Last news in Fakti

26 Април, 2019 20:22 4 507 48

Местан ще съди прокуратурата за клевета

  • лютви местан-
  • прокуратура

Лидерът на ДОСТ каза, че дълбоко страда за смъртта на малкото момиченце, но отказва да поеме вината върху себе си

Няма да поема върху себе си чужд грях и вина. Единственото нещо, което искам, е честно и обективно разследване, което да установи истината за катастрофата и на тази основа да се определи отговорността. Това каза Лютви Местан на пресконференция в Кърджали 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина 6-месечно бебе, предава БГНЕС.

Лидерът на ДОСТ каза, че дълбоко страда за смъртта на малкото момиченце, но отказва да поеме вината върху себе си, защото не е извършил никакво нарушение при трагичния инцидент.

"Спрях на стопа, погледнах и в двете посоки и като се убедих, че няма кола, завърших маневрата по включване в своята дясна лента в посока Кърджали, без да отнемам предимство и там бях ударен от кола с водач, който вместо да продължи в своето свободно платно, пресича непрекъсната линия, пресича маркиран остров без право, навлиза в чуждо платно и удря колата в чуждото платно", разказва Местан, цитиран от "24 часа".

"До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах.

Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", заяви Лютви Местан.

Политикът посочи, че прокуратурата е повдигнала обвинение срещу него още на втория ден след катастрофата, но все още няма такова срещу другия водач. Според Местан се провеждали разпити на различни свидетели в кавички, които дошли на мястото на произшествието час след катастрофата, но единствените преки свидетели, които били в колата след политика, все още не били разпитани. Местан категорично отхвърли обвиненията, че не е помогнал на семейството в другата кола.

Той твърди, че отишъл при тях веднага, след като излязъл от безсъзнание, но не можа да каже точно след колко време. Лидерът на ДОСТ обвини прокуратурата в злонамерени лъжи и каза, че ще си търси правата в съда. Той определи изказването на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и преднамерено, когато съобщи, че от 2013 г. до сега политикът има в сила 1 наказателно постановление, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост.

Политикът заяви, че няма нито едно нарушение на пътя и за да го докаже ще иска КАТ да му предостави всички фишове и глоби от 2013 г. насам. Според него нарушенията на пътя, за които прокуратурата съобщава, са направени от други хора, шофирали автомобилите на ДПС. Ще заведа дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата, каза още Местан.

Лидерът на ДОСТ плати гаранция от 10 000 лв., но получи обратно шофьорската си книжка, а съдът вдигна наложената му забрана да пътува в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смоко

    51 7 Отговор
    Дамм, сега изкарайте го невинен! Така е когато обществото абдикира от обществената позиция.

    Коментиран от #17

  • 2 Ракия

    51 4 Отговор
    Всичко се връща! Господ забавя ,но не забравя!

    Коментиран от #45

  • 3 кonq s onq

    16 3 Отговор
    Ооооо ...санта семпличита ?
  • 4 Давид

    73 9 Отговор
    Това е знак към българските мохамедани . Сега ще разберат , че ние обикновенните български народ никога не сме им били врагове и няма да им бъдем . Общите ни врагове са хора като Борисов , Станишев , Доган , Местан и останалите , които винаги са ни разделяли .
  • 5 много интересно ми е

    58 3 Отговор
    ако аз бях на негово място,дали щяха да се церемонят от КАТ с мен така,както с него?Или вече щях да съм зад решетките с излязла присъда?За един приятел питам

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дан

    7 37 Отговор

    До коментар #6 от "Местан ще бъде посечен публично":

    Чети малко, излизайки от стопа е нямало автомобил, такъв (очевидно с висока скорост) се е врязал в колата на Местан СЛЕД ТОВА.
  • 9 Дан

    11 38 Отговор

    До коментар #7 от "Слънчев бряг":

    Отвори си очите, видя ли колко се е търкаляло БМВ-то? Знаеш ли с каква скорост се е движил шофьорът му, че да се търкаля над 100 метра след удара? Защо бебето не е било в бебешко столче което е задължително и липсата на което (заедно с превишената скорост на баща му) е причината за смъртта му.

    Коментиран от #18, #28

  • 10 Владика

    33 2 Отговор
    Ще ми е кеф, дебелата, корумпирана до безумие и пръсване на бузите от преяждане и рушвети ''цаца''- акула, да си намери най-накрая и в последния му момент от свръхГОСПОДСТВАНЕТО МУ в България - майстора!
  • 11 Дан

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "много интересно ми е":

    Напълно прав си. Това показва колко зле работят КАТ и прокуратурата, че само с лъжесвидетелстване, без преки доказателства и без вина, могат да обвинят човек и да го пратят в затвора.
  • 12 123

    37 6 Отговор
    Местан, не само, че не спира на СТОП, но и влиза в насрещното движение, когато излиза от завоя. Затова ударът е от дясната му страна.
    Всичко може да бъде доказано само по следите на гумите на местопроизшествието.
    Единствената грешка е на водача на колата със загиналото бебе, защото той се е опитал да избяга от катастрофата,а ако беше насочил собствената си кола в средата на Фолксвагена, VW`то е щяло да поеме удара и да има един загинал политик, вместо дете.
    За съжаление пътищата ни са бойно поле, от което невинни излизат само политиците.

    Коментиран от #14

  • 13 Давид

    35 6 Отговор
    Впечатлявам се неприятно от коментари тук , които защитават човек скрил се в чуждо посолство щото е предател заради лична изгода . Ако искаше да разкаже тайните на Доган да го бе направил пред българския народ - щеше да е герой . Уби дете , наруши закона , тази вечер по националната телевизия му се даде трибуна да тълкува закона , а към роднините на детето никой журналист не прояви интерес освен в youtube. ,Властимащите ще го покрият зарад Московски . И после ми говорят за евродепутати .

    Коментиран от #16

  • 14 Атакист

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Много ми е интересно как хора, които никога не са сядали зад волана, не знаят правилника и нямат шофьорска книжка, коментирате неща които не сте видели, не сте били там, а и дори да сте били не знаете в Бълария движението в коя посока е, и защитавайки турското малцинство се опитвате да се правите на интересни??? Ако детето беше българче, точно ти щеше да защитаваш Местан.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дан

    5 15 Отговор

    До коментар #13 от "Давид":

    По нова телевизия им направиха интервю с роднините в което бащата казва, че е карал с между 90 и 110. Ако беше с 90 щеше да спре или в най-лошия случай да се стигне до лек удар. Защо не е натиснал спирачките, а е тръгнал да заобикаля? Изводът който си вадя е, че не е спрял защото се е движил с поне 40км/ч. над ограничението.

    Коментиран от #19, #36

  • 17 ще съди дръжките

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "смоко":

    на чушките,да гледа него да не го осъдят щото натам се мътят нещата,извъртяха се работите,местанчу е аут от политиката вече,а и кожата му вече е под въпрос.
  • 18 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дан":

    Ако си шофьор, ще си наясно, че кола се завърта и обръща сравнително лесно при съприкосновение. Дори при ниска скорост, 25-30км. автомобила се завърта...
    Така, че просто се замисли какво става с около 100км.
    Не ме разбирай погрешно, но г-на е отнел предимство и е предизвикал катастрофа при която е загинало дете!

    Коментиран от #27

  • 19 Давид

    14 4 Отговор

    До коментар #16 от "Дан":

    Спи спокойно , ти като убиеш дете с колата си ще те вкарат веднага в панделката . Не го мисли Местан - силни са му ангелите . Айде сега кажи нещо оправдаващо и за пияния убиец Московски за да заспя аз спокойно .
  • 20 некойси

    21 4 Отговор
    Леле ... мега нагъл тип!!!
  • 21 Местан си го мести

    9 3 Отговор
    Мазният Местан извади и коза "политическа репресия" даже много се забави ? Иначв наглостта му е безкрайна нея няма, какво да коментираме! Относно изявленията на женицата "говорителка" и тях !

    Коментиран от #24

  • 22 Дългия

    10 4 Отговор
    Сега ще искарат бедния човечец виновен и ще го осъдят да плати колата на Местан, само гледайте.

    Коментиран от #25

  • 23 Бачо Киро

    20 3 Отговор
    А бе, дърт рязан миндиле, КОЛАТА ТИ Е СНИМАНА БАШ НАПРЕКИ НА ЛЕНТАТА НА ЧОВЕКА, ЗАПРЕЧИЛ СИ МУ ПЪТЯ И ЗАТОВА Е ОПИТАЛ ДА ТЕ ЗАОБИКОЛИ МИНДИЛЕ ПРЕЗ НАСРЕЩНОТО!!! СНИМКАТА НА ПОЛИЦИЯТА ПОКАЗВА ТОЧНО КЪДЕ СИ!!! И НЕ СИ СПРЯЛ ДАЖЕ ТОГАВА, ЗАТОВА ТИ Е ОТНЕСЕНА ПРЕДНИЦАТА И СИ ГИ ТЛАСНАЛ В ШАНЦИТЕ.... А ТРЯБВАШЕ ДА ТЕ НАСМЕТЕ ВЪВ ВРАТИТЕ, БЕЛКИМ ДА НЕ ТИ СЛУША НАГЛИТЕ ТЪПОТИИ!!!

    Коментиран от #26

  • 24 Атакист

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Местан си го мести":

    Приятелю, нали се усещаш че си много зле с българският език или не ти пука от това???

    Коментиран от #30

  • 25 Атакист

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Дългия":

    Приятелю, нали се усещаш че си много зле с българският език или не ти пука от това???

    Коментиран от #29

  • 26 Атакист

    4 7 Отговор

    До коментар #23 от "Бачо Киро":

    Бачо, то е видно че си без книжка, защото нямаш основно образование. Научи първо български език, после научи правилника и тогава защитавай турските малцинства в България... отворко...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дългия

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Атакист":

    Ами приятел по ми пука, на съдийте да им пука за обикновенните хора или на теб не ти пука за тях???
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 123

    2 4 Отговор
    Мой човек имам книжка от около две десетилетия, в това число имам участия в рали и пистови шампионати. Отделно ежедневно пътувам в цялата страна, и съвсем спокойно мога да ти издиктува завоите от табелата на катастрофата във всяка една посока-кеф ти Златоград, кеф ти Крумовград, за Кърджали и Гърция е само направо, така че там няма какво да диктува. Ако си толкова отворен и сигурен, че нямам книжка ела на Калояново-там е разрешено за леймари като тебе и можеш да се пробваш колко ти стискат гащите. А още по-добре ела на въпросното кръстовище за да видиш, че катастрофата е станала в лентата на БМВ'то, затова VW'на е на средата на пътя, защото е имал много място отдясно. И сега признай си шушумиго, чии предизборни интереси защитаваш?
  • 32 123

    7 2 Отговор
    И съм българин!
    Не защитавам малцинствата, а искам убиецът в затвора!
  • 33 Лешояди

    7 0 Отговор
    Има едно което забравяш ,от съда на всевищния няма как да се отървеш
  • 34 БЛАГОПОЖЕЛАТЕЛ

    5 1 Отговор
    Не съм злонамерен,но тук,в този случай,когато едно самозабравило се нищожество,политизира смъртта на едно дете само за да си спаси задника от наказанието,което заслужава на 100%,му пожелавам от сърце:ДА ПОЛУЧИ ПОНЕ 10 ГОДИНИ ЗАТВОР,ОГРОМНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ОСИРОТЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА БОЛЕДУВА МЪЧИТЕЛНО,ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ,КОИТО МУ ОСТАВАТ ДА ЦАПА ЗЕМЯТА.
  • 35 681 БГ

    5 2 Отговор
    Долен Турчин ! Местане козел турски Виновен Си 30 г. Затвор!!!!!!!!
  • 36 БЛАГОПОЖЕЛАТЕЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дан":

    А НА ТЕБ ПОЖЕЛАВАМ СЪДБАТА НА ОСИРОТЯЛОТО СЕМЕЙСТВО,САМО ТОВА МОЖЕ ДА ТИ ОТВОРИ ОСЛЕПЕЛИТЕ ОЧИ
  • 37 Активно мероприятие-Кьор фишек

    0 4 Отговор
    Възможно ли е местан да е "сготвен" предизборно в полза на друга,правилна партия ?
    Защо не е използвал шофьор,а е шофирал сам?
  • 38 ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ

    1 4 Отговор
    Да ви е ясно , книжка кола не кара!!!
    Много локуми, много лакърдии, оставаше да добавите и османското робство и малко от втората световна война.
    А , да патриотите с новите паспорти са пак тук , остава и Марешки който продава евтин бензин да да е виновен малко.
    ОСТАВЕТЕ НЕЩАТА НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ И НА СЪДА, ТАМ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ПАРТИЯ, РЕЛИГИЯ, И ИЗЛИШНИ ПРИКАЗКИ.
    ВСИЧКО СЕ РЕШАВА В СЪДА.
    Добър , лош , но в съда .
    Няма значение турчин българин или китаеци са участвали в ПТП.
    Престанете да влагате политически , религиозни и партийни внушения.
    Тук в случая едвали има невинен.
  • 39 незнайко

    0 3 Отговор
    Може да се окаже прав !!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пръдльо

    4 1 Отговор
    какви ли лъжи ще измислиш още, мръсник долен ,предадтел .. Ти си длъжен да спреш на знак ,,СТОП,, сигорно си бил упоен
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Слот

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ракия":

    За такива, като Местан и Доган няма Господ техния господар е с рога и ще ги крепи до дълбока старост да тънат в разкош.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Да е.ем ма.ка.а на комунягите

    0 0 Отговор
    и цялата путкинофилска измет!
  • 48 Идите на хуй, товарищи!

    0 0 Отговор
    Ша ва поря като риби в комуноиидните пърделници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове