13 Октомври, 2019 20:43 2 126 14

Паргов за изворите: Престъпление е да сме върху златна мина и да не я ползваме

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • лозенец-
  • местни избори

Водачът на листата на БСП за общински съветници и кандидатът за кмет на „Лозенец“ в София Николай Велчев се срещнаха в Банската градинка с граждани от квартала

Паргов за изворите: Престъпление е да сме върху златна мина и да не я ползваме - 1
Снимка: Пресцентър на БСП

„Престъпление е да сме върху златна мина, а да не я използваме“. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов на среща с жители на район „Лозенец“ в Банската градинка. Той беше категоричен, че България е известна с минералните си извори, а в момента на много места те са просто неизползваеми.

„Това са пропуснати приходи за държавата и столицата. Навсякъде по света се строят балнеоложки центрове, само тук прахосваме минералните води“, обясни Калоян Паргов.

„Решението е, чрез публично-частни партньорства, да се развиват и това да носи пари за общината“, каза той. Според Паргов, ако се разработят такива центрове всички ще спечелят, това ще развие и туризма. „София е европейска столица и трябва да изглежда като такава“, допълни Калоян Паргов.

Водачът на листата на БСП в София, която е с номер 56 в бюлетината, посочи, че трябва прозрачно управление. „Това ще се постигне чрез обществени съвети. Трябва да има контрол“, убеден е той.

„В район „Лозенец“ има неудовлетвореност от сегашното управление. Време е за промяна“, заяви председателят на БСП - София.

В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на район „Лозенец“ Николай Велчев, както и кандидатите за общински съветници Атанас Минев и Симеон Иванов. „Лозенец“ е в центъра на София и трябва да изглежда като достоен централен район“, каза Николай Велчев. „Кварталната инфраструктура дори тук, в центъра, не е в състоянието, в което трябва да бъде“, допълни той.

Атанас Минев бе категоричен, че презастрояването и пренаселеността са основен проблем на квартала. „Прекомерното застрояване не е от полза за никого, най-малко за жителите. Трябва да се прекъсне тази порочна практика“, убеден е Минев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    26 1 Отговор
    Престъпление да имаш най плодородната земя в Европа а да внасяш плодове и зеленчуци.....добре ,че поне от към тикви сме на шест....

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Въпрос

    15 0 Отговор
    ЗАЩО ПУБЛИЧНО-ЧАСТНИ ???????????????????? ЗАЩО НЕ САМО ПУБЛИЧНИ ????????????????? МИРИШЕ ПАК НА КОРУПЦИЯ. ДОКОГА ???
  • 3 русенец

    9 2 Отговор
    Прав си, колега! Някога изнасяхме 95% от селскостопанската си продукция, сега внасяме 95% от зарзавата на трапезата си. Но за тиквите си особено прав - тиква до тиква, мила моя майнольо! Чак ти се иска някой да завладее тази територия, да изтрие София от картата и да настане ред!

    Коментиран от #9

  • 4 Пак

    2 1 Отговор
    Японците си отопляват улиците и домовете с термална минерална вода, а тука да отидеш на басейн с 10 пъти повече хлор от нормата, за да не плащат за смяна на водата ти искат 16лв. за 3 часа. и то ако отидеш преди 11ч. после 25лв. - еми че ви смърдим тогава, а да видим дали ще се къпа таа зима. Почвам протести, искам БГ да е Япония на Балканите!!!
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Съобразно природните дадености, София е и балнеоложки център, което е отразено и в герба на града. „...........Според последните проучвания на територията на София са регистрирани 44 топли минерални водоизточника (каптажи , сондажи и чешми) с общ дебит 268,5 л/сек , с температура между 19 и 81ºС....” [1], стр.14.
    Развитието на София, като световен балнеоложки център, може да става поетапно, с висока степен на етапна завършеност, което дава възможност за относително ниски годишни капиталови разходи. Разработването на съществуващите 44 минерални водоизточника може да се осъществи и без изготвянето на специална подробна обща програма. Достатъчно е за ремонтирането или изграждането на отделните обекти да се изготви индивидуален проект който да е съобразен с характеристиките им: дебит, температура, здравен ефект. Същевременно е необходимо да се даде по-голяма тежест на спазването на нормативните документи от екологичен характер при различните други стопански дейности, всяка от която може да продължи своето паралелно развитие.
    Наличието на добре развита мрежа на централното топлоснабдяване ще осигури необходимата топла вода за хигиенните нужди и отопление в балнеоложките центрове, без да се замърсява въздуха от локални котелни инсталации. Същевременно пък „Топлофикация София” ЕАД ще има един стабилен източник на доходи.
    Наличието в града на многобройни културни, спортни и търговски обекти ще осигурява приятното прекарване на времето свободно от лечебни проце
  • 6 Това е Украйна.

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Не България.
  • 7 onq s konq

    12 1 Отговор
    ИЗПЕЧЕНИЯТ Комунист-Капиталист Паргов знае,че Пари се правят не само "от Въздуха"/те са най-сладки/,но и от Слънцето И ВОДАТА.А "Златната мина" за която говори Паргов ше се реализира чрез СТРОЕЖ на Балнеоложки центрове на принципа "Публично-ЧАСТНИ Партньорства"...което на Практика значи:1//и най-важно/ ВЗЕМАМЕ ВЛАСТТА.2/Сключваме Договори за "публично-частни партньорства" С НАШИ ФИРМИ,след което Общината изгражда цялата Итфраструктора и Сградно Прилежание на Комплексите,след което това се ПРЕДОСТАВЯ ЗА УПРАВЛЕНИЕ на съответния Червен бизнесмен.Естествено че в последствие ще се разпределя и Печалбата на Принципа "9 части за Бизнесмена-комунист,1 част - за Общината".Ако и това не е честно разпределение,...
  • 8 Този човек

    2 0 Отговор
    пак откри топлата вода. Къде е тръгнал с тези " открития"да прави политика? По-полезно ще му е да ходи да учи икономическа география
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    С всичко съм съгласен с теб брат, но без последното изречение! "! Чак ти се иска някой да завладее тази територия, да изтрие София от картата и да настане ред"! Трябва само няколко тикви да се откъснат и няколко прасета заколят за назидание и да видим, дали останалите ще посмеят! Защо Османците са ни държали 500 години под контрол! Много просто! Като се само забрави някоя " тиква" в едно населено място, хоп на мегдана на дръвника и другите да гледат! И така за 10-15 години кротне работата! Иначе България с нейната природа, богата плодородна земя , реки и минерални извори е един малък рай на Планетата!
  • 10 месара

    2 0 Отговор
    е що не ги построихте тия центрове до като бяхте на власт бе другаре, що не направихте нищо добро за българите? цели 20г. бяхте във властта .
  • 11 Ганчо

    2 0 Отговор
    Тоя помочко комунистически,откри телефона и топлата вода.егати и наглостта
  • 12 Иска кражбинка да лапка комунето

    0 0 Отговор
    То е ясно че ората ше плащат вода и нищо нема да видят от златната мина😂😂😂
  • 13 Минчо Праздников

    1 0 Отговор
    Тоя Паргов ми прилича на другаря Добри Терпешев . Става само за потрета от стената. Пак мобилизира летящите тройки и подривни структури в София .
  • 14 Пеньо Тракториста

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Произвеждай бе каун , кой те кара да внасяш зеленчуци от другаде. Едно време като уж произвеждахме много , защо по магазините имаше само гнил заразават, когато го имаше и всички бяхме принудени събота и неделя да използваме почивните си дни да отглеждаме плодове и зеленчуци. Все някой трябва да ви произвежда , да ви прави деца ,да ви води за ръка , комунистически некадърници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове