Last news in Fakti

8 Юли, 2019 12:09 2 340 9

БОЕЦ номинира Бойко Атанасов за главен прокурор

  • главен прокурор-
  • боец-
  • бойко атанасов

От движението са в готовност да "излязат на площадите"

БОЕЦ номинира Бойко Атанасов за главен прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

"В началото на 2019г. БОЕЦ обявихме стартиране на инициатива за номинации и избор на обща гражданска кандидатура за главен прокурор на България. След проведените разговори и номинации, БОЕЦ обявяваме избора на следовател Бойко Атанасов за граждански кандидат за главен прокурор на Република България!". Това съобщават от гражданско движение БОЕЦ. Мотивите за неговия избор са обяснени по следния начин:

Проведохме десетки срещи и разговори с колеги от неправителственият сектор, с активни граждани и неформални граждански организации. Освен предвидените в ЗСВ условия, ние поставихме още три условия:

– кандидата зад който ще застанем не трябва да е заемал длъжности, на които да е бил назначен, или излъчен от политически партии,

-не трябва да е бил член на БКП или по какъвто и да е начин свързан с ДС,

-да има доверието на гражданското общество, като чрез действията си и професионалната си работа да е доказал, че е независим и неподвластен на управляващата ни мафия.

Въпреки насажданото мнение, че всички са маскари, в България има и честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата и следствието. Макар и малцина, те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система. И репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост. Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати.

През последните десетилетия прокуратурата се превърна в главен стожер на властта на мафията, като избора на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. (Спомняте си „Ти си го избра“) От защитник на общественият интерес прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и непримиримите и пералня за изпиране на нейните господари. Последният мандат на Цацаров начело на прокуратурата е най-силното доказателство, че докато мафията си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи е обречен. Затова гражданите трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и смел главен прокурор извън властта на мафията. Това е една от най-важните битки за тази година. Борисов, Пеевски, Цацаров и компания ясно съзнават това и още след като обявихме тази наша инициатива репресиите и ударите срещу БОЕЦ ескалираха. Тяхната агресия показва техните страхове! Страхът от възмездието, страхът, че губят контрол и страхът от зараждащото се гражданско общество!

Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира право към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е , има две дъщери. От 1997г. работи в следствието първоначално като помощник-следовател, а от 2002г. заема позицията на следовател. Явявал се е на конкурс за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. В началото на 2019г. Атанасов се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен. Уведомен е през месец май 2016 година, че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС), и води дело в Софийски градски съд за това безобразие.

Няколко негови изказвания:

"Обществото трябва да знае как работи държавното обвинение и кога то сключва сделка с престъпниците и кога то не поддържа обвинения, защото са договорени с пазарлък. Когато има оферта за споразумение доказателствата никого не го интересуват. Може да има купища доказателства, но те не се внасят в съда с обвинителен акт, защото се прави споразумение… Главната цел е да се изчистват делата, които са свързани с корумпирани политици и с организираната престъпност. Трябва да се заличат следите на олигарсите как са натрупали милионите си, а и такива, които са натрупали милиарди. В момента, в който някой се опита да промени нещо ако не може да бъде купен, веднага му се образуват дела с цел да бъде подслушван, шантажиран, затрупват го с дела, изфабрикуват се доказателства, правят се планове за шантаж с участието на корумпирани служители от служби, които трябва да ни пазят от корупцията. Това е една добре смазана машина – ОКТОПОД!”

"Враговете ми са обикновени страхливци и подлеци снабдени с власт. Без дадената им власт те се превръщат в едни най-обикновени и жалки бюрократи.”

"Страхът от разкриването на истината за незаконните действия в прокуратурата е ужасен за тези, които злоупотребяват с властта. Затова истината не трябва да се спестява ако искаме да изградим и имаме правова държава.”

"Имаме крещяща нужда от справедливост. Справедливост, която магистратите дължат по закон, но която обществото не получава от тях.”

Преди две години пред сайта Биволъ, следовател Атанасов разкри съществуването на „шпицкоманди“ в прокуратурата, занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и репресии спрямо неудобни за властимащите лица. В поредица свои интервюта той осветли данни за тежки финансови престъпления и сключвани споразумения от прокуратурата с организирани престъпни групи за изтчване на ДДС в особенно големи размери. Следователя визира сума от 4.7 милиарда лева.

На 07.02.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС, МВР и НСО с искане на следовател Бойко Атанасов да бъде осигурена охрана, представяйки нашите опасения, че животът му е поставен в опасност заради неговата дейност в борбата с финансовите престъпления и корупцията, на фона на няколкото показни убийства, извършени в столицата, едно от които на служител на НАП, занимаващ се именно с фиска.

На 13.02.3018г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП и МФ, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП. В резултат огласихме информацията за над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС. БОЕЦ публикувахме и официални документи, от които става ясно, че в същият период прокуратурата е сключила 2135 споразумения с Организирани престъпни групи за източване на ДДС и данъчни измами. Тази информация пряко потвърждава думите на следовател Атанасов, за които той е подложен на преследване, наказания и репресии. ПРЕСЛЕДВАН Е ЗА ИСТИНАТА!

При свое посещение в България през 2016г. бившата румънска прокурорка, министър и евродепутат, г-жа Моника Маковей заяви: "За реална борба с корупцията не ви е нужно сега да променяте Конституцията, достатъчно е да намерите поне един смел и честен магистрат, който да се изправи срещу мафията и да започне тази битка“

Макар и малцина, в България имаме такива магистрати и Бойко Атанасов е един от тях. Междувременно срещу него бяха образувани 4 дисциплинарни производства, последваха и преки заплахи за живота на следователя. Мафията мачка смелите и непримиримите! Атанасов не се пречупи, не се отказа и продължава битката за истината и правдата!

БОЕЦ ще продължим с кампания за събиране на подкрепа за кандидатурата на следовател Атанасов и конституционна промяна за пряк избор на главен прокурор! Ако трябва ще излезем и на площадите, но не можем да позволим на мафията да си спечели още седем години безнаказаност избирайки си поредният Цацаров.

Когато говорим за смяна на системата и разбиване на статуквото, това е един от начините. Не са просто думи и пожелания, а релни действия и възможност за пробив. Удар, на който мафията ще отвърне с всички сили и средства! БОЕЦ вярваме, че обединени зад тази кандидатура, която е кауза за нас, непримиримите, можем да спечелим тази битка. От нас зависи. Следовател Бойко Атанасов е доказал своята независимост и кураж да се бори със злото, което ни ограбва и убива, с мафията , която превзе държавата ни.

Продължаваме!


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що рече........

    6 20 Отговор
    Л.Панов и чест?????БОЕЦ кои сте вие и за кокал ли се борите😉.
    ......

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Що рече........":

    А кой си ти бе гъзолизец герберастк?
  • 3 Centurion

    7 3 Отговор
    Бойко Атанасов ако стане ще ги разцепи. Но това е един цветен сън само!Те ще го убият но няма да го допуснат на тази позиция.Иначе са нужни хора като него,като Методи Лалов,Лозан Панов,Румяна Ченалова,хора като Калин Калпакчиев,Соня Найденова и да не изброявам.
  • 4 Зойн

    10 1 Отговор
    Само с излизане на площада става но тъп народ седи вкъщи
  • 5 Бойковец

    3 0 Отговор
    "Факти.БГ", стандартите на журналистическата професия изискват проверка на информацията поне от три източника, а не предоверяване на нечий PR пост. Ако бяхте направили проверката щяхте да се уверите, че от ГД "БОЕЦ" в началото на 2019 г. предложиха Бойко Атанасов само за ЕВРОПЕЙСКИ прокурор, а за главен прокурор на България го номинира ФБ-групата за натиск "Аз подкрепям Лаура Кьовеши за ръководител на Европейската прокуратура", като за целта още на 2 юли внесе искането си до президента, министъра на правосъдието и персонално до всеки член на Висшия съдебен съвет, и също така го публикува в групата под формата на "отворено писмо". БОЕЦ два дни след това, на 4 юли обяви същата номинация в горецитирания си рекламен за НПО пост, спестявайки истината, че има намерение чак на 15. юли да внесе официално искането си, а до този момент не е предприела никакви действия по казуса, за разлика от ФБ-групата, която още на 10 юни пусна анкета на страницата си и след гласуването в допитването за различните кандидатури, предприе съответните стъпки предложението да се превърне в официално искане. А по повод справедливата кауза, гражданската кандидатура да е на Бойко Атанасов, от два дни в групата тече имейл кампанията #АзСиГоИзбирам. Добре е подобни истински новини да влизат във вашите публикации, а не дезинформация, подвеждаща читателите ви. Предварително благодаря за което!
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Все по-често, развявате фалшиви новини! Ако действително искате да сте коректна медия, Ви представям нещо на вниманието! Би било добре да отразите точно това искане! Благодаря.. https://www.facebook.com/groups/388846351670803/permalink/450216575533780/

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Тошка

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    https://www.facebook.com/groups/388846351670803/permalink/450216575533780/ Може ли да се запознаете с това искане, а после да го отразите, защото излиза, че не сте коректни с читателите си, когато публикувате подобни лъжи..
  • 8 Венелин Иванов член на УС на ГД"Боец"

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Давид,твърде некоректно внушаваш че идеята е твоя за гражданска номинация на Бойко Атанасов за Главен прокурор.Още от септември миналата година в Боец обсъждахме издигането на гражданска номинация за главен Прокурор.Водили сме разговори лично с Лозан Панов,Методи Лалов и Бойко Атанасов.Първите двама не бяха склонни да да бъдат номинирани.Дори публично в студиото на Люба Кулезич го обявихме и на форум организиран от ГД"Боец" и Правосъдие за всеки.Консултирахме сме и със сродни неправителствени организации като "Правосъдие за всеки","Ана Политковская и др. за обявяването на Бойко Атанасов за гражданска кандидатура на поста Главен прокурор доста преди ти да обявиш в групата си това.Това се знаеше в нашата опозиционна общност.
    Твърде дребнаво е да ревнуваш че си автор на идеята за издигане на Бойко Атанасов за гражданска номинация.Защото не си.

    Коментиран от #9

  • 9 Давид

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Венелин Иванов член на УС на ГД"Боец"":

    До коментар №8, с автор Венелин Иванов, член на УС на ГД "БОЕЦ"

    Днес приятели ми казаха за вашия коментар и че е намесено моето име. Сега го прочетох и ви благодаря много за това откровение, показващо най-точно манипулацията и опита за клевета. Защото коментар 6 НЕ Е МОЙ и предполагам от медията няма да имат против да представят инфото за автора му. Но разбирам безпокойството ви от истината в предходния коментар, номер 5, казващ фактите, които лесно могат да се докажат с документи и ще е добре и НПО, на чиито УС сте член, също да представи своите на "Факти", вместо да пише подвеждащи постове в стил "гузен негонен бяга". И последно, видя се кой си служи с меко казано дезинформация, за да не кажа лъжа, щом в свой коментар ме обвинявате без основание във внушение, тоест "Крадецът вика: Дръжте крадеца!", защото точно вие правите внушения с коментара си, макар инсинуацията да не ви се получава успешна, именно поради голословието. А колкото до изнесеното от вас, не знам, разберете се поне версията да е една и съща, защото днес Д. Иванчева, под поста ми с видеото на Бойко Атанасов написа, че ще се присъединят към инициативата ни БОЕЦ и тяхното Сдружение "Зелен Младост", тъй като (цитирам) "след разговор с Боец и т.н решихме, че ни харесва идеята за гражданска номинация за Б.Атанасов". Следователно не е въпрос на "ревност", а на истина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове