Last news in Fakti

31 Юли, 2019 17:50 1 714 24

Горанов: Няма причина за оставка на шефа на НАП

  • владислав горанов-
  • галя димитрова

По думите на Горанов отговорността за пропуските се носи от лицата, които са пряко отговорни

Горанов: Няма причина за оставка на шефа на НАП - 1

Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не вижда причина да бъде поискана оставката на директора на НАП Галя Димитрова.

Той бе категоричен, че тя е "успешен ръководител на приходната администрация" и е жертва, а не извършител на престъпление. Пред журналисти в парламента Горанов каза: "Ние сме жертви на едно криминално деяние, чиито цели надминават обикновеното хакерство".

Той коментира, че не е чул досега шефът на ЦРУ да напусне след "Уикилийкс", съобщи novini.bg.

"Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция "Митници", успя да увеличи с 50 на сто данъчните приходи за последните няколко години, заслужава това, дори за толкова сериозно деяние, което пак повтарям, ни превръща в жертви, а не в извършители на престъпление", каза Горанов.

Той бе категоричен, че не трябва да се обезглавява приходната администрация.

По думите на Горанов отговорността за пропуските се носи от лицата, които са пряко отговорни. Той информира още, че двама служители на НАП вече не са работа. Това са директорът на "Информационна сигурност" и директорът на ИТ звеното в НАП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bingo

    21 1 Отговор
    Увеличи с 50% приходите но остави да изтекат 100% от личните данни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 876 так

    15 0 Отговор
    Цялата паплач си вярват че вали когато ги плюем.
  • 6 Червен плащ

    14 0 Отговор
    Направо е за правителствена награда.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коментар📝

    10 0 Отговор
    Горанов Аз ИМАМ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА СЪМ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИЙТЕ.ХИЧ НЕ МИ ДРЕМЕ ТИ КАКВО МИСЛИШ ВЕЧЕ ИЛИ ЗАПЛАТАТА СТАВА КАТО В РУМЪНИЯ ЗАЩОТО = ТРЪГНАХМЕ НО ТВОЯ ГОСПОДАР ПРЕДПОЧЕТЕ ДА УСВОЯВА А НЕ ДА ДАВА НА НАРОДА ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА.СЕГА НЕ ЗНАМ ОТ ОФШОРКИ ЛИ ЩЕ ГИ ВАДИТЕ ОТ КРИПТОВАЛУТАТА ЛИ ЩЕ ВЗИМАТЕ НО ЗАПЛАТАТА ОТ 400€ Я ИСКАМ КАТО НА РАБОТНИК В РУМЪНИЯ.ИНАЧЕ НА ВСЕКИ ПРОТЕСТ ЯХНАТ ОТ НЯКОЙ И АЗ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧВАМ С ЛЮБОФФФФФ КЪМ ВАС.
  • 9 Ernesto Guevara

    16 1 Отговор
    Увеличихте приходите от осигуровки и ддс,които се прибират от бедния и изчезващ народ,а не пипате големите.Безродници.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    14 0 Отговор
    Г-н Министър, подайте си Вие тогава оставката, никой ли няма да понесе отговорност
  • 12 Ввв

    9 0 Отговор
    Ей тоя горанката като го видя колко е мазен и грозен,с бонус и е нагъл,направо ми се гади!!!
  • 13 Наглост неземна

    10 0 Отговор
    Не си прекъсна отпуската поради "лични" причини. При тази катастрофа това е наглост
  • 14 Тъй съм чувал

    10 0 Отговор
    Тя е "успешен ръководител на приходната администрация" . А, не бе! Току виж се появила ''флашка'' с ежемесечните вноски/плосък данък/от по 36хил. на г-жа Горанова. Хонорари за консултантски услуги?!
  • 15 Избери по кой начин

    8 0 Отговор
    ГОРАНОВ, ЦЪРВУЛ МИРИЗЛИВ, НЕ МИСЛИ, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕШ ДА ИЗБЯГАШ С НАШИТЕ ПАРИ. ЩЕ СИ ГИ ВЪРНЕМ И ТО С ЛИХВИТЕ. ПРИ ТОВА НЯМА ДА ТЕ ПИТАМЕ ДАЛИ СЕ ЧУВСТВАШ ВИНОВЕН.
  • 16 Кой68

    6 0 Отговор
    Що не се хванете за рачички и да скочите пред някой влак?
  • 17 боко

    7 0 Отговор
    Горанов,защо след като Борисов заяви,че е настоял пред американците да плати всичко за да не остави бъдещите поколения да плащат ти теглиш заеми след заеми??
  • 18 Димов

    6 0 Отговор
    Във всяка напреднала държава, към които уж се стремим, при подобен гаф столът на шефката на НАП щеше да е изстинал на същият ден, в който пуснат новината. Но, явно тези господа се стремят единствено към още донагушване.
  • 19 Коня

    5 0 Отговор
    Абе хора, не ви ли писна вече, да ви се подиграват в очите и да ви правят на глупаци?
  • 20 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    С тия опити за остроумничене г-н министър, нещата не изглеждат по-приемливи. Жертва на престъпление сте, щото с бездействието си сте го допуснали, а покрай вас и още 5 милиона.
  • 21 Слави Славов

    5 0 Отговор
    Горанов ли си,Петканов ли си или си мазна свиня дебела,предпоставка за оставка има и то огромна-това е твоята оставка!Ще се доберем и до тебе все някога,много ще повръщаш!
  • 22 Марио Кроненберг

    4 0 Отговор
    Всички, барабар с теб, трябва ВЕДНАГА да си подадат оставката!!! За такъв гаф в нормална държава щеше ДА ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
  • 23 критик

    3 0 Отговор
    Първата оставка трябваше да е именно на Горанов като министър и след това на шефката на НАП. Двете са свързани. Затова се оправдава, че нямало нужда тя да си подава оставката, защото тогава и той ще трябва да направи същото.
  • 24 А на мен това ми звучи

    1 0 Отговор
    все едно като "Няма причина за оставка на шефа на МФ" Абсурдните изказвания на този "минимистър" профанират всички напъни на политиците зад него да ни убедят в каквото и да е. На практика той ръси бисери, позволява си да се репчи на всеки и не носи никаква отговорност. Крайно лекомислено е да раздава оценки дали има причини за оставки преди да са се произнесли компетентните органи. С това бягане пред вятъра показва, че е гузен и вреди на тези които го крепят. Такова чудо даже при социализма не можеше да се случи никога. Сега парите командват всичко включително и нечиий морал. Затова абсурдите са ежедневие а демократичните ценности - в далечното светло бъдеще.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове