Last news in Fakti

12 Април, 2019 14:22 23 436 51

Корнелия Нинова изхвърля Сергей Станишев от листата на БСП за Европейски парламент?

  • сергей станишев-
  • пес

Дали председателят на БСП ще успее да се пребори с мобилизация на гласовете за своя вариант на листата, предстои да видим

Корнелия Нинова изхвърля Сергей Станишев от листата на БСП за Европейски парламент? - 1
Снимка: БГНЕС

Пореден тежък пленум се заформя в неделя за социалистите. Този път за окончателното подреждане на листата, която вече е спретната от Корнелия Нинова на чернова. Соцлидерката се готви да превърне черновата в белова на заседанието на Националния съвет и да предложи гласуване анблок, коментира „Канал 3“.

Дали Нинова ще успее да се пребори с мобилизация на гласовете за своя вариант на листата, предстои да видим. Още повече, че тя, както се и очаква, не залага в списъка името на президента на ПЕС Сергей Станишев.

Засега челото изглежда така: Елена Йончева, водач, веднага след нея Деница Златева. Интересен слух спрегна и варианта Нинова да остави заместничката си у дома, за да я готви за министерски пост при евентуални избори и спечелването им, но дори и онези, които са го чули, не вярват в подобна хипотеза.

На третото място соцлидерката е подредила Янаки Стоилов, който преди се числеше към вътрешната опозиция. В челната петица влиза още един от депутатите на "БСП за България" - Петър Витанов. Някъде веднага след него е отредено място за проф. Иво Христов. В първата половина са сегашните евродепутати Петър Курумбашев и Момчил Неков.

Нинова държи още на друг от младите си депутати - Димитър Данчев, както и на рали шампиона Крум Дончев, който обаче бил разколебан дали да влиза в листата. Синът на Любен Корнезов - Александър Корнезов, съдия в Европейския съд, също е сред онези, които соцлидерката ще подреди на някое от избираемите места.

По-надолу в черновата са имената на Александър Симов, Крум Зарков, Филип Попов и Явор Божанков. За Божанков се знае, че сам се е похвалил, че е заел 12-то място, но ще се бори за челото чрез преференции. Останалите депутати са само за престиж на листата, тъй като са сред остриетата на Нинова в националния парламент и не влизат в плановете да заминават за Брюксел. А и са далеч след седмото място, докъдето са се прицелили от БСП като програма максимум.

Една от изненадите в листата е предложението на коалиционния партньор "Нова зора" - анализатора и преподавател по геополитика Валентин Вацев, който се води за силна номинация, предвид реномето му в левите среди. Вацев се възприема като жан-виденовист и беше член на партийното ръководство до 1997 г.

Сметките могат да бъдат разбъркани от друг, свързван с кабинета на Виденов, депутата Румен Гечев, който има много силни позиции вътре в партията и активно работи за номинация. Той може да пробие челото на лявата листа, ако пленумът го изстреля нагоре. А със сигурност зад него отсега е застанала вътрешната опозиция.

Пак опонентите на Нинова в партията ще направят всичко възможно да вкарат Станишев в листата. Ако той бъде предложен в залата на пленума, Нинова няма да може да откаже гласуване. Според източници от "Позитано" 20 в навечерието на решителния за евровота пленум Нинова била заета да мисли такъв механизъм, който да блокира вкарването на лидера на ПЕС в листата за ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Citizen X

    34 6 Отговор
    Ще има приятелски огън.
  • 2 бравос

    98 40 Отговор
    Браво на Нинова, само така партията ще се очисти от старите муцуни, вкоренили се в политиката за 10 поколения напред!

    Коментиран от #29

  • 3 дай го на Боко

    80 20 Отговор
    Джендърпесове не й трябват !
  • 4 анализатор

    96 30 Отговор
    Тоя Станишев не се ли усеща, колко ниско пада. Провали се като председател на БСП, допусна сериозна поредица от изборни провали, хората не го харесват.Трябваше да се оттегли сам от евролистата, а не да лази по този унизителен начин!
  • 5 Мършата

    29 15 Отговор
    Много малко бе, някакво изхвърляне!! Трябва да бъде принуден да яде лай..!!!
  • 6 Русенец

    68 24 Отговор
    Браво Нинова, джендъри на БСП не и трябват, а агенти и баджанаци на Борисов по линия на Моника Йосифова, още по-малко !
  • 7 Кълвач

    71 22 Отговор
    Да го маха, няма какво да се чуди!
  • 8 Фауст

    35 43 Отговор
    Националсоциалистката Нинова, най-старата рожба на Костов, викала досущ като него по другарите си -"Когато говориш с мен, ще мълчиш"!
  • 9 цв.цв.пунта мара 7апартамента

    52 20 Отговор
    заради джендарите е ,браво корни
  • 10 някой

    30 38 Отговор
    Не че съм почитател на Станишев, но в момента всички заподозрени в нарушения на различни закони, хванати с подкупи, прали пари и така нататък представители на БСП са се наредили на опашка да стават евродепутати. Браво на кандидатите, както и на главатарката, която е готова да ги подкрепи! В същото време Борисов се чуди как да угоди на Нинова и ниновците, прави метани, унижава съпартийците си, иска им оставки, красота! И както е казал поетът, а Господ отгоре през гъстия дим, гледа отгоре тих, невъзмутим. Също и народът на България. Яка ти душа, народе! Невъзможна въртележка!
  • 11 Гост

    38 42 Отговор
    Ще си ги направи Нинова както си иска с "малка" манипулация на вътрешните избори! Голямата манипулация се кани да я направи наесен! И тогава ако и се върже народа де ще го ядем големия!
  • 12 Кеф

    9 5 Отговор
    Голям махтаб..
  • 13 Булшитс

    49 11 Отговор
    Браво, изхвърля го това недоносче, само вреди
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Браво

    13 6 Отговор
    Браво бий Песо
  • 16 Грую

    18 21 Отговор
    Станишев направи грешки, но беше във властта и то не самостоятелно както имаха възможност ГЕРБ, а в коалиция. Нека да видим какво ще сътворят Нинова и сие ако въобще се докопат до някаква власт и тогава да съдим. Сега още е рано , въпреки това изваждането му от листата не е съвсем правилно и вероятно ще донесе повече вреди, отколкото ползи и то поради причината - неясна идея за подобни действия, освен страх от прекалено голямо влияние, което показва слабост и други отрицателни качества.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Асансьоров

    14 13 Отговор

    До коментар #17 от "Курнела крадлата":

    Тъпа главо кой#защитаваш крадците.
  • 20 Изоставеното Ленче

    18 6 Отговор
    Защо ме остави и друга залюби.
  • 21 Браво

    16 3 Отговор
    Ще гласувам за БГ партията, омръзна ми от джендъря разни!
  • 22 Ххх

    21 15 Отговор
    Много силна група. Браво. Хубаво е, че се набляга на силни личности, макар и непартийци
  • 23 Све

    24 9 Отговор
    Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ . Престъпниците да се пратят в затвора
  • 24 Българин

    21 14 Отговор
    Сега Предстои Двете Крадли -Офщорката и Импексова да.си получат Възмездието....Предстои....
  • 25 Федя

    15 26 Отговор
    ПЕС го одобри и направи председател а ти продажнице го гониш от неговата партия. Предател под давлението на Йончева!

    Коментиран от #37, #38

  • 26 Колев

    10 6 Отговор
    Както и да е, факт е ,че двама Българи след Г.Димитров са се издигнали на такова ново в международен мащаб. Станишев и Бокова. Извода е, че вица за казана в ада и Българите си е самата истина.
  • 27 Гробарят..

    13 9 Отговор
    Курналелка,много работа ще ми отвориш след 26 май.Много комунистическа сган ще дойде при мен.А,за теб и Милийончева специално ще се погрижа.

    Коментиран от #32

  • 28 Господин Нинов

    9 13 Отговор
    На никой нормален човек не му дреме за листата на бсп

    Коментиран от #30

  • 29 Димитър Кънев

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "бравос":

    Сергей Станише"ф"в никога не е работил в полза на България а за чужди държави.А сега работи за САЩ.Просто се е пребоядисал.Не стига че лапа като шеф на ПЕС а иска да лапа още и като Евро дупетат.Аман от лакомия.
  • 30 Димитър Кънев

    10 6 Отговор

    До коментар #28 от "Господин Нинов":

    Нима нормални са листите на ГЕРБ и другите уж десни партии които за гробища българската икономика. Какво Добро донесе управството на СДС,Н ДС на крадеца Симеон.Единственото Добро беше когато министър на финансите бе Орешарски.Една година дадоха за Коледа зарадваха всички пенсионери със коледни по 150 лв. Е на това аз казвам ДОБРО.
  • 31 Hahahh

    10 7 Отговор

    До коментар #17 от "Курнела крадлата":

    НЯМА ШАНС! ГЕРБ СА БИТАТА КАРТА И ИМА НА ЖИВО ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК БОЙКО ГОВОРИ ПО ТРЛЕ. И НАРЕЖДА КАКВО ДА ПРАВЯТ ПОДЧИНЕМИТЕ МУ И КАКВИ ПАРИ ДА ВАДЯТ И.Т.Н. ГЕРБ СТЕ БИТА КАРТА И ПОСЛДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА! И ЦИГАНИТЕ ВЕЧЕ ИМ ПИСНА ОТ ВАС
  • 32 Димитър Кънев

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гробарят..":

    Защо забравяш комуниста Бойко, милиционера Цецо,Цецка завършила право в ПУЦ,Георги Марков завършил право през СОЦА когато право учеха само деца на комунисти по върховете.деца на активни борци и разни богоизбрани.
  • 33 БРАВО НИНОВА

    23 3 Отговор
    Влезте в страницата на "ЧЛЕНОВЕ НА ЕП" и вижте какво пише за биографията на Сергей Станишев - "Биография
    Липсва биография" !!!!! ЗАЩО ЛИПСВА БИОГРАФИЯ ????? ЗАЩОТО ТОЗИ МАЗНИК ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ НЕ Е СЪТВОРИЛ НИЩО!!!!! НИЩО , АМА АБСОЛЮТНО НИЩО!!!!
  • 34 Лили

    19 1 Отговор
    Станишев не е никакъв социалист.Няма място и в партията, и в листата за евродепутат
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Радио Позитано

    4 4 Отговор
    Щом Другарят Професор Иво е в листата, редно е да се намери място и на Другаря Десислав...
  • 37 Логика

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "Федя":

    ПЕС го направи "председател", защото е послушен подлизурко. Станишев е човек, който никога не е осъзнавал реалностите, защото през целия му съзнателен живот все някой друг го е носил на гърба си. Точно такава е и върхушката на т.н. ПЕС. Не напразно навсякъде в Европа наемните работници бягат от т.н. социалдемократи... Ако Нинова в този случай успее да се наложи и ако , разбира се, другите я подкрепят, то това ще бъди един ясен сигнал, че те осъзнават реалностите. Хора като Станишев рушат ЕС, защото въобще не се интересуват от желанията на избирателите. Политиката има нужда от твърди и действащи хора, а не от постоянно нагаждащ и се хамелеони. Аз лично никога не бих подкрепил листа, в която са имената на Сергей Станишев и Светослав Малинов!!! ЕС няма нужда от подобни нагаждачи!!!
  • 38 Логика

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Федя":

    ПЕС го направи "председател", защото е послушен подлизурко. Станишев е човек, който никога не е осъзнавал реалностите, защото през целия му съзнателен живот все някой друг го е носил на гърба си. Точно такава е и върхушката на т.н. ПЕС. Не напразно навсякъде в Европа наемните работници бягат от т.н. социалдемократи... Ако Нинова в този случай успее да се наложи и ако , разбира се, другите я подкрепят, то това ще бъди един ясен сигнал, че те осъзнават реалностите. Хора като Станишев рушат ЕС, защото въобще не се интересуват от желанията на избирателите. Политиката има нужда от твърди и действащи хора, а не от постоянно нагаждащ и се хамелеони. Аз лично никога не бих подкрепил листа, в която са имената на Сергей Станишев и Светослав Малинов!!! ЕС няма нужда от подобни нагаждачи!!!
  • 39 извод

    7 0 Отговор
    Добра новина за демокрацията. Жалко че С.С. няма смелост сам да се откаже.

    Коментиран от #48

  • 40 точно

    3 1 Отговор
    път на само за младите.....
  • 41 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЙ НЕ Е САМО " УСР -ПЕДЪР" -ТОЙ Е И " УСР -ЛИДЪР " , НО КГБ-ФСБ РЕШИ ,ЧЕ МОЖЕ ДА Е ОРЪЖИЕ В ЕВРОПА И ПРОДЪЛЖИ ДА ГО ПРОБУТВА !!! НО ИЗВЕДНАЖ ФСБ УСЕТИ НАСТРОЕНИЯТА НА ХОРАТА И "НАРЕДИ" НА КРАВАТА СТРЪВНИЦА ДА ГО ЕЛИМИНИРА !!!
  • 42 Иванов

    3 3 Отговор
    Сатанишев е човекът на Сорош и ще е хубаво комунягите да му бият шута в г*за! Иначе за каква промяна става дума? Това е подмяна!

    Коментиран от #44

  • 43 бсп

    3 3 Отговор
    Бкп от времето на станишев като премиер стана лидерска партия и сега дори вече лидерството се купува като първоначално стойността му е 30,000,000 държавна пара които нинова даде на миков за поста - лидер на бкп!
  • 44 Иво

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Иванов":

    Там положението бой до кръв за власт, и връщане на стари сметки от страна на нинова защото той навремето я е изгонил, че тя крадяла повече от него!И сега тя му има зъб и се мъчи да му го върне това биене на шут в г*за!!!Отдавна в партията гласоподавателя им се чуди за кого да гласува, за станишев, за миков или накрая за нинова!
  • 45 ВИЗИЯ БГ

    2 0 Отговор
    НАЧИНЪТ - НАЧИН: СЪБИРАМЕ 2 МИЛИОНА ЛЕВА, И ОЩЕ В СМЕТКИ И ЧРЕЗ СМС И ПЕЙПАЛ И ДРУГИ. ЗА ДА ПЛАЩАМЕ НА 200 ЧОВЕКА В БРЮКСЕЛ, КОИТО ЩЕ БИЯТ ТЕНДЖЕРИ И БЛОКИРАТ ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ И ДВИЖЕНИЕТО НА ЕВРОДЕПУТАТАТИТЕ. И ДА ИСКАТ И ВИКАТ: 100 ЕВРО СОЦИАЛНА ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИ С ДОХОД ПОД 40% ОТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. 200 ЕВРО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ! 600 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА! 20 БЕЗПЛАТНИ БОЛНИЦИ С БЮДЖЕТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ВСЯКА. (бюджетът на тези болници се разделя на 5 части, 20 милиона за заплати, за 50 медици, 50 тесни специалисти по техниката, лаборанти и др., и 100 друг персонал, 20 милиона за техника, 20 милн. за поддръжка и експлоатация на техниката, 20 милн. за лекарства, купени на едро и изгодно, 20 милн. за комфорт, чистота, храна, топлина, климатизация, и вс. др., за персоналът и пациентите, за всички, и като разход работна ръка - труд, извън заплатата.,) Всеки микрорайон и село, да имат собствена линейка, шофьор за нея и парамедик, обслужващ и с помощ на мотоциклет. Това с пари на общините. Държавните безплатни болници да имат само по 5 линейки, малък самолет и компактен въртолет линейка. Безплатен транспорт от микрорайонът и селата, до най близката безплатна болница, безплатен веднъж седмично.
  • 46 ФАКТ

    2 3 Отговор
    ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ СДС И КОСТОВ ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ СДС И КОСТОВ ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ СДС И КОСТОВ ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ИЗБИРАШ СДС И КОСТОВ

    Коментиран от #50

  • 47 Копейкин

    3 3 Отговор
    Тлъстата булка от с.Крушовица няма да се кротне докато не разбие БСП ! Лошо няма !
  • 48 Димитър Кънев

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "извод":

    Той Станишев стои като Матросов на амбразурата ама в своя полза.Иска му си да взима заплата и като шеф на ПЕС но и като евродупетат.Е както взимаше до сега.Ей тоя подлизурко няма насита.Все му се лапа.И той като Бокова го издигнаха защото те са комунистически издънки които ще предадат не само братята и сестрите си а и майка си и баща си само и само да са угоди и да лапат.
  • 49 Джендърка

    3 1 Отговор
    А Деница Златева разработила Истанбулска конвенция , защо е в листата или за един може, за друг не може?Лицемерие на макс!
  • 50 коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    Избираш сдс и получаваш костов, нинова, христо бисеров и йордан цонев-данчо ментата и двамата от кпсс/бкп/кгб!

    Коментиран от #51

  • 51 Бай Бай

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "коментар":

    А избираш БСП и получаваш Дърева, Йончева и бутилка водка и Нинова с Решетников!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове