Last news in Fakti

15 Април, 2019 08:46 5 897 40

Лютви Местан остава в ареста

  • лютви местан-
  • местан

Направената му проба за алкохол е отрицателна

Лютви Местан остава в ареста - 1

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан остава в ареста, предаде Нова телевизия.

Припомняме, че той беше задържан след тежка катастрофа на пътя към КПП "Маказа".

Пътният инцидент стана около 13.30 часа вчера на разклона за село Загорско и при него загина 6-месечно бебе, а 9-годишно дете и 28-годишна жена бяха ранени. Предполага се, че колата на Местан е излязла на главния път, отнемайки предимството на автомобила, в който са пътували пострадалите.

Вчера той беше откаран в ареста в Кърджали. Направената му проба за алкохол е отрицателна.

''Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там'', заяви Местан при задържането си.

"Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди", разказа свидетел на катастрофата.

Максимално допустимата скорост в района е 90 км/ч.

Срещу лидера на ДОСТ все още не е повдигнато обвинение. Заради предстоящите евроизбори разследването по случая може да бъде спряно, в случай че Местан се кандидатира за евродепутат, тъй като ще придобие имунитет.

За причиняване на смърт по непредпазливост законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

По информация на bTV състоянието на пострадалите в катастрофата е стабилно, но те остават под наблюдение в МБАЛ-Кърджали. По думи на директора д-р Тодор Черкезов майката и детето са в Хирургичното отделение, а бащата е в Травматологията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 83 Отговор
    Нелепа случайност за политика който се бореше против статуквото..

    Коментиран от #28

  • 2 4321

    59 5 Отговор
    Феса е убиец до живот в затвора
  • 3 Осман

    50 2 Отговор
    За това че лицето е известно не трябва да се прикрива случая, но това пък не го прави автоматично виновен, всички шофираме и допускаме грешки трагедията е на лице една невинна душа я няма!!!!

    Коментиран от #9

  • 4 Простак

    34 1 Отговор
    номера е ясен ,, веднага ще се кандитатира за Евро депутат , с цел да него закачат
  • 5 Георги

    32 2 Отговор
    Ако няма затвор протест до край!!
  • 6 бай Коста

    34 0 Отговор
    Шофьорлъка иска акъл , а не празни приказки
  • 7 Иван

    28 0 Отговор
    Том можеше да е Доган , Борисов , Валери всеки един български гражданин, просто експертизата трябва да е повече от коректна!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Миризлив пор

    27 0 Отговор
    Абсурда в случая е, че този не мога да го понасям НО е прав. В момента по нашите пътища цари закона на джунглата а тези които трябва да налагат човешките закони и осигуряват ред и безопасност се крият по храстите и изпълняват някакви нормативи по писане на актове.
  • 9 Щайнер

    29 5 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Отнемането на предимство не е ничия вина, така ли ? До живот за анадолската паплач, турска сган продължава да избива българското население

    Коментиран от #39

  • 10 Боян

    11 7 Отговор
    Вижте, ако някой от вас имаха една идея повече акъл щеше да се сети че дори и тоз Местан ако не е видял идващата кола, то най-малкото неговоият автомобил, в случая Пасата нямаше да му е отнесена цялата предница...Това не става с 80-90км/ч...А да не говорим за бмвто с ранените го е метнал 20 метра...Незабравяйте че vw phaeton е висок клас и най-малкото е доста здрава машина....За да му отнесе предницата удара е поне 110км/ч

    "Бил спрял и се огледал хахахаха и какво тръгва с 30км/ч и 1/3 от колата е на чаркаляци а онзи е на 20 м в дерето..Я стига бе за толкова ли малоумни ни вземате всеки път ! ! ! ! !

    Коментиран от #38

  • 11 Райчо циганина

    17 1 Отговор
    мислил е за политика ,затова не е спрял на знак ,,СТОП,,
  • 12 007

    16 0 Отговор
    Да гo вкaрат в една килия със cеляйдин-убиeца на Виктoрия...
  • 13 Гербераст

    8 1 Отговор
    Пунта Мара
  • 14 Денислав

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Вярваш ли?
  • 15 Живко тубата

    11 1 Отговор
    Зандан за амуджата
  • 16 SAAB

    18 0 Отговор
    Каква експертиза бре ......има знак СТОП ............има и видимост !
    Въобще не е потледнал на ляво........вероятно е намалил но не е спрял ......другите " свидетели " го прикриват !

    Коментиран от #19

  • 17 Падение

    11 6 Отговор
    За кратко време се превърна в предател, крадец и убиец.
  • 18 2323

    12 1 Отговор
    Сега ще изкарат, че детското столче ме е поставено правилно или няма такова и ще си тръгне по живо по здраво. Най-много бащата да го онесе

    Коментиран от #22

  • 19 Миризлив пор

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "SAAB":

    А дали има видимост? или някое храстче? или просто кръстовището е в завой? Както казах, ТОЯ не мога да го гледам но просто е един участник в движението.
  • 20 До Хасан

    18 0 Отговор
    " Нелепа случайност за политика който се бореше против статуквото..".

    Хасане опитай се да бъдеш справедлив поне веднъж, когато става за нарушаване на правилата за движение.
    Той по "случайност" ли отнема предимството на другата кола? И какво общо има неговата борба със "статуквото" с катастрофата?
    Ако е виновен да отговаря според закона. Това се касае за всички политици БЕЗ изключения. Не е справедливо политиците да получават привилегии за наша сметка.
  • 21 Две неща

    6 0 Отговор
    Само две неща ме интересуват, да не се подаде съдът и семейството. Затвор, дълъг затвор.
    Успокоява маничко само това, че тоя беше трън в очите на много бг политици, дори и Доган. От там може и да не го пожалят. Много бързо карал другата кола. Права от над 2км
  • 22 кой крив кой прав

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "2323":

    Феса си е за затвора това спор няма .Ама тоя с БМВ-то е карал като откачен.Колко треа си тъп и безотговорен да возиш семейството си и най вече малкото си дете и да караш с висока скорост.А относно детското столче това е пък още по идиотско да си возиш малкото дете без столче или без колан.И все пак гоним Румънците по смъртност на пътя.
  • 23 Безпристрастен

    12 0 Отговор
    За съжаление, от това, което излъчиха телевизиите нищо не може да се разбере. Прави впечатление обаче, че автомобилът на Местан не е понесъл страничен удар. Щетите са изцяло отпред. Отляво дори бронята е здрава. Това ме кара да мисля, че той се е забил в колата, движеща се по главния път. Което означава, че просто е намалил на стопа без да спре. При наличие на видимост ( не се разбра много колко голяма е била) колкото и бързо да е карал онзи с бавареца, вината си остава на Местан. Никой не е застрахован от злополука, това е всеизвестна истина, затова не искам да злорадствам по отношение на това конте, но е факт, че всички тези "величия" се опитват да стоят над правилата и закона. Наблюдавал съм някога и Румен Овчаров когато беше депутат и караше служебен мерцедес W 140, за да си ходи до Бургас за наша сметка. Редовно правеше нарушения, изпреварвайки безразсъдно. На пътя извън населените места мога и да го отмина, но при ограничения 40 км. в селата около Сливен и Карнобат ( примерно Съдиево, Сливенско) вероятността да удариш дете или каруца, излизащи от пресечката е много голяма. Тогава пътувах често по този път и по някаква случайност засичах Овчаров поне 5-6 пъти. Бързат хората, на тях им предстои да вършат велики дела.
  • 24 Абе ей

    11 1 Отговор
    Абе какво детско столче за 6 месечно бебе . На тази възраст се возят още в коша от количката или друг !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 незнайко

    3 7 Отговор
    Разгледайте в Гугъл-картата и ще видите каква невероятна видимост има на това отклонение. Просто няма как да изхвърчиш чак до дерето. Трябва да се движиш неимоверно бързо ! За съжаление не видях знаци и в двете посоки за ограничение на скороста ! Има стоп ако завиваш надясно . На островчето няма знак !!! КОЛАТА ПО ГЛАВНИЯ ПЪТ ЯВНО СЕ Е ДВИЖЕЛА МНОГО БЪРЗО !!! Такива са и случаи с мотоциклетисти, движещи се с голяма скорост.
  • 27 Язе 2

    7 1 Отговор
    Всъщност мястото наистина е гадно. Сега го погледнах на Гугъл стриит вю-то. От Загорско се излиза на главния път, а от ляво, от където е идвало БМВ-то има хълм и завой. Видимостта е не повече от 30 метра, Но това нищо не значи и при липса на видео регистратор е трудно да се каже не е ли спрял Местан (аз поне не вярвам на неговия свидетел) или БМВ-то се е движило бързо.
  • 28 един вид

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    е ,хйде -нема нищо...да продължава да се крие в пуешкото посолство!

    Коментиран от #30

  • 29 Хасан

    9 0 Отговор
    Съгласен съм с тебе ..всички трябва да са равни пред закона ..и политици и бизнесмени ..жалко за детето..Аллах рахмет ейлесин ,мекянъ дженнет олсун..Бог да го прости
  • 30 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "един вид":

    Доган и Борисов му бяха спретнали номер и разбира се че ще се крие в турското посолство ...ами ако бяха пратили турски командоси да го пазят по добре ли щеше да е???
  • 31 Попито

    9 1 Отговор
    Къв фес бе това си е натурален помак кви фесове в България бе хора.

    Коментиран от #34

  • 32 гер

    5 1 Отговор
    Някой друг да иска да прави турска партия!!!!!
  • 33 Гост

    7 1 Отговор
    Дръжте го в ареста да не стане като в Габрово.
  • 34 Попе

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Попито":

    не са ти ясни много тия неща, ама как да е. Най-елементарен аргумент. Помаците не знаят и не говорят турски, в Родопите езикът им е Рупския диалект, а в Ловешко си говорят като ловчанлии, да е... Болшинството от тях са с българско самосъзнание, а този говори турски и се смята за турчин. Какъв е всъщност един бог знае.
  • 35 Националист

    3 0 Отговор
    Ако живееш в България, и имаш Българско гражданство, обаче твоята лоялност е за друга държава, не ми се вижда почтенна твоята позиция за лоялността ти. Трябва минимум да си неутрален, иначе си срещу хората около теб. Човек трябва да живее според някакви що годе справедливи принципи и идеали.
  • 36 JJ1989

    2 1 Отговор
    Айде почна се с кампанията, че е невинен.

    Вчера писаха кой му е свидетел и народа пламна. Сега бащата с бебето казва, че е тръгнал и не се публикува.

    Прекрасна свобода на журнала, колко е жалко да си продадеш душата за 1000 лева.
  • 37 FURY

    3 1 Отговор
    мястото на местан,доган и останалатя турска паплач е в затвора или гробищата.....помако-турска измет....
  • 38 Не мога да приема написаното от теб

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Боян":

    Не знам дали си гледал снимки от птп-то, но левия фар на "файтона" си е на мястото, макар и увреден. Това което е отнесено са части, които са изключително крехки и дума не може да става въпрос за здравина, дори и при лек удар - пластмасова броня, радиатор, десния фар, радиаторна решетка, изкривен ляв калник. Двигателя си е там, висят само разкъсани и откачени ремъци, части от охл. с-ма, кабели; гумите на колата и окачването също са си там. Да, тази кола е много по-тежка, но за да е "здрав" левия фар, това означава, че в момента на удара VW вече е извършил поне 1/3 от завоя, което поражда и въпроса къде е гледал шофьора, даже с периферното зрение е могъл да види идващата кола и да спре, а и неговата скорост, ако е бил наистина спрял е трябвало да бъде много ниска, като на току що потегляща кола. Няма чист челен удар за бмв-то, а го е ударил странично или странично-челно колкото да го изхърли от пътя. Как да спре след това на терен от пясък и трева, след който следва трап и наклон. Основните щети на бмв-то са от преобръщания. Просто лошо място, ако имаше мантинели да не може да излезе надолу по склона може би щеше да се плъзне по тях напред. Как ги изчисли че не били 90, а били поне 110, а по оня на Местан човека ги изкара 200... Нека да видим експертизата и дано да бъде коректна.....
  • 39 Чудо на чудесата

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Щайнер":

    В случая е избил турско население.
  • 40 Пепи

    0 0 Отговор
    Ой Хасан, ах Осман
    я подайте си дупетата насам..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове