Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 09:06 3 163 85

Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но чистият въздух е приоритет

  • йорданка фандъкова-
  • коли-
  • данък

Който замърсява повече, трябва да плаща повече

Фандъкова: Вдигането на данъци е непопулярно, но чистият въздух е приоритет - 1

Темата за чистия въздух в София е една от най-важните. За да се справим с този проблем, трябват воля и средства. Срокът за местните данъци и такси е много стеснен, до края на тази година. Според мен няма човек, който да не е съгласен, че който замърсява повече, трябва да плаща повече.

Това каза в сутрешния блок „Тази сутрин“ на бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, която коментира темата за предложението за вдигане на данъците за старите автомобили и за сделките с апартаменти и коли. "От вчера върви едно твърдение, че съм казвала в кампанията, че няма да се пипат данъците.

Това категорично не е вярно и никога не съм заявявала такова нещо. Никой политик не иска да вдига данъците, но трябва да има ясна воля за развитието на визията на града. Мерки за справяне с мръсния въздух в града бяха коментирани по време на цялата кампания.

Бяха обявени и непопулярни такива. Всички трябва да направим някакви отстъпки и колегите трябва да разберат, че изборите свършиха и трябва да работим. Нека спрем с популизма.

Все пак най-важните данъци - за апартаментите на хората и смет, няма да се вдигат", категорична бе тя.

"В живота си човек прави 2-3 сделки за коли и апартаменти. Данъкът за сделките се вдига с 0,5%. С това ще бъдат събрани допълнително 20 млн. лева, които вече обявих, че ще отидат за ремонт на улици и тротоари, а половината от тези средства ще бъдат предоставени директно на районните кметове.

От увеличаването на данъка за колите ще се съберат допълнително 18 млн. лева, които ще отидат за инвестиции в градския транспорт и зелената система на града - изграждането на нови паркове.

По този начин се надяваме хората да слязат от колите си и да ползват градския транспорт. Усилията ни са насочени изцяло в тази посока. И вчера представихме поредните нови трамваи. Усилията за справяне с мръсния въздух са комплексни. Няма как само с една мярка да се реши този проблем", разкри Фандъкова.

"Трябва да има конкретни мерки, за да се справим с проблемите на града. Някои от тях са непопулярни и трябва воля, за да ги приложим. Виждате, че почти всички градове вдигат такса смет. Това се дължи на факта, че скочиха цените за депониране. В София няма да има увеличаване на този данък, защото сме си свършили работата предварително. Явно някои колеги вече се готвят за парламентарните избори, но до тях има много време и трябва да работим. Факт е, че през цялата кампания г-жа Мая Манолова изговори много лъжи и манипулации. Тя е предоставила своите твърдения в съда и той ще отсъди. За мен е важно да можеш да губиш с достойнство", обяви Йорданка Фандъкова.

"Моята позиция за "Златен век" е ясна отдавна - мястото му не е там. Искам да се обърна към районните кметове - вече не сме в предизборна кампания и трябва да казваме на хората истината, а не това, което им се искат да чуят. Не трябва да заблуждаваме гражданите. Трябва да има промени, а не да се използва популизъм. С популизъм можеш да постигнеш само краткосрочни политически успехи. Необходимо е много работа", завърши кметът на София.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фандъкова

    77 5 Отговор
    Така е, който иска да диша да плаща. И без това ми е последният мандат, трябва да се кешира

    Коментиран от #11

  • 2 Кирил

    82 2 Отговор
    Ако е приоритет тогава трябва по евтин градски транспорт

    Коментиран от #45

  • 3 Грегор

    83 3 Отговор
    А който краде от данъците трябва да ходи в затвора!
  • 4 Димов

    65 4 Отговор
    Вкарайте го тоя данък в цената на горивото!!! Който гори повече, пуши повече, ще плаща повече.

    Коментиран от #73

  • 5 Софиянец

    83 1 Отговор
    Отново лъжи и пълни глупости говори дружинната. Колата дали се движи или стои на едно място данакът си е един и същ, от икономическа гледна точка с поскъпването на дадена услуга, платецът след като я плаща ще предпочете да я използва максимално, така и така е платил, тоест това ще засили още повече автомобилният трафик. Никой няма да предпочете да плаща и кола и градски транспорт. Просто лъжи и манипулации, хубавото е че идват избори и ще си ходи в Банкя вожда, което ще доведе до тотално спъхване на дружинната.

    Коментиран от #24, #46

  • 6 gost

    50 2 Отговор
    проблема че доп. пари от данъци ще отидат за купуване на измервателни станции и бетониране на градинки(което не спира) т.е. по никакъв начин няма да подобрят въздуха. В района ул Иван Асен тази година бяха "засадени" милиони колчета против паркиране които вероятно имат секретна функция и да почистват въздуха

    Коментиран от #83

  • 7 Николай

    13 0 Отговор
    😂😂😂😂😂
  • 8 чичо рук

    61 1 Отговор
    Графиня Картофелия нали обеща, че няма да вдигат данъците? Няма и два месеца откакто я назначиха и започна да мрънка по телевизорите, че били нищо пари! А сега си помислете още колко капана до края на мандата и ни очакват!
  • 9 Серго

    55 1 Отговор
    Както каза навремето Станишев когато взе властта: "Едно са предизборните приказки, друго е следизборната обстановка". Фактологично е вярно, и за пореден път се доказа. Само че не е особено почтено.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Експерт

    58 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фандъкова":

    По мное мнение този мандат не и се полагаше! Ограбиха вота на софиянци най безцеремонно!
  • 12 сеир

    54 1 Отговор
    Гледах един олигофрен от ГЕРБ по Нова, как не можа да обясни защо увеличението на данъка за Евро 4 е по високо от Евро 3.

    Коментиран от #16, #68

  • 13 Бачо Киро

    47 3 Отговор
    "Който замърсява повече, трябва да плаща повече" - спор НЯМА. Фандъкова обаче не виждам да обяснява, как след като ще се плаща повече, въздухът ще стане по-чист ... За плащането едва ли има несъгласни, освен тея с дъргелите, с извадените ДПФ филтри, с чипосаните трактори дето бълват сажди по улиците и си мислят, че са главни лица в новия епизод от Бързи и Яростни ... Всеки който цапа повече, да плаща повече, ОК. Но аз не съм чувал въздухът да се пречиства автоматично от увеличеният поток с пари към джобовете на властимащите, защото те парите точно там отиват след поредните "търгове" и оферти ... Вече създават фирмите по една година предварително с точно определена цел даже... А, забравих, корупция у нас нямаше ... Понеже е система на управление.
  • 14 onq s konq

    30 2 Отговор
    забрави какво обещаваше преди изборите. Затова ли я избрахме?

    Коментиран от #31

  • 15 321

    34 1 Отговор
    Бориш на Муру куру. Герберастки обирджии.Трябва някой да плаща слугинажа на оня предател ББ
  • 16 Бачо Киро

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "сеир":

    Че как ще ти обясни, като той до този момент даже не е знаел, че е така. Нали са неграмотни олигофрени повечето. Не пратиха ли пак оня сричащ съдия, той беше идеален ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Луд

    42 1 Отговор
    Самото географско положение на София е предпоставка за лош въздух.Големите градове трябва да са на брега на морето и въздуха ще е много по-чист.А ако ми направят заплатата европейска аз сам ще се сетя ,че е по-добре да карам нов автомобил, а защо не електро.Сега с тая малка заплата колкото и да ми вдигнат данъка 50000 лв за кола не мога да извадя.А за отоплението но твърдо гориво пак е свързано с дохода .На никой не му се занимава да носи дърва,всеки иска климатик ама на къща с 5 стой трябват 5 климатика 8 бона поне.Да ама мъжа и жената вземат по 800 лева имат и 2 деца.Как да стане.Та да не предпримат тези "трудни и непуполярни стъпки"както госпожата казва ,а да вложат цялата тази сила и енергия в развиването на икономиката и даденото за пример семейство да вземат по 2000 лева на месец и двамата .Тогава мога да се обзаложа с госпожата, че ще сложат климатици и ,ще вземат нова дачия.
  • 19 Читател

    41 1 Отговор
    Това е същността на ГЕРБ: "Иcкaм дa ce oбърнa към рaйoннитe кмeтoвe - вeчe нe cмe в прeдизбoрнa кaмпaния и трябвa дa кaзвaмe нa хoрaтa иcтинaтa..."
  • 20 Истината

    39 1 Отговор
    На Герберски лъжци не вярваме вече !
  • 21 айде бе

    43 1 Отговор
    Да излезем и да я отзовем тая бе, да фризираме ГРОБ както му се полага!
  • 22 боцмана

    42 1 Отговор
    Фандъкова не пуща фандъци , изобщо не и дреме , няма да прави мили очички за друг мандат и ще ви одере кожичките в София. Това е само началото , от тук нататък , само стойте и гледайте.
  • 23 Рибар

    31 1 Отговор
    Рибата започва да мирише от към главата, а тази риба от мн. рано почна да мирише!
  • 24 Onq s konq

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянец":

    Нема да оди у Банкя вождо бе. Че бега у САЩ, ти за ко мислиш че оди при Тромпета? Оди да му се помоли за зелена карта.
  • 25 675

    30 1 Отговор
    РАЗБРАХМЕ ВЕЧЕ :
    ГЛАСУВАМЕ ЛИ ЗА ГЕРБ, ЩЕ НИ ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ.
    АЗ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.
    СМАЧКАХА НИ С ВИСОКИ ДАНЪЦИ
    ЗАРОБИХТЕ И ДЕЦАТА НИ.

    Коментиран от #27, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Све

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "675":

    На простите им взима повече време да разберат очевадни истини..., но за успокоение ПАК ЩЕ СИ ОСТАНАТ "НАИВНИ"
  • 28 борислав

    34 0 Отговор
    Хайде веднъж първо обяснете как ще дишаме чист въздух ,след вдигане на данъците,какво точно ще се случи?
  • 29 Трибъл

    30 0 Отговор
    Нищо не казва за каруците на електората!
  • 30 ха ха ха

    25 0 Отговор

    До коментар #25 от "675":

    Лъсно е чаго за китка! Аз спрях да гласувам за тях, още преди 10 г.

    Само пълен идиот ще даде власт в ръцете на илитерат!
  • 31 Цецоу

    23 1 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    То и Боеку обещаваше, ревизия на заменките, на Доган сарая да събаря и тн. Ма ко му стана спечели изборите и почна да играй мач. И народа блей, он си го стриже. Пълна скръб е туй стадо овце.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Франкенщайн...!

    16 0 Отговор
    Приоритет навсякъде, но как ще стане, това е въпроса...?!
  • 34 Bit

    27 0 Отговор
    Лъжкиня.
  • 35 но всичко се плаща и вие ще си платите

    22 0 Отговор
    Знаем , всичко е в интерес на човека , дори усилията ви да то пратите по-бързо в по-хубавия свят.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 лажи лажи данче

    24 0 Отговор
    Приоритет са ви партийната ви касичка , личните ви сметки и циганската любов спонтанно ескалирала по време на избори.
  • 38 123

    29 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че целта на всичко е българина да НЕ забогатява.Така се води стадо овце.Дръж го на ръба на бедността и той ще бъде доволен от шепата трохички който му се подхвърлят.
  • 39 И..

    29 0 Отговор
    Гласувайте пак за ГЕРБ,не знам какво още трябва да стане ,за да се осъзнаят хората!
  • 40 До Ел селтанте

    6 3 Отговор
    А ти къде си мислиш, че живееш селтак или за коня ти няма да вдигнат данъка.

    Коментиран от #43

  • 41 тоя с катъра

    34 0 Отговор
    Белчинска лъжкиньо, колите в София ,които са на газ, са 90% от бензиновите.По екологичност , те надминават евро5 .Защо вдигаш техните данъци , крадливке???
    А тези ,които гласуваха за теб, да плащат и за останалите!!! Така пейките по 8-9 хиляди лв и повторното увеличение на данъците да го платят те , а ти да откраднеш разликата. Така ще е демократично!!!
  • 42 елементарни та чак кухи

    21 0 Отговор
    Защо тези ''приоритети'' отсъстваха в предизборната ти риторика ?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Съвет

    16 1 Отговор
    Г-жо Фандъкова за да намалят вредните емисии е необходимо да изградят многоетажни паркинги с цел да се отпуши трафика. А сега всички коли са паркирани по улиците
  • 45 Манго

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил":

    Той е безплатен бе брато!
  • 46 Ххх

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянец":

    Не бързай много да го отписваш вожда. Предполагам ще вземе приличен процент и на следващите избори. Не ми да правя обобщаващи изказвания, но все пак смятам, че между нас, като избиратели има много егоисти, конформисти, хора доволни от статуквото или с ограничена политическа култура, които на следващите избори пак ще си гласуват за Тиквата и ГЕРБ, независимо от всички зулуми, простотии, кражби и каквото се сетите още, които управляващите ще извършат до следващите избори. Посоченото, съчетано с изпитаните прийоми за манипулиране и фалшифициране на изборите - корпоративен вот, купени цигански гласове, мъртви души в избирателните списъци и фалшифициране на изборните протоколи - и горе долу докарали приличен процент за водеща политическа сила. Предполагам ще са налице и поредните патерици ала обединени патриоти и Воля, и вожда е готов за още четири години разходки по строящите се магистрали и всички останали "положителни" явления, съпътстващи управлението му.
  • 47 дедо ви

    12 0 Отговор
    Добре бе , плащаме повече .... а как точно ни пречистихте въздуха с тия пари ??? Каква е технологията за трансформирането на по-високите данъци в чист въздух , сигурно ние българите сме доста тъпи и не усещаме като си платим данъците как изведнъж започваме да дишаме по-чист въздух . По-високите данъци нямат отношение към чистотата на въздуха но градо-устойсъвения план има и поспециално презастрояването на градовете и намаляването на отстояниета между сградите и зеленината в тях .
  • 48 гост

    16 1 Отговор
    Боже тия съвсем ни взеха за глупаци.Мръсния въздух е най вече от горенето на гуми и др. боклуци,защото хората се чудят как да се отопляват и хвърлят всичко в печките.
  • 49 картофелия

    14 1 Отговор
    Просто е неминуемо за един лъжец да се размине със съдбата, която ще има по- нататък. Никой не знае но измамника /цата/ най напред ще усети!
  • 50 Факт

    13 0 Отговор
    Сами си се избраха комунягите гербаджийски!
  • 51 Мирослав

    22 0 Отговор
    За по-чист въздух ли правите инсталация за изгаряне на отпадъци в центъра на София? Инсталация, която ще гори вносен боклук и ще замърсява повече от двеста хиляди автомобила накуп? Лъжете та се късате.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 при герб

    12 0 Отговор
    Грижата за човека минава през репресията върху човека , а ако и се окрадът от това пари още по-добре.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Японеца

    11 0 Отговор
    Добре бе триете, ромите горят пластмасови отпадъци и дрехи, кюмюр. Там са замърсителите! нафтовите коли без филтри кога ще ги санкционират!
  • 56 Гост

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В живота си човек прави 2-3 сделки за коли и апартаменти

    Тоест за периода от 18 до 78 си купувам общо 3 коли и всяка от тях я карам по 20 години. Абе тая тъпа селска даскалка що не си ходи на компира - да работи като плашило
  • 57 Васил

    19 0 Отговор
    Чист въздух много смешно а защо колите на газа които са по екологични от ЕВРО-5 плащат по големи данъци. И защо вкарвате автобуси на на метан и им слагате надписи екологичен къде е логиката? Автобус на метан екологичен кола на метан замърсител?????
  • 58 тъпо Данче тъпо

    13 0 Отговор
    И как парите от увеличените данъци ще филтрират въздуха , или смятате да превърнете хората в 21 век в пешеходци , или неща които само болното ви въображение може да роди. Очевиден и разбираем е само един факт - повече пари за кражба.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Шаран БГ

    8 1 Отговор
    На № 9 "Серго" Как е възможно да вплитате в едно двете понятия : "политик" и " почтеност". ?? Че това е все едно - огън и вода - в един котел ! Няма такова животно на тази планета - почтен политик !? ЪПСУРД - казваше Тодор Колев !! Кратък анекдот по този повод .... Поручик Ржевски въпреки ДОБРОТО си поведение и ВИСОК морал преспал ВЕДНЪЖ в публичен дом. Сутринта скача- брича, ботушите, намята и шинела...." Господине - викнала госпоЙцата - а парите ? " Гордо вдигнал глава поручика : "Не госпожице! Ние добрите хусари от дами пари не вземаме !" И напуснал помещението...... ЕТО ОТ КЪДЕ ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЧЕРПЯТ ВДЪХНОВЕНИЕ !
  • 62 onq s konq

    0 10 Отговор
    Преди няколко дни имаше статия,в която се казваше че Колите в Сф пъплят със скоростта на Пешеходец.А това е защото освен че почти всички имат коли,голяма част от тях- и ПО НЯКОЛКО.И питат глуповато тука едни хора "Как данъка върху колите ще пречисти въздуха" и Упорито не им е възможно да разберат елементарната Идея:Наполовина спрени от Движение МПС-та- ДВА ПЪТИ ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ и ПО-ГОЛЯМА СРЕДНА СКОРОСТ!Което на практика значи:Нямаш пари да плащаш- НЕ КАРАШ.Ако обаче НОРМАТА за Елиминиране на Половината коли не бъде достигната от Раз/което е твърде вероятно/,значи Данъка е ВДИГНАТ НЕДОСТАТЪЧНО и следва Ново увеличение ДО ПЪЛНА ОБЩИНСКА ПОБЕДА !

    Коментиран от #79

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 бб бб

    13 0 Отговор
    Без протести няма да стане, тия от герб от друго не разбират! А тая бойкова кметица е кукла на конци и какво й каже бойко тая изпълнява! ОСТАВКА !
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 герберскибог

    8 0 Отговор
    Вие да не си мислите ,че ремонтите на ремонтите ще ви излязат безплатни?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 хаджиева

    10 0 Отговор
    Добре че в СОС влязоха и умни хора.Тая жена е нагла и глупава.Със старите коли хората си вадят хляба.Ще продължат да ги карат, въздухът отново ще е мръсен, само дето вие управляващите ще си напълните гушите.Потенциалът на гербаджиите е само да измислят какво име да дадат на поредния данък.По света има много примери за начини за справяне с редица проблеми.Но трябва ум и работа и управленско знание .Управлението е наука, а в БГ народът е опитно зайче на самозвани "управленци"
  • 70 Joro

    7 0 Отговор
    Да каже направо , кaтo глacувaхтe зa мeн, тaкa ви ce пaдa. Първo ми e интeрecнo дaли щe нaпрaвят трoтoaритe нa тритe улици oкoлo блoкa ми. втoрo, ми e интeрecнo кoгa мaнгaлитe, oкoлo чиитo къщи в мoмeнтa e гъcтa мъглa, щe зaпoчнaт дa плaщaт , пoнe кoлкoтo aз плaщaм зa двaтa aвтoмoбилa, кoитo имaм - oкoлo 300 лв. гoдишнo.
    И трeтo - тoзи цитaт oт cтaтиятa кaзвa вcичкo: "Публикувaнo във фaкти.бг: вeчe нe cмe в прeдизбoрнa кaмпaния и трябвa дa кaзвaмe нa хoрaтa иcтинaтa, a нe тoвa, кoeтo им ce иcкaт дa чуят. Нe трябвa дa зaблуждaвaмe грaждaнитe."
    Cлeд 4 гoдини глacувaйтe пaк зa фaндъкoвa....
  • 71 lako

    6 0 Отговор
    Тъпа и проста селска пръчка
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ъ ко ко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Димов":

    мито акциз ддс какво са ба?

    Коментиран от #81

  • 74 от чистотата

    6 0 Отговор
    Софиянци пак не изметоха най-големия боклук в София , сега да им налагат налози за чистота на туй-онуй.
  • 75 Гост

    5 0 Отговор
    Като чистия въздух е причината свалете цените на билетите в градския транспорт за да го ползват повече хората, дали ще плащаш 130 или 180 лв. данък въздуха се остава същия -явно каквото и да ти говорят става въпрос за ПАРИ.
  • 76 МОДЕРАТОРЕ...

    2 0 Отговор
    БЕЛ ДЕН ЕГА НЕ ВИДИШ,АКО ОЩЕ ЕДИН ПЪТ МИ ИЗТРИЕШ КОМЕНТАР СРЕЩУ грОбаристите,ПРАЗНИЦИТЕ ДА ТИ ПОЧЕРНЕЯТ ДАНО...
  • 77 запомнете

    3 0 Отговор
    думите признание "вече не сме в предизборна кампания и трябва да казваме истината", тоест предизборно всички лъжат.
  • 78 Voxdei

    1 0 Отговор
    Проблемът всъщност не са колите, а твърдите частици, отделяни от печките на римския електорат, както и "иновацията" им да горят гуми, пластмаси и всякакви други токсични отпадъци. Ако беше спазен реално принципа на другарката по руски, то тогава колите с АГУ щяха да плащат 90% по-малко данък, защото замърсяват с точно толкоз по-малко. Истината обаче е, че е несериозно преди избори да обещаваш едно, а след това да правиш съвсем друго - признак е на лична шизофрения и инфантилност най-малко. Затова и хората са обезверени и не излизат да стачкуват, все пак след #КОЙ и 6 месечното барикадиране на Орешарски се видя, че каквото и да правят хората, най-накрая става това, което партийната номенклатура реши.
  • 79 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "onq s konq":

    По принцип си забавен, но тук си написал ГОЛЯМА тъпотия. Ще каже човек, че живееш на Луната ... Колко мислиш ще се вдигне данъка? Тези с големите двигатели могат да си го плащат. Тези със старите кочини рядко имат книжки, прегледи и тн ... Знаеш кои визирам ... С БМВ 525ТДС 1992г примерно ... Комби ... На фона на цялата икономика, заплати и пенсии, как точно си мислиш, че ще бъдат въведени данъци, които да заличат стария автопарк и да накарат хората да минат на нови автомобили? Говориш за тези с няколко коли ... Ми те ИМАТ пари. А и човек и 100 автомобила да има, може да кара само 1, та как точно повишаването на данъците или пък многото автомобили на 1 човек имат отношение към замърсяването? Оставя останалите 99 автомобила да работят на празен ход през целия ден докато го няма ли?
    Ако не си се научил до днес, у нас като им трябват пари и веднага посягат към автомобилистите. Туй то. Те не желаят и не могат да накарат хората да променят автопарка, за тази цел народът е беден. Те просто под фалшив предлог изтискват повече пари. Туй то. Вместо 200лв ще плащаш 220 ... Или 250 ... На година, никой няма да умре от това. Въздухът обаче и той няма да се промени, никой нищо не прави за него ... У нас само се жъне мой човек, нищо повече ... Нито планиране, нито сеене, нито поене ... само жънене ....
  • 80 име

    1 0 Отговор
    по логиката на данка всеки с мощна кола ,трябва да плаща данък за превишена скорост. от къде кат ще знае как карат по шосетата. данке, затова има радари. без мерене няма глоба. как ти измери газовете на мпс с агу? никак. праз ногла ва кметица.
  • 81 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "ъ ко ко":

    Те са вече фиксиран порцион за нагушване. Сега другарите мислят за новият порцион, за донагушване. Правете разлика, моля ви се!
  • 82 Брах ви лайката гербаджийска

    0 0 Отговор
    Аре стига с тия измислени оправдания бе жабо, вдигнахте на цяла България данъжите па пак дишаме същите *айна гнусните лъжци от гроб пак да си ги изберете
  • 83 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    Вие от района на ул.Иван Асен си ходете по моловете с парите от реституцията и не се изживявайте като обществен коректив.
  • 84 Раптър

    0 0 Отговор
    А които краде повече,къде трябва да отиде...... не че нещо ама за една кметица и една шайка питам...
  • 85 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    Г-ЖА ФАНДЪКОВА СОФИЯ НЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА Е СТОЛИЦА НА РЕПУБЛИКАТА -ТОВА Е СТАР ДООСВОБОЖДЕНСКИ ГРАД ЗАОБИКОЛЕН ОТ ВСЯКЪДЕ ОТ ПЛАНИНИ.ТРЯБВА НОВО МЯСТО ИЗГРАЖДАНЕТО НА КОЕТО ДА Е ОБОСНОВАНО НАУЧНО И ТЕХНИЧИСКИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове