20 Юни, 2019 14:56 1 421 9

От ИСУЛ уверяват: Починалото дете е лекувано по най-добри стандарти

  • исул-
  • мими-
  • левкемия

По отношение на детайлите за финансовото обезпечаване на лечението, непокривано от НЗОК по обичайния път, от болничното заведение уточняват, че за тези повече от две години от родителите не са взети никакви средства за лечение, нито е предявявано искане за такова

От ИСУЛ уверяват: Починалото дете е лекувано по най-добри стандарти - 1
Снимка: БГНЕС

Починалото от тежко заболяване дете е диагностицирано навреме и е лекувано по най-добрите стандарти и с най-добрите медикаменти. Това се посочва в позиция на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ” във връзка със случая на починалото тежко болно дете, което се лекуваше в лечебното заведение.

Оттам уверяват, че детето, независимо от тежкото вродено състояние, предшестващо и усложняващо последвалото онкологично заболяване, е диагностицирано навреме и е лекувано по най-добрите стандарти и с най-добрите медикаменти. "В резултат на това е постигната ремисия от над две години. Настъпилият рецидив преди около два месеца е наложил ново, интензивно лечение, отново съобразено с международните стандарти", допълват от ИСУЛ.

По отношение на детайлите за финансовото обезпечаване на лечението, непокривано от НЗОК по обичайния път, от болничното заведение уточняват, че за тези повече от две години от родителите не са взети никакви средства за лечение, нито е предявявано искане за такова.

"Дискусията около фактура, цени, дарителски сметки за лечение, дати на внасяне на документи и пр. засягат усложнената процедура за покриване на лечението извън списъка за реимбурсирани медикаменти на НЗОК. Тя създава напрежение и опасения не само сред близките и обществеността, но и отделя изключителен ресурс от времето на не многото лекари, които работят с една от най-тежките патологии – онкологичните заболявания при деца", посочват от болницата.

"Не сме съгласни и имаме доказателствата на документи, с нито едно от твърденията, отправени в прессъобщението на НЗОК на 19 юни. Съзнавайки, че проблемът е административен; че НЗОК едва от два месеца има отговорността за обезпечаването на този финансов ресурс; че детската онкохематология и осигуряването ѝ с лекарства извън рутинното финансиране, изискват специфична компетентност, максимална оперативност и опростеност, ръководството на УМБАЛ „Ц. Йоанна – ИСУЛ” предлага среща с ръководството на НЗОК и ръководството на Изпълнителна агенция „Медицински надзор” за изясняване на конкретния казус, но и за отстраняване на бъдещи възможни недоразумения", допълват още от ИСУЛ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    7 0 Отговор
    Тази билница,,Царица Йоана " ИСУЛ скоро ще я съдя. Имам документи които ще ги пратя дори и на медиите да видите какви ги вършат там!!! Мошенници!
  • 2 Бялата мафия

    2 1 Отговор
    💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰💰
  • 3 Bahti

    6 1 Отговор
    Лъжете, за да дерете кинти! Детето е по Ценно от Всичко.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Money for nothing

    1 0 Отговор
    На народа не му мига окото да събере 6, а вече и 7 цифрени суми за лечение на безнадеждно болни в чужбина, а като ги докарат в ковчег, на никого не му хрумва да зададе въпрос с какъв морал са взети парите. Продължавайте в този дух!
  • 6 коки

    4 1 Отговор
    добре,като е лекувано по всички стандарти защо детето като е стабилизирано не е изпратено за лечение в Германия откъдето е имало оферта и НЗОК да е гарант за плащането,а процедурата е бавена докато детето почине,а родителите да се надяват да съберат парите по дарителска сметка,значи за депутати може ,за деца -не
  • 7 Как една която работи в нои

    0 0 Отговор
    Могат 4пъти да я пратят в Германия за лечение а дете не може
  • 8 Гошо

    0 0 Отговор
    И за какво да я пращат То даун с левкоза Какво толкова ще сътворят германците
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове