Last news in Fakti

15 Април, 2019 18:09 6 241 52

Обвиниха Местан за причиняване на смърт по непредпазливост

  • лютви местан

Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева

Обвиниха Местан за причиняване на смърт по непредпазливост - 1

На лидера на ДОСТ Лютви Местан е повдигнато обвинение. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Кърджали. Той беше задържан вчера след катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.

Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева. Наложена му е забрана да напуска пределите на страната.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали е започнало разследване. До момента е направен оглед на мястото на произшествието, проведени са разпити на свидетели и очевидци и са назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето

    94 8 Отговор
    Този дали ще го вкарат в затвора? Кой вярва, че Местан може да влезе в затвора? Този ако не го вкарат в затвора сега то значи няма смисъл даа я има тази държава!

    Коментиран от #34, #43, #49

  • 2 Африканец

    69 10 Отговор
    Ако не го осъдите, ще ви пикая на държавата и на всичко и ще докажете ,че българите сме най-големите боклуци на света.

    Коментиран от #3, #27, #48

  • 3 Азиатец

    40 1 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Че ти досега що не си п*кал, то поводи всеки ден, с лопата да ги ринеш!
  • 4 Шансу Имамов

    11 86 Отговор
    Този доблестен мъж няма никаква вина че хамавия баща на детето си избива селянията на пътя.

    Коментиран от #22, #42, #45

  • 5 Гост

    52 2 Отговор
    Нека съдебната система да покаже, че има справедливост в тази държава. Убито е 6 месечно невинно детенце. Бог да го прости.
  • 6 Кениец

    38 0 Отговор
    За милиони няма закони.За кокошка няма прошка- народна мъдрост.
  • 7 варианти

    41 1 Отговор
    Поне са го ограничили да не ходи на спявка и инструктажи в Туркия ! Слушах му одеве безумните обяснения от които нищо не разбрах !? Тоя изведнъж взе да не може да говори на разбираем български ? Адекватна присъда, ще получи само, ако неговия "приятел" от ДПС се намеси за да му го върне за предателството, щот сега му кацна на мушката, иначе не се надявайте, ще го отърват ония "пазителите на етническия мир" дет ни управляват три мандата ?

    Коментиран от #11, #24

  • 8 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    20 0 Отговор
    Затова си има личен шофер ти да си се возиш и шофера да поема вината
  • 9 Toko

    43 0 Отговор
    Ами ще вземе 1 година условно със 3 години изпитателен срок ! И това е във най най тежкият вариант за него. Иначе е съвсем възможно да го оправдаят , как и защо ще ми е интересно. Така или иначе той е стигнал до средата на кръстовището и е отнел предимството !!! Дали е спирал на знака СТОП или не е спирал това няма значение . Кошаревски свидетели колкото искаш. Факт е ,че е ОТНЕЛ ПРЕДИМСТВО , и е причинил смърт по непредпазливост. Как ще жонглира адвоката му не знам. Ако обаче го оправдаят и го изкарат невинен .... Да ви пикая на съдебните реформи , следствия , Прокурори и Държава..... Чакам с интерес !
  • 10 Ще си плати

    22 1 Отговор
    Ако не си плати сега неговите деца и внуци ще са обременени с тази грешка и те ще плащат. Ако няма съд на земята то онзи от горе гледа бави но не забравя.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Той

    28 0 Отговор
    Той неговият живот си го е изживял, и то много добре. Жалко за бебето един невръстен живот си отиде.
  • 13 Да да да

    24 0 Отговор
    Ако , има прокуратура ,сега трябва да видим заведени дела на Цветанов, Пеевски, Доган ,Местан ,Банов ,тераси ,мазонети ,балкони.Да ,ама не ! Политическата мафия случи на народ , заспал и безотговорен за битието си и за бъдещето си, народ , който заслужава съдбата си. И края на тази апатия не се вижда.
  • 14 Гост

    30 2 Отговор
    Неприятно е, не бих искал да съм на негово място. На всеки може да се случи, секунда невнимание, цял живот страдание. Да пази господ всички ни
  • 15 Салама

    22 2 Отговор
    Сега пак ли ще се крие в Турското посолство тоя боклук???
  • 16 йегермайстер

    24 1 Отговор
    Вижте сега ! Лютви Местан е...КАВАЛЕР НА ИЗЯЩНАТА СЛОВЕСНОСТ. И това не е някакъв майтап.Тази титла му е дадена от Софийския университет. И не на турската словесност,а на българската! Не случайно агент Павел/по време на възродителния процес Камен Зидаров/ така витиевато обясняваше сложните и мътни философствания на Хидроинженероглу.Особено ми харесваше обяснението му на новодумата "заедност". Но сега и развален български ще говори,и акцент ще пусне,и на маймуна ще се направи..само и само да избегне кауша...пардон затвора.
  • 17 1944

    12 2 Отговор
    започналото разследване не е повдигане на обвинение. иначе чудесна новина за потулване на "апартаментгейт", кото е на път да стане сериал с нови и нови серии. всички са в кюпа.
  • 18 Johansson

    21 0 Отговор
    Добре, не е пил, че тогава неможе да се отърве. Все се чудя за Иванчева как 20 години и дават ще намалят на 15 и ще излезе след 10,но въпроса е, че тя не е убила никой. А Люти ще е с условна най-много.

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Guðmundsson

    5 22 Отговор
    А защо не повдигнат обеине ия на бащата, че е карал с не съобразена скорост и лапето не е било обезопасено.
  • 21 Доган чети маймуно мръсна

    17 0 Отговор
    Доган да натисне малко съдията и прокурора и ще го осъдят гаранция, иначе няма шанс дъртия козел да лежи:-)
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 съдебни практики

    22 0 Отговор

    До коментар #18 от "Johansson":

    Да ве не може я си спомни онова леке Ставийски пиян, като кирка дето уби момчето и превърна момичето в 100% инвалид за цял живот дали не го отърваха а ?? И то само, щот бил някакво известно кънкьорчве и то не българин ? Така, че и да беше пил, ако решат пак, щяха да го отърват !

    Коментиран от #35

  • 24 Гьокан

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "варианти":

    Нищо общо няма с етническия мир тази катастрофа, една от стотиците. Пострадалото семейство също са турци от България. И аз не харесвам този Местан, но при положение че му е първо провинение, не е умишлено и не е употребил алкохол, може да му се размине затвора.
  • 25 Той

    14 0 Отговор
    В България, който има пари не влиза в затвора. С това ПТП здраво се окъка. Дано поне има капчица съвест и напусне политиката.
  • 26 Николай

    17 0 Отговор
    Доблестен? Кой се кри като мишка в Турското посолство, когато Доган го изгони? Как се е наакал той си знае, но ако беше истински мъж, щеше да си понесе последствията. Бивш агент на дс, който е работил против братята си мюсулмани, а сега бил доблестен. Той е гражданин на Р. България и като такъв трябва да си носи отговорност. Ами ако беше станало обратното? Какво щяхте да кажете за другия пострадал мюсулманин? Че е атентат против вожда ви? Постановка на службите? Аман! Сакън! Етническият мир! Ужас! Не така Имамов! Бъдете обективни, има инцидент, има виновен. Няма значение кой е, да си носи подледствията и не го изкарвайте мъченик.
  • 27 Той

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Най големите боклуци ни управляват. Просто добре манипулиран народ сме.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ВЪЗРАСТЕН

    14 1 Отговор
    ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ И ХОП УСЛОВНА ПРИСЪДА НА ТОЯ НАГЛЕЦ ! ДА ТИ СЕ НЕВИДИ И ДЪРЖАВАТА И ПРАВОСЪДИЕТО ! ЩОМ НЕ СПИРАШ НА ЗНАК СТОП ГО ПРАВИШ УМИШЛЕНО ,ВСЕ ЕДНО ДА НАСОЧА ЗАРЕДЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ЧЕЛОТО МУ И ДА НАТИСНА СПУСЪКА , ДАЛИ ПАК ЩЕ Е ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ !?
  • 30 Сарматиан

    11 0 Отговор
    Нима някой вярва, че този палячо ще бъде осъден? На всички е ясно, че в България няма прокуратурата нито действащо правосъдие. Случаят ще бъде потулен а вината размита и прехвърлена върху семейството например.
  • 31 sds

    1 8 Отговор
    Tatkoto wmesto spirachka dawa gaz
  • 32 ЖОРО ПАВЕТО

    9 0 Отговор
    Да си призная, много ми се иска сега Местан да получи 3 год. лишаване от свобода за убийство по непредпазливост (а можеше в момента еничаринът да е в затвора за национално предателство, но в България не ги съдят предателите), но веднага се сещам за случая със Ставински, който беше и пиян, а не лежа и ден в затвора. Така че не се надявам на чудо, все пак сме в БГ, а не в Румъния!
  • 33 Gini

    1 6 Отговор
    K'во сте се разбучали??? Който не му харесва - границите са отворени, грабвайте багажа и побягвайте! Преди неможеше , но сега може! Живеем в най-хубавата държава! КОйто не е живял в държава с правила - той незнае какво е....не ти се разминава за нищо и постоянно си в грешка и постоянно те удрят по джоба.... Свикнали сме и безредието си е рай
  • 34 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ето":

    Няма да влезе в затвора! То ония дето утрепа сина си го оставиха да жалее на спокойствие и дори не каза едно съжалявам, та тоя ще лежи :). Плати 10 бона, каза съжалявам и стига му. В България живота е по-евтин от колкото искането на подкуп.
  • 35 Johansson

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "съдебни практики":

    Корупция. Затова платил си е солидна сума, иначе няма начин.
  • 36 Ради

    3 0 Отговор
    Ее и тоя не можа да стане цар на цигането!
  • 37 ДеДо ПоП

    3 0 Отговор
    Стоп,спри осигури предимство.По новият закон не знам какво гласи,Но по старият е така.Веднъж накарах един отворко да целува знака СТОП и сега ми е балагодарен.
  • 38 Радо

    5 3 Отговор
    Помъчете се за момент да бъдете обективни и безпристрастни - ще можете ли???....на тези кръставища има ограничения от 60 км/ч по главния път, именно за да могат тези, които влизат от второстепенните пътища да се включат в основното движение.....видяхте ли колата на семейството на какво приличаше?...ако бащата на детето е карал с 60-70 км/ч щеше да може да спре и да убие скоростта даже и Местан да му е отнеил предимството...обаче тази кола приличаше на смачката консерва, и според мен се едвижила поне с над 100 км/ч....да не кажа и над 120-30......лека вечер на всички!
  • 39 robin

    3 0 Отговор
    Един миг ти променя живота за винаги.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Лален

    4 0 Отговор
    Давайте да не палим съдилища и съдии и адвокати. Давайте по места и градове ако има все още читави хора, дайте да се разбрем и в определен ден да не им драснем клечката
  • 42 Boxer

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шансу Имамов":

    Има елементарна физика която не говори в полза на твоето твърдение: колата на Местан е на 7-8метра на вътре в кръстовището, което показва че бащата се е опитал да избегне ударът, завивайки наляво. Ако се е движил с 200, то ударът с колата на Местан би бил на метър след стопа. Понеже бащата се е движил значително по-бавно, Местан е имал време да навлезе толкова навътре в кръстовището. А, да ли бащата е карал под или над ограничението, ще покажат следващите 7,8,9 експертизи...
  • 43 Мхмхм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ето":

    От къде знаеш какво е станало, че да си наясно кой къде трябва да е вкаран? Малко мислете бе хора, иди прочети заключенията на експертите, събраните показания, протоколите от огледите и тогава ми давай такива гръмки изказвания
  • 44 Османагич

    4 0 Отговор
    СТОП-Новата Партия на Местан.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 SAAB

    3 0 Отговор
    НЕ сприрането на СТОП не е по непредпазливост ......
  • 47 Мехмед бей

    2 0 Отговор
    Родил съм се без знайно в такава държава, която никога няма да знам какво е истина и да продължа живота си като нормален човек без да се притеснявам.
  • 48 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Почваи да пикаш щот осъден нема да има😂😂😂аз почнах да пикам на държавата още у казармата преди 20 годин на парцала де треваше да пазим залудо😂😂😂😂
  • 49 Български По Хелзинкски Комитет

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ето":

    Колкото наказаха Ставийски,толкова и Местан.
  • 50 гадна случка

    3 0 Отговор
    Някой отнема предимство и причинява катастрофа със смърт за съжаление независимо дали е спрял на знак стоп или не
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове