ще се пипа бързо и непоколебимо при криза с бежанците

"На българо-турската граница имаме изградено възпрепятстващо съоръжение със съответните сензори и техническо обезпечение, има и осигурено допълнително присъствие. По-сериозен ресурс сме струпали на гръцката граница – усилени наряди, включително и жандармерия, тъй като тук ескалира процесът и няма преградно съоръжение", уточни Маринов. Той обясни, че ще обиколят полосите, на място ще се запознаят с обстановката, ще се проиграе и планът за действие при кризи, за да се види готовността на силите за адекватна реакция при евентуално настъпване на ситуация.

Вътрешният министър подчерта и ролята на изградените съвместни контактни центрове, които работят в реално време и са модел за бърз обмен и бърза реакция. Той припомни, че България е една от първите съседни държави, която промени законодателството си и благодарение на това вече е възможно да преследваме освен каналджиите и тези, които оказват логистична помощ на нелегалните мигранти.

По думите на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ ст. комисар Стоян Иванов, от началото на годината е предотвратено нелегалното преминаване през зелена граница на по-малко от 30 чужденци, а за миналата година – на общо 145. Повечето от тях са граждани на Афганистан, Иран и Ирак, забелязва се чувствително намален натиск на граждани от Сирия. Не са чести и опитите за нелегално преминаване през граничния пункт с превозни средства, тъй като техническото оборудване, с което разполагаме, е много добро и тези опити обикновено са обречени на неуспех.

В инспекцията участват още главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, директорът на РГДП-Смолян - комисар Стоян Мандаджиев, командващият "Сухопътни войски" - ген.-майор Михаил Попов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шкембе Воевода

    15 1 Отговор
    Ще се пипа бързо срещу 5хил.€ на калпак си имаш БГ пасапортче + още 2 и си в Германия
  • 2 Vinetutkata

    10 1 Отговор
    Динко ли?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Коментар📝

    15 1 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ СИ КАРАКАЧАНОВ.ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    15 1 Отговор
    Каква стройна фигура . Браво .
  • 6 Нема лабаво

    15 1 Отговор
    Щом е за благото на матряла, Каракачанов ще стои докрай на министерския пост! А и пашапортния бизнес все някой трябва да го наглежда...
  • 7 1944

    7 0 Отговор
    предизборно и бежанска вълна от евразийския рай ще измислят. пари ви под краченцата, лаура идва. и ние след нея.
  • 8 99999

    14 0 Отговор
    Всичко е уговорено , споко.Ний ша пазим , те ша си минават .
  • 9 1944

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар📝":

    не е предател. верен е и на дс и на бкп.
  • 10 Пешо

    9 0 Отговор
    Как ще ги спираме? Никак, щом изграждаме бежански центрове за милиони на наша територия вместо преградни съоръжения по границата с Гърция.
  • 11 Любо

    6 0 Отговор
    Иска да каже че ще им се издават бързо паспорти разбира се само който има 5000 евро
  • 12 ДА ЖИВЕЕЕМ ПАТРИОТИТЕ

    4 0 Отговор
    Ясноооооооо на всичките по един наш пасавам срещу 5 000€ и юруш в джермани както преди.
    Евала брато умен си, веднага та избирям пак само срещу % от пичалбата.
    Ние сме биле айдути и преди а и ся, ко ни прчи малко бизнес?
    Ния сме продали на бушмени пасавани, на тия ли ша им откажеме.
    Най скъпо пласираме на авганците че имат макове , като няма заводи и фабрики само така.
    С апартаменти се уредихме всичките , и комисинните че ги земиме, ех живот живейййй.
    Я кръчмаря още по една софра бърже, ихаааааааааа
  • 13 Настрадин Ходжа

    8 0 Отговор
    САМО ЩЕ ДИ ГО ПИПАШ ЩОТО ОТ ШКЕМБАКА НЕ МОЖЕ СИ ГО ВИДИШ!
  • 14 Яшко

    3 0 Отговор
    Въй не думай,с Ко ше ги спирате ,ако са юрнат изведнъж,дано да минат и през вас в МС и парламента ,ше сварите ли да си дигнете оядените крадливи Дир,,,и от кожените кресла
  • 15 Боклук

    2 0 Отговор
    Яйцата ли ще си пипаш бе ждрольо , щял да пипа той. Да те пипнат манафите в анадола ще има да виеш като планински нерез.
  • 16 Българин

    2 0 Отговор
    Какви са тия тумбаци ! Това ли са ония които ни представляват ?

    Коментиран от #19

  • 17 Само мизерий

    1 0 Отговор
    Тази територия не бива да се управлява от българи щото видите кво сътворяват😂😂
  • 18 Крали Марко

    2 0 Отговор
    Който не може да е.пе може само да пипа ! Ле лее!! грух-грух с униформа! Пародия на армия, пародия на патриоти, пародия на държава, пародия на народ !
  • 19 Запознат

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Точно това си мислех, като гледам снимките. Чудех се на кой от тия всичките там му е най голям тумбака и как гледат тея телефони, кой е най тъп от тях. Хахх, майкоо милааа. Боже, Боже, Божее...наредили са се: тъпанар-шкембе-тъпанар-шкембе-охранител на маджо/паша-тъпанар-горски.
  • 20 Бързо ще им дава

    0 0 Отговор
    Новите тескерета ли?
  • 21 onq s konq

    0 1 Отговор
    Браво браво поне един мисли за тая държава!
  • 22 да им кажем чао чао

    0 0 Отговор
    Чао и на ГЕРБ и на ВМРО.Без тия ченгета мисля ,че е най добре.
    Да ходят в ,,заслужена,,почивка да си харчат спестените от закуски пари.Оядоха се,натежаха и клона започна да се чупи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове