Last news in Fakti

11 Юли, 2019 17:39 6 723 34

Йордан Мичев: БСП да извади всичко за Ф-16

  • ф-16-
  • f-16

Сделката с американските изтребители била скандална

Йордан Мичев: БСП да извади всичко за Ф-16 - 1

Депутатите от БСП да извадят наяве всички параметри около сделката за F-16, а не да се спотайват в кулоарите преди гласуването ѝ. Защото тази сделка е скандална, тя е христоматиен пример за лижеща мазни задници компрадорска външна политика, целяща оцеляването на една все по-затъваща в собственото си безхаберие, некадърност и корумпираност управляваща върхушка...

Това коментира във „Фейсбук“ Йордан Мичев.

Преди вече доста години лицето Сидеров нарече парламента "стадо грухтящи прасета" и "безчувствени топки лой". Да, да не му се надяваш - наистина е прав, това мнозинство е бетер безчувствени топки лой.

Защото за 2,2 млрд. лева самолетите ще са частично въоръжени и оборудвани, но виждаш ли - това никак не намаляло бойните им способности. Трябвало ни още поне 700 млн. лева за дооборудване. И вместо 8 бойни изтребителя, получаваме 6, които донякъде ще са боеспособни, защото 2 всъщност са тренировъчни.

Това са най-скъпите изтребители в галактиката! А това е най-слугинското правителство в историята ни!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    39 108 Отговор
    Поредната руска подлога на която не и издържаха нервите и се само-издаде виейки на умряло …:)

    Коментиран от #3, #4, #22, #32

  • 2 Снайперист

    29 8 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Готин ама не съвсем

    55 32 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Боли а?? И като не можеш да опонираш реално, почваш да обиждаш персонално! Та подлогата явно си ти, но ФАЩисана!
  • 4 Сороснята

    60 21 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Поредното Американофилско гюбре, добре лижещо задници като всички Българофоби и национални предатели.Дано се задавите с комисионките от тази антибългарска сделка

    Коментиран от #10

  • 5 Госあ

    32 10 Отговор
    Бате, всеки си прави каквото си иска в/с тая страна. Гротеска. От най големите.
  • 6 Centurion

    58 9 Отговор
    Лека по-лека започват да излизат параметрите на сделката .Май ще се окаже ,че въображението е направо осакатено, в бомби за свободно хвърляне тип ВСВ.Самолетите ще стават повече за разходка от колкото за нанасяне на високо точни удари.

    Коментиран от #17

  • 7 Boxer

    29 4 Отговор
    Благодарение на лъжливите ни политици, договорът трябва да е обсъден до последната запетя, понеже няма.как да им имаме доверие. Когато въоражението на една държава е публично достояние, то много по неефективно , т.к. врагът също е подробно запознат...
  • 8 А БЕ

    38 20 Отговор
    ВСИЧКИ ЛИ ЗАБРАВИХА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ ЗАКУПЕНИ ОТ БСП ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ, А ТЕ НЯМАХА МИНИМАЛНО ВОЕННО ОБОРУДВАНЕ ?!

    Коментиран от #12

  • 9 стар спомен

    31 8 Отговор
    кото бях войник преди много години , даже и на учебни стрелби ни даваха поне по три пълнителя.
  • 10 ДДимитърддд

    25 44 Отговор

    До коментар #4 от "Сороснята":

    Руската агентура на Кремъл в България се активира и започна да лае и плюе за да се опитат да опорочат нещата. Защо вече близо 20 години не са закупени изтребители и друга военна и натовска техника другарите и говорители на Кремъл мълчат като партизани в черква пред молитва. Не и км кълвете на глупостите и лъжиите защото те изпълняват руските инструкции.
  • 11 ДДимитърддд

    19 35 Отговор
    Руската агентура на Кремъл в България се активира и започна да лае и плюе за да се опитат да опорочат нещата. Защо вече близо 20 години не са закупени изтребители и друга военна и натовска техника другарите и говорители на Кремъл мълчат като партизани в черква пред молитва. Не и км кълвете на глупостите и лъжиите защото те изпълняват руските инструкции.
  • 12 Просто статистика

    32 10 Отговор

    До коментар #8 от "А БЕ":

    Духай супата - Кугърите ги купи Тиквата през 2010 и се скъса да ги хвали!

    Коментиран от #13

  • 13 Centurion

    22 0 Отговор

    До коментар #12 от "Просто статистика":

    Договора за хеликоптерите го сключи Симеон Сакскобурготски 2005 г
  • 14 Чук и Гек

    26 7 Отговор
    Това правителство и руски самолети да беше купило пак щяха да са най-скъпите на света!!!
  • 15 M. A. G. A.

    16 9 Отговор
    Тоя като не разбира от авиация да не се излага! Това че са двуместни два от самолетите изобщо не значи че са учебни! В Израел всички от последните Ф-16И,, Суфа "са двуместни. Точно с тях евреите бомбят в Сирия.

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 M. A. G. A.

    9 11 Отговор

    До коментар #6 от "Centurion":

    Много по-важна е оръжейната система, какво може да използва самолета. А този може да използва всички налични оръжия, включително европейските Метеор и IRIST, също както Ф-16 блок 60 и Ф-35. Бомбите са само консумативи, ако не дай боже, потрябват бързо ще бъдат доставени.

    Коментиран от #19, #20, #31

  • 18 Гарантирано от ГЕРБ

    22 7 Отговор
    ОРЯЗВА се пакета по сделката за Ф 16, елиминира се въоръжението въздух земя, намалени са и резервните части и консумативи, които след това ще се купуват десетократно по скъпо, намален е броя на резервните двигатели, елиминират се цели оборудвания.. Изобщо остарялата технология самолет от 1978 год се осакатява напълно, но се Гарантира безопасността на Боко Борисоф, който така си Купува Индулгенция от Тръмп да остане на власт!
  • 19 fermera

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "M. A. G. A.":

    Дори и да купим Метеор и Ирис Т не е сигурно че ще ни отключват самолета софтуерно и колко пари ще искат за това.Шведите ни оставиха бюджет сами да си изберем въоръжението без ограничение на избора,ама руските агенти казаха че бил без въоръжение.Целта е МИГ 29 да лети да 2030 и да ни вземат 400 милиона.
  • 20 Centurion

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "M. A. G. A.":

    То хубаво ,ама ги няма в пакета.Най вероятно ще са обект на следваща сделка.Чесно да ви кажа на мен ми се виждат излишни тези играчки.Кой ще ни напада,с кого ще воюваме???Нито с Турци, нито с Гърци,а още повече с Руснаци,ама да имаме и ние.И трите държави имат армии,а Руснаците ще ги изпържат тези тенекиени свраки за нула време. Плащаме данък с покупката на нашите "приятели и съюзници" зер им идва малко Мариците,Златото и безплатните бази.
  • 21 месара

    5 16 Отговор
    абе друго си е да купим съветски самолетчета! нали другаре?
  • 22 Велин

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Нали плюете по "шофьора на самолет". Нали се кефихте на Валери Симеонов!? Нали Президентът бил лобист и не разбирал от самолети колкото Бойко, Цецо, Валери, "Шкембе войвода" и още знайни и незнайни "специалисти"!? И сега, ако договорът е подписан по този начин май генерал Радев ще се окаже прав- тия самолети по един път в годината ще са перфектни на авиошоуто в американската база Граф Игнатиево !!! По този начин подписан договорът е все едно да си купиш да кажем М 16 без да купиш патрони за него. Щеше да е много смешно и весело ако не беше изключително трагично !!!
  • 23 Велин

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "M. A. G. A.":

    Майтапите ли се!?!? Двуместен самолет се нарича "Спарка". Служи за обучение на млади пилоти. Да не би да си мислите, че едното място е за "шофьора", другото е за гранатомет ПИК!?

    Коментиран от #24

  • 24 Велин

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Велин":

    Последна дума : гранатометчик, а не гранатомет Пик
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    5 9 Отговор
    За пръв път от 30 год. се прави реален опит да се отдели в областа на военната техника (почти всичко е съветско) в така наречената вече натовска демократична България от хватката на СССР и Русия, за разлика от всички други бивши соц. страни.

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 България ЕС Нато🗽🗽🗽🇧🇬🇧🇬🇺🇲🇺🇲

    2 1 Отговор
    Двата двойни самолета Ф16 не са като руските летящи ковчези спарки които стават само за разходка в облаците те са си като другите с място за още един пилот
  • 31 Ха ама

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "M. A. G. A.":

    Друг път може да ползва само фащ боклуци
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 критик

    1 0 Отговор
    Това е и най-продажното правителство в историята ни, а още и най-наглото, най-некадърното, най-престъпното, изобщо най-лошото в историята на Третата българска държава, а Бойко Борисов е най-слабият премиер, за когото важат всички характеристики за правителството му, посочени по-горе. Мен лично ме е срам, че моята държава има такъв премиер.
  • 34 анализатор

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Всички други бивши соц страни да не са по-глупави от нас? Просто си гледат националните интереси и нямат продажни, слугински и престъпни правителства. Да не би да го правят от любов към Русия, особено Полша? Не, техните правителства постъпват държавнически и с мисъл за обществения интерес, за разлика от нашето правителство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове