Last news in Fakti

4 Август, 2019 15:46 2 839 23

Премиерът подкрепи строителите

  • бойко борисов-
  • строители-
  • артекс

Бойко Борисов отрече твърденията, че има поправка в Закона за устройство на територията, която да защитава интересите на една или друга строителна фирма

Премиерът подкрепи строителите - 1

В свое изявление от 2 август 2019 премиерът Бойко Борисов категорично отрече твърденията, че има поправка в Закона за устройство на територията, която да защитава интересите на една или друга строителна фирма, и декларира подкрепата си към интересите на строителите в България.

„Защото сме убедени, че само с частния бизнес, инициативата, всички тези хора, от техният труд и конкуренция, може държавата да върви напред“, заяви премиерът Борисов, цитиран от бТВ.

Това изявление той направи в отговор на журналистически запитвания, свързани с потвържденията на Административен съд София за законността на строителството на сградата на „АРТЕКС“ - „Златен Век“.

След като съдът се произнесе, от „АРТЕКС“ разпространиха изявление, от което стана ясно, че и те подкрепят усилията на правителството да се спазва законността и очакват институциите и гражданите да уважат решението на съда и да се съобразят с всички, произлизащи от него действия.

„Законът следва да се изпълнява от всички субекти в една правова държава", заявиха от „АРТЕКС“ и допълниха, че строителството на многофункционалната сграда „Златен Век“ е пряко и косвено свързана със запазването на работните места и осигуряването на заплатите на над 2000 служители и граждани на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг1

    25 2 Отговор
    С труд и конкуренция добре, но със купуване на парцели по-втория начин, апартаментчета на по 600 евра.. ни е ясно какво се случва, макар всичко да е законно
  • 2 Демократ

    39 7 Отговор
    Най-корумпираната партия ГРОБ загробихте цялата държава.

    Коментиран от #12

  • 3 Цанков

    37 4 Отговор
    Законът е променен веднага след като Цвъки и компания се сдобиват с евтините апартаменти! Ако бяхме нормална държава, отдавна да са в затвора!

    Коментиран от #7

  • 4 партизан за бой се стяга

    9 8 Отговор
    КПСС-БКП.....КПСС-БКП............
  • 5 Centurion

    20 2 Отговор
    За да можеш да ги търмъчиш,за това ги подкрепяш.Ти лев не вземаш ли не си мърдаш и пръста.
  • 6 ОТВРАТЕН

    11 1 Отговор
    Абе, обърнахте държавата на руска рулетка и на кой се падне, тоя е.ан, ама мизата е от КОЙ?
  • 7 Centurion

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Цанков":

    А ако бяхме Китай,20000 щяха да са екзекутирани!!!
  • 8 Глупости

    18 2 Отговор
    „Защото сме убедени, че само с частния бизнес, инициативата, всички тези хора, от техният труд и конкуренция, може държавата да върви напред“, заяви премиерът Борисов, цитиран от БТВ. ГЛУПОСТИ.
    Във Франция и Германия, моторите на ЕС, всички фирми от стратегическо значение са смесени дружества с над 51% държавно участие и финансиране, само те не могат да фалират и е сигурно развитието им.

    Коментиран от #13

  • 9 Агента

    11 2 Отговор
    Като чета "имената" все едно прелиствам архивите на ДС-доносниците!
  • 10 Българан

    13 1 Отговор
    Законно или не ще разберем след приключването на съдебния спор с надзора. Проектът "Златен век" е много лош атестат за професионалния вкус, морал и отговорност към града на Артекс. Проектът им е парвенюшко изхвърляне на главозамаяни простаци, изживяващи се, като сноби. Сноби ли? Посредствени алчни лакеи на властта.
  • 11 Оооо хич няма бе

    14 2 Отговор
    Точно преди да им изтече разрешителното от ГРОБ гласували промени в ЗУТа да не се иска таква при подновяване и случайно лелв цецка и цвъки си.купили евтини апартаменти......
  • 12 Само тъпанари

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "Демократ":

    като теб не харесват ГЕРБ.Наесен отново ще се увериш че е така.

    Коментиран от #19, #20

  • 13 У тук е така

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "Глупости":

    С малката разлика, че в големите фирми 51% участие не е държавно, а на съдружници от организираната престъпна група ГЕРБ.
  • 14 Ясно

    9 1 Отговор
    Прекалено много хора от "нашите" по върховете са задължени на "Артекс". Неслучайно са получили луксозни апартаменти на смешно ниски цени. Сега трябва да се отплащат чрез създаване на най-добри условия за строителите, колкото и да прлтестират простосмъртните. Вероятно след "Артекс"и други фирми ще поискат преференции, отстъпки и т.н. Те да не са по-лоши! Пък и имат нагледен пример как става, лесно, безболезнено, сигурно.
  • 15 Ей готовото унищожи

    7 1 Отговор
    Хубу я наредихте таз държава говори глупости ай у кончината бързо че и софийско почват
  • 16 българина

    8 1 Отговор
    не искам да слушам лъжите му, 10 г стигат! в деня в който каза че плащал за самолетите за да не оставял дългове като предишните изтегли 500 млн за 20 г! какво да се коментира повече ??? само бесилото го оправя!

    Коментиран от #17

  • 17 АНЕНЕРБЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "българина":

    ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО В НЕГО , НО И В ЛИПСАТА НА ОПОЗИЦИЯ.

    Редно бе при тази АНТИНАРОДНА ПОЛИТИКА , Нинова и БСП не само да напуснат парламента , но и да предприемат действия по събарянето на тази ОПГ.

    НИЩО ПОДОБНО НЕ СЕ СЛУЧИ.

    Наблюдавай как и сега Корнелия го играе КОНСТРУКТИВНА опозиция , а всъшност си е чист ТРОЯНСКИ КОН НА БОРИСОВ.

    ЗА СТАНИШЕВ ДА НЕ ГОВОРИМ.
    УСЕЩАНЕТО ЗА НЕГО И БОРИСОВ Е, ЧЕ И ДВАМАТА СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ .
    Всъшност това е така. ГЕРБ и БСП са двете страни на едно и също нещо.

    За "патриоти" и разни МВРО няма какво да коментираме - ОКАЗАХА СЕ ПО ГОЛЕМИ ПРОДАЖНИЦИ И ОТ ТУРЦИТЕ.

    НАРОДА Е ГОТОВ ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПЛОЩАДИТЕ , НО НЯМА КОЙ ДА ГО ПОВЕДЕ - това е истината.
  • 18 май има още гейберасти

    6 0 Отговор
    желаещи луксозни апартаменти с асансьор за по 200 евро,а Борис Оф?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ФАКТ

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Само тъпанари":

    80 % не харесват това корумпирано управление осен тези, които са на хранилка от ГРОБ, може би си от тези 20 % корумпирани? Като дойде време за истината да не се отметнеш, че си от тази крадлива партия ? ЗАЩОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА БЪДИ СИГУРНА!!!
  • 21 Behemoth

    5 0 Отговор
    Той и свиневъдите подкрепи преди пет шест години .... хаххахх....
  • 22 Гьоринг

    0 1 Отговор
    Долу комунизма! Мрете болшевики
  • 23 Гьоринг

    0 1 Отговор
    Heil Hitler!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове