7 Юни, 2019 11:08 2 297 17

Радев: Не изземам функциите на правителството

  • румен радев-
  • владимир путин

Очаквам обаче правителството да се мобилизира и да търси решения за снижаване на цената на природния газ в България, отбеляза държавният ни глава

Радев: Не изземам функциите на правителството - 1
Снимка: БГНЕС

„Има голям спад на цената на природния газ на борсите в Западна Европа и е време българското правителство да бъде не толкова срамежливо и по-активно и да подходи към преговори за цената на руския природен газ в България“, заяви след края на срещата с Владимир Путин президентът Радев в отговор на журналистически въпрос, пише "Епицентър".

Държавният глава посочи, че не иззема по никакъв начин функциите на правителството, което следва да проведе тези преговори.

„Очаквам обаче правителството да се мобилизира и да търси решения за снижаване на цената на природния газ в България, защото от това зависи цената на отоплението и електроенергията на домакинствата, на стоките от първа необходимост и конкурентоспособността на българския бизнес“, заяви Румен Радев.

В отговор на въпрос за започналата процедура за привличане на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“ президентът припомни, че решението на българския парламент и правителството е този проект да се изпълни без държавни гаранции. България не може да поеме към момента финансовия риск за изграждането на втората атомна електроцентрала у нас и оттук-нататък е въпрос за привличане на стратегически инвеститори, които сами или в кооперация да участват за реализацията на този проект. Руската страна има желание да участва като държава, която предоставя технологията и осигурява нейната безопасност, но очаква и държавни гаранции по отношение на този крупен проект, добави още президентът.

Русия има готовност да продължи да съдейства и за поддръжката на военната техника на въоръжение в Българската армия, заяви още Румен Радев. „Модернизацията и цялостното превъоръжаване с нова военна техника отнема много години и отнема много ресурси, така че ние по най-добрия начин трябва да поддържаме това, което имаме в момента“, посочи още президентът. По време на срещата от руска страна бе поставен и въпросът за постигане на споразумение за използваните руски лицензи от българската отбранителна промишленост.

Днес държавният глава ще направи изказване в президентския панел на Международния икономически форум в Санкт Петербург, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации до 2030 година. Румен Радев ще проведе двустранни срещи с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Main Fürher

    5 21 Отговор
    Всички комунисти на съд,на съд,на съд!!!Генерал Христо Луков,генерал Христо Луков!!!Свободен,национален,социален!!!
  • 2 НАТО ВЕЦ

    12 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Има голям спад на цената на природния газ на борсите в Западна Европа и е време българското правителство да бъде не толкова срамежливо и по-активно и да подходи към преговори за цената на руския природен газ в България“ - Не може така Г-н Президент. Искате да оставите "гладни" посредниците, а те са ортаци на управляващите.

    Коментиран от #9, #11

  • 3 Bahti

    19 11 Отговор
    Правителството НЯМА! Има мафия, която Краде. А ние сме крепостни Селяни.

    Коментиран от #10

  • 4 бсп

    10 2 Отговор
    ""Не изземам функциите на правителството"".........да бе, да бе да!Мафията иска властта!Иска властта на всяка цена, та да се намърдат и тия дето са на политическото бунище в момента bahti!!
  • 5 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор
    функциите на правителството са иззети от посолствата...за него е оставена изпълнителната част,и функцията,,пачавра,,.и да му обършат два шамара от време на време.
  • 6 Нео

    10 6 Отговор
    Дори неумен човек, като Радев знае че по-ниска цена се договаря ако купуваш огромни количества или имаш и други варианти за доставка. Първото отпада, така че остава диверсификацията. Добре е че най-после се срещна със шефът си.
  • 7 Гост

    11 7 Отговор
    Какви функции сънува зеления чорап??? Неговата функция е да ходи по панаири и курбани и да плюе в един глас с Курнелия свещи правителството! Едно е да се споразумееш за нещо и да подпишеш договор,съвсем друго е да си купуваш нещо от борсата. Ама нали трябва да се плюе.
  • 8 БСП ДПС Евророма

    7 6 Отговор
    Разбира се, след като дойде ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЕВТИНИЯ американски газ, що и Резидента да не стане защитник на тия, дето ни крадат с години?
  • 9 Чевин функционе

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    Не е лошо да си ъпдейтнеш инфото...

    От много отдавна посыедниците са ыусофили , БСП функционеыи

    Коментиран от #12

  • 10 Коментар

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Bahti":

    За съжаление си изключително прав. Ама гледай след малко герберите как ще те разпнат.

    Коментиран от #15

  • 11 Реалист

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО ВЕЦ":

    За да е ниска цената на газта в България първото условие е "диверсификация" - т.е. друга газ освен на орките за да се наруши монопола им с който ни ограбват. Това вече е изпълнено. След като обаче имаме и други възможности НИЕ СИ ИЗБИРАМЕ ОТ КОГО ДА КУПУВАМЕ И НЯМА НУЖДА ДА СЕ МОЛИМ ДА НИ НАМАЛЯТ ЦЕНАТА ОТ ПУТИСТАН. Така че задължения на орките е да ни предложат по-добра цена, ако не искат - ще надуват ... свирката и изпращат марионетката си пухльо да плаче заради тях.

    Коментиран от #13

  • 12 НАТО ВЕЦ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Чевин функционе":

    Не е лошо да научиш, че Боцко е от БКП котилото и вчера ходи да си хортува с пловдивският "панаир", който му е обещал, по инфо от запознати, че ще изритат Курнела и ще управляват после заедно в "рот фронт".
  • 13 НАТО ВЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Свирката си я надул, така или иначе, щото имаш договор за количество "take or pay". Като ти изтече договорът, може и от Луната да се диверсифицираш. До тогава, по-разумно е да се предоговориш за по-ниска цена, ако можеш.
  • 14 маша

    2 2 Отговор
    Златна мина сме за пиандурите.Дерат ни кожата с газта,рафинерията,металите,дървесината....
  • 15 коментар

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    Отивайте си ямите със слама!Тук е България и няма място за бекаперасти!
  • 16 Свиленски

    1 1 Отговор
    Правителството е мобилизирано и е намерило евтин газ от САЩ и в момента тече внос на 500милиона куб.м.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове