28 Май, 2019 17:02 2 104 41

Нинова: Аз поемам цялата отговорност

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • оставка

Това е изявлението на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова:

Нинова: Аз поемам цялата отговорност - 1

Искам да започна с благодарност към вас, към листата, към народните представители, към общинските председатели, към областните активисти, към всички, които гласуваха за БСП в една много трудна ситуация и много оспорвана кампания.

Да, ние загубихме тези избори, но трябва да си кажем и доброто, което постигнахме. Факт е, че сме единствената партия, която повишава в абсолютен брой гласовете, които я подкрепят на Европейските избори- близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката- губят подкрепа в гласове спрямо предходните Европейски избори. Факт е, че само ние увеличаваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и гордост. Да, знаем, че авторитарна власт се сваля трудно.

Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, медии, анализатори, купен вот, страх и изкарване на администрацията под команда да гласува. Дори и при тази ситуация, нашият основен опонент има около 500 хиляди гласа. Затова се обръщам към всички вас- да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия начин и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години, дава този резултат - подобряване в абсолютни стойности. Но е факт и че ние загубихме тези избори. Смятам, че трябва всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че трябва да се проведат конференции с обективен анализ за причините и да се вземат съответните решения там, където организациите преценят, че е необходимо да се носи персонална отговорност от ръководството.

При демократичните партии, в правовите държави, в модерното общество, отговорността винаги се носи от председателя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Дотогава да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор.

Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия председател такъв, какъвто партията реши. За да можем през август, септември, октомври- да се съсредоточим върху местната кампания и, дай Боже, да спечелим местните избори, в което вярвам. Благодаря ви още веднъж за всички усилия. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Начо

    7 6 Отговор
    Отзад
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Предадената Нинова

    17 10 Отговор
    Гергов и Миков да си поемат цената на предателството ! Особено Юдата Гергов !!!!

    Коментиран от #11

  • 5 БЕСЕПЕРАСТКИ КАВАЛ

    16 10 Отговор
    БОЙКО ПАК НИ ГО НАТЪРТИ ЧЕТВЪРТИТ НА СУХО.!
  • 6 Стана ясно

    21 12 Отговор
    Станишев и Гергов са комбина с Боко Тиквата !

    Коментиран от #33

  • 7 El pistolero

    6 5 Отговор
    Мача е 1:1 ;)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Отговорен

    10 3 Отговор
    Ами тогава с пенсия от 300 лв. и на село!
  • 10 Бачо Киро

    20 12 Отговор
    Абе тая може да е всякаква, ама ИМА 10000000000х ПО-ГОЛЕМИ ТОПКИ от Борисов, Цветанов и останалите мошеници комунисти в герб.... На тях все другите им виновни...

    Коментиран от #40

  • 11 Све

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "Предадената Нинова":

    Не съм гласъвал за БСП, но мисля , че СерГей помогна на мутрите ГЕРБ и намали мноооого гласовете на Нинова
  • 12 Народа на Бг

    16 10 Отговор
    Престъпниците от Шайката ГЕрП разбраха, че крепостта Нинова Йончева е непревземаема от вън и започнаха неистово подкупване с нашите пари на ренегатите троянски коне в БСП Герговци, СерГеевци и компания, но това няма да спре процеса на сриване на ГЕРБ. Нинова ще се възроди като Феникс от пепелта Конгреса на БСП ще я избере отново и тогава тя ще прочисти партията си от тях, а след това и България от борисовците!

    Коментиран от #22, #23, #31, #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не си

    10 4 Отговор
    виновна Нинова.Ти беше права.Разбери,направи услуга на ГЕРБ с оставката си.БСП без теб загива- това знаем ние
  • 15 onq s konq

    10 6 Отговор
    Наглата Нинова НЕДВУСМИСЛЕНО ЗАЯВИ,ЧЕ СЛЕД КАТО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БСП БЛАМИРА НЕЙНАТА ЛИСТА И ВКАРВА ВЪПРЕКИ ВОЛЯТА Й СТАНИШЕВ,ТЯ ОТКАЗВА ДА НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ И СЛЕДВА ОТГОВОРНОСТТА ДА Е КОЛЕКТИВНА.Виждайки обаче че "гори" повече от сигурно,решава ДА ИЗВЛИЧЕ ДИВИДЕНТИ от оставката си,поемайки ЦЯЛАТА ВИНА,т.е. да се НАПРАВИ НА МЪЧЕНИК.Естествено че ще има гласуване,но Тя СЕ НАДЯВА да бъде преизбрана...което е НЕВЪЗМОЖНО в БСП!...Защото невъзможните неща ги умее ЕДИНСТВЕНО БОРИСОВ:)
  • 16 Антисоциалист

    7 5 Отговор
    Господа, не виждаме в текста в какво се състои отговорността на г-жа Нинова и за какво поема г-жа Нинова отговорност. Ще напомня тогава за какво г-жата не поема отговорност: за деидеологизацията на БСП, т.е. за оглупяването на партийните членове; за недемократичността НА и ВЪВ БСП, за обезсмислянето на БСП; за лъжите на БСП; за противонародните действия на БСП. А за престъпните си действия? Ето едно: организираното от нея престъпно възпрепятстване на държавните санитарни служби в работата им за ограничаване на епидемията сред добитъка?..

    Коментиран от #19, #34

  • 17 Другия с коня

    8 4 Отговор
    На всички Избори ,които предстоят ще е така Другари....Биология....Няма как да разчитатв постоянно на СТО годишни Избиратели....Свиквайте да ви е Вътре....Може пък да Еи хареса.....И мезете Блажно,иначе хваща бързо....Наздраве...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 пико

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Антисоциалист":

    Антисоциалист/антихората/за твое и на останалите за сведение стадото което властите искаха да унищожат е цялото живо и здраво увеличило се с 130аагнетаЗа да вдянеш по ясно все едно да ти каже шайката ,че детето ти е болно от чума и трябва да го умъртвят ти не позволяваш ,а то си живее живо и здраво. Впрочем утре в Сливен е поредното дело по този казус /народа срещу шайката/
  • 20 КАК ТАКА

    4 6 Отговор
    Ще поемаш цялата отговорност. Та ти си такъв ерудит и боец за социална справедливост, ти си незаменима, ти си истината, пътя и живота. И сега на кой ни оставяш?
  • 21 Истината

    7 3 Отговор
    Миков, Гергов и Станишев след предателството могат да отворят шампанското и да се черпят вече за добре свършената работа! А и да се номинират един друг за председател на БСП!
  • 22 бай Даньо

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Народа на Бг":

    Боже , направо я мисля другарката Нинова, само да не се обърка в тая суматоха та да забрави да поеме вината без мезе, каквато е червената традиция, както казваше един червен катил от недалечното минало. Изтичате в канала на историята, другари, в мръсния канал н аисторията и нищо не може да се направи. Ако демографията на България е зле то на БСП е още по зле...
  • 23 бай Даньо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Народа на Бг":

    каква крепост какво въстановяване бе главоч . С просто око, ама много просто, се вижда че изстичате в канала червените предатели. Изглежда българския народ мина през блатото на демокрацията и е на правия път поумнял, вече не се хваща на разпенените ви негативни кампании ( за едни скапани апартаменти на половин цена - политици по света крадат милиарди!) , разбирал е че демокрацията е да се избира по-малкото зло и разбирал е че крадене винаги ще има , важно е да е умерено и да остава нещо ( завод , магистрала , ръст на заплати) . Не като след комуната остава приридно бедствие като Луканов, Виденов и африканскте скакалци...
  • 24 Роко Сифреди

    5 4 Отговор
    А нещо друго поемаш ли ?
  • 25 Танас

    7 4 Отговор
    Комунета вкусен ли е бахура?
  • 26 Божкейййй6767

    4 4 Отговор
    Корни убеди се че не ставаш....Рева,рива и загуби.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Съдята

    5 4 Отговор
    Щом поема отговорността - сега да върне парите, които присвои от приватизацията на "Техноимпекс"
  • 29 Centurion

    4 4 Отговор
    И защо подаваш оставка и поемаш цялата вина??? И вина за какво,за това че се представихте по добре от предните избори?Ако имаш вина то тя е че не успя да изхвърляш от партията тази гнида Станишев и Групата около Гергов.Зная ,че не е въпрос на желание, а на възможности.Стратегията беше правилна но ти попречиха да я осъществиш.Вътрешната опозиция игра за ГЕРБ.Тв зсе групичка по интереси обичат да делкат обществен ресурс,европейски също.
  • 30 Кико

    3 2 Отговор
    Ти добре: а приносителката на идий и рубли къде?
  • 31 Кичка

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Народа на Бг":

    Ти май не си видял Корни на живо, колкото слонче полети, Толко и тя! Феникс, от къде накъде? Ти май имаш извратени сексуални сънища!
    Прегледай се!
  • 32 Възкръснал

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Народа на Бг":

    Да с противоуставни промени ?! Как е възможно да си бил левскар и сега да станеш цесекар ... няма такова нещо !!!
  • 33 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стана ясно":

    А Нинова ,Милиончева и Христов с Мунчо!
  • 34 Бачо Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антисоциалист":

    Май някой е пропуснал последните статистики от региона.... Чума няма - репорт на същите охлюви, които трепеха животните. И ква стана тя сега, драги форумни идиоти, дето миналата година ревяхте как селяните, поддръжниците и тн са престъпници и не вярвахте на всички факти, че пробите са фалшиви? Е сега самите мошеници убийци казват, че не са намерени щамове дори... Ко стана бе Миме?
  • 35 незнайко

    1 0 Отговор
    НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ! Един пирон не е забила през живота си !!! Само устата и вече сама се отваря, даже и да няма какво да каже !!! Такива хора ни УПРАВЛЯВАТ !!!
  • 36 иван

    0 1 Отговор
    защо 300 лева бе,200 колкото взимаме ние с 42 години рудов стаж.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 цвцв

    0 1 Отговор
    дъртите чукала гергов и миков вън
  • 39 гост

    0 0 Отговор
    А за "Техноимпекс",аз ли да я поема?
  • 40 123

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Доста сте семпъл.
  • 41 Красимира

    0 0 Отговор
    Другарко Корнелио, докато лъжеш, все ще ядеш секирата! Абе много нагли тия бесепари. Каква администрация гласувала под строй от страх, кви ги ръси тая? Аз съм от администрацията, Ами сички колежки от лелки нагоре за вас гласуваха. И дядките от охраната. И чистачките. А анализаторите се препъваха един през друг да лъжат, че сте равни с ГЕРБ, че дори и ги минавате. А купен вот на тез избори минахте ДПС в Максуда. Нинова, името ти е синоним на лъжа. Сега искаш отговорност от Горанов за уж сгрешени субсидии, но не му искаш отговорст, че ви даваше заплати, а не ходихте да работите. Ей мнооого нагла ве, цяла България те гледа колко си нагла, един съветник ли нямаш да ти каже че дразниш всички. А тука дето двама трима те имат за богиня са твои роднини вероятно. Поне ме разсмяха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове