Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 09:18 2 323 48

Мая Манолова: Няма да правя партия

  • мая манолова-
  • местни избори

Най-големият бич на тези избори беше купеният вот, убедена е загубилата балотажа в София

Мая Манолова: Няма да правя партия - 1
Снимка: БГНЕС

Вложих цялата си енергия и сърце в тази кампания. Видяхме страха в очите на властта и мога да кажа, че ни победиха с много малко. Става дума за разлика от порядъка на около 3 процента. Това сподели в сутрешния блок на bTV Мая Манолова след вота за избор на кмет на София.

"Най-големият бич на тези избори беше купеният вот. Да не говорим, че протоколите в затворен плик трябва да се представят в Общинската избирателна комисия, но в ''Арена Армеец'' бяха отваряни и пренаписвани и дописвани. Освен това в цяла Европа при приемането на протоколите се допускат наблюдатели, а тук бяха изолирани някъде горе… от какво се плашат? Не може такива безобразия и такова безнаказано купуване на гласове да остане без последствия. Ще внесем жалба и ще поискаме касиране на изборите в София'', обясни още Манолова.

"Държава, която може да си позволи да има липса на 100 000 избиратели между първи и втори тур, празни протоколи и да позволи да изтекат данните на пет милиона потребители на НАП, няма как да произведе честни избори. Такива неща демотивират хората, защото става въпрос за достойнството на българина, за доверието в изборите'', допълни тя.

"Едноличната власт може да бъде победена, много малко не достигна да победим. По-важното е, че показахме начина, по който едноличната власт може да бъде победена. Изборите в София дадоха знак, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и това става с обединение между леви и десни. Партийните пристрастия останаха на заден план. В тези избори левите и десните си подадоха ръка, изградиха мост. Нарекоха ме крива щанга, с която да се разбие модела. По-важното на тези избори бе не дали ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов'', коментира Мая Манолова.

Тя заяви, че на този етап не възнамерява да прави партиен проект, а по-скоро гражданска инициатива, която да стъпва върху основните демократични ценности.

"Няма да правя партиен проект. Но тъй като едноличната власт продължава да се вихри, възнамерявам да създам една гражданска инициатива, която да стъпи върху основните демократични ценности, каузата за честни избори, честна бизнес среда. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. Показахме, че режимът може да бъде демонтират'', обясни в заключение Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    23 8 Отговор
    Е то оставаше партия да направи - ще умре като Първанов, а тя не е толкова глупава. Ако се разклати достатъчно кака Кури ще се пробва за шефка на БСП, ако не ще пробва при Слави да стане втория човек.

    Коментиран от #38

  • 2 Телефончету

    15 2 Отговор
    Една партия повече, госпожо, няма дори да се забележи..!!!
  • 3 Вова

    20 17 Отговор
    Ква партия,кви 5 лева ма, миризливке,отивай си в Кюстенджа да рониш крокодилски сълзи
  • 4 .....

    16 10 Отговор
    Каква крива щанга си, направо си деформирана и освен за скраб за друго не ставаш,другарко Голяма Уста.
  • 5 az#ЛибераленКрах

    19 24 Отговор
    Режимът на Борисов се клати! И това всички го видяхме. За да запази властта си Борисов бе принуден да се "коалира" с ромите...

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Тръмп

    19 9 Отговор
    Нещо реве тази блудница на БСП???:):):)Сега Нинова трябва да я прибира в бардака на Позитано!!!:):):)Горката!!!:):):)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мнение

    19 6 Отговор
    Кой каквото и да ви говори знайте, че става въпрос за пари. Мая и БСП са изгладняли много, затова внимавайте. Кривата щанга и отива много.
  • 9 Е вала Майче

    11 21 Отговор
    Натри им носа на гербераската паплач.

    Коментиран от #13, #19

  • 10 Лили Иванова

    18 6 Отговор
    Айде бабо Майче Бягай да си гледаш унучето не да се занимаваш с глупости

    Коментиран от #29

  • 11 az#ЛибераленКрах

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    И сядането вече няма да помогне, защото е мек!

    Коментиран от #16, #31

  • 12 Тодор Живков

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "az#ЛибераленКрах":

    И на коча мад*те се клатят, ама не падат

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ивайло

    8 3 Отговор
    Ми защо да правиш бе, ти си си от БСП!!! Партията-майка няма да те пусне току-тъй, то се е видело!!!
  • 15 az#ЛибераленКрах

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Тодор Живков":

    Режимът на Борисов и на коча онова, са две различни неща!
  • 16 .....

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "az#ЛибераленКрах":

    Щом така твърдиш значи си го пробвал, ама предполагам че си много грозен та не му е станал.

    Коментиран от #18

  • 17 Пръч

    17 2 Отговор
    Преди изборите се обзаложих с 5-мя прятели, че Мая ще загуби. То не бяха подигравки и хвалебствия по неин адрес..вече трети ден се покриха и не мога да ги намеря..та и Мая така..празни приказки..
  • 18 az#ЛибераленКрах

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от ".....":

    Борисов клати цялата държава от бая време. Но все по-лошо се справя с тая работа...
  • 19 Morgoth

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Е вала Майче":

    И как им натри носовете, ако не е тайна? Като загуби и изборите и омбудсманското си място? Лъжливата Мая сега говори за гражданска енергия, но тя не е нейна, просто сега така се случи, че наказателния вот се събра при нея, на следващите избори борбата за наказателния вот ще бъде жестока, а Мая остана самотна и безработна, ако не се присламчи някъде е политически труп.

    Коментиран от #23, #25

  • 20 az#ЛибераленКрах

    2 9 Отговор
    Борисов посегна на човек на Путин, а направиш ли подобна грешка си история!
  • 21 Наблюдател

    14 4 Отговор
    Манолова не е по правенето, изграждането и създаването. Тя е царица на деструкцията- развалянето, омърсяването и разрушаването като цяло.
  • 22 Само 1бр точка (.)

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от ".....":

    Тая точка е твоя ембрйон келеш.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Изправен хипопотам, за умрялгейстава

    5 1 Отговор
    Мая в тяло си е ок, но защо да бъде скромна, като е учена жена...! Друга партия със същите възгледи, затова,, сори,,...!
  • 25 Не всичко е политика

    1 14 Отговор

    До коментар #19 от "Morgoth":

    А М. Мнолова е родолюбец и патриот.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Скункс

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не всичко е политика":

    Много си наивен,ша знайш.Това е меката форма на израза"голям си шаран".Ама от БСП все сте такива,без изключение.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Morgoth

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не всичко е политика":

    Родолюбец? Манолова е кариерист. Виждал ли си такива хора? Точно като нея са. Скачат с главата напред и са страшно активни, но само в дейности, където може да бъдат видяни и да им се припишат заслуги. След това обаче не докарват нещата до края, защото накрая има само работа, която те не искат да вършат. В замяна компенсират с говорене - такова каквото очакваш от тях, за да ги харесаш, без никакви принципи - на един ще говори едно, на друг точно обратното. Не е важно да се отстояват принципи, а да се харесаш на хората, които биха могли да те издигнат в кариерата. Хората като нея само похабяват енергията на останалите.
  • 29 Гаргов

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лили Иванова":

    За тебе баба, за мене си е сгодна женица . Аз да и дишам във врата на нея.
  • 30 Учуден

    13 0 Отговор
    Къде е Елена Йончева, бе? Същата крясла и мижитурка. Манолова след три дни няма да се занимава никой с нея. Още е интересна на журналята за да си правят предаванията, но.... дотук
  • 31 СссереМ

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "az#ЛибераленКрах":

    Мек,мек ама тая година два пъти ви го натика до сливиците.
  • 32 джи пи

    4 1 Отговор
    Каква партия Изиграха я и нея като добра карта при покер но вече е ненужна
  • 33 !?!

    5 0 Отговор
    Интересно ще е, къде ще се присламчи Манолова след загубата на изборите ,иначе ще полаят още малко и ще ги забравят ,в екипа и имаше доста неприятни и кресливи индивиди ,успя обаче да заблуди доста хора да гласуват за нея.
  • 34 Иван Царски

    6 0 Отговор
    Няма да прави партия,той Слави вече я направи;)има и рима,тя ще е "острието " в нея и ще вкарат 10 депутата на следващите избори и след четери години ще изчезнат ,както ББЦ,като Воля на която и е първи и последен парламент,като Реформаторския блок ,като Новото време и много други!
  • 35 55430

    1 0 Отговор
    Кури ви е сдс. По-малкото зло, а мая е без партийна под прикритие комунист. С кого живее на семейни начала, от кърджалда, Хасково, Димитровград. Попитайте ги, там живеещи по негово време. Ще ви дадат точна информация и от мвр. Не сме от партии, а разглеждаме човека от всички страни, и дори арменец, който пусна за свалените гащи.. И така да е е над всички ви, защото е от скромен род, а и е красавицата в народното.. Или както казват.. Котка е.. Мушмйроци.. Докторите са в големите градове. Оставете герб. Не е работа на Слави и сие, според много хора. Човешки съдби. Уреди ваната синоптик. Всички негови от улицата.. Мерси. Писна ни. От зле по зле другари и другари иде със славуна.кво знае Той, за изгнанието не само на възродени те, а на тракийците, или на частни уроци следва при Каракачанов, Джамбазки и сие историци.. На някои им е изгодно Слави, но народ български... Едва ли
  • 36 Анонимен

    1 0 Отговор
    Не е за кърпа да го закърпиш, това са човешки съдби. В слушайте се в гласа си, а не в мен. Но пиша, което наблюдавам. Слави си няма на идеи за много неща. Не приказки вече, а дела, Слави. Нищо лично. Имаш племенник. Ще има кой една чаша вода да ти подаде, но си нямаш на идея, че има много мизерстващи българи в някои не ваши региони. И са в старчески домове, а са на гише в работническа болница, Златка, от гръцки произход, дядо грък, баба тракийска.. Уволнена като мед, сестра.. Съдби, а щерка й силна ученичка.. Но нямат пари. Приета в Стара Загора медицина.. Може и без ппппубличност, едно девойче завърши навреме за мед. Сестра.. Нямаше работа и се хвърли от 3 етаж и сега е.. Луда.. Верно е, че никога е нямало справедливост, но и това не е редно, само ваши, ванката, Тошко, драганчо
  • 37 Алфа Вълкът

    4 0 Отговор
    Да, ама Първанов откъсна гласове от БСП, и Волен също. И БСП-то беше умряло, та Нинова го съживи и си пребра електората, който пак не ѝ стига срещу Бойко. Сега Манолова е вербувана от Славчо и двамата ще откраднат електорат от там основно + вътрешните интриги, БСП ще е бъде убито на следващите избори!
  • 38 Алфа Вълкът

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Да, ама Първанов откъсна гласове от БСП, и Волен също. И БСП-то беше умряло, та Нинова го съживи и си пребра електората, който пак не ѝ стига срещу Бойко. Сега Манолова е вербувана от Славчо и двамата ще откраднат електорат от там основно + вътрешните интриги, БСП ще е бъде убито на следващите избори.
  • 39 Алекс

    1 4 Отговор
    Mанолова е в законното си пряво да уведоми ВАС за хилядите нарушения и да поиска КАСИРАНЕ на изборите в София, Шумен, Ловеч. Но според мен тя трябва да уведоми и правоохранителните органи на ЕС и лично г-жа Кьовеши. Трябва да се свика международна пресконференция с представители на СМИ от Европа, САЩ и другите страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, за да бъдат запознати с "изкривената" и все по-прогресивно деградираща избирателна система в РБългария.
  • 40 Алекс

    1 4 Отговор
    Mанолова е в законното си пряво да уведоми ВАС за хилядите нарушения и да поиска КАСИРАНЕ на изборите в София, Шумен, Ловеч. Но според мен тя трябва да уведоми и правоохранителните органи на ЕС и лично г-жа Кьовеши. Трябва да се свика международна пресконференция с представители на СМИ от Европа, САЩ и другите страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, за да бъдат запознати с "изкривената" и все по-прогресивно деградираща избирателна система в РБългария.
  • 41 гост

    6 1 Отговор
    Казвах ли ви аз преди изборите че си беше добре като омбудсман и че след изборите ни ще е кмет ни омбудсман вече ! Изтърва заплатата от 8 бона . Ама пуста лакомия - *ъз - глава затрива ...
  • 42 месара

    3 1 Отговор
    до кога ще ни занимавате с тая кукувица?!
  • 43 чичо

    5 1 Отговор
    Хора,още ли вярвате на Манолова?Повече от година и половина,преди кметските избори,ви лъже,че няма да се кандидатира за кмет-за нея,видите ли,гражданските проблеми на хората в ЦЯЛАТА държава,били най- важни!!!?Е,хора,видяхте го нали?Не съм си позволявал такъв език,до сега,тази е една долна,гадна,подла КУЧКА,не защото се кандидатира-няма лошо,а защото ни направи на много по-тъпи от нея.Цялата и кампания се базираше на това,че ще може евтино да ни излъже.Е,да ви питам бе хора,тия които гласувахте за Мая,вие такива ли сте,питам и всички останали.
  • 44 Нео

    3 1 Отговор
    Липсата на достойнство и самокритичност винаги са пречели на комунистите да преценят реалностите и да се поучат от тях!
  • 45 Гнида

    1 2 Отговор
    Тиквата да му мисли , направи е омбудсман да се отърве от нея ..... Не му се получи .... Излежда свястна и мисля, че има желание да свърши нещо !
  • 46 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЗАЩО СНИМКИТЕ И СА "ГЕРОИЧНИ" ??? ТЯ СИ Е ОБИКНОВЕН КЛИМАКТЕРИУМ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 47 истината

    1 1 Отговор
    Ама Кифло,
    Престани да ни плашиш и да се заканваш. Всички видяха каква пачавра и властитутка си.Не искаме да ни управляваш.Ти си една смотана и недостойна провинциалистка ка която мястото и е на село да копа картофи.Вместо да размахваш тези листи по телевизията по добренапишим и прочети какво полезно си свършила в този живот.Колко пари взе на гърба на този народ правейки са на праведна и мислеща за него.повдима ми се от блудкавата ти мутра
  • 48 bai mmiile

    0 0 Отговор
    mama vi dolna gerberastiti mrusni mutri prestupni.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове