Last news in Fakti

25 Септември, 2019 16:11 2 144 19

Министърът на икономиката: Проучва ни една от най-големите южнокорейски компании

  • икономика-
  • корея-
  • република корея-
  • южна корея-
  • hyundai-
  • емил караниколов

Емил Николов сподели, че страната ни преговаря за инвестиция от над 1,5 милиарда евро

Министърът на икономиката: Проучва ни една от най-големите южнокорейски компании - 1
Снимка: БГНЕС

Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, като тази инвестиция е за над 1,5 милиарда евро. Това заяви пред български медии в Сеул министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка с потенциалните инвестиции у нас от страна на Република Корея.

Караниколов е във водената делегация от министър-председателя Бойко Борисов, който е на официално посещение в азиатската държава.

Министър Караниколов уточни, че проучването за инвестиции на Hyundai в България не е свързано с Volkswagen. Volkswagen търси къде да реализира завод за производство на бензинови и дизелови двигатели, докато намеренията за инвестиционен проект от Република Корея в батерии за електрически автомобили, не са свързани с Hyundai, изтъкна министър Караниколов.

„Говорим за батерии за електрически автомобили. Те могат да бъдат за редица компании“, заяви министърът на икономиката. Той бе категоричен, че когато става дума за инвестиции, транспортната инфраструктура е от изключително значение.

„В Центъра на Hyundai представихме България и идеите, които имаме за възможностите за стратегическо партньорство. Отзивът от тяхна страна е да се свържем с европейската им централа, а това ще стане веднага щом се върнем в София“, акцентира Караниколов.

Разговорите, които се водят от българска и корейска страна са в посока на инвестиции за електрически, автономни автомобили, за възможността за създаване на Център за изпитване на автономни автомобили в България, както и за части за електрическите коли, така и за батерии. „Трябва те да дойдат в България и да направим анализ какво може да се реализира на територията на страната ни като стратегическо партньорство“, добави Караниколов.

„Най-важното за нас е да презентираме България като добра дестинация за бъдеща тяхна инвестиция“, посочи Караниколов. Той се спря на положителния имидж страната ни в икономически аспект, посочвайки повишаването на кредитния рейтинг на България, износът, икономическият растеж и финансовата стабилност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарабет

    10 3 Отговор
    Нещо отново лъже! Е са нали от догодина обаче.
  • 2 El boko

    23 1 Отговор
    Предизборни кьорфишеци, който се хване! :)
  • 3 тате каза ще ми купи колело ама друг път

    16 0 Отговор
    Се се надявах най-сетне прокурор да ви проучва.
  • 4 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ УНИЖЕНИЕТО НИ ,ЧЕ НИ РЪКОВОДЯТ ТАКИВА ЛАПУНДЕРИ !!! 58 МИЛИАРДА НАРОДНИ ПАРИ В БАНКИТЕ ---35 МИЛИАРДА ДОЛАРА И НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРОИВЕДЕМ КОНКУРЕНТНА КОЛА НА ТОК - И ДА ВЪЗСТАНОВИМ -ТЕЖКОТО СИ МАШИНОСТРОЕНЕ -УНИЩОЖЕНО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ -РАН И РЪТ И СТЕФАН САВОВ !?!?!?
  • 5 Зара

    13 1 Отговор
    Ако не бяхте толкова алчни много щяха да дойдат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЕНКО

    5 4 Отговор
    УБИВА МИ СЕ СЪНАРОДНИЦИ-УБИВА МИ СЕ ЧОВЕК !! ИСКАМ ДА УБИВАМ ТОЧНО ТАКИВА ,КАТО КАРАНИКОЛОВ !!! ТОЗИ" ПОЛУ " НЕ СЕ БОРИ ДА РАЗВИВА ИКОНОМИКАТА НИ , А СЕ ДУПИ ДРУГ НАРОД ДА Я РАЗВИВА!!! ЩЕ СВЯРЯ МАЙКА МУ ЖИВА НА 55 ГРАДУСА !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Ким чен чен чун

    2 2 Отговор
    Преговарям да ви купа територията и да са маштате от тям и ние да я населим та да я опрвим таз територия...управниците ви да си ходят по островите си а стадото на острова да бере ягодки😂😂😂
  • 9 Сърп и Чук

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    Ти си готов да ядеш и човешко месо Евала Истински Комунист готов да убие децата си или да ги свари живи и изяде

    Коментиран от #13

  • 10 на просия

    8 0 Отговор
    Меко казано са ги отсвирили
  • 11 простотията ви си е лично ваша

    10 0 Отговор
    Какво иска да ми кажи тоя продавач на розови сънища?! И партенките им на герберастите едни такива смръдливи , чуждите инвеститори щели да ни оправят. Безгранична тъпота , некадърност и лапане.
  • 12 kjl

    10 0 Отговор
    Добре че прочетох тази статия, та да науча, че сме имали министър на икономиката. Та даже и неговото име! Дори и журналиста писал статията явно не е напълно запознат с името на минисъра, та на едно място го пише Николов, на друго Караниколов!!! То нали баце решава всичко. За какво ни е министър? Само за окраса, навярно.
  • 13 Значи

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сърп и Чук":

    този ти е дядо, щом майка ти му е дете?
  • 14 Главанак

    1 0 Отговор
    Щом толкова я пазят в тайна това сигурно ще е компанията "Санцунг" :)
  • 15 боцмана

    2 0 Отговор
    Какво има да ни проучват , много добре ни знаят. Евтина работна ръка , корупция , рай за далавераджии.
  • 16 Гошо

    1 0 Отговор
    Ми нормално е, то и Луната искат да проучат то такова чудо не се среща под път и над път!
  • 17 9293

    4 0 Отговор
    Дааа - Дааа .... - Вече сме ги чували тези! До кога ще ни занимавате с тъпотии? - На всички е ясно, освен за полуграмотните, че този, както и цялото правителство са пълни безхаберници и единственото, което правят е да дрънкат глупости за да останат на власт.
  • 18 нашия данак

    1 0 Отговор
    му бутат ``каиш``с 9дан-а.а той иска 10.....
  • 19 Умно село

    2 0 Отговор
    Това като 2012 г. в Катар, ЯКО ШУМ ЗА НИЩО)))
    Важно шум да има и медиен вятър да го разнася....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове