7 Август, 2019 12:49 1 816 27

Искаме от 4 компании оферти за БТР-и

  • бтр-
  • българия-
  • армия

Крайният срок за подаване на оферти е 31 октомври тази година

Искаме от 4 компании оферти за БТР-и - 1

Министерството на отбраната изпрати на 5 август исканията за предоставяне на предложения до четирите компании, поканени за участие в проекта за придобиване на бойна машина на сухопътните войски: ARTEC GmbH /Германия/, Patria /Финландия/, NEXTER Group /Франция/ и General Dynamics Land System - MOWAG /Швейцария/, съобщават от Министерството на отбраната.

Крайният срок за подаване на оферти е 17.00 часа на 31 октомври тази година. Това припомнят от министерство на отбраната.

Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада" трябва да приключи работата си по анализа и оценката на подадените оферти до 20 декември.

Инвестиционният проект беше приет от 44-ото Народно събрание на 8 юни 2018 година. Той предвижда придобиване на 150 броя бойна и специална техника за три батальонни бойни групи, на системи и допълнително оборудване, както и обучение на състава. Времевият интервал за неговата реализация обхваща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1,464 милиарда лева с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛО АЛО

    5 1 Отговор
    ИМА ЛИ МЯСТО ЗА МАЛКИЯ МИ ТАНК?
  • 2 Госあ

    12 6 Отговор
    Който иска някакво смислено развитие (оставям настрана дори стандарт), а не да се развива като прекупвач трябва да се евакуира по най бързият начин от тая територия. Не губете време, защото животът си минава и ще се окаже че сте живели в кочина пълна с прасета и накрая и вие сте се превърнали в такива.

    Коментиран от #6, #10

  • 3 Госあ

    4 5 Отговор
    Нормално е с развитието на цивилизацията да има прегрупиране на обществото и е нормално някои части на планетата да бъдат черни дупки или кофи за буклук. Жалко за хубавата територия, жалко и за всички истински хора живяли на нея, но мисля че процесът е необратим. Ако искате да ви се подиграват или да се превърнете в прасета е ваш избор. В противен случай, трябва да работите почти денонощно и със зъби и нокти да се борите да се измъкнете.
  • 4 Нов

    13 2 Отговор
    Когато отпуснат и едни 1,464 милиарда лева с ДДС на организациите за лечение на болни деца, развитие на образованието и културата, увеличаване на мизерните заплащания на мед. сестри и лекари, а за тези проекти започнем да събираме капачки, ще ми се върне доверието към тази държавица. ^^
  • 5 7777

    10 1 Отговор
    Нека да позная, накрая печелят американците, нищо, че ни ги пише.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въпрос

    12 2 Отговор
    Защо българските военномашинни заводи не са включени в запитнането? Та нали ние произвеждаме такава техника?! Нали идеята е да се стимулира българсото производство и парите да се влагат в държавата и народа?

    Коментиран от #11

  • 8 България ЕС НАТО

    2 5 Отговор
    Искаме Хамъри и Брадлита
  • 9 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    Кауза пердута ! Не, ние не бягаме а търсим достоен живот. Мисля че е много по добре да човек да развие потенциала си и да даде това на което е способен на света, отколкото да се бори цял живот с вятърни мелници. Защо трябва хубавите ябълки прасетата да ги ядат ? Има и една източна мъдрост (защото това е от поезията на Вийон) на котка, жълтици да даваш ( какъв е смисълът да даваш на котка жълтици ? ). Освен това, кажете какво да работят инженерите, кажете какви са условията за наука и изкуство, кажете стандарта на лекарите (истинските). Просто няма шанс. 90'те бума на мутрите и приватизацията, а началото на новият век мутрите официално взеха властта. Какво може да се очаква ?

    Коментиран от #18

  • 10 Реалист

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Нещо не се справяш със днешната задачка да ревеш колко било зле в България. Ами обирай си партакешите и се изнасяй за рашка... Такива като теб сме ги виждали много. България е прекрасно място за живот и става все по красива и просперираща. Това че ти се превръщаш в прасе(според собствените ти признания) не означава че се отнася за останалите. Аре бегай се оплачи на шефа си на Позитано че тук те нагрубяват.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 11 Отговор

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    Българските оръжейни заводи са вече частни или със смесено участие, като при смесеното участие държавата поема само загубите, а мутрата краде. Там работят доста изстрадали хорица за по 600-800 лв, които без да знаят поддържат мутренско-феодалния строй, който е в момента и са част от проблема. Техниката произвеждана там е на ниво от 80-те когато имахме някаква адекватна военна промишленост и със сигурност не отговаря на съвременните тенденции, а ако я сравниш с немска, шведска, френска или швейцарска аналогична техника е все едно да сравняваш трабант и мерцедес нов модел. Та на кратко казано, така и така ще се крадат комисионни и ще се купи техника на завишени цени от държаните пари по-добре е накрая тая техника наистина да става за нещо, а не да е музеен експонат.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Като свършат ябълките,нали знаеш к'во ше ядете ? Ще си ядете ушите.

    Коментиран от #24

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Слънчака е най красивото място на света 😂
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой68

    1 2 Отговор
    Накрая армията като такава ще бъде въоръжена от патока/от тук и там/?
  • 18 Коментар📝

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Евентуално си Прав.Даже може да се каже че Споделям Мнението ти.Но КОМЕНТАРА САМ ПО СЕБЕ СИ КРИЕ И ОТГОВОРЕТЕ НА СУБЕКТИВНАТА РАЗДРАЗНИТЕЛНОСТ В ДНЕШНАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ.ИЛИ ПО КРАСНОРЕЧИВО МАХАМЕ СЕ НИЩО ТУК Е САМО МАФИЯ (ИЛЮСТРИРАМ КОТКАТА).И САМ ПО СЕБЕ СИ И КОМУНТАРАТ МИ ПОСЛЕДНИЯТ ЩЕ ЗАГАСИ ЛАМПАТА СЪЩО ИЛЮСТРИРА БЪДЕЩИЯТ КАТАКЛИЗЪМ КЪМ КАЙТО УСТРЕМЕНО ВЪРВИМ.УВАЖИХ МНЕНИЕТО ТИ С +.И ДАНО НА ТИЯ ТЪПАНАРИ ИМ ДОЙДЕ РАЗУМА Че С УНИЩОЖЕНИЕТО НА НАРОДА СИ СВЪРШВАТ И ТЕ КАТО ПАРАЗИТИ БЕЗ ПРИЕМНИК

    Коментиран от #20

  • 19 на Чумата гъза

    2 1 Отговор
    На болшевиките леля им
  • 20 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар📝":

    Единствената вина на ЕС е, че на котка жълтици дават. Първо техните пари отиват на вятъра и второ от тези пари няма никакъв смисъл за България. И не, не са разбили те селското ни стопанство и индустрия, защото зеленчуци не внасяме от Франция и Германия,а от Турция и Гърция, а пшеница самите те внасят. Относно индустрията,как така всички останали особено Унгария запазиха цялата си индустрия и дори увеличиха капацитета и,а само нас ни прецакаха. Относно търговията с Русия, всички санкции и ограничения бяха наложени след присъединяването на Крим и всъщност загубите от тях за Франция и Германия са огромни. При нас се появиха някакви типчета, които обясняваха как не трябва да имаме нищо общо с Русия и самите ние си наложихме санкции. А и какво можем да предложим ? Навсякъде са ми задавали следният въпрос " а в България какво произвеждате" и ако трябва да съм честен, какво трябва да отговарям.... фекална маса...като във всяка кочина :(
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    3 1 Отговор
    То армия няма те БТРи ще копуват,само се усвуява и краде
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Обикалям цял свят и като българските продукти НЯМА. Особенно Европа, Щатите и Азия(без Япония) е пълно с боклуци и пластмаса в храната. Точно пък за храната да се хванеш си е глупаво. Другото място с истинска храна са някои държави в Южна Америка. Продължавай да скимтиш, никой не ти вярва на празните приказки...

    Коментиран от #26

  • 25 гуньо

    0 0 Отговор
    Кат са рекли да копуват ама за по малко пари и договорите такада са сключени че модерното оборудване да го правим тука и старите машини да се модернизират а не да отидат за скраб такаправят много държави и им излиза по евтино.Защото при една воина се използва цялото налично въоражение независимо колко е остаряло,по добре е да имаш нешто отколкото ништо.
  • 26 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Хахаха,ти не си наред бе момче 😂 Какви български продукти бре ? Освен това, друго имах предвид в онзи коментар.
  • 27 Ганчовия

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Енчев":

    Особено оня БТР с два мотора от ГАЗ-ка, голяма машина, няма що. Ходи ги разправяй на някой дето не е виждал това за което говориш, може и да спечелиш аудиторията под 14 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове