Новини

Подготвят масов протест срещу ограбването на частната собственост (СНИМКИ)

Решението бе взето по време на събрание между инициативните комитети на Горубляне и Бусманци

Публикувана: 8 Юли, 2019 14:16
35 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2602
Подготвят масов протест срещу ограбването на частната собственост (СНИМКИ)
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Гражданското недоволство във връзка със Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост, заплашващ частната собственост, придоби неочаквани размери.

Горубленци се обединиха с активисти от други населени места в София и протестите ще придобият много по-масов характер, с подготвена и добре балансирана организация.

От днес до петък започва масов протест на граждани от различни точки на столицата - Горубляне, Дървеница, Казичене, Бусманци, Кривина, село Житница. Очаква се да се присъединят и жителите на всички села около София, включени в общия градоустройствен план на столицата с цел национализация на земите им чрез градоустройствени процедури.

Подготвят масов протест срещу ограбването на частната собственост (СНИМКИ)

Решението бе взето по време на събрание между инициативните комитети на Горубляне и Бусманци, на което се взе решението тази седмица да бъде блокирано Цариградско шосе ежедневно, от 18,30 до 20,30 часа – на кръстовището на ул. Павел Красов и ул. Димитър Пешев (входа на София), съобщи архитект Янита Тарабанова, която е сред главните активисти на Инициативен комитет Горубляне.

Основните недоволства на гражданите от различни точки на столицата са подобни и свързани главно с неаргументираното изземване на частни земи и ниската цена или липса на обезщетение от държавата.

Според Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост, по всяко време и без регулирана цена (дори на безценица), държавата може да отнема частна собственост. Интересното е, че според тази промяна, държавата може да засегне нечия собственост, не само за неотложните си нужди, но и при апетити от частни инвеститори. Но това, което притеснява повече гражданите, е правото на отнемане на частната собственост, без да има критерии за цената, което често води до безценица.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
На есен с песен
1 Отговор
Пак гладивайте за ГРОБаджиитеь

Коментиран от #3


Оценка:
-5 +21

Хъш
2 Отговор
Браво Янита! Борете се до край. Както вълка нрава си не мени, само козината си, така и днешните управляващи видни антикомунисти но чеда на видни комунисти продължават с национализацията. След като си върнаха кой каквото имаше да си връща, сега започват и чуждото са грабят. Днес в полза на държавата а утре ще го и купят на безценица!
ГРАБВАЙТЕ МОТИКИТЕ!
ТЕ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРАТ!

Коментиран от #4, #31


Оценка:
-4 +26

3
Този коментар е премахнат от модератор
C M E X
4 Отговор

До коментар #2 от "Хъш":


Грабвай ти мотиката и на село! Не може от някаква пиклива нивичка да искаш да станеш милиардер и заради смешния ти пазарлък да се спира цял инфраструктурен проект от който ще спечели цяла България. Няма как!!! Алчността е един от 7-те смъртни гряха и всеки плаща цената един ден!

Коментиран от #5, #6, #9, #17


Оценка:
-26 +8

Знаеш ли каква е практиката ?
5 Отговор

До коментар #4 от "C M E X":


Някакви високопарни клишета! Как се постъпва, в истинските демокрации?! Защото тук си е Соц !

Коментиран от #8


Оценка:
-2 +12

прав си
6 Отговор

До коментар #4 от "C M E X":


И сега ние всички ще страдаме, защото Алчните стопани ще затворят всички улици в София, за да изнудват за пари държавата, т.е. НАС хората, защото ние ще плащаме крайната сметка. А това, че искат да продадат земеделска земя, която не е в регулация за по 100 евро квадрата .... мама им мръсна и алчна.

Оценка:
-15 +7

Херман Гьоринг
7 Отговор
Еврейте са в основата на всички проблеми!Еврейте са лайната на Господ!!!Когато Господ е създавал света, доходило му се е до тоалетната,но се е изпуснал и така създал еврейте.Евреите унищожиха Русия,Палестина, България,САЩ, Великобритания, Германия и като цяло всички страни.ДОКАТО ЕВРЕИТЕ НЕ ГИ ЛИКВИДИРАМЕ ОКОНЧАТЕЛНО,ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ТЕХНИ РОБИ,КАКТО РУСНАЦИТЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ, ГЕРМАНЦИТЕ И Т.Н.

Оценка:
-2 +8

C M E X
8 Отговор

До коментар #5 от "Знаеш ли каква е практиката ?":


Кое е соц, бе ? Хайде стига сте говорили глупости. Искаш да е.еш дявола като продадеш земеделска земя за 100 евро квадрата? Кое е соц? Нали после всички ние плащаме сметката през данъците?

Коментиран от #10, #13


Оценка:
-11 +3

А кои са алчните?
9 Отговор

До коментар #4 от "C M E X":


Масово, по селата, общините не обезщетяват собствениците на земи, например за улица! Хем отворена, хем неплатена! За какво отиват спестените пари, от феодалите? Изказваш се неподготвен и недобронамерен! Службичка ли заработваш?!

Коментиран от #11


Оценка:
-2 +9

Е, като не им се дава,
10 Отговор

До коментар #8 от "C M E X":


Пазарна цена, или не искат да продават, да им се национализира ли? Защото питаш, явно не знаеш, какво е Соц?!

Коментиран от #18


Оценка:
-0 +4

C M E X
11 Отговор

До коментар #9 от "А кои са алчните?":


Така като ми почнете да говорите направо ми се повръща...."масово по селата ...." ала бала.... Дай ми конкретен пример къде в кое село за кой имот, собственика имал ли е документ и т.н. Защото аз имам няколко примера, които доказват противното.

Коментиран от #14, #15, #24


Оценка:
-6 +3

Бай Онуй
12 Отговор
Кръв повръщам, пари не връщам!
Основен лозунг на шайката.

Оценка:
-0 +5

Абе младеж,
13 Отговор

До коментар #8 от "C M E X":


Като копувача не иска да плаща, няма сделка, нали? А не национализация ....

Коментиран от #19


Оценка:
-0 +7

И аз имам примери,
14 Отговор

До коментар #11 от "C M E X":


Бе човече! Не съм голословен!

Оценка:
-0 +2

Въобще нямаш
15 Отговор

До коментар #11 от "C M E X":


Примери! Щото практиката е, да не се обезщетяват!

Оценка:
-1 +7

РазБойко
16 Отговор
Демокрация по герберски. По-лошо от мутренските години. Тогава можеше да ядеш един бой, сега няма какво да ядеш.

Оценка:
-1 +10

Хъш
17 Отговор

До коментар #4 от "C M E X":


Аз нямам нивичка но подкрепям хората в това да разполагат с имотите си както намерят за добре. А за предложението ти грабвам мотика та и да ходя на село, бих го направил. Но същите "антикомунисти" и земеделието по същия ограбват. А ти всъщност звучиш(квичиш) като онези граждани на които им е много хубаво да плащат данък на една панелка но да искат да имат места за паркиране, градинки за игра на децата им
И да им е чисто и спретнато. Но данъците за тези площи си ги плащат горублянци и другите.
Та тази мотика мога да ти я навра отзад, та поне докара се разкарваш из чуждите имоти да ки попрекопаш малко.

Коментиран от #20, #33


Оценка:
-4 +10

C M E X
18 Отговор

До коментар #10 от "Е, като не им се дава,":


Колко е пазарната цена на декар земеделска земя в районите, в които тези имат претенции? Колко им дава държавата ? Конкретно с факти без словоблудства...

Оценка:
-3 +3

абе
19 Отговор

До коментар #13 от "Абе младеж,":


Абе младеж, к.ра да ми ядеш! кУпувач се пише с У!!!! Неграмотен, ама и той се наредил за държавните парички, оти че си ги носи на оня свят! Алчност! Естествено, че ще има национализация( СРЕЩУ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, а не ЗА УПИ )

Коментиран от #22


Оценка:
-5 +4

като
20 Отговор

До коментар #17 от "Хъш":


като нямаш, що пишеш ? или се изхождаш по форумите щото няма какво да правиш?

Коментиран от #23


Оценка:
-3 +4

малко инфо
21 Отговор
Отчуждаването е винаги възмездно. Има 2 начина, по които общината може да ме компенсира:
с парично обезщетение
То се определя в съответствие с конкретното предназначение на имота, което той е имал преди влизането в сила на подробния устройствен план. По правило оценката се извършва въз основа на пазарните цени на имоти със сходни характеристики, намиращи се в близост до отчуждавания – в една и съща ценова зона (за урбанизираните територии) или в едно и също землище (в земеделските и горските територии). „Пазарни цени на имоти със сходни характеристики” са осреднените цени от всички сделки с имоти, намиращи се в близост до отчуждавания имот, които имат еднакво конкретно или преобладаващо предназначение, притежават еднакъв характер на застрояване със същите или близки показатели на устройство и застрояване и/или установен начин на трайно ползване с отчуждавания имот, за: покупко-продажба, замяна, учредяване на вещни права или прехвърляне на собственост срещу задължение за строителство, ипотека, продажбите чрез търг от държавни и частни съдебни изпълнители, държавните институции и общините, както и други възмездни сделки между физически и/или юридически лица, по които поне една от страните е търговец, сключени в рамките на 12 месеца преди датата на възлагане на оценката и вписани в службата по вписванията по местонахождението на имота. Ако в рамките на 12 месеца преди датата на възлагане на оценката в службата по вписванията по местонахождението на имота са

Коментиран от #27, #32


Оценка:
-0 +2

Всъщност,
22 Отговор

До коментар #19 от "абе":


Имаш пропуски, в културата, или от първите години, или, по-вероятно ти е наследствена обремененост! Я пак с обидите!

Оценка:
-2 +1

Хъш
23 Отговор

До коментар #20 от "като":


И за тебе ще намерим една мотика.

Оценка:
-1 +1

Димов
24 Отговор

До коментар #11 от "C M E X":


Ако ти имаше примери, доказващи противното, щяхме да гледаме протести за прекалено скъпи обезщетения на собственици, не за насилствено изкупуване на безценица. Ама не виждам такива протести. Значи няма такива глупости, каквито твърдиш. Това, което държавниците правят с имотите на хората, се нарича законен рекет.

Оценка:
-1 +4

Матей
25 Отговор
Нима мислят да направят и този пладнешки грабеж,но какво чудно има,апетита идва с яденето,то си е тлъста мръвка,за милиони.Ще сбъркат,много ще съжаляват,ако не се откажат навреме,ще им излезе скъпо.Обсадата на София не им мърда,ще се вдигнат всички села и кварталчета в околността,това не ти е да безчинстваш и грабиш из прованса.

Оценка:
-1 +6

от МРРБто
26 Отговор
Забавете се малко, че сега тръгваме от Филибето с Лилето и много друса...

Оценка:
-0 +3

синоптик
27 Отговор

До коментар #21 от "малко инфо":


Никакви пазарни цени няма при отчуждаването на имот!На един познат,за къща с двор в центъра на Варна му броиха цели 32000лв(за строежа на новия булевард).Точно колкото струва гараж.Води дела,обаче полза- никаква.А на Гергов му подариха 43милиона за една дупка .Така е в страната на мафията.

Оценка:
-0 +8

Помнещ
28 Отговор
,,Ти помниш ли , помниш ли " , ами този ,,процес" върви тихомълком още от зората на демокрацията .

Оценка:
-0 +5

освен това
29 Отговор
Трябва да се заведат дела в международния съд по правата на човека.Все пак часната собственост е неприкосновенна!

Коментиран от #30


Оценка:
-1 +7

Димов
30 Отговор

До коментар #29 от "освен това":


Но тук човекът е виртуално понятие. Ние сме овце за стрижене.

Оценка:
-1 +4

Nik
31 Отговор

До коментар #2 от "Хъш":


Част от тези "борци за справедливост",са получили "имотите" си,чрез "свидетели",без документи или с фалшиви такива, по времето на управлението на СДС!Аз имах личен "сблъсък" с един такъв нагъл тип,който се опита да ми вземе имота чрез лъжесвидетели,без да има надлежните документи!По времето на реституцията,бяха извършени много престъпления с даването на имоти,без документи,само по свидетелски показания!Един на друг си свидетелстваха,само и само да заграбят общински или чужд имот!Алчни хора,до безобразие-тъпи и нагли "селяни"!Сега,какво искат?Лъжат,че държавата щяла да ги ограби!Нищо подобно!Плаща им се по пазарни цени за имотите,чрез агенции за недвижими имоти,чиито специалисти и експерти,определят цените на кв. метър коректно!Тези "реститути",ще спечелят достатъчно от "нивите" си,но алчността е безкрайна!Като са толкова големи "борци за частната собственост",да си наемат адвокати и да съдят държавата,ако мислят,че са ощетени!Даааа,обаче не им се плаща за адвокати!На много други места в България,хората масово са си продали частните земи,за строежи на инфраструктурни обекта и са ДОВОЛНИ,от сделките!Тия,които протестират,тук в Софийско-селяни се правят на големи тарикати!Вдигат само "пушилка" и спират незаконно движението!Аман от прости и алчни хора!

Коментиран от #35


Оценка:
-0 +1

Nik
32 Отговор

До коментар #21 от "малко инфо":


Абе,какво им обясняваш на тия глупаци!Те не четат!Някой казал нещо,друг чул-недочул,а тия тарикатите,като тая Янита,лъжат "овцете" и ги ръчкат да протестират и да спират движението!!Като си мислят неграмотниците,че ще ги "прекарат,да си наемат адвокати или да "чукнат" в Гугала,да видят,колко струват нивите им по-пазарни цени за съответното населено място и да видят сделки с имоти в близост до техния имот!Дааа,обаче "селяните" са подозрителни и "цинции"!Не им се дават пари за адвокати,и за консултации с експерти по цени на поземлени имоти!Аман от простотия в тая държава!

Оценка:
-1 +1

Nik
33 Отговор

До коментар #17 от "Хъш":


Абе,отворко,като беше бай Тошо,някой питаше ли те какво да правиш с нивата си?Що тогава не излизаше да протестираш и да спираш движението,а?Страхливци!На "всичко отгоре",част от "селяните" си върнаха нивите и земите с измама!Чрез лъжесвидетели-аз на тебе,ти на мене!Сега държавата им плаща всичко по пазарни цени!Нищо не губят,само печелят от това ама алчността е безкрайна!

Оценка:
-0 +2

Иван
34 Отговор
Вместо да протестират за глупости, тези хора трябва да искат връщането на фараон Цецо Василев в България, за да се разследват неговите престъпления в КТБ и да се върнат поне част от милиардите, които той изнесе в чужбина и с които в момента живее!!!

Оценка:
-1 +2

35
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Григор Димитров
Тенисистът Григор Димитров с признание за спортната си форма
Не съм в мир със себе си"

Още бисери