Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 12:50 2 767 31

Готви се визита на Путин в България за догодина ВИДЕО

  • русия-
  • българия-
  • екатерина захариева-
  • сергей лавров

Това е първа визита на български външен министър в Русия от 2011 г.

Готви се визита на Путин в България за догодина ВИДЕО - 1

Получих покана да посетя България от моя български колега, заяви в отговор на въпрос на БНР руският външен министър Сергей Лавров.

Той посочи, че с удоволствие е приел покана.

Искам да уточня, че въпросът за визита на руския президент Владимир Путин в България се решава на много по-високо ниво. Все пак искам да отбележа, че има чудесни контакти между президентските администрации на двете страни, но и между Путин и българския премиер Борисов, припомни Сергей Лавров. Той не пропусна да уточни, че е оптимист и визитата в България ще намери място в графика на Путин.

Външните министри на Русия и България отчетоха засилване на дипломатическите и търговските връзки между двете страни.

По време на визитата на Екатерина Захариева в Москва България получи документите за собственост на своите дипломатически представителства в Русия. Предстои правителството в София да предостави подобен статут на сградите и имотите на руското посолство в България.

Земята, където се намира сградата на българското посолство в Москва, е предадено на София за безсрочно ползване, като Руската Федерация очаква аналогични действия от българска страна. Това съобщи в понеделник министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на съвместна пресконференция след преговорите с българската му колега Екатерина Захариева.

„Предадох на колегата документи за държавна регистрация на правото на постоянно безсрочно ползване на земята на посолството на България в Русия. Разчитаме на насрещно съдействие на партньорите в решаването на съответстващи въпроси, свързани с обектите на руската държавна собственост в България“, заяви Лавров.

Това е първа визита на български външен министър в Русия от 2011 г. насам. Основният акцент на разговорите между вицепремиера Екатерина Захариева министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров е насочен към развитието и задълбочаването на двустранните отношения с акцент върху енергетиката и търговията.

По време на срещата се акцентира върху енергийните проекти, изграждането на "Турски поток" и трасето му на наша територия, и преноса на руски газ до Европа, модернизирането на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" и възможното руско участие в изграждането но АЕЦ "Белене".

Миналата година отбеляза 140 години от освобождението на България в резултат на руско-турската война от 1877-1878 г., а тази година отбелязваме и 140 г. от установяването на дипломатически отношения.

Русия е един от основните външнотърговски партньори на България и една от основните държави за входящ туризъм у нас. 511 000 руски туристи са посетили страната ни през 2018 г. , което нарежда Русия на 6-о място по брой туристи в България. По данни на руската страна около 300 000 руски граждани притежават недвижими имоти у нас. Консулската ни служба в Москва годишно издава около 200 000 визи, което е около половината от броя на визите, издавани от всички български задгранични представителства.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    33 9 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)

    Коментиран от #10, #26

  • 2 България е

    9 31 Отговор
    Троянски кон на Русия в НАТО и ЕС
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Соросче

    18 3 Отговор
    Много ми е тъжо.

    Коментиран от #12

  • 5 Бесен Язовец

    8 30 Отговор
    Русофилчитата от сега да се запасяват с вазелин, че като дойдат руските им господари да не се изложат!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 gggw

    17 3 Отговор
    о чудо! на патката са й наляли мозьк
  • 8 Алфа Вълкът

    5 18 Отговор
    Тоя Лавров бил със сини венци! Иван Костов #2!

    Коментиран от #28

  • 9 маалата

    6 26 Отговор
    Събират на купчини камъни и павета..... за посрещането на Путкин!

    Коментиран от #18, #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антисоциалист

    4 19 Отговор
    Господа, посещението на човекът, наречен Путин е със съмнителна полза. Руски изследователи считат, че ролята на Президент на Русия се изпълнява от група двойници. Изследователите се позовават на различия във физиономията на Президента забелязващи се в снимки и филми. Исканията им държавните органи удостоверят личността на Президента Путин са отхвърляни без фактологически доказателства, следователно личностното съществуване на Президент на Русия е съмнително.
    Какво се знае и какво не?
    - Знае се, че мафиите решават руските държавни въпроси, а не Президента Путин;
    - Знае се, че повечето държавни ръководители избягват безпредметно се срещат с него - на досегашните срещи не се е решило нищо и не е имало поемане на лична отговорност:
    - Не се знае дали наистина Президентът Путин е действителна личност, а не театрален колектив.
    Бъдещото му посещение в България е безполезно и безперспективно.
    Що се отнася до закупените от руски граждани имущества в България - обикновено от това вреда няма, но притежаването от чужденци на земя е опасно за държавната цялостност. В Гърция то не е разрешено и се позволява наемане - временно и максимално до 99 години...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Масонски удар под кръста

    4 12 Отговор
    Братя националисти ще трябва да правим разлика между гражданите русофили и селяните русифили и да ги настроим едни срещу други за да може да се избият на кметските избори, още повече че в правителството на Бойко има няколко русофилки вклюително и кметицата на София.Казвайте им че гражданите русофили просто са по-умни от селяните русофили и това е достатъчно.
  • 17 Behemoth

    7 3 Отговор
    Леле Баце ще трябва да измаже гаража и да си купи лубрикант....
  • 18 ПЕРНИШКИО

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "маалата":

    а ние у перник сбирамо винкеле , да ви биемо тия от мааалата .,мазен циганин .
  • 19 jorj

    1 16 Отговор
    Това джудже няма работа България . !!!!!!!!!
  • 20 СССРМинета

    4 18 Отговор
    Трябва да се забрани на руснаци въобще да стъпват в България,камо ли тоя монголоиден полуръст.Не е добре дошъл тук.

    Коментиран от #27

  • 21 ЕЕЕ4664

    14 5 Отговор
    Да земе и спецназа и с него, да ударят един бой на наще дупедавци!
  • 22 az#Оставка!

    14 4 Отговор
    Интересно ми е докъде се стигна с разследването срещу Николай Малинов и обвинението му в шпионаж за РФ??? Нали и Цацата имаше "железни" доказателства за това???

    Дали Лавров е питал наш'та кифла нещо по тоя въпрос???
  • 23 Българин

    2 9 Отговор
    Не го искаме да дойде Тръмп нали вече сме американска подлога защо ни е Путин.
  • 24 Левски

    2 13 Отговор
    Няма работа в България
  • 25 цицирувка

    2 3 Отговор
    от мояТА българскА колегЖКА,Той посочи, че с удоволствие е приел поканАТА. след преговорите с българската му колеЖКа Екатерина Захариева.КОЛЕГАТА Е МЪЖ!
  • 26 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Публикувано във факти.бг: Това е първа визита на български външен министър в Русия от 2011 г."
    A къдравата Сю в качеството си на какъв се срещна с Лавров през 2016-та? Поне си проверявайте фактите, "Факти".
  • 27 Тъпан

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "СССРМинета":

    върви върти м.нети, не се изказвай тук.
  • 28 Педант

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Бъркаш се, момче! Човекът е етнически арменец, а те са леко мургави, но иначе са почтен християвски народ и нямат нищо общо с подчовеците-ромляни. Така че хайде стига празни приказки!
  • 29 анонимен

    7 2 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 30 анонимен

    6 2 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 31 аман от меки китки

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "маалата":

    и защо? Защото води далновидна политика и е патриот, уважава православните християнски ценности и не се кланя на господарите ти като теб нали така соросоидно гейче
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове