Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 20:57 25 500 41

Слави Трифонов изчистил бизнеса си от офшорки

  • слави трифонов-
  • офшорка-
  • партия

Лидерът на "Няма такава държава" предприел стъпката преди да влезе в политиката

Слави Трифонов изчистил бизнеса си от офшорки - 1

През април 2019 г., по-малко от три месеца преди Слави Трифонов да обяви официално, че влиза в политиката, основната му компания „Седем-осми“ се е освободила от офшорно участие. Това показа проверка в Търговския регистър, направена от в. „Труд“.

Като председател на „Няма такава държава“ Трифонов ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Вчера стана ясно какво е имотното му състояние.

Според актуалния устав на „Седем-осми“ АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият – 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки „Seven Eight“, регистрирана в ЕС и „Ку-Ку“, регистрирана в българското Патентно ведомство.

Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов.

Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делалуеър „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД има към „Седем-осми“ АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между „Фулмър ентъртейнмънт“ ООД и „Фулмър трейд линкс“ ЛЛС, също регистрирано в Делалуеър.

Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от „Атака“ в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности.

С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г. съгласно чл. 63, ал. 1 и 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действителен собственик на 99% от „Седем-осми“ АД е вписан Станислав Тодоров Трифонов.

Цялата фирмена история на лидера на „Няма такава държава“ можете да видите в справката от регистъра ДАКСИ.

Слави Трифонов изчистил бизнеса си от офшорки


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    25 15 Отговор
    Страхувам се че Гинка с нейните ошфорни фирми, на следващите избори ще стане първата жена президент.
  • 2 Айде бе

    85 24 Отговор
    Най-мразим бивши ку.рви като вземат да стават монахини. Хайде като е тръгнал да се катарзисира да каже колко данъци не е платил назад в годините. И да ги дари във Фонда за лечение на деца. На.гъл Глу.пак!
  • 3 Ефенди

    71 8 Отговор
    Като му знам новия кординатор за Варна с кого работеше и какви ги е вършил категорично не покрива критерия за нов морал

    Коментиран от #31

  • 4 Що да няма като има

    66 15 Отговор
    Славчо, на стар краставичар да продаваш краставици– няма как да ти се получи! Песента ти е изпята още преди да си я започнал. И балъците разбраха че си "цунг–цванг" и работиш за чужди интереси(срещу добри парички,разбира се)
  • 5 Добре а защо е имал

    20 3 Отговор
    Овшорки

    Коментиран от #7

  • 6 Ветеринар

    8 3 Отговор
    Алеее НЕГРАМОТНИЦИИИ. Пак ли ше ви чета.
  • 7 Пепо

    33 7 Отговор

    До коментар #5 от "Добре а защо е имал":

    За да не плаща ДАНЪЦИ и да укрива пари! Да го знаят, че е беден клоун, а всъщност изпечен ...дец

    Коментиран от #11

  • 8 Бесен Язовец

    17 3 Отговор
    Това нищо не променя, а по - скоро повдига въпроса :защо го е свършил?
  • 9 Гъдю Гъдев

    22 3 Отговор
    Значи си е изчистил бизнеса. Тъкмо се чудех партия ли прави.
  • 10 Бай Мангъл

    24 26 Отговор
    А вие бре платен слугинаж, има ли нещо дет не оплюхте и не усрахте.... само бля ля и кервана да върви
  • 11 Обаче не я подари

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пепо":

    Тая усмърдяло ес класа. Както обеща
  • 12 Тита

    12 2 Отговор
    Не бях чувала за този щат ДелаЛуеър...Може да е нов... :-D

    Коментиран от #21

  • 13 КАКТО ВИНАГИ

    19 2 Отговор
    Хайде направете си офшорна сметка с приведени суми
    Това се нарича «ПРАНЕ НА ПАРИ» и е наказуемо,високи глоби,конфискаци,КОНПИ,затвор,следсвие,пранги на краката и т.н.
    А ЗА ТОЗИ СЕ ГОВОРИ КАТО ЧЕ ЛИ СТАВА ДУМА ЗА СМЕТКА В КВАРТАЛНАТА «ДСК»А НЕ ЗА ОФШОРНИ СМЕТКИ
    АМАН ОТ «НАШИ» И «ВАШИ» В ТЪЗИ СТРАНА.
    Жалка действителност

    Коментиран от #20

  • 14 nik

    25 16 Отговор
    Пффф видяха някой не удобен и почнаха да го резследват щто не разследвате Бойко или Пеевски на тях сигорно всичко и е наред с милионите
  • 15 тъп български народ

    33 10 Отговор
    Защо изобщо е имал нужда да има офшорки?? Къде сте бе, фенове на чалгаря - ЗАЩО Е ИМАЛ ОФШОРКИ? Само бандитските организации целящи прикриване и изпиране на пари и неплащащи данъци и ДДС регистрират такива фирми. А, вие искате да гласувате за него. Тъпи сте, както и когато гласувахте за балона Бареков.

    Коментиран от #27, #33

  • 16 Гого

    26 5 Отговор
    На Слави парите са му ясни откъде идват. За толкова време в щоу бизнеса, ТВ продадена продукция, реклами, концерти и т.н. сигурно има печалба. Защо никой не пита Цветанов с какви пари прави новия си проект? Нещо май забравихте за него. А той бавно и полека надига глава. Ами останалите гербери? Откъде са им паричките? Май твърде много някой иска да гледаме в паничката на Слави, за да не гледаме в тяхната паничка. Ама няма да стане. Този филм вече сме го гледали и имаме очила против прах в очите. We see you. Don't forget.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ванга

    8 7 Отговор
    Овции, не разбрахте ли че и да гласувате и да не гласувате изборите са предрешени.Бюлетините са вече напечатани в Костенец и бусовете с чувалите също чакат датата на изборите.Нещата могат да се променят едва тогава когато Вожда ритне камбаната .С неговите наднормени килограми ще е скоро.
  • 19 Антисоциалист

    10 3 Отговор
    Господа, четем: "Слави Трифонов изчистил бизнеса си от офшорки". Подразбира се, че бизнесът на г-н Трифонов е бил досега мръсен, но е вече чист. Подразбира се, че няма кой да каже каква е била мръсотията или защо. Има и още за четене и подразбиране: "... капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият – 9 047 000 лв., е от непарична вноска". Хем се мери в капиталът в пари, хем е от непарична вноска. Подразбира се, че непаричната вноска е в подаръци, примерно - чекове, бюра и гащи, а те се оценяват в пари. Така е, дори според Карл Марс, капиталът не е торба с пари, а е обществено отношение. Е, брадатият не е споменал, че капиталът е отношение на главенствуване, т.е. на господство, но само защото това се подразбира - "капита" е "глава", а не "дълъг" таквоз, а и че капитал без пари няма и често за тях торбите са малки, та и неприложими. Ако не вярвате, покажете един бедняк - капиталист или показващ в торби парите си капиталист. Що г-н Трифонов да прави излишни разяснения?! Подразбира се и всекиму е ясно, че се чисти мръсно, а не чисто. Важното е, че капиталът, т.е. отношението на власт на г-н Трифонов е били мръсно, но вече е чисто. Г-н Трифонов също е вече чист. От днес и завинаги. За избори за власт, т.е. за капитал. А нужна на народа ни санитарно епидемиологична станция няма. Засега.

    Коментиран от #28

  • 20 Опит

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "КАКТО ВИНАГИ":

    От 8 години пердаша с офшорки, парите са ми прозрачни и според прецедентното право съм ЧИСТ. Ачл Чалгарчето е по същата епикриза - КРИЕ ДАНЪЦИ, а аз съм сълза - върна ли се в Бг, ползвам градски транспорт, готвя на нощна тарифа, ползвам интернет от заведенията и се старая и 1стотинка да не оставя в държавата на Съселите, Тиквите и 80те %! Не ходя по заведения, за да не дам на "батките" и хотелиерите да си купят нов "Жип", не карам кола, за да не налея в гушата на Тиквата, застраховка, бензин, винетка, консумативи. Каня си приятелите вкъщи в затворен комплекс с 3 басейна, уча ги да мразят системата и да мислят с главите си, но в Бг най-важна е ГЪЗАРИЯТА и еснафа иска да покаже в маалата, че е на 5стинки отгоре, така Тиквун си има доносници да му снасят, кой и как е ударил кьоравотУ, та да му вземе разликата. Офшорките са решение за българите, дано повече народ се отвори да ги ползва!!!
  • 21 Антисоциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тита":

    Някои нашенци наричат щата "Далавер". Не ругаят жителите му, а възползващите се от облагите на законодателството му. Предимно номенклатурните жители на източната част на соц-лагера.
  • 22 Манол

    7 3 Отговор
    А значи преди богатия славчо плащал по малко данъци на България заради офшорките а сега иска да вземе кокала на властта и игра честно, и шараните му избиратели невиждащи разликата му ръкопляскат.
  • 23 Алооо Шоуменчето

    2 3 Отговор
    Га успя ве пич да заличиш следите
  • 24 Контакта

    3 1 Отговор
    Е та българина носи на такива работи аре ся славчо перял пари и крил данъци с офшорки голем праз. Българина е свикнал на дивотиите на тези който искат да го яхат и да го доят.Само се замислете ако не е тяхен дали съда ще му регистрира партията.
  • 25 qwerty

    1 1 Отговор
    За човек, ходил в щата, ще ви кажа, че е по-скоро град. Файдата за мен беше, че горивото, алкохола и цигарите са безакзцизни.
  • 26 А дано ама надали

    2 2 Отговор
    Изчистил си бизнеса? Значи допреди това не е бил чист?
  • 27 Бате

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "тъп български народ":

    Ти нали си умен?
  • 28 Бате

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Антисоциалист":

    Ти откъде (подразбра) това? Или понеже ти си такъв мислиш и другите за такива
  • 29 SAAB

    4 0 Отговор
    Ка"т си почнала да ровиш.......що не надникнеш и при главанака огне-борец ? Или тъ шубе .....:)
  • 30 стоян

    5 1 Отговор
    Донякъде е прав Слави, че няма такава държава в която комунягите всичко окрадоха и разпродадоха -Комунягите до там я докараха че в цялата ни държава няма нито един ,, нискотехнологичен,, завот за КЕРЕМИДИ а всички керемиди са внос
  • 31 дудукЯН

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ефенди":

    не е само във Варна в цяла България е така !
  • 32 Мав

    1 2 Отговор
    Ако си чист, защо трябва да се чисти. Този излезна много чисто плътен. Но не вярвам, ако беше така до сега да се е оженил.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Петър Андонов

    0 2 Отговор
    Слави го създаде статуквото и службите. Просто трябва пак да разсее малко гласове и нищо повече
  • 35 PlimP

    2 0 Отговор
    странно, Мъркуча си крие изкараните пари по офшорки, а родните политици крият нашите(крадените)пари по офшорки, Доганчо едно време лепна милиони за една "консултация" за Цанков камък, вие Славчо търсите
  • 36 гост

    4 1 Отговор
    Интересно - Слави не плаща данъци, но иска ние да плащаме, а той да управлява парите ни. Всички политици са по тази схема - едни плащат данъци, други ги разпределят за правилните хора под благороден предлог, че помагат на: пенсионери, майки на деца с увреждания, безработни, емигранти... но всъщност приоритетите са първо за политиците, после за обръчите от фирми, после за нашата администрация, за нашите гласоподаватели, за НПО-тата, за медиите, за социално слабите, за пенсионерите, за престъпниците за … и каквото остане за тези, които плащат данъци!
    Ето за това не се развива бизнес в Европа, за това емигрират в САЩ, Австралия, Сингапур, Монако. Тук (ЕС) се променя социалния състав от работещи към социално ползващи и възрастни хора!
  • 37 Препатил

    0 3 Отговор
    Кукловодите готвят Славчо най-вероятно да замести на конците някоя вече поовехтяла марионетка ...
  • 38 гощо

    1 0 Отговор
    Апартамента в Монте Карло декларира ли го се чудИм?!?!
  • 39 СТОП

    0 0 Отговор
    ВИДЯ СЕ КАКВО МОЖЕШ МАРШ В ИСТОРИЯТА
  • 40 ЕХХХА

    0 0 Отговор
    ВЕЧЕ СИ БЕЗЛИЧЕН ВЕЧЕ СИ БАРЕКОВ 2 ТИ СИ НИЩОПРАВЕЦ
  • 41 охЕ

    0 0 Отговор
    СТОП НА СТРАХЛИВИЯ ДЪРТАК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове