20 Май, 2019 11:48 2 865 13

Амнезия! Властта забравя да декларира имоти

  • власт-
  • имот-
  • кпконпи-
  • нап-
  • данъчни

Дали имуществото ще се ревизира от данъчните или от антикорупционните инспектори, зависи от това каква е откритата разлика в имането

Амнезия! Властта забравя да декларира имоти - 1

Имоти и фирми, които били на шефове на болници, ректори и ръководители в БЧК масово не били обявявани пред държавата, предава КПКОНПИ с коригиращи декларации на властта.

От всички над 5000 души от властта при 738 души е открито разминаване между декларираното имущество и реалното имане, което притежават, съобщава в. "Монитор". По закон КПКОНПИ има право да провери всички държавни регистри, както и да разкрие банковите сметки на лицата, които са задължени да обявяват публично имуществото си. Така е установено разминаването при 738 души от властта. Те са получили срок от две седмици да коригират декларациите си, 98 от тях обаче не са го направили и затова подлежат на допълнителни проверки от НАП и КПКОНПИ.

Дали имуществото ще се ревизира от данъчните или от антикорупционните инспектори, зависи от това каква е откритата разлика в имането. При разминаване от над 5000 лв. документите се пращат на данъчните, а при разминаване от над 20 000 лв. се подхващат от КПКОНПИ. Сред пропусналите първоначално да обявят пълното си имущество, но след това пуснали коригираща декларация, е председателят на БЧК Христо Григоров. Той е забравил да впише в първата си декларация имот с право на строеж в местността Дългата поляна край Самоков, на обща площ 376 кв. м, цената, на която го е купил, е 7356 лева. Впоследствие той я е коригирал. От документа става ясно, че Григоров ръководи червенокръстката организация като доброволец без трудов договор.

Членът на Националния съвет на БЧК и зам.-председател на организацията Стойчо Петров Стойчев е пропуснал да декларира 1/2 от 7 имота. Става въпрос за два апартамента в Ямбол на обща стойност 635 287 лв. и две половинки от селски къщи.

Управителят на "Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация - Кремиковци" ЕООД Цветанка Христова Зафирова е пропуснала да декларира първоначално вила с вилно място в село Негушево, община Горна Малина, от 620 кв. м, къща с двор в София от 206 кв. м, друга къща с двор в столицата, която е съпритежание с Димитър Георгиев Зафиров и е на 230 кв. м, като цената ѝ е 89 616 лева. Тя е собственик също така и на 1/4 част от къща с двор в София от 69 кв. м и на 1/12 на къща с двор в град Септември на площ от 800 кв. м. Зафирова е пропуснала и три леки автомобила.

Директорът на Многопрофилната болница "Св. Петка" Цветан Иванов Василев е пропуснал да декларира амбулаторията за първична медицинска помощ на жена си д-р Валентина Георгиева Колева.

Александър Георгиев Маджуров, управител на Многопрофилната болница "Д-р Маджуров" ЕООД – Бургас, е пропуснал да декларира притежавани дялове в "Дея фууд" в Бургас.

Управителят на болницата за рехабилитация към ВМА в Хисаря Александър Тонев Александров не е декларирал нива с площ от 5,949 дка в с. Старо Железаре, общ. Хисаря, и дейност като ЕТ "Д-р Александър Александров – амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ" в Хисаря, както и данни за съпругата си.

Управителят на МБАЛ "Царица Йоанна" ЕООД – Сливен, не е упоменал изтеглен ипотечен кредит от 75 800 евро. Ректорът на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" в столицата пък е забравил да декларира, че е председател на Сдружението на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. Ректорът на Университета за национално и световно стопанство Стати Статев е пропуснал да декларира участието си в три сдружения. Това са Сдружение на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България, на което е заместник-председател и член на управителния съвет. Статев е член на управителния съвет и в сдружение "Регионален център за компетентност за дигитални решения в креативните и рекреативните индустрии" в Бургас. Третото сдружение, в което членува, но ректорът на УНСС е забравил да посочи, е членството си в централното ръководство на сдружение "Съюз на тракийските дружества в България". Христина Георгиева Янчева, която е ректор на Аграрния университет – Пловдив, не е отбелязала в своята декларация, че е член на управителния съвет на СНЦ "Сдружение Национален аграрно-технологичен парк Тракия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ABV

    20 0 Отговор
    Забравили? :))))Пак ли да пасем трева,бе аланкоолу?Сега,като са забравили и разминали в цифрите,да забравят за тях-ако има държава да си вземе полагащото,не само да цоцка от нас!
  • 2 Гост

    14 2 Отговор
    Повдига ми се от тази държава и нейните институции. Единственият изход е емиграция. Все повече се убеждавам, че т. нар "държава" е котило за кретени, престъпници и тъпанари и всичко що е кадърно бива съсипвано или гонено в чужбина. Когато това се случи не знам, но последствията може да са необратими или ще отнеме поне 50-60 години да се смени този курс. Никой не разполага с толкова, затова единствения логичен завършек е емиграция.

    Коментиран от #10

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    ВЛАСТА НИ ИМА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЗА СТАДО ОВЦЕ КАТО БАЙ ШИЛЕ ПЕЕ Я ВАНКО 2 ПО Ю ТУБ
  • 4 Преброяване на бесните язовци

    12 2 Отговор
    Гласувайте още за ГЕРБСП и техните туморни израстъци ДуПиСе, патрЕотите, Презареди джоба на Бюреков и т. н., пък чакайте да се оправим.
  • 5 Краси

    5 1 Отговор
    Те журналистите ще им ги декларират малко преди следващите избори...

    Коментиран от #7

  • 6 7777

    5 0 Отговор
    Щом не ги декларират значи немогат да докажат произхода на парите с които са ги купили. Да им ги прибират веднага. Глоба в размер на укритите имоти умножено по 10 и да видиш как ще влязат в час набързо.
  • 7 Булгар

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Краси":

    Кои журналисти тези дето при тяхна проверка установили че в българия минимумът заплата на час бил 5:30 € ли какви са намазани
  • 8 123

    1 0 Отговор
    Повдига ми се от буклуци
  • 9 Е къв е проблема

    2 0 Отговор
    Подават една оставка, малко отпуска и след някой месец реабилитирани на нов пост
  • 10 Има и друг начин

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Кървава революция. Надявам се след като свършат еврофондовете 2021 да се.махнат сами, че няма даима какво да крадат, ама като гледам колко са нагли... Ако не се махнат, рано или късно ще се стигне до бой. Колкото по-рано, толкова по-добре.
  • 11 4573

    1 4 Отговор
    а Елена Йончевеа що я нема в списъка нали и тя е забравила да декларира, че живее в Драгалевци срещу3,400 долара или евро на месец и каква връзка има ректора или директора на болница с властта или така е по лесно -бой по Бойко
  • 12 Ккккк

    0 0 Отговор
    Затвори трябва,а не само журналистически писания.Няма да работим безпари вечно за тези политически маймуни.
  • 13 Българин

    1 0 Отговор
    Моля всички българи по чужбината.Дане внасяме парите си в българия.Така спонсорираме мафиотските политици и кметове в бг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове